![]() |
Karanlığı Yırtan Kıvılcım Aldırma öyle seni karartan koyuluklara henüz tomurcukken sen sevimli bebe açılacaksın aklayacaksın duygularına yük olan koyu karaları serpileceksin dağıtacaksın soluduğun nefesinle göreceksin o sensin işte karanlığı yırtan kıvılcım. Ankara 1983 Aydın Yurtsever |
dönüyorum [SIZE=medium]dönüyorum sardunya zamanlarıma ilkyaz çiçekleri kokularını salsın belki unutulmuştur adım, tozlu çekmecelerde saklanan sevda mektuplarında ya da yürek dağlayan bir şarkının dalga kıran ritminde olsun../..yine de dönüyorum, kadınlığımın ağrıyan uyluklarında barınan düş tomurcuklarına aldandığım mavileri geri alsın Ege dualarla yıkadım ruhumu ve arındım soytarı vedalardan../..dönüyorum bir aşk mevsiminde öldürülmüştüm geri dönmedi katilim cinayet yerine çıplaklığımın göz yaşlarını ellerimle sildim temiz çıktı acılarımın otopsisi sonuç:../..kâfidir bu sümüklü serzenişler rahminden doğuyorum yıkıntılarımın../..dönüyorum bağışladım anılarımı soğuk bir otel odasında balıkçı teknelerinin ninnisinde ağıt yaktım otuz beşlik bir hüzün getirdi garson yudum yudum içtim../..şarkılarımı ıslattım Assos!../..felsefenin ve aşk’ın mistik kenti akıtamadım tapınaklarından sevda dileklerimi sen de bağışla ve kutsa ayrılıklarımı bak işte sana geldim ve artık susuyorum denizinde sakladığın liman şehrinden çıkart gülüşlerimi bahara yetişmem lazım../..dönüyorum geç oldu ama anladım../..kimse giderken götürmüyor sevgileri yanında yanılgılarımı yüzüme vurmayın, içimdeki çocuğun masal saatine denk geldi aşk anladım dedim ya../..daha fazla yormayın şarkılar kadar sevmiştim../..ama bitti ciddiyetini yitiren vaatler utansın, ben utanmıyorum öznesi tutku olan sevişmelerimden yürüyüp geçtiğim yollar bir zahmet karşılasın beni vedalar vesikamdır artık../..dönüyorum pelin onay[/SIZE] |
Dosttan Mektup Yüce Rahman adıyla sana verdim selam Gel dostum oturalım edelim iki kelam Paylaşalım acımızı dinleyelim meram Can dostluk kolayına kazanılırmı Sızlayan yüreği dost gibi saran olmaz Her aradığında dost gibi can bulunmaz Yaralıyım yanmışım sesimi duyan olmaz Can dostluk kolayına kazanılırmı Derdim çok dostum beni dinlermisin Bir acı kahveni benden esirgermisin Dost kapını çalsam misafir edermisin Can dostluk kolayına kazanılırmı Yaren ile muhabbet hazzı bambaşkadır Sözleri bal gibi dili bülbül aşktadır Dostluk ne hısımlıkta nede yaştadır Can dostluk kolayına kazanılırmı Dostluk candan öte insana yoldaştır Yeri gelincede ciğer paren kardeştir Bazende can ahbap bazende bir eştir Can dostluk kolayına kazanılırmı Dost demek sevgilerin sevda çağıdır Dost demek gönüllerin yaren bağıdır Dost demek yüreklerin yüce dağıdır Can dostluk kolayına kazanılırmı Zeki Çimen |
O OLMAZSA YAŞAYAMAM O olmazsa yasayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin iste. Yasarsin cunku. Oyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Cok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kirilirsin. Ve zaten genellikle O daha az sever seni, Senin O'nu sevdiginden. Cok sevmezsen, cok acıtmazsın. Cok sahiplenmeyince, cok ait de olmazsin hem. Calıştığın binayi, masani, telefonunu, kartvizitini... Hatta elini ayağını bile cok sahiplenmeyeceksin. Senin degillermis gibi davranacaksin. Hem hicbir seyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsin. Onlarsiz da yaŞayabilirmissin gibi davranacaksin. Cok esyan olmayacak mesela evinde. Paldir kuldur yuruyebileceksin. ille de bir seyleri sahipleneceksen, çatıların gokyuzuyle birlestigi yerleri sahipleneceksin. Gokyuzunu sahipleneceksin, Gunesi, ayi, yildizlari... Mesela kuzey yildizi, senin yildizin olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir seylerin... Mesela gokkuşaği senin olacak. ille de bir seye ait olacaksan, renklere ait olacaksin. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksin. cok sahiplenmeden, cok ait olmadan yasayacaksın. Hem her an avuclarıdan kayıp gidecekmis gibi, hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. ilisik yasayacaksin. Ucundan tutarak... CAN YÜCEL |
saolun |
|
http://www.sevdimseni.net/Siir/027_dosyalar/ask.jpg Aşk Sert rüzgarlarin ardından kırılan dallar ve yapraklar.. Belki bir son bahar akşamına doğru... Belki bir öğlen vakti.. Aşık olmak için zaman ne kadar önemli ki.. Ama illa bir bahar zamani... Özelikkle son bahar.. Şarabin sigara dumanı ile dansi, Belki ağızda bir tango mısrası.. Küçük ellerinde hafif ter.. Yüreğinde bir kuş .. gözlerinde buğu.. Sevmek için acele etmek mi doğru... Belkide bir dahaki bahara.. Ama olesine bir sevgi istediğim Öyle bir sevgi ki... Her seyden kutsal... |
Zamansız Zamanlardayım Fani dünyanın fani sevgilisi, Nasıl olurda sığar koca bir ömür Kısacık bir yedi güne? Aklım almaz gün doğmaz, Zaman geçmez, Seni uyurken seyrederken, Ne yapıyorum ben burada diyorum Gözümü bir açıyorum ki Kollarım da aç bir kadın!!! Lanet etmek istiyorum edemiyorum. Zamansız gelen bir ecel gibi geldin, Girdin hayatıma. Düşünüyorum düşünüyorum, Kalbime nereye koyabilirim seni diye? Emin ol ki en güzel bir yerlerine. Hep kendimin sağlamlığıyla övünürdüm, Kurşun bile işledi ayaktayım diyordum Bana şunu öğrettin ki, Kurşundan daha kötü yaralarda varmış. Kal diyorsun ve ben kaçıyorum. Senin yüce sevgine layık olmadığımı bile düşünüyorum. Ve şu da bir gerçek Ne başka biri hatta Tanrı bile, Beni senin kadar sevdiğine inanmıyorum. AĞLIYORUM!!! Nusret Kaşıkçı |
Yoksa... Kafamı ne yana çevirsem Ela bir hüzün okşuyor saçlarımı Bakışların sinmiş duvarlara… Yatağa uzanınca fark ettim Tavanda ayak izlerini ‘Gitme’lerin Buruşturulup atılmış kağıtlar yalvarıyordu Yak bizi! Kaldıramıyorlardı belliydi Her cümlede gizli,açık Öznelerin en sevilmişi seni… O kadar derinden koymuş ki terk edilmek -Zamana bile- Çıkmıyor, Senle dolu anların katili O saatin sesi… İncileri dökülmüş ortaya takır takır çaresizliğin Her akşam misafirim dolayısıyla sessizliğin Uyku mu dedin? O da kim? Biliyorum, biliyorum yüzlerce kez söyledin ‘Asla geri gelmeyeceksin…’ Ama ayak sesleri kimi zaman kapı önünde, Yoksa… Yoksa sen mi geldin? ibrahim yılmaz |
İyimser Bir Gül Uyandım, seni düşündüm Birdenbire duvar Birdenbire gece yarısı... Sonra devriye parolası Ve rüzgar Ve birdenbire kalp ağrısı... Uyandım, seni düşündüm Ey yar Ey göğsümün sol yarısı! Su bulanınca Meydanlarda sesin yırtılınca Hiç dostun kalmayınca Sarsılmış bir ömrün Basamaklarından Görüşüme gel ne olur İyimser bir gül olsun Dudaklarında... Dert etme, iyiyim ben Ara sıra mahşer Ara sıra yaşama hırsı... Sonra mazgal altı zulası Ve mektuplar Ve ara sıra hasret belası... Dert etme, iyiyim ben Ey yar Ey hüznümün tütün sarısı... Kan bulaşınca Yangınlarda yüzün harlaşınca Saçların tutuşunca Zorlanmış bir hükmün Tutanaklarından Görüşüme gel ne olur İyimser bir gül açsın Yanaklarımda... isimsiz kral |
| Saat: 00:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık