![]() |
Aşkın... Kan kaynar damarlar erir bedende Ateşten ateşe düşürür aşkın Bakışlar bir şeyler arar derinde Mum gibi eritir bitirir aşkın. Gölgeler, gölgeler ışığı suda Su donar buz keser beden uykuda Renkler belirir ansızın yokta Her gece yavaşça öldürür aşkın Eşyalar doldurur boşluğu birden Beynimi kurcalar sesler gaipten Malesef hiçbir şey gelmez elimden Dünyayı tersine döndürür aşkın. Kapıldım hiç yoktan sevda seline Bilmeden düşmüşüm zalim eline Alışırım dedim kendi kendime İnsanı haline güldürtür aşkın. Hayatı seninle yaşarken sevdim Sensizken köleydim seninle beydim Daha önceleri nerelerdeydin Şeytanı meleğe döndürür aşkın. Cengiz Süslü |
Yalan oldun Sanma yaşıyorum gamda sözlerim Ölmüştüm sen beni unuttuğun gün Her gün her saatte dolar gözlerim Tekrar can verirdi bana dönüşün Tükendi mi sevdan bilemiyorum Ne yapsam kalbimden silemiyorum Yalan oldun gittin gülemiyorum Bağrımı deşiyor yada akışın Yalan bile olsa son bir defa de De ki seviyorum ve bende bende Artık dert kalır mı bu köhne tende Kalbimde yaramsın çile nakışın Yalan ettin beni sevdim bilmeden Dertlerine mahkum oldum gülmeden Haydi dön geriye yaşlar dolmadan Beynimde hançerdir sevda büküşün Rüyada okşadım siyah saçını Divane olunca bildim suçumu Bu bana verdiğin ateş göçü mü Bırak ki yanayım yaksın yakışın Yoksa pişmanmısın sen arda mısın Yaktın ciğerimi de kârda mısın Bilinmez bilinmez diyarda mısın Hangi yaban elde gülü takışın Şimdi bir köşede oturur muyum Sen unuttun ya ben unutur muyum Gönlüme boş verip avutur muyum Son defa gözüme değsin bakışın İçimde yaralar ağlasın boşver Yâr diye sarmaya sineme taş ver Artık veda vakti elveda gök yer Bir daha olmaz ki beni yıkışın |
Ağlamak için gözden yaşlar mı akmalı…? Dudaklar gülerken gözler ağlayamaz mı…? Sevmek için mutlaka gözler mi bakmalı…? Şirin bir ruh insanı bağlayamaz mı…? Gülü soldurmak için dalından mı koparmalı…? Gonca bir gül dalındayken solmaz mı…? Hırsızlık yalnız para-pul çalmak mı…? Saadet çalan müthiş bir hırsız olmaz mı…? İnsanı öldürmek için silah,hançer mi kullanılmalı…? Gözler sağ,saçlar silah,gülüş hançer olmaz mı…? |
Yalancı Güneş Küçük bir çocuğun, Masum gülümseyişi vardı yüzünde Hani o derin bakışlarının içinde Zararsız ama kendince çok büyük Kendince ulaşılmaz hayalleri barındıran bir çocuk Dudaklarındaki hafif bir tebessümü Yada gözbebeğinin içindeki bir pırıltıyı fark etmek Yetip de artıyordu İçimdeki üstü örtülü okyanusları dalgalandırmaya Ve başımın dönmesine Deli olurcasına Gözlerindeki karanlığa dalıyordum bazen Çölde kaybolmuş bir bedevi gibi Bulabileceğim tek parlak şey olan Güneşe dikiyordum gözlerimi Herkes bir damla ferah için açarken ellerini Ben biraz daha hararet için ağlıyordum Ben de uzattım ellerimi güneşe Serinlik için değil İçimdeki korlara can verecek Gülümseyişin kadar sıcak bir alev topu ümidiyle Parmaklarımın ucunu ışığına uzatmamla anladım her şeyi Bu bildiğim, tanıdığım, sevdiğim güneş değildi Bu güneş ışığıyla büyülediği gibi Sıcağıyla ısıtmıyordu kalbimin ıssız köşelerini Aksine; O köşelerden kurtulmak için yanıp tutuşan Zavallı karıncaların hevesini kırıyordu Bu bildiğim, tanıdığım, sevdiğim güneş değildi Acımasızdı, soğuktu, donuktu Bir buz dağı gibi Ve yavaşça çöktüm dizlerimin üstüne Yüzükoyun uzandım zavallı kumların sırtına Sıcak olan onlardı aslında Belki onların ışıkları yoktu, göz kamaştıran Ama sıcaklıkları vardı, Bütün buz dağlarını eritecek güçte Ve sevgileri; tüm kalplere yetecek büyüklükte Sen benim bildiğim, tanıdığım, sevdiğim güneş değildin Her adımda bin yalanın ortaya çıkıyordu Zavallı bir güneş maketiydin sen Sen yalancı bir güneştin Hiç görmemem gereken... Altuğ Can Aldanmaz |
DAYAN KALBİM Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! Düşler Sokağı Güneşim yırtık, güneşim yalnız, Ve ben ay düşünde karanlık bir yolcu, Gözyaşlarımla seni beklemekteyim, Masumca ve titreyen dudaklarımla. Gecenin sessiz kucağındayım, Ateşten bir yaprak düştü ruhumdan, Ben düş sokağının ortasında, Çığlık atan bir sonbahrın ortasındaydım. Düşler sokağıydı burası biliyordum, Birazdan pembeleşti gökyüzü Bütün umutlar havada sevinçle haykırdı, İçlerinden sadece bir tanesi siyahlaştı, O da sendin, olmayacak dedin OLMADI....... |
O Kavşak Yollarım neden kesişir? Hep sen kavşagında O kavşakta sen ve ben yalnızız hapseder beni beynimin odalalarına Ben tek mi yoksa ikimizde mi yalnızız Gözlerin neden sansürlü goremiyor beni Anlamadım bu duygu aşk mı öfkemi silkinemedik hayattan kıramadık zincirleri bırakmıyor sevda yalandan söylenen sözler gibi Kadir Kadirhan |
Yaşamadım SayılırSevgiden yoksunum,geçiyor zaman Kar etmiyor sensizliğe hiç sabır Gir gönlüme, gel yanıma bir uzan Ben hiç bahar yaşamadım sayılır Şimdi seninleyim, sen yoksun yine Ay küstü sahile, indi engine Gece düşman güzelliğin rengine Maviler içimde bir çöl sayılır Bu kadar yüreğim sevmişken seni Nasıl özlemesin bu can, tenini Hayatımın ölümsüzlük rengini Bir bakışta senden aldım sayılır Sevgilere bir yol oldu şu ömrüm Ölür isem ben sevgiden ölürüm Kefen diye üzerimde gördüğün Yıllarca taşınan bir sır sayılır |
Ayın En Çıplak Günü Yorgundu ağır çıkılan merdivenler Çıkanların ağırlığından Sızlamasız,gıcırdamasız Ahşap masalar dilsizdi Kendinde kalırdı tanıklığı Konuşturamazdı alayı Duvarlar geldi üstüme Üstünde gıyabında dostlar Gıyabında yüzler vardı Serçe kalbim kartallaştı Uçtum Gemerek'ten Bolivya Doğu And Dağlarına Ayın en çıplak günü gelir Nazım'a rağmen; Mutsuzluğun resmi çıkar Abidin'in fırçasından Canlanır günün anlamında Yıkılır duvar Aynı gafil maşadan Tek kurşundur aslında Dursun düşer yol aydınlanır Örümcek ölür ağında Öz verir Mumcu alır Kitaplar değil Erdost yanar Yanar Madımak'tan çok önce Utancı kalır işkencenin Göktepe'den Onat'tı Yavuz da,Kışlalı da Cömert'ti Güçlü'ydü Muammer Üçok'lar çıktı kınından Saplandılar karanlığa Deniz'ler taştı Onlar; Büyük harflerle Bir bir yazılırlar onurlarıyla Ne denli küçük yazılsalar da resmi tarihe Yine büyük harftirler Çökertme oynamakta bir kız Halil'in ruhuyla Gözleri kapalı Che bakar,Ulaş bakar Su durur An durur Ay durur Gece durur Ruşen susar Ömrümün en çıplak günü düşer Sayfasından anılarımın Hezeyanlar kalır duvarlarda Mehmet Bardakçı |
°"° Söz Vermistin Ya °"° Sen Benden !! Umudu hançerleyerek gittin Biz seninle ; Küçük küçük zamanları biriktirip Yeni bir dünya kurmuştuk ikimize Hani söz vermiştin ya Hani hep olacaktın ya bende artık Yasaktı oysa seni sevmelerim Özlemelerim Her gelişinde gidişin vardı gözlerimde Her gelişinde uğurlamak ne zordu seni Umutla bekle dedin bana Önce damla damla bekledim Deniz deniz Okyanus bekledim seni Seni beklemeyi sevdim ben senden önce Yoruldum Ağladım Bekledim.. Hani söz vermiştin ya Sadece ben olacaktım ya sende Tüm mutsuzlukları bırakıp gelecektin ya Oysa hazır değilmişsin bitirişlere Girdapların varmış yenemediğin Korkuların varmış Ne çok sevmişim ben seni Ve keşke söküp alabilsem icimden kahrolasi yüregimden Yakabilsem her şeyi.. Bitti işte diye bağırabilsem yerine.. Tüm mutsuzluğuna rağmen Bensiz bir hayat seçtin sen kendine Biliyorum ki üzgünsün Biliyorum ki canin yaniyor seninde Ama sonuçsuz kalıyor her şey işte Hayalsizim artık Sessizim Dondu yaşam gözlerimin önünde.. Yine de tesellisiz bırakmadı yaşam beni Kapalı kapım artık aşklara.. Hani söz vermiştin ya Gitmeyecektin hic.. Sözlerin yalandi.. Gittin Döndün... Gidisin kadar Dönüsünde yalandi !!! alıntı |
NOT Arkadaşlar lütfen buraya gönderdiğiniz şiirlerin sahibini de belirtmeyi unutmayınız ve şairi bilinmeyen şiirler için "ALINTIDIR " ibaresini koymaya özen gösteriniz. TEŞEKKÜRLER... |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık