![]() |
Hasret bir aşılmaz duvar mı Hasret bir aşılmaz duvar mı Kimi anasına hasret kimi çocuğuna Hasret yağmur gibi yağar mı Kimi sıcağına hasret kimi soğuğuna Hasret bir ömre sığar mı Kimi çiçeğine hasret kimi böceğine Hasret, hasret, hasret Hasretler içinde öleceğine Git sevgini kanatlandır geleceğine Mustafa Özke |
Korkuların Karanlığında Küçükken bozacılarla korkuturdu annelerimiz Şimdi büyüdük ya yetmiyor birbirimize sevgimiz Korkuların yokluğunda yaşıyoruz bu ömrü Dostlar kayıp düşmanlar çok uzak Ve ben Soruyorum Anne Annee oğlun ne zaman Adam olacak? isimsiz kral </B> |
Dağ Rüzgarı Kaderde senden ayrı düşmek de varmış Doğrusu bunu hiç düşünmemiştim.. Seni tanımadan Hele seni böyle deli divane sevmeden Yalnızlık güzeldir diyordum Al başını, kaç bu şehirden Ufukta bir çizgi gibi gördüğün dağlara Rüzgarın iyot kokularını taşıdığı denizlere git Git gidebildiğin yere git diyordum Oysa ki, senden kaçılmazmış Yokluğuna bir gün bile dayanılmazmış. Bilmiyordum. Yine de dayanmağa çalışıyorum işte Bir kır çiçeği koparıyorum gözlerine benzeyen Ümit Yaşar Oğuzcan |
YaĞmur YaĞmasin.... Seni yazıyordum ki Sağ bileğim esir aldı harfleri Sen üstüne alınma Bütün aksiliği küçük bir kazadan kalma Bir bitsin bu esaret Önce seni sokağıma yazacağım Sonra şehrin bütün duvarlarına Dönüp elimin ayasına En sonda alnımın tam ortasına yazacağım Sonra kaldırıp senle dolu elimin ayalarını Göğe doğru “tanrım n’olur yağmur yağmasın O gelene kadar n’olur “diye saatlerce yalvaracağım. Berfin Toprak |
senle olmak istiyorum.. çıkmaz bir sokaktayım Gitsem mi,kalsam mı.. yaşasam mı,unutsam mı yani Ölsem mi.? Gözlerim acıyor sanki evren yas tutuyor bizim için ağlıyor.. Seviyorum demek istiyorum ama korkuyorum ben hep senle heran senle olmak istiyorum.. # onlymne |
AŞK BAĞINA GİRSEN EĞER Aşk bağına girsen eğer, Derdin sana derman olur Güllerini dersen eğer, Bir katre bin umman olur. Gönlünü Hak’ka bağlasan, İçini aşka dağlasan, Sular gibi hep çağlasan, Canlar sana canan olur. Mevlasını zikreyleyen, Ayatını fikreyleyen, Nimetlere şükreyleyen, Dil şehrine sultan olur. Üstad önünde diz çöken, Şeriata boyun büken, Seherde hep yaşlar döken, Tekamüle unvan olur. |
Gitmek Lazım Bu Şehirden Alıp başını gitmek lazım bu şehirden, Ta uzaklara, Kim bilir, belki çam kokulu dağlara, Hele bir de kar da varsa, Uzan uzanabildiğin kadar sonsuzluğa. Belki de, küçük bir göl kıyısına, İstemem öyle deniz, okyanus bu yaşta, Kıyısında ağaçlar olsun yeter bana, Bir de ağaçtan nohut oda, bakla sofa. İçinde kalorifer falan olmasın, Şömine de gereksiz aslında, Çıtır çıtır yanarken odunlar sobada, Kıvrılıvereyim hemen yanı başına. İstemem bugüne ait hiçbir şey, Ne müzik sistemi, ne koca televizyon, Bilgisayar da olmasın, Hatta sussun bütün telefonlar, Hiç olmasın o uzayıp giden toplantılar. Sadece üç kişi olsun yanımda, Ara sıra gelsin dostlar da, Dedim ya gitmek lazım bu şehirden, Amma… (26.04.2007- Ankara) Şadiye Yakışkan |
Ayağı kayan bir çocuk Kadar şaşkınım, bilemedim Düz yolda yürümenin imlasını Kanayan dizlerime bakıp da Ağlamayı ögrenemediğim gibi Sevgilisi değildim kadınlarımın Bir papağan tüneğiydim belki Ama birkaç sözcük öğrendiysem Kadınlardan öğrendim, yine de Bilemedim sevgilim diyebilmeyi Büyülendim ama büyüyemedim Aklım ermedi aynalara ve suya Yüzümü gösterip kalbimi neden Sakladıklarını öğrenemedim Şaşkınım, cahilim ben bu dünyada Ahmet Telli |
hani biz ayrılmıyacaktık hani bizim sewdamız yenilmicekti zamana neden böyle oldu bizmi zamana yenik düştük bize bumu yakışırdı cewap wermeye yüzün warmı warmı geçen günleri geriye getirebilirmisin ne anı ne hayal ne sewgi ne kaldı ki benliğimde senin adına bitirdin beni bir gecelik hewes ugruna hani bizim sözlerimiz nerde nasıl yaptın bunu bize yakıştımı sana mutlumusun bensiz bir başına mutlu ol bıraktım seni heweslerinle baş başa!!!!!!!!! zeynep |
Baharı Beklerken Yazılmış Şiir O günü görmek için sade bekleyeceğiz, Göreceğiz bir sabah yeşil tomurcukları. Hazırlanıyor gibi, gökyüzü, ufuk, deniz, Bir sabah dökülecek baharların baharı. Bu bahar yalnız mesut günler taşımaktadır, Başbaşa kalacağız kenarında bir suyun, Göz alabildiğine yeşil uzanan çayır, Bir saadet içinde sessiz otlayan koyun. Bu bahar güleceğiz en içten bir sevinçle, Bir melek ordan bize uzatacak elini. - Beni bırakma kalbim, kalbim sen bana söyle. Ümitlerin en güzelini!.. 1938 Ziya Osman Saba |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık