![]() |
Sabah Olursa Bu memlekette de bir gün sabah olursa, Halûk, eğer bu memleketin sislenen şu nâsıye-i mukadderatı, kavi bir elin kavi, muhyi bir ihtizâz-ı temasiyle silkinip şu donuk, şu paslı çehre-i millet biraz gülerse... O gün ben ölmemiş bile olsam, hayâta pek ölgün bir irtibatım olur şüphesiz; - O gün benden ümidi kes, beni kötürüm ve boş muhitimde merâretimle unut; çünkü leng ü pejmürde nazarlarım seni maziye çekmek ister; sen bütün hüviyyet ü uzviyyetinle âtisin: Terennüm eyliyor el'an kulaklarımda sesin! Evet, sabah olacaktır, sabah olur, geceler tulû-i haşre kadar sürmez; âkıbet bu semâ, bu mâi gök size bir gün acır; melûl olma, Hayâta neş'e güneştir, melâl içinde beşer çürür bizim gibi... siz, ey fezâ-yı ferdânın küçük güneşleri, artık birer birer uyanın! Ufukların ebedi iştiyâkı var nura. Tenevvür.... asrımızın işte rûh-i amali; Silin bulutları, silkin zılâl-i ehvâli, zıyâ içinde koşun bir halâs-i meşkûra Ümidimiz bu: ölürsek biz, yaşar mutlak vatan sizinle, şu zindan karanlığından uzak! Tevfik Fikret | |
GÖZLERİNİN İÇİNDE Gözlerinin içinde başladım hayata Işıl ışıl bana bakan Gözlerinin içinde İlk adımımı sana doğru attım Gülümseyen gözlerinle İlk hecelerimde Seni söyledim İlklerimde hep sen vardın Yüreğime işlenmişsin Hep benimlesin Gözlerinin içinde Devam ettim yaşamaya Yollar yürüdüm Hayatı senden öğrendim Seninle büyüdüm Senden bir parça Sevincimde üzüntümde Hep sen vardın Bana öğrettiğin hayatta Çoğu şeyden korktum Ama en çok sensiz kalmaktan Korktum Gözlerinin içinde başladım hayata Işıl ışıl gözlerinde Seni kaybedeceğim gün Gözlerinin içinde Elveda diyeceğim yaşantıma Hiç hayatımı Yaşamamışçasına... ibrahim kara |
ÜŞÜME Sıkı sıkı giyin üzerini Ayaklarında botların olsun sıcacık Ellerinde eldiven Kaşkolünü dola boynuna gel Başını ısıtsın beren. Sıkı sıkı giyin ki üşüme Dışarıda kar var Dışarıda ayaz Ayak izlerini tak peşine gel Gel biraz. Kış olsa da mevsim Bahar giysilerimle geleceğim Ve seni, Sen gelinceye dek bekleyeceğim. Mantom olmayacak üzerimde Takmayacağım , Ne kaşkol ne eldiven ne bere Ayazını yiyeceğim akşamların Üşüdükçe titreyeceğim Titredikçe sokulacağım sana yalnızca sen ısıt, Sen sar, sarmala. Nevin Kurular |
sevmeeek Gerçekten Sevmek O durmadan kaçıyor; sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyo sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; boşuna aldatma kendini, onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada , okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, gördüğün rüyada ve yasaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü geceleri aya, yıldızlara sevmek nefes almak için onun gözleıne bakman demektır |
PİŞMAN DEĞİLİM Pişman değilim, Gözyaşlarımdan, Gidişinle ağlayan, Gözlerimden, Mutlu etmiş ise, Beni varlığın, Acısı da olmalı , Bu ayrılığın |
Sürgün Ellerimi verebilirdim,sürgündüm kent biçimsiz uzuvlara gebedir şimdi, Sarı kızlar geçecek sokaklardan,düşleriyle sarı sıcakları getiren bekleme. Akşamdır; hüzünlenirsin kaldırımlardan yürüme,Ankara’ya gülümseme, Yollar tenhalığı getirir saçlarına otobüs farlarından süzülünce. Bir tutam sakız olur gökdelenler adımlarından uyanınca türküler, gözlerimi verebilirdim,yalnızdım kent karanlıklara gebedir şimdi. Kırılan gecedir avuçlarımda,tutanaklarda sürgünlüğümün solmayan resmi, Kirpiksiz gözler girer düşlerime,böceklerin şafağında kadınlar göçerken. Utancı emerek damarlarımdan,yakama karanfillerle iliştirip uykuyu Sabahı ağırlayabilirdim otobüs duraklarında,geceden utanarak. Ellerimi verebilirdim,kimliğimi sormadan şehir,insanlar yürümeden üstüme, Ellerimi verebilirdim,sürgündüm,kent biçimsiz uzuvlara gebedir şimdi, Sarı kızlar geçecek sokaklardan sarı sıcakları getiren; bekleme. Muhittin Ulupınar |
İki kelime sadece Senden istediğim Kulağıma fısılda sessizce Ruhumda hissedeyim İki kelime sadece Söylemek zor değil Ne olur bir dene Gerçekten zor değil İki kelime sadece Biliyorsun senden uzağım Günler geçse de Yanında olacağım İki kelime sadece Söylersen rahatlayacağım Ama yazmadan gönlünle Söylersen huzurlanacağım İki kelime sadece Seni özlüyorum Bu kelimeleri söyle Çünkü bende özlüyorum Emre Şeyda |
Şehre Yağmur Yağdı gök üzerime devrildi sanki ezildim, ıslandım, ağladım katmer katmer artı yalnızlığım yağmurlarda gizlendi göz yaşlarım yağmur sessiz mâhzun yağdı bir köşede bir başıma ağladım görüyor musun şafak yüzlü yâr bulutların beyzası tenine göğün mavisi damlıyor gözlerine görüyor musun ayaz bakışlı yâr yağmur sağanak sağanak yağdı kuraklık içimde çöl kadardı yağmur berrak yağdı örtüsüne bürünen yâr yanağında bahar açtı yüreğime güller saçtı yağmur kaldırımlara yağdı şehrin yüreğine yağdı sular her yanda gürül gürül aktı biriken çamur eriyen günahtı yağmur akşama deyin yağdı yağmur toz duman günahkar şehre yağdı şehre yağmur yağdı Ramazan İlhan |
Yaşama Dair herşey koskoca bir sessizlik içinde kayboluyor yaşam o saçmalıklarını düzeltmek yerine batırıyor dünyanın o güzel anlarını korkutuyor içimi ve korkuyoruz o pembe görüntülerni yaşayamayız diye yaşamak için öğrenmeliyiz ve öğretmeliyiz onlara artık gökyüzünün esmerliğini gece tatmayı solmuş yaprakların ezildiğinde zevk almayı tattırmalıyız artık sevdalarda bir kere yaşanmalı yüreklerde olmazlıklara konup göçmemeli korkutmamalı yaşam gözümüzü korkmadan yaşamalıyız bunları korksak bile isimsiz kral |
Özlem Kumsalı Bende sevdim bir kus gibi salinmayı gokyuzunde Ozgurce kanatlarini acmis ucmayi barisa dogru Sessizce beyaz guvercin gagasinda zeytin dali tasimayi Bende istedim bir marti gibi atilan simidin pesinde kosmayi İnsan hasretinde bir kus olup ucmak istedim kanatsiz Adalarim olmali kesifsiz hayran duydugum topraklarda Dunyayi ikiye bolen goc etmis duygularimla Sercelerim olmali kafessiz ucan kapılari ardina dek acilmis Saka kuslari gibi dal dala konmaliyim insancil hislere dogru Ozlem kumsalında bir karabatak gibi hasretim olmali baliklar Dogasinda kalmalin yesilin ozunde bulmalim hevesi Bende asik oldum yuvasini yaptim bir kartal gibi Gozleri keskin bir sahin gibi suzuldum gokyuzunden Daglarim olmali kuslar gibi zirvesine ciktigim Kuslarim olmali kafessiz ucan yada kafeste olanlari saldigim Bir kus olmaliyim dedimya hukumsuz yargisiz ucan Yazdan yaza kanatlarimi cirpmaliyim yeni ufuklara dogru Sevismeliyim soyuma dair cogalmaliyim bitmeden hazan Opusmeliyim ozlem kumsalinda bir avciya av olmadan Bir capariye tuy olmadan ucmaliyim buralardan ozlem duydugum ozlem kumsalina Emre Erkut |
| Saat: 10:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık