![]() |
Sevda Çınarı Neydi o günler gelip geçerdi. Neşe sevinç,coşku içinde Annemin sevinci,babamın sesi Delerdi içimi bir mermi gibi... Ah! ...Köyümün akan pınarı Pınar koruyan sevda çınarı İçimde dolanan AŞK fırtınası Salıyor köyümün dört yanını Gözümü açıyorum acı,nefret... Çirkeflik dolmuş içim,dışım Ağlıyorum, birçare halime Maziyi anıpta da, dolan gözlerle. artık ğüvenim yokki dünyaya Şu dost görünen, sahte simaya Duyun, inanmıyorum sevda sözüne İnansam ne çıkar,değişen nedir? Muzaffer Arslan |
|
Beyaz ile siyah renkler,birbirine zıttır Gündüz ile gece birbirinden umutludur Bunların ikiside,biri olmayınca diğeri yoktur Sevilmeyen yok ise, seven daha çoktur Siyah beyaz temel bir renktir Aşk ile kalp yaşanan bir derttir Gece ile gündüz ayrılık demektir Sevilmeyenle seven nasıl birleşecektir Dağ ile deniz,nasıl farklı ise Biri toprak,diğerinde su dolu ise Aradaki çizgi nasıl bir bağ ise Sevilmeyenle seven,böye birleşemeyecektir Aralarındaki sınır,kalkmadıkca Biri diğerine uyum sağlamadıkca İki gönül bir birine, akmadıkca Sevilmeyenle seven,birleşemeyecektir 3.9.2007 Bahattin tonbul |
biz üç kişiydik Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben Üç ağız, üç yürek, üç yeminli fişek... Adımız bela diye yazılmıştı dağlara taşlara, Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz tüfek... El tetikte kulak kirişte Ve sırtımız toprağa emanet... Baldıran acısıyla ovarak üşüyen ellerimizi, Yıldız yorgan altında birbirimize sarılırdık. Deniz çok uzaktaydı Ve dokunuyordu yalnızlık. Gece uçurum boylarında, Uzak çakal sesleri Yüzümüze, ekmeğimize, Türkümüze çarpar geçerdi. Göğsüne kekik süredi Nazlıcan, Tüterdi buram buram. Gizlice ona bakardık, Yüreğimiz göçerdi... Belki bir çoban kavalında yitirdik Nazlıcan'ı, Ateşböcekleriyle bir oldu kırpışarak tükendi. Bir narin kelebek ölüsü bırakıp tam ortamıza, Kurşun gibi, mayın gibi tutuşarak tükendi... Oy Nazlıcan vahşi bayırların maralı, Nazlıcan saçları fırtınayla taralı, Sen de gider miydin böyle yıldızlar ülkesine, Oy Nazlıcan oy can evinden yaralı... Nazlıcan serin yayla çiçeği Nazlıcan deli dolu heyecan Göğsümde bir sevda kelebeği Nazlıcan ah Nazlıcan... Artık yenilmiş ordular kadar Eziktik, sahipsizdik Geçip gittik, parka ve yürek paramparça, Gerisi ölüm duygusu, gerisi sağır sessizlik, Geçip gittik, Nazlıcan boşluğu aramızda... Bedirhan'ı bir geçitte sırtından vurdular... Yarıp çıkmışken nice büyük ablukaları, Omuzdan kayan bir tüfek gibi usulca, Titredi ve iki yana düştü kolları... . Ölüm bir ısırgan otu gibi sarmıştı her yanını Devrilmiş bir ağaçtı ayışığında gölgesi Uzanıp bir damla yaş ile dokundum kirpiklerine Göğsümü çatlatırken nabzımın tükenmiş sesi... Sanki bir şakaydı bu, birazdan uyanacaktı, Birazdan ateşi karıştırıp bir sigara saracaktı Oysa ölüm sadık kalmıştı randevusuna ah O da Nazlıcan gibi bir daha olmayacaktı... Ey Bedirhan; Katran gecelerin heyulası, Ey Bedirhan; ****** pusuların belası Sen de böyle düşecek adam mıydın konuşsana, Ey Bedirhan ey mezarı kartal yuvası... Bedirhan mor dağların kaçağı Bedirhan mavi gözleri şahan Zulamda suskun gece bıçağı Bedirhan ah Bedirhan... Biz üç kişiydik Üç intihar çiçeği Bedirhan, Nazlıcan ve ben Suphi... yusuf hayaloğlu |
Ölüme düştü akşam tülbentten süzdüler bataklığı öksüz bir arı kuşu kaldı. Dalgaya düştü deniz unutup tuza döndü koynundaki balığı Maviye düştü kırlangıç kanadı bulutla oynuyor düşler ışık yokluğun öbür adı. Sevgi çağırınca düşmez savur umutlarını yele göğe yükselsinler hele. A.Kadir Bilgin |
ŞİİRLE VEDA Beynimde kalbime tezat bir dönme dolap misali mantığım havada sihirli bir esinti var eflatun bulutlar uykulu son tangolarını yaparken alev saçları savruk güneş güne veda eder yavaş yavaş kadife bir gece başlar evren hercai bir deniz sanki birazdan yıldızlara meftun gümüş perçemli aykız samanyolunda gezer pırıltılar duygu yağmuru olur yağar inci inci saçlarıma dudaklarımda hüzzam bir şarkı yüreğimde hülyalı şiirler raks eder ah....... ah o şiirler seni bana getiren satırlar işte böyle bir gecede mavi bir yıldız parladı dev bir ay doğdu yeni gezegenler aşk dünyası oluştu bizim dünyamız sen ve ben vardık orada saf temiz katıksız bir sevda başladı haykırdım her hücremle seviyor seviyor seviyorum gök kubbede yankılar melekler de inandılar bu ender aşka ama sen beğeni var aşk yok dedin ben senin canım gülüşünü öpüşünü Papağan misali noktasız virgülsüz konuşurken beni sessiz sedasız sabırla dinlemelerini kucağında çiçeklerle sürpriz yapıp kapımda duruşunu uzun zaman suskun kalan telefondaki utangaç ihtiraslı sesini sevdim çok sevdim ama en çokta sende ki seni içindeki seni sevdim gerçek sevginin varlığını bilmeyen asla aşık olmam diyen sen gerçekciydin sevmeden seviyorum demedin fark etmez dedim ben seni ikimizede yetecek sevgimle sevdim sana olan hislerim boran oldu tüm şiirlerimde çavlandı mantığımın isyanlarına aldırmadım aşkta mantık olmaz dedim yaşadım sevdamın ac kollarında lakin acı gün geldi mantık kazandı kalbim sevgini haykırsada tebessümlü kelimeler dudaklarımda dondu kaldı dilimde sadece acı bir merhaba var mutluluğun zirvesine ulaştığım anıları sen dolu şiiridefterimi kapadım artık gerçek dostum mantık ümitle teselli edercesine mırıldanırusul usul her bitiş yeni bir başlangıca yoldur yaşamda sadece karşılıksız sevgiler var sanma gönül gözü ile bak yaşama yeni güne yeni bir aşka mutluluk dolu bir şiirle başla hayat ayıkol |
Mavi Mavi Sevdim Seni Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün Issızlaştı hayat sanki Sanki, sabahı eksik şiirlerimin. Sanki, gecesi hep kanayan bir yara Ve sanki, artık hep kanayacak... Ağlanacak bir aşkın kıyısına vurduysa gözlerim Çare yok, ağlayacak. Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Kapıları kendime ben açamadım Ya da yanlış saatlerde bekledim gelmeni Düşünüyorum da sen gideli ne çok yalnızım.. Sarmaşık aşkın sarısında kaldım, sarılamadım. Savunamadım seni kimselere Anlatamadım seni kimselere Kimsesiz kaldım,En çok da sensiz... Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben.. Sana uyumak,Sana uyanmaktı hayat. Sıratını geçtim yaşarken korkmadan Korkumu geçtim cesaretle, ihanetle Berduş bir yalan masumiyeti öptüm bile bile Tek sen gitme diye Sonbahar oldum yaprak yaprak Ağaç oldum köklerimi unutarak Tesellisiz bir geceye fırlatıldım Kalbimi dar kafese kapatarak İçimdeki bir kanarya Hiç susmadan ağlayacak Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yakamozlarında yıkadım sevdamı çırılçıplak Seni sevdiğimi bağırdım mehtabına Beyazında akladım bulutunun Mavi mavi sevdim seni içim kan ağlayarak Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... Naşide Göktürk |
AŞK İKİ KİŞİLİKTİR Değişir yönü rüzgârın Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutmaz olur artık Seni, bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş gözden; Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını, Severken hiç bir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Ataol BEHRAMOĞLU |
Mutluluk Yemyeşil bir bahçe ortasındayım, Dört yanımda, öbek öbek çiçekler... Rüzgârın eliyle titrer yapraklar, Bilmezler ne zaman dökülecekler: Güneş ışığını vurmuş üstüne, Baharın yeşili sarmış her yanı. Bulutlar dökerek yağmurlarını Ki yeşil bir kucak alır insanı. Kokular karışmış birbirlerine, Yemyeşil bir halı üzerindeyim. Gözlerimde çiçek çiçek derilmiş Bir kutlu alemin eşiğindeyim. Sanki bir ziyafet ortasındayım, Ağaçlar vermişler meyvelerini. Geçirsem diyorum herkesten uzak, Bu yeşil bahçede senelerimi. isimsiz kral |
SENMİSİN Bu nasıl hüzündürki gönlüme çöken Senmi varsın yoksa içinde Salına salına geçen Bir ümit savurda git sensen Bir sızım var tedavisi gecikmiş Bir ilaç eylesen Yaraları kapayarak geçsen Eğer geri dönmeyeceksen Tuzlarını eritemedim bastığın giderken Evet çok ağır diyemedim Sen ağırmı geldi derken Yıllarca kurtulamadım sayısız bir sözden Çınladı durdu yüreğimde Hadi şimdi doğruyu söyle Eğer sensen hüznüme değen Bende birdaha seni anmıycam Eğer sen değilsen gönlümden geçen alıntı |
| Saat: 00:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık