![]() |
|
YER YEMEZSE ÇATLAR YER Elin görmezse para Aşkla girmezsen nara, Kavuşmadınsa yara Fert yemezse , dertler yer. Dili yok ise neyin Bakandan yoksa dayın Dikengibiyse huyun Mit yemezse , itler yer. Aşiğa allar gerek Güzele güller gerek Sofraya ballar gerek Lort yemezse , mertler yer |
ben seni sensiz sevdim Ben seni severkenSen yanımda yoktun ki!Ben seni özlerkenSen bilmiyordun ki!Ben seni sensiz sevdim...Sen yokken bakışların vardıBeynime kazınmışNereye baksam oradaydılar,Ben seni sensiz sevdim..Göremesem de, rüyamdaydın,Sevmesen de, kalbimin derinliklerindeydinVe kimse seni oradan çıkaramayacak.Sen bile!Ben seni sensiz sevdim...Sen olmasan da, hayalin vardı,Sen olmasan da, şarkılar vardı;Seni hatırlatan...Sen olmasan da, her dakika aklımdaydın.Ben seni sensiz sevdim...Sen olmasan da,yıldızlar vardı,Sen olmasan da,bulutlar vardı,Sen olmasan da,günbatımları vardı,Sen olmasan da,denizler vardı...Ben seni sensiz sevdim...Aslında sen hep vardın,Aynı şehirde,aynı sokakta,“Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum”ama;Ben seni sensiz sevdim...Ne olurdu sende beni sevseydin?Ne olurdu bu kadar gözyaşı dökmeseydim?Ama inanıyorum ki sen uyandıracaksın beni,Hani kıyamet koptuğunda...Ben seni sensiz sevdim...Neden sevdim bilmiyorum ama çok sevdim!!!M.Ahsen SAKAREİSOĞLU |
Gizli Sevda Hani bir sevgilin vardı Yedi sekiz sene önce, Dün ona rasladım Sevindi beni görünce. Sokakta ayaküstü Konuştuk ordan burdan. Evlenmiş, çocukları olmuş Bir kız, bir oğlan, Seni sordu. Hiç değişmedi, dedim. Bildiğin gibi... Anlıyordu. Mesutmuş, kocasını seviyormuş. Kendilerinmiş evleri... Bir suçlu gibi ezik, Sana selam söyledi. behçet necatigil |
Her gelen talan eyliyor, talanlara doyduk yeter. hepsi yalan söylüyorlar, doğruluğa doyduk yeter, aha bu iş burda biter.. sülük gibi kanım emdin, seslenmedik hep sen bindin, gökten zembille mi indin, enayiysek bildik yeter, aha bu iş burda biter.. demokrasi dedik amma, demedikki bizi tınma. kerhen bir oy verdik amma bu oy'una kandık yeter, aha bu iş burda biter.. İNCE derki sunduk yeter, aha bu iş burda biter.. Sabit İnce |
Neden Paylaşmak varken güzelliği ve mutluluğu Paylaşmak varken hayatı, aşkı ve sevgiyi Paylaşmak varken yaşanacak bir ömrü Kavga neden, savaş neden kin neden Bahçelerde bağlarda koşup eğlenmek varken sevgi dolu bir ömür sürdürmeyi düşlerken Birlikte bu güzelim ülkemizi yüceltmek dururken Kavga neden, savaş neden, kin neden Birlikte olmak varken bu ayrılık neden Birbirimizi sevmek varken bu nefret neden Hayatı güzelleştirmek varken karartmak neden Kavga neden savaş neden kin neden Sevelim sevilelim birlik olalım hep beraber Bir yumak gibi sarılalım sımsıkı ayrılmamacasına Sevda kardeşlik ekelim bu ülkenin topraklarına Kavga neden savaş neden kin neden Hadi Özden |
Sevmek Günah mi? Senki, Geceler Boyu Hasretine Sarılıp Uyuduğum Senki, Bütün Sevgilerin Üzerine Koyduğum Günahım, Sevdiğim Yaşanmamış Sevdalar Kadar Bilinmezlerimiz Sonu Olmasada, Bu Yangını Söndürmeye Kimin Gücü Yetebilir Hergün Vurulan Bu Yürek, Elbet DirilirDirilir Bu Solmuş Umut Çiçeği, Kim Bilir Hangi Rüya Beni Sana Getirir Geceler Boyu Sayıklarken Hasretini, Sensizlik Sardığında Dört Duvarı,Yüreğim Kabardığında Denizler Kadar, Dilimin Ucundayken Adın, Ve Sen Olmuşken İçimdeki Bütün Şiirler, Susarım, Kaderime En Zor Soruyo Sorarım Günahmı ? Damla Damla, Yudum Yudum Seni İçmek, İstiyorumYüreğimde Fırtınalar Bir Kalp Olmuş, Senin İçin Çarpıyorum Masum Bir Heyecansın Çocuk Kalbimde, Bir Nefes Kadar Yakın,Keşfedilmemiş Kıtalar Kadar Uzak, Ve Yüreğimin o En Saklı Yerinde, Içimde Akan Nehir, Su Kadar Berrak Kimseler Bilmeyecek Bu Yasak Aşkı, Adını Herkesten Saklayacağım,Söyledim Ya, Seviyorum Günahmı ? Günahmı ? Günahmı ? Yaradanım Onu Ölesiye Sevmek Günahmı ? Düşlerimde Sabaha Dek Onu GörmekGünahmı ? Allah'ım Verdiğin Canı Ona Vermek Günahmı ? Unut Diyorsun Bana, Unutmak Kolaymı ? Neşemsin, Umudumsun, Karanlık Günlerimin Işığısın SenKalbimdeki Kuş Yalnız Senin Aşkına Kanat Çırpıyor Eyy! Gönlümün Maralı Adın Geceleri İçimde Çığlık Çığlığa Bir Çigan Kemanı Nasılda Ezik, Nasılda YaralıSeviyorum Seni ! Seviyorum... Sevmek Günahmı ? Arzularım, Alev Alev, Hasretini Tutuşturur Elin Deyse, Ellerime, İçim Titrer Dayanamam Kalbim DururGözün Deyse, Gözlerime, İçim Titrer Dayanamam Kalbim Durur Bedelini Ödemeye Hazırım Tüm Sevgilerin, Günahını Çekebilirim Bütün Aşkların,Seviyorum, Sevmek Günahmı ? Günahsa ? Günahkarım.. Yarattığına Kul Oldum, Affet Allah'ım... Affet Allah'ım... Sebnem Kisaparmak |
Rüzgar koymuştum adını Rüzgar koymuştum adını... biliyorsun... her özledim seni dediğinde, aşığım sana dediğinde bir cevap vermemi bekliyordun sıkılmaksızın... ben de sana asi rüzgarım diyordum usanmadan... şiddetli olduğun kadar sakindin de serinlettiğin kadar yakıyordun da... çarpıyordun yüzüme her defasında tokatçasına... zevk veriyordu kimi zaman hiddetin can yakıyordu kimi zaman sükunetin... nerden bilirdim asi rüzgarların gün gelip de durulacağını, göçmen kuşlarla yitip gideceğini üfleyip üzaklaştırmaya çalıştığımda nefesimle bir daha tenime işlemeyeceğini küçücük bir veda bile etmene izin vermeden rüzgar dünyamı terk ettin şimdi yalnız rüyalarda biçare savrulan kelebekler gibiyim hangisi senin kokunu, senin acını yaşatacak bana... bekliyorum... bekliyorum... bekliyorum ruzgar, mevsimini |
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir şey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana Ataol Behramoğlu |
dalgalar Unutulmazdı,değilmi? Elele dalgalara baktığımız an Sözlerin ne güzel,beyazlaşan denizde Uzaklaşan dalgalarda sen Aşkım benim,dünyam sende Dokunuşun elimde,seninim Dalgalar bizi takip etsin,peşimizde Aşk,içimizde…ellerimizde Sonsuzluksa gözlerimizde Sende,baktığında bende Unutulmaz,dalgalara baktığımız an Birlikte el elele metin yılmaz |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık