![]() |
Seni sevmeyeceğim… Şairim/sevgilim Bırak da gölgende son bir düş göreyim Biliyordum küçücük bir çocuktun sen Sevdikçe beni, eksilen… Ustam/sevgilim Üzülme artık seni sevmeyeceğim Sen adaklarken bütün harflerini sevdiğine Ben alfabeden silineceğim Şairim/sevgilim Korkma artık trenlerin tünelden son geçişi, Nehirlerin denizlere son varışı bugün Sadece kaleminden öpüyor, öpüyor ve öpüyorum… BERFİN TOPRAK... |
İçimin Hüzün Yanı Gözümün güneşi Gönlümde yarasın Ak saçların dağılsa bağrımda pervasız Sen benim Hülya Koculu |
Çocuk Olmak gel biraz gülelim hayata sen gülümse ve ben sana bakayım yüzündeki o ifadeyle sana tebessümle ellerimi uzatayım mutlu olayım sen de mutlu ol ama benimle kaldırımları yıpratalım adımlarımızla gözlerimizi açalım ve kapatmayalım halimize gülelim.çocuk gibiyim sonradan hızla koşalım çimenlere birde kendimizi fırlatalım yerlere çiçekler toplayalım kelebeklerin peşinde sevgi olalım kalplerde oynayalım senin yanında çocuk olmak ve koşturmak kısa bir şortla elimde bir balon şişirdim işte korkma patlamaz ben istemedikçe sonra yoruldum desem anlarmısın birlikte hayata gözlerimizi kapatalım sevgiyle yaşanacak bir ölüm var çocuk olmuşuz ölüm yakışmaz bize... aferu |
Ben Mecnun Çaresiz düştüm bir aşkın peşine, Dünyada rastlamadım onun bir tek eşine, Tutuldum bir dilberin bilmem nesine, Ben âşık, ben mecnun, ben divane Tutuldum bir kere bırakmam imkânsız, Daha başındayım terk etmem anlamsız, Seviyorum desem o da zamansız, Ben âşık, ben Mecnun, ben divane Aşığım ben senin güzelliğine, İnmek isterim ruhunun derinliğine, Ver kalbini bana kendi elinle, Ben âşık, ben mecnun, ben divane isimsiz kral |
ACILAR İÇİNDEYİM Acılar içindeki bu serseriye acılar yaşattın Söyle ne diye??? Sığındım başıboş hayallere Bir türlü gerçeği göremiyorum Hiç doğrum kalmadı her sözüm yalan gençliğim kendimde oluyor ziyan yokmu ıssız biyerde çekip wuran ölmekyen başka yol bulamıyorum kıymetim bilindi kıymetmi bildim mutluluğumu kendi ellerimle sildim dönüşü olmayan bir yola girdim bir tülü geri dönemiyorum Karanlık gecede kaybettiğimi güneşle beraber arayamamki yollar ve sonlardayım aylardan beri bir türlü kendime gelemiyorum... hüseyin yıldız |
Beni Böyle Bil Ben kimi zaman bir sevgilinin beklediği Kimi zamanda beklenip beklenip gelmediği Kimi zaman ekmeksiz kalan garip Bedava ekmek kuyruğundan muzdarip Kimi zaman bir ailenin mutluluğu Bir annenin yavrum dediği çocuğu Bir genç kızın nikah masasındaki Evet ’i Nikah salonunda kaybedilen sevgili Kimi zaman gönül saltanatının tacı Bazen bir sevgilinin en büyük muhtacı (08.11.2002 Tavşanlı) Mehmet Çetinkaya |
çaresiz hani çığlık atmak ister insan koşmak ister soluksuz kalırcasına, duvarları yumruklamak ellerin kan revan içinde olurcasına, masanın üzerindekileri yere sermek herşeyi yırtmak ister bağıra bağıra ağlamak ağlamak haykırmak ister gökyüzüne insanlara anlatmak ister anlaşılamayacağını bile bile ya özgür rüzgar kucaklayacaktır onu ya derin denizler ya da betonun soğuk yüzü hüseyin yıldız |
AnlamsızAnlamsız Anlamsız olan bir dünyada hesap vermek Hakimi olmayan bir mahkemede ceza görmek gibi. Kimden hesap sorulacak acaba? Geçmiştenmi yoksa doğmamış gelecektenmi ! Herkes bir suçlu arıyor, Anlamsız. Bilmediğimiz bir sınırı zorluyoruz, Ötelere gidip ölülerden yardım istiyoruz, Ama biliyoruz, Asıl kurtarıcı biziz. hastalık bizim içimizde, Bizse herşeyi Allah'tan bekliyoruz. Anlamsız. Bir kişi öldüğünde feryat ederken Öldürdüğümüz zaman hiç bakmıyoruz. Geçen günler bize eser bırakırken Biz hâlâ günaha koşuyoruz. Anlamsız. Gerçekleri görmek için herşey hazırken Biz hâlâ yalan haberlerle Ve sosyetenin çirkefine alkış tutuyoruz Ve bu anlamsız düzenle Hesapsızca suçlu arıyoruz Tek bulduğumuz cevapsa yine Anlamsız. Rafet Maden |
sende yürek yok Gülüşmüştük,kıpırtısal duygularımızda duysunlar dedik,sevgimizi korkusuzca kormadıkki,aşk anlamlıydı o anda zaman!..korkmuş yüreklerin temelinde kalmış,meğerse aşkımız bitti..sende yürek yok çiçekler ,dediğimiz papatyaların her yaprağında bana aşk nedir derdin?ayır bedenimden korkma,yaptığını yap anlamazsın,sen yakışanı yap…elinde işte sevgim kopar. Gülümserdik eskide,duysunlar derdikya Elinde bir enkaz,sevgi yok.aşk ibrahim kara |
ÖNÜNÜ GÖRMEYENLER Başındaki gözleri önde değil arkada Yürüyor önündeki engelleri görmeden... Böyle yaratıklar var her ülkede dünyada Onlar toplulukları uçuruma götüren... Böylesi yaratıklar yapar işin tersini Doluyor zanederler...elleri boşta kalır... Felek bu gaddarlara acı verir dersini Gözleri önde olan görür de önlem alır... Gözü arkada olan görmez ilerisini Onun gözleri gibi aklı da hep geridir... Tek kendini düşünür,düşünmez gerisini Böyleleri dünyaya gelmese çok yeridir... Böylesi yaratıklar yöneticisiyse başta Günahsız Uluslara zâlim bir cellat olur, Dün IRAK'ta bir SADDAM...yarınlarda bir başka... Onlar saltanat için KANLI TAHTTA oturur... Alper KÖRÜK |
| Saat: 10:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık