![]() |
Ağlamaklıdır Kadınİnsafsızca solan gülün Parlak rengimiydi Gece gördüğün düşün Yaşadığın mutluluğun sonu muydu Mutsuzluğun.. Yada yaşadığın mutsuzluğun bedeli miydi Ki.. hayatının bedeli yalnızlığın Manalar ve manasızlıklar içindesin Ne seni seçendir Ne senin seçtiğin Hayatın değişmez kurgusu Başlarken biten Kısır bir döngüdür zaman Gözlerde iki damla yaştır yatan Hayat dediğin yolun ucu Ve hep ağlamaklıdır kadın Döndükçe duyguların burgusu Burhan Küçük |
Yalnızım Çünkü Sen Varsın gel" desen gelirdim gittiğin uzak da bendim dağ gibi bir ihanetten düştüm bu kendime son gelişim ölümbaz öpüşler kusuyorum ceplerime kendimi suçüstü yakalıyorum ve kentsizliğimin isimsizliğini Araz'a uyak düşüyorum gözlerime senden düşler sürüyorum ıslak bileklerim kan bayr..... yatıyor bana en büyük tehdit yine ben oluyorum.. sonra bir durağa yaslanıyorum sonra bir kente ve sen gidiyorsun ben kanıyorum diyorlar ki; kendini dinleme hiçbir şey söylemiyorsun.. oysa "gel" desen gelirdim biliyorsun |
Bu Sabah Derdi nedir; Koşmakta güneş? Karanlıktan kızıllığa, Kızıldan tarifsiz aydınlığa.... Derdi nedir...? Bu erken saatte, Yanımda ötede beride Bir koro tutturmuşlar, Cıvıldaşıyor kuşlar.... Derdi nedir.? Arılar, türlü böcekler, Karşı yamaçta keklikler, Kümesten çıkıyor tavuklar, Eğitiyorlar, peşlerinde yavrular Bin bir ses vermekte alem... Derdi nedir...? Tamamlamak ta ömrünü, sarı gül, Son kokularını gönderiyor. Ona yetişti iğde, En nefis esansını sunuyor... Bütün programlanmışlar; Şaşırmadan işliyor kendince. Ekmek toplamaya başladı; Kaç yıllığını bir anda, işte karınca.... Derdi nedir ..? Bitirmekte hardal Çiçek mevsimini, Tohuma durmuş, Bekliyor kıyametini.. isimsiz kral |
söyleyemem seni sevdiğimi. korkarım bozulur büyüsü sevemem seni eskisi gibi. adın geçer meclislerde paylaşmış olurum başkalarıyla bana özel kalmamana başkasının seni anmasına üzülürüm. bir giz ol hayatımda saklı kal en derin yerimde kimseler bilmesin seni. hep saklı kal içimde. bir ben bileyim seni. bir ben bileyim nasıl sevdiğimi. duygular bile kıskansın seni. bir ben bileyim seni bir sen ol hayatımda. en büyük sırrım ol sebebini bilmediğim herşeyim ol bir ben seveyim seni. böylesine SEVGİ ÇAĞLAYAN |
Kalp TutsağıElimi uzatıp dokunacağım kadar yakınsın bana, Sesimi duyamayacak kadar uzak, Ne seni görmeden geçiyor zaman, Ne de zaman seni görmeye yetiyor. Bir zaman geliyor,görüyorum,bakıyorum, Tam geleceğim an yanına yok oluyorsun, Ya ben görmüyorum seni,ya sen bana gözükmüyorsun. Bir zaman geliyor yanımdasın, Uzatsam elimi dokunabileceğim kadar yakın, Bakıyorum gözlerine anlatmak istiyorum sevgimi, Bakıyorsun bakıyorsun ve gelip geçiyorsun. Ya anlamıyorsun sana olan sevgimi, Ya da sevgiden kaçıyorsun. Ama sevgiden kaçılmaz ki. AŞK yakaladığı zaman,bütün bedenini sarar, Hapseder seni adeta. Hiçbir şey güzel gelmez,ondan başka hiçbir şey mutlu etmez seni, Bir tek kelime duysan ondan sana ait, Bulutun üstünde hissedersin kendini. Kilitler seni kalp tutsağında. İmkansız artık kaçamazsın,sevdiğinden kaçabilirsin ama onu sevmeden edemezsin. Bir kere kalp tutsak etmiş seni,çıkmak için çaba harcama,çıkamazsın. Eğer bir gün gelir çıkmak istersen kalp tutsağından O zaman ruhun da bedenden çıkar unutma. Çünkü sevgi o kadar büyüktür ki unutamazsın, Unutmak için harcanan çabalar boşadır, Seviyorsun,inkar etmeyeceksin. Üstüne üstüne gideceksin ki sevginin sen ondan kaçacağına o senden kaçsın. Bu kadar büyük bir aşk görmediği için, Korktuğu için kaçsın. Bu kadar büyük bir aşkı ilk sen yaşadığın için mutlu olacaksın, Sevdiğinle olduğun mutlu olacaksın, Seni sen yapan değerleri bulduğun için mutlu olacaksın. Esra Çiftçi |
Sadece bu sabah için, içimden ağlamak geldiği halde yüzünü gördüğümde gülümseyeceğim. Sadece bu sabah için, ne giymek istediğinin seçimini sana bırakacağım, gülümseyerek ne kadar yakıştığını söyleyeceğim. Sadece bu sabah, çamaşırları yıkamaktan vazgeçip seninle parkta oynamaya gideceğim. Bu sabah bulaşıkları lavaboda bırakıp, bulmacanın nasıl çözüldüğünü bana öğretmeni izleyeceğim. Öğlenden sonra telefonun fişini çekip bilgisayarı kapatacağım ve arka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracağım. Bu öğleden sonra dondurma arabası için çığlıklar attığında sana hiç kızmayacağım ve gelirse bir tane alacağım. Bu öğleden sonra büyüdüğünde ne olacağın hakkında hiç canimi sıkmayacağım yada seni ilgilendiren konularda ikinci bir düşünce üretmeyeceğim. Bu öğleden sonra kurabiye pişirirken bana yardim etmene izin vereceğim ve çalışmayacağım. Bu öğleden sonra Mc Donald’a a gideceğiz ve iki tane çocuk menusu isteyeceğiz ki, iki oyuncak alabilesin. Bu gece seni kollarımda tutacağım ve nasıl doğduğunu seni ne kadar çok sevdiğimi anlatacağım. Bu gece küvette suları sıçratmana izin vereceğim ve sana hiç kızmayacağım. Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturup yıldızları saymana izin vereceğim. Bu gece yanına uzanıp en sevdiğim TV programlarını bir kenara bırakıp parmaklarımı saçlarında dolaştırırken bana en büyük armağanı verdiği için Tanrıya şükredeceğim. Kayıp çocuklarını arayan anne ve babaları düşüneceğim. Yatak odaları hastane odalarında donuk bakışlarla, daha fazla içlerinde tutamadıkları çığlıklarıyla hasta çocuklarını seyreden anne-babalar düşüneceğim. Ve bu gece yanağına iyi geceler öpücüğü için biraz daha uzun tutacağım kollarımda. Tanrıya senin için teşekkür edip bize yalnızca bir gün Daha vermesi için yakaracağım..... http://www.malesef.com/resimler/Resim/Bebek/bebek5.jpg |
Seviyorum Geceleri Geceleri seviyorum, hani şu “gece mavisi” dedikleri... Geceler siyah, ertesi gün aydınlık olacak, umutlar yine yarınlara kalacak, siyahıyla seviyorum geceleri Saatler gibi gizemli, bir ürperti sarar içimi, Birol Dalkılıç |
Maviyim,yapayalnız bir mavi... Yakamoz vuruyor gözlerimin daldığı yere, Apansız gidişin geliyor aklıma, Eskidin artık,unuttum resmini, Sadece adını hatırlıyorum, Birkaç harften oluşan kelime işte... Yağmur yağıyor geceme, Gölgemden bile korkar oldum, Yoksa sen de mi aynısın? Kalbim,yanardağ misali, Nefes bile alamıyorum artık, Gündüzleri balkona çıkıp, Derinlere dalıyorum, Sanki seni görüyorum, Denizle gök birleşiyor, Tek bir ses bile duymuyorum, Maviyim işte, Yapayalnız bir mavi... FATIH TURGAY AKCAY |
Zindanı Taştan Oyarlar Sılanın ufak tefek yolları Ağrıdan sızıdan tutmaz elleri Tepeden tırnağa şiir gülleri Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğitimden kötü haber verirler Demirden döşeği taştan sedirler Yatak diken diken yastık batıyor Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Bir şubat gecesi tutuldu dilin Silaha bıçağa varmadı elin Ne ana ne baba ne kız ne gelin Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Ne bir haram yedin ne bir cana kıydın Ekmek kadar temiz su gibi aydın Hiç kimse duymadan hükümler giydin Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Döşek melil mahzun yastık batıyor Mezar arasında harman olur mu onüç yıl hapiste derman kalır mı Azrail aç susuz canın alır mı Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Döşek melil mahzun yastık batıyor Zindanı taştan oyarlar İçine bir yiğit koyarlar Sağa döner böğrü taşa gelir Sola döner çırılçıplak demir Çeliğin hası da yiğitim aman böyle bilenir Döşek melil mahzun yastık batıyor Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Dilimde dilimi bulduğum, gücüne kurban olduğum Anam babam gibi övdüğüm Dayan aslan ustam yiğitim dayan Dayan hey gözünü sevdiğim Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğitimden kötü haber verirler Sana kökü dışarda diyenlerin kökleri kurusun Kurusun murdar ilikleri dilleri çürüsün Şiirin gökyüzü gibi herkesin Sen Kızılırmak'çasına bizimsin En büyük demircisi dilimizin Canımız ciğerimizsin Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Acısıyla sızısıyla alnının kara yazısıyla Bir yanı nur içinde tertemiz Bir yanı sızım sızım sızlayan memleketimiz içindedir Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir Kaynak: Biguzel Bedri Rahmi Eyüboğlu |
bu kışta üşüyorum. kimbilir kaç kış daha üşüyeceğim. sana yanacağım bu yazda. ve kim bilir kaç yaz daha. kaç bahar seni açacak bütün çiçekler, senden uçacak bütün böcekler. arılar seni koyacak kovanlarına, kaç ülke gezecek seni göçmen kuşlar... ama sen hep umut çiçeğim olacaksın. yaşayacağız yaşlanacağız seninle. sürekli değişen dünyamda değişmeyecek tek gerçeğim olacaksın ömür boyu |
| Saat: 02:15 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık