![]() |
Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları. Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları. Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları. Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları. Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin... Yeter gurbet akşamları. Ozan Arif |
Başka da Hiçbir şey beni bekleme acılar ve hüzünler bıraktım ardımda anlaşılmayan ve yalansız sözcüklerimi çürüyen gözlerimi, yalnızlığımı bıraktım sana sen dudaklarımda ay ışığı bir ıslıksın ayak izlerimin kaldığı İzmir sokaklarında ağlamanın ayıbını taşıyan gözlerimde gözlerinin izleri utançlı ve felçli ellerimde ellerinin izleri kaldı başka da hiçbir şey beni bekle. Mahmut Ayaz |
Aşk Aklımda Hep Var Bugün aklımda bir tek sevgili var. Diğer insanlar nerdeler? Ne önemi var.. Benim aklımda sevdiğim, Onun aklında ben? Yeteriz birbirimize, Yaşarız yaşadıklarımızda birbirimizi... isimsiz kral |
saolunşiiirler için |
beklesem gözyaşlarını izlesem giderken ardında unuttuğun bulur muyum yorulur muyum kalan tek kalple oturup beklesem şu yolda tozunda senin izin ve üzerinde çaresizliğim |
De Hele De hele ey deli gönül de hele Seyis atsız kuş kanatsız olur mu Asilenme sen sadete gel hele Kul umutsuz tanrı kulsuz olur mu Bak hele ey deli gönül bak hele Gök bulutsuz tarla susuz olur mu Göreceksin şu abayı yak hele Sevgi aşksız gözler yaşsız olur mu Der hele ey deli gönül der hele Bağ bülbülsüz bülbül gülsüz olur mu Bilinmeyen yere doğru gir hele Beden cansız can ecelsiz olur mu Gör hele ey deli gönül gör hele Kuzu otsuz orman kurtsuz olur mu Önümüzde kara kış var dur hele Bebek sütsüz insan yurtsuz olur mu Yan hele ey deli gönül yan hele Yürek dertsiz dert acısız olur mu Elemlerin alasıyla kan hele Hayat zorsuz zor Murat’sız olur mu. isimsiz kral |
Özletiyor Seni Bu Yağmurlar Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel ilk otobüsle Buğulanan camlara usulca Yüzünü çiziyorum ki yüzün Bir yağmur damlası olup Düşüyor yapraklarına gülün Güller de bozamıyor bu uzun Karanlık sessizliğini kentin Anılarını yitiriyor sokaklar Bezirgânlaşıyor bulvar ışıkları Tarih de kekemeleşiyor bazen Ki o zaman aşktır tek bilici Aşksa yürümek gibi bir şey Duyabilmek kuşların gelişini Anısı bizsek eğer bu kentin Unuttuğu türküler bizsek Acıyı rehin bırakıp bir güle Anımsatmalıyız bunları bir bir Sonra yürümeliyiz seninle Sokaklara caddelere çıkmalıyız Belki bir aşktır bu kentin Belleğini geri getirecek olan Burada yağmur yağıyor ama sen Şemsiyeni almadan gel yine de Özletiyor bu çılgın sağanak seni Sırılsıklam özletiyor biliyor musun Ahmet Telli |
Aşk Dersen, Aşk Hiç görmedim ki, ama bilirim gözlerinin rengini, eladır, yeşildir, mavidir, çakırdır… Vallahi görmedim, ama bilirim saçlarının rengini, sarıdır, siyahtır, kızıldır, açık kestane… Üsteleme dost, inan hiç görmedim, ama bilirim sıcaklığını, ellerinin yumuşaklığını, sevdalı bakışını… Hiç görmedim, düşümde bile. Ama anlatabiliyorum işte onu sana, belki de sen görürsün, kim bilir? İşte o benim sevdiğim, sevgilim. isimsiz kral |
Barış Güvercinini Vurdular “güzel insan Hırant Dink’in anısına” Barış istemeyen karanlık güçler Barış güvercinin vurdular bu gün Şovanist duygusu kabaran ***ler Barış güvercinin vurdular bu gün Ellerine maşa etmişler dini Ey Müslüman dostlar insanlık hani İnsan olan böyle olamaz cani Barış güvercinin vurdular bu gün Neyi hallettiniz yakıp yıkarak Sokak ortasında kurşun sıkarak Bu nasıl bir duygu bu nasıl merak Barış güvercinin vurdular bu gün Ey insanlık böyle zalim olaman Vurup kırmak ile yolu bulaman Yaşam hakkı kutsal onu çalaman Barış güvercinin vurdular bu gün Sebep nedir böyle öfkeye kine Hele düşün şöyle kendi kendine Neden? Bu ırkçılık ayırıp yine Barış güvercinin vurdular bu gün Hep koşturdu durdu barıştan yana Barışı sevmeyen kıyarken cana Şovanist yam yamlar doymayıp kana Barış güvercinin vurdular bu gün Kul Sefili yeter! De ayağa kalk Seyirci kalmasın barış seven halk Bunların hesabı sorulsun mutlak Barış güvercinin vurdular bu gün KUL SEFİLİ (ali turalı) Ali Turalı |
Yokluğunda Canım Yanıyor yokluğunda canim yanıyor tenime ateş değmişçesine bir bilsen geceler nasıl uzuyor şafak sökerken yangınlardayım sevdiceğim neyin varsa götürmüşsün ne gözlerinin yeşili, ne saçlarının kokusu bir veda busen bile yok yanaklarımda dağların zirvelerindeydim seninle simdi yavaş yavaş eriyorum kar gibi dağın eteklerine iniyorum korkarak simal rüzgarları esiyor buralarda kuruyor dudaklarım, dikenler batıyor canim acıyor sevdiceğim, yanıyor yüreğim ırmaklara bırakıyorum kendimi delice arınıyorum yokluğundan, kalbimi yıkıyorum olmuyor yinede tortuları kalıyor aşkının ekmeğimde, suyumda, aşımda, nefes alışlarımda boğazıma düğüm düğüm takılıyor sevdan sevişmelerimiz geliyor aklıma sinsi sinsi beynimi kemiriyor hatıralar sensizlik zehir, zıkkım, yüreğim kan, revan tanımam ben başka göz, başka insan bırakma yüreğimi ormanda kurtlara uçurumlardayım tut düşüyorum neredesin hasretim, umudum, gözbebeğim zincirlere vuracağım kendimi avcı vurdu mu ceylanı, taşımasını bilmeli yakışmaz sana delikanlım, kadınını kurdun, kusun sofrasına bırakma yiğidim kurbanın olayım bir haberin gelsin yeter ki bileyim nefes aldığını, bileyim de bu sevda beni öldürecekse, yalancı gönüllere girmeden yüreğimde sevdan, dudaklarımda adin bende namusun, bende şerefin, öyle öleyim. isimsiz kral |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık