![]() |
HER AYNANIN KARŞISINDA KONUŞTUĞUM BENDEN BENİ BENDEN ALAN SENDEN SENİ SENDEN ÇOK SEVEN ŞU KALBİMDEN BIKTIM USANDIM SENİ HER GÖRDÜĞÜMDE,GÖZLERİNİN İÇİNE DÜŞMEKDEN BUNUN,SEVGİMİ AŞKMI, YOKSA SARHOŞLUK MU NE OLDUĞUNU BİLMEDEN, YAŞAYIP GİTMEKDEN BIKTIM USANDIM CİĞERİMİN YANGININDAN BEDENİMİN CEKTİĞİ IZTIRAPLARDAN SENİ BENDEN AYIRAN HER ŞEYDEN BIKTIM USANDIM |
Kalbinde Olmak İsterdim. Ben sende bir can olmak isterdim Ya da senden bir parça Mesala dudaklarında olmak isterdim "Ben sana mecburum" diyen "attila ilhan" şiiri gibi Ya da "adı bende saklı" bir "sezen" şarkısı gibi... Ben senin gözlerinde olmak isterdim Bakışlarında kendimi bulmak Baktığın her yerde olmak isterdim Ve elbette gözlerinde yıldızları seyretmek... Ben senin saçlarında olmak isterdim Her teline ayrı ayrı dokunmak Rüzgar gibi okşamak arada bir Saçlarında serinlemek isterdim Ben senin kulaklarında bir ses olmak isterdim Aşka davet eder gibi Ve haykırmak binlerce kez Anlatamadığım sevgimi... En güzeli Ben senin kalbinde olmak isterdim Orada, aynı duygular içinde Oada yaşamak ömür boyu Ve bir gün öleceksem Yine orda ölmek isterdim! Peki ya sen? ibrahim kara |
Kahraman Kahramanım çıktı yola, Çok saldırır sağa sola, Her köşede sinsi mola, Vay kahraman! ... Vay kahraman! Cinlik onun mayasında, Ar kalmamış hayasında, Köroğlu’nun havasında, Vay kahraman! ... Vay kahraman! Atar tutar utanmadan, Bir gerçeğe tutunmadan, Haram yutar yutkunmadan, Vay kahraman! ... Vay kahraman! Nusret Turan |
O Gece Yakında gelirim bekle sevgilim Mehtabın cama vurduğu gece Sakın usanma bekle vazgeçme Mecnunun leylayı bulduğu gece Mevsimler bahara ulaşmaz sanma Güllerin tomurcuk açtığı gece Serap sönmeden karşımda seni Saatler ikiye vurduğu gece İlk satırım sana hatıra olsun Son satırımsa eveda Seni unutursam yazıklar olsun Yeter ki sevgimiz ebedi olsun |
AŞK HAYATI http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Sevmek gibi geliyordu her şey, sevmek gibi gidiyordu kadın adının anlattığı, canın tenini yakmasıydı bir bulut evet ama aslolan bulutun suyu yağmasıydı... "Bir insanı sevmekle başlıyordu her şey" ve boşanmak için en az iki şahit gerekiyordu Yılmaz Erdoğan |
http://www.frozenlove.se/images/FrozenHeart08ICE05.jpg En çok özlenildiği zaman sevilir giden Özledikçe severiz, sevdikçe özlemler birikir göğsümüzün en yangın yerinde. Sevgi varken yaşanan ayrılıklar sızılı bir masaldır. Sebep ya şartlardır, ya zamandır, ya da belki de sevginin göz alıcı, sihirli ışığına teslim olmaktan korkmaktır. Ne olursa olsun bu masal ayrılıkların ayrılıklarla başlamadığını anlatır. "Hoşça kal" der bir yazı, ya da bir ses. Yüzünü sevgilinin yüzüne değdirmeyi kimse bu anda istemez. Çünkü en çok o ana isyan eder belki çıldırasıya sarılma, delice öpme isteği... ("Dur gitme! Hoşça kalamaz ki kimse, ne giden ne de kalan geriye...") (Gidenin biz olduğumuzu düşündüğümüzde hep kalan olmadık mı aslında geriye? Gittiğimizi düşünüp aynı yerde saydık hep. Doğum günleri çoğaldı avuçlarımızda, takvim yaprakları anılarıyla düştü yüreğimize. Ne yana kaçsak aynı yerde kaldık hep. Vakitli vakitsiz hasretler nöbeti, gece yarısı sevgilinin o güzel hayali, gözlerde lanetli bir hıçkırığın intihar eşiği...) Sevdikçe sevilenin yürekte kalmasındandır aslında hepsi... Oysa aslında bitmemiştir değil mi? Sözler söylenmiş, gereği düşünülmüş, süren sürülmüştür... Ama bir bekleyiştir, içinde taşıyan ümidi... Beklersin, neyi niye niçin beklediğini bilmeden... Aslında bilirsin, çünkü geriye sevgi ve şiir kalmıştır, terk edemez ki onları seven. (Evet şimdi ne zaman bir şarkı, bir söz, bir hatırlayış olsa hep bir pay bırakır bana ve sana olan sevdama... UNUTMA BEN GİDERKEN DÖNÜP DOLASIP HEP SANA GELİYORUM ASLINDA... Arkama baksam da bakmasam da umudum "Gitme" sözünün fısıltısında |
AŞKTAN NEFES ALAMADIĞIM O YERDE http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Çocukluğumun bahçesiydin sen bütün bilinen mutluluklardan uzakta, o sarışın akşam üstlerinde, ıstırabın eşiğinde... Nefesim sıkıştığında seni sevmekten ömrünü okurdum o acı neşede, boşalırdı ağzımdan o kanlı nefes sonra çok özlendiği için acımasızca talan edilen her baharda dönerdim oraya... O sarışın akşam üstleri hiç gitmediğim uzaklardan döndüğüm yer olurdu... Bilinen bütün mutluluklardan uzakta kalırdım orada, kalırdım çocukluğumun bahçesinde, aşktan nefes alamadığım o yerde... cezmi ersöz |
Seni Seviyorum Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Hani seversin de, Acı çekersin. Hani seversin de, Onu görmek bile yeter dersin. Hani seversin de, Sesini duymak istersin. Hani seversin de, Daima onu düşlersin. Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Yine de seversin, Beklersin, Beklersin, Beklersin... |
Bafra Tütünü Ciğerlerime çekiyorum Bafra tütünüm usulca seni Sen yanarken için için bilsen deli kız, bir bilsen Döktüğüm yaşlar kim için Başlı başına bir sanatmış yaşamak Yaşamak düşmelerle kalkmalarla, Hakkıyla, layıkıyla icrası için Kah tufanları beslesin Kah yangınları söndürsün gözlerim, gözlerin Hey derdi aşkımdan büyük sevdiğim, Ağır ağır ciğerime çektiğim Bafra tütünüm, Ağla sellercesine yangın büyümesin Sil gözlerin, taneler bağrımı delmesin Ve yanasın için için, ben de yanarım sen için... isimsiz kral |
Zordu yaşamak sensizliği, Günün en kalabalık saatlerini sakinleştirmeyi, Ve hiç durmadan geçmişi özlemeyi, “Özledim” diyorum şimdi… Gelmesen de yalnızlığımı kalabalıklaştırmaya, Kaçamasam da sensizlikten uzaklara, Biliyorum ki bekliyorsun beni, Benim seni, Sen gibi, su gibi, nan gibi, beklediğim gibi… “Sen” ile başlayan cümleler kuruyorum, İçinde ben yok muyum? Ben olamıyor muyum, hiç bilmiyorum… Bildiğim birçok şey vardı, Şimdi bildiğimi bilemeyecek kadar umutsuz muyum? Yoksa umut mu yok bu şehirde, Bunu da bilmiyorum… Bildiğim, Hatırladığım tek bir şarkı kaldı şimdi, Günümün başladığı, Gecemin bittiği: “Zordu yaşamak sensizliği”… yusuf kabataş |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık