![]() |
vurdum dibe, daha ötesi var mı bilmiyorum... tabakta kalan son makarna tanesi gibiyim, demiştin ya sen de... inandım artık ben de... yoksun! yabancı her şey... tanımlar yabancı, anlamlar tutmuyor birbirini... kandırmıyorum kendimi! hiç olmadığım kadar gerçekçiyim ve yalnızım! cümle içinde kullanınca karın ağrıları başlatan cinsten bir yalnızlık, kurcalamaya gelmiyor... yoksun! adın dilimde, dilim boğazımda! susuyorum halimi... zaten söyleyecek çok şey yok, birkaç cümleden başka... onları da; gururuma yedirip, ben söyleyemiyorum... yoksun! ve olmayacaksın... silmedin mi kokumu teninden! silmedin mi parmak izlerimi bedeninden! hangi oluş? hangi var oluş? sen bakma bana, yokluğunla uyuştururum ağrılarımı, yalnızlığımla basarım tuzumu... sen bakma bana, ben bakarım başımın çaresizliğine ibrahimkara |
YÜREĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR ŞİİR; YAZARKEN HİSSETTİKLERİNİZİ MERAK ETTİM DOĞRUSU http://img253.imageshack.us/img253/7770/023dy5.gif |
GİT BAŞIMDAN AŞKIM yoğun ve tedbirsiz çökerdi sevdan sökülürdü duvardan tırnakları varlığının taş bile gücenir sabır bile dile gelirdi sen inatla tutunurken bir yürek coşkudan çatlar bir derviş muradına ererdi sen bıçak kadar keskin ben sel kadar taşkınken gölge etme aşkım artık dokunuşu ve sesi rengi ve soluğu olmayan gölgemle sırdaşım yorgun ve gelişigüzel yağardı sevdan beslerdi özlemin sevgimi yosun bile darılır yağmur bile dize gelirdi sen bir türlü dinmezken bir yürek ümit biriktirir bir damla gülden süzülürdü sen sahil kadar dingin ben dalga kadar azgınken düş yakamdan aşkım artık boşa akmaktan sıkkın ve ardında bıraktığı kanıttan bıkkın yaramı deşerek dökülür gözyaşım sensizlik kurulurdu tahtına gecemin sürerdi hükmünü Zaferinden emin kahır bile hırslanır kin bile aman dilerdi sen ısrarla beklerken bir yürek pas tutar bir bulut yaslanırdı omzuna dağların sen kül kadar dargın ben volkan kadar kızgınken çık aklımdan aşkım artık hesaplaşma günü yakın ve çarpılacak suratına aklımda yarım bıraktıkların canevimden sorgularla vururdu gerçekliğin bozulurdu tılsımı gizemin yemin bile çiğnenir düş bile diş bilerdi sen ayak diretip gitmezken bir yürek yas tutar bir garip sallanırdı ucunda yağlı urganın sen kabullenirdin ayrılığı yılgın ben yenilginin kederinden çılgınken git başımdan aşkım aşkın; başımdan aşkın.... ibrahimkara |
Martılar bu şehri terk etti Martılar bu şehri terk etti Direnmek zor artık Şimdi dur gitme Gidersen konuşma İncitme kelimeyi Bu şehri unutmak kolay olur Kolay belki Şimdi dur gitme “Sana hiç hasret söylemedim Hiç açamadım kalbime gözlerinin nakşettikleri Sevgili, kalbimi sana vurdum ben’i buldum Acıyı hayata örtü yapana şükürler olsun.” Selçuk Küpçük |
saol |
Açilir Kapilar Alir seni korum damla damlasuyuma, ekmegime, asima, kaygima, sevincime, acima, umuduma, sabrima, gücüme.. Alir seni bölerim parça parça, dagitirim topraklara, denizlere, geceye, Açilir her sabah kapilar gözlerinde, girerim isiltili, yemyesil bir bahçeye.. A. Kadir Bilgin |
SON ASIK Hasretinle geçiyorken bu gençlik çagim, Ey sevdigim, ben umitsiz degilim gene Ak düsünce saçlarin kumral rengine Kollarinda son asikin ben olacagim. Ey basinda simdi sevda rüzgarlari esen, Böyle her gün yollarimdan geçsen de süzgün Sen benimsin büsbütün terk olundugun gün ... O mukadder günü, bilmem, düsündün mü sen? Ben bir beyaz saçli asik, sen bir ihtiyar ... O gün bana yalasirken ey ilahi yar, Esirgeme gözlerimden bir son buseni, Kirpiginden yavas yavas bir damla aksin, Çünkü, ruhum, sen de o gün anlayacaksin Ki hiç kimse benim kadar sevmemis seni FARUK NAFIZ CAMLIBEL |
Düşüncemde Sen Bir rüzgar estiğinde karşı tepelerden Ben seni düşünürüm... Seni düşünürüm sırtımın her terleyişinde yürümekten.... Yanaklarımdan süzülürken damlalar Yakarken tuzlu ter taneleri gözlerimi Bitkin, Yorgun, Ayakta bile duramıyorken Ve gene de kilometrelerce yol uzanırken önümden Düşüncelerimde sen..... Bana kısık gözlerle baktığım güneş kadar Geceleyin zifiri karanlıkta tek ışığım ay kadar Yıldızlar kadar uzaksın. Dağ başında Gölgesinde oturduğum kaya gibi kuvvetli duygularım yalanım yok Bu soğuk,bu karanlık,bu bilinmez gecelerde Bana ben kadar yakınsın düşüncelerimde... Kurumuş,çatlamış dudaklarıma değdirdiğim bir yudum su kadar değerli Kuru,katıksız ekmeğim kadar tatlısın.. Düşüncelerimde sen Çok uzaksın ama bana en yakınsın..... 19/07/1992 Erol Altunay __________________ |
saol |
İstanbul'un Sevdası ne zordu yaşamak o günlerde vurulmuştum kalbimden düşmüştüm yere büyük and vermiştim yüreğime biliyordum hayat, gülecekti bana yine bırakmıştım sevda şiiri yazmayı yaşamayı... aşka açıldı yüreğimin tüm kilitleri yeniden yeşerdim işte seninle filiz oldu aşkın, fidan verdi içimde ismini söyledim kısık bir sesle; T.... gelişti kök saldı derinlere istanbul sun artık, bütün güzellikler sende ve ben yine o sahilde başak saçlarının rüzgarla raks ettigi yerde uzaklarda... bekliyorum seni, adını istambul koyduğum güzel son sigaramı yaktım, birde istanbul'un dumanı birkere sevdi mehmet...anladım. dönüşü yok, zorda olsa istanbul'un sevdası. 08_02_2006 Mehmet Cengiz |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık