![]() |
Güzeldir Gecehttp://www.aruz.com/gece-siir/metin.gif Güzeldir gece dağınık gündüzlerden toplanır renkler ılıman bir noktada mürekkebe dönüşür parıltılı söz buruşur kâğıt, oluşur kalem Söylerim, sana söylerim o zaman sevdiğimi örülürken uzayan saçlarını çocukların şaşırtan bir koşudur kendi de tanıyamaz uzaklaşınca yelesi benzerlerinden Diyelim ki yoldalar iki yanı da ağaçlıklı biz çağırmadan aklımıza gelenler biri yolun kucağındaki ay ışığı olsun örneğin gecemizin kulak misafiri birkaç yıldız diğeri Ve dallarda mırıldanan ışıltılar kimseyi mutsuz etmeyecek söyledikleri arada bir uğradığımız tenha sarayda geveze bir sevinç, gör bizden köşe bucak Öcünü akarak alır ayrılıkların aşkımız bizim, zifiri su, işçimen kederimiz doldurup karangu boşlukla kovasını özlenen uykuyu dökünce üstümüze Güneşi gösterir bize, güzeldir gece. http://www.aruz.com/grafs/resim/kare.gif Adnan Satıcı |
GÜNAHKAR Yakınlaştıkç kaybolan Bir kente dönüşürdün Keşfedilmezim olurdun İçinde yolculuk etsem de... Günahkar mevsimimdin. Hiç umut yoktu sende, O yüzden vazgeçilmezdin, Vazgeçilmezimdin... |
Havuzhttp://www.aruz.com/gece-siir/metin.gif Akşam yine toplandı derinde... Cânân gülüyor eski yerinde Cânân ki gündüzleri gelmez Akşam görünür havz üzerinde, Mehtâb kemer tâze belinde Üstünde semâ gizli bir örtü Yıldızlar onun güldür elinde... http://www.aruz.com/grafs/resim/kare.gif Ahmet Haşim |
artık kalbim yok ağladığımda sana düşündüğümde seni artık kalbim yok seni anlatırken birilerine, atmıyor kalbim atmıyor kalbim seni gördüğümde rüyalarımda istediğin gibi yaptım; artık kalbim yok ! küçük bir velede verdim onu, oyuncak niyetine fırlattım attım doyursun karnını diye bir sokak köpeğine suda sektirdim bir kiremit parçası gibi ve bekledim batmasını bekledim batmasını yanan bir gemi nasıl ağlayarak denize dökülürse istediğin gibi yaptım; artık kalbim yok! artık kalbim yok baktığımda eski resimlere özlediğimde seni arta kalmış bir kalbim yok! YOK! ... |
Ruhum Acı Cekiyor... F aydası olmadı bana bu zamansız aşkın E limde bir demet gülle dolaşırım böyle şaşkın şaşkın.. R üyamda gördüm seni dün akşam aşkım.. H er aşk bitmeye mahkumdur, asla unutma emi.. A l götür kalbimdeki acı veren ümitlerimi.. T ükettim artık sana dair tüm hayellerimi.. B ensizlik zoruna giderse sakın üzülme.. A yrıldık işte, bak sonunda geldik sözüme.. Y alanmış aşkın git gözükme gözüme.. R uhum döndü en sonunda özüne.. A rtık kanmayacağım kimsenin sözüne.. K endim ettim zararı bu garip gönlüme.. T erkedip giderse seninde sevdiğin bir gün.. A ğlarsın sende benim gibi böyle her gün.. R uhum acı çekiyor, bedenimse sürgün.. |
Panayır Yine geldi geçti son eylül akşamları, Rüzgar yüklenmekte serinlikleri, Yüreğimde yine o insafsız panayırlar. Allı morlu kadınlar geçmekte, Kahkahalar şuh dumanaltı.. Ve kuytuların çocukları yine ağlamaklı, Çakmak çakmak iri gözleri, Yüzlerinde bir adam nefreti, Elleri hala çocuksu... Hayat voltaları atılmakta tükenmişliğin dar sokaklarında, Yolüstü süslenmiş çöp bidonları, Alabildiğine renkli, Alabildiğine şirin, Ama en önemlisi alabildiğine pis kokan... Bir dönme dolap. Aşıklardan uzak, yarı başı dönmeli yarı sarhoş. Yönü belirsiz bir kalabalık, Alabidiğine karışık, Alabildiğine gürültülü, Ama en önemlisi alabildiğine ter kokan... Yüzlerde çingene pembesi hayaller, Sarmaş dolaş yalan ve gerçekler, Saat kulesi gece yarısını çalmakta, Alabildiğine hızlı saniye, Alabildiğine yorgun yelkovan, Ama en önemlisi alabildiğine uykulu akrep.. Mehtap bir ağaç gölgesinde dansöz, Bir denize tutsak yakamoz Yıldız yüklü gece alabildiğine parlak. Şafak yeni günlere gebe, Alabildiğine uzun, Alabildiğine soğuk, Ama en önemlisi, Alabildiğine acımasız... Ve son notaları hüzzam bir şarkının, Bir piyanonun son tuşları çalıyor yaşlı bir elde, Yaprak döküyor dev çınarlar, Bir ölünün günahlarını döktüğü gibi. Bir yürek kayboluyor bir bedende tutsak. Tıpkı toprağa konan ceset gibi... |
Beni Gözlerin öldürsün .. Bana bir söz desin ki gözlerin Derinliklerinde süren mavi yolculuğumun Gölgelerine düşsün aydınlığı gözlerinin Hüznümün sıcacık belleğine Erinçler yağdırsın ışık ışık Ve kuşça sevinçler Gözlerin öldürecekse beni böyle öldürsün Bana bir söz desin ki gözlerin Güz gözlerime taşısın bulutlarını Ay ağıda dursun ve yıldızlar yasa Yoketsin bahtıma yansıyan bütün renkleri Saklama gözlerini gözlerimden Yaksın, yıksın kevgir yüreği Ne diyecekse bırak gözlerin desin Gözlerin öldürecekse beni böyle öldürsün Bana bir söz desin ki gözlerin Hallacım ol, lincime hazırlan desin Bırak istediğini istediğince söylesin Toprak damar damar emsin bedenimi Mutlu olacaksa sevinecekse gözlerin Bana öl desin Gözlerin öldürecekse beni böyle öldürsün |
hatırım için seni özledim be gülüm neden bu kadar vurdumduymazsın? ulaşmazmı sana hasretim ulaşmazmı gözyaşlarım selamımı söylemedimi rüzgar doğan gün anlatmadımı sana olan aşkımı... daha ne kadar hicranlarda bırakacaksın. ölmemmi lazım hasretin bitmesi için gözyaşımın dinmesi için. sana ulaşmama izin ver izin ver artık! hatırım için |
Para Destanı Bir desitanım var zamana uygun Bus etmeğe dest ü damen paradır Mahzunu şad eder şadları mahzun Mamurları eden viran paradır Parasız kimsenin bakma yüzüne İsterse şah olsun özü özüne Sakın başka bir şey alma gözüne Merde revnak veren ünvan paradır Yabana dolanır parasız derviş Sende değil herkeste var bu teşviş Derler para ile görülür her iş Taht ü rif'at köşk ü eyvan paradır Yapsan fayda yok yüz bin hünerler Parasız kalanlar kış günü terler Sım ü zersiz şaha gedadır derler Ağa Paşa Mirimiran... paradır Kesende yok ise köprüden geçme Tezden tutulursun bir yana kaçma Parasız hükümet kapısın açma Kadı Müftü emr ü ferman... paradır Fakir olan her dem gider engine Parasız bellidir baksan rengine Her mecliste buyur derler zengine Yaran ahbap lutf u ihsan paradır "Ya Hu"nun cevabı kuru eyvallah Parasız çok ümittir "inşallah" Parasız bir molla demez bismillah Kitap mezhep din u iman... paradır Fakir suya düşse çıkamaz kirden Zengin arabasın aşırır kırdan Topal zengin iyi sağlam fakirden Herşeyden evvela noksan paradır Yad görünür pulsuz gelse daderin Zengin mihman olsa olmaz kederin Kimse sormaz ne kişidir pederin Asıl nesil şöhret ü şan... paradır Fakir olan ne iş tutsa sonu yok Üç gün aç da kalsa zengin gene tok Pulsuz bile aşçı der ki yemek yok Yemek ekmek peynir ayran paradır Hep izz-i destine almış cihanı Her yerde söylenir şeref ü şanı Bir pençede yıkar bin pehlivanı Karşı durulmayan aslan... paradır Onunla ağ olur yüzün karası Geç sağlanır müflislerin yarası Kızıl altın pasaportun tuğrası İngiliz, Fransız, Yunan... paradır Onun başındadır edeb ü haya Karanlık gecede arttırır ziya İster mütteki ol ister evliya Şimdiki asırda insan paradır Fakir ise bakire kız dul gibi Devletsiz şan kıymetlenir pul gibi Paralıysan şeytan kaçar yel gibi İbare dubara şeytan paradır Nice ocakları yıkar söndürür Nice müşterinin aklın kandırır Nice şahitlerin ağzın döndürür Eğri doğru yalan bühtan... paradır Züğürdün eceli çoğu uyuzdan Üç kere yok dersen düşersin gözden Bir lira yahşıdır bin doğru sözden Merhamet mürüvvet vicdan... paradır Zengine çay gelir felekten caba Postasını taşır ol bad-ı saba Cebin dolu ise derler merhaba Selam kelam lisan beyan... paradır Yok deme cevabı "buyur kenara" Tutuşma evladım beyhude nara Desen "Baba ekmek" der "oğul para" Ana baba sadık ihvan... paradır Bin salavat versen karşısı cennet Bin tevhit söylesen olmaz emniyet Bin ihlas okusan yüz bin de temmet Gene iş aşıran... hemen paradır Yokluk mektebinde ne oku ne yaz Olmak ister isen var eyle demsaz Dükkancı ne dua alır ne namaz Ticaret kemalat ziyan paradır Zamana uygundur bu sözüm naçar Alan veren ancak ol Perverdigar Vefasız dünyaya aldanma zinhar Padişah olsan da ahir ölüm var Huzuri yok yere olma günahkar Sana elden evvel düşman paradır |
Sevmeyenler Bilmez Aşk Nedir Belki de hiç söylenmemiştir o şarkılar anmamıştır dudaklarım adını dokunamadan ölmüştür titreyen nefesim ellerinde rüzgarlarında kaybolurum bu yasak sevişmelerin sensizlik karalar giymiş üstüme geliyor haykırıyorum sana beni sevemedin sevemedin yaktın gemileri şimdi sen sonsuzluğa bırak küllerimi sevemem seni asla asla asla... |
| Saat: 12:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık