![]() |
Aşk ve Şiir aşk makamındadır tüm şiirlerim aşk ve şiirdir meydan okuyan ölüme şairlerle bir yakınlık var aramda hiç merhabam olmasa da gülün şiirini yazdıkça şair kolaylaşır bahçıvanın gül yetiştirmesi dizmek şiire götüren sözcükleri daha az değildir toplamaktan gökyüzünden yıldızları girdiği yeri güzelleştirir aşk kaldırmaz yalanı hiç bir güz bir de yalan mevsiminde döker ağaçlar yapraklarını hiç büyümeyen bir çocuktur aşk utanmaz çıplaklığından ve ışıtır içine düştüğü karanlığı gökte de yüzer aşkın gemisi ince ince çizerek karabulutları sözü aşar aşk ve şiir transatlantik okyanusları |
DENIZ Bu aksam vakti deniz, O bütün hasretimiz, Sanki gelmis de dile, Nedametin sesiyle, Çarparak kayalara, Yetmez mi, diyor deniz, Karada çektiginiz? Cahit Sitki Taranci (Otuz Bes Yas, 1964) |
HOYRATTIR YÜREĞİM Sen yoksan hoyrattır suskun yüreğim, Sözüm geçmez geç kalmış baharın açmayan çiçeklerine Zamanı gelmiş esmeyen rüzgârın ılıklığına... Gücüm yetmez seni gittiğin yollardan döndürmeye, Gözüm kesmez yalın ayak bu yollardan geçmeye, Geçip sana kavuşmaya… Çekip gittin yalnızlığı bana armağan ederek… Aldırma suskunluğuma Sanma ki içimde dolup taşmayan isyanların olmadığını, Çığlıklar atmıyor, kızmıyor, bağırmıyor, çağırmıyorsam eğer… Alıştım sanma yokluğuna Yokluğun ölüm her gün ölüm, bunu benden daha iyi biliyorsun. İçimdeki umudumu yitirmedim biliyor musun, hiç kaybetmedim… Senden kalan son iki hatıraya sarıldım, Katlanılmaz yalnızlığa ve mavi bulutların ardındaki ölüme... |
ILK ASK Felek ne kadar kahretse kalbimize, Zaman zaman hatirladigimiz olur, Hangi dilber ilk aski tattirdi bize; Bir bahtiyarla yasadigimiz olur. Ah o yaz gecesi, o mehtap, o havuz! Balkonundan gul atan comert sevgili! Askinla deli divane oldugumuz, Sarmasiga tirmandigimizdan belli. Belki bugun bu yasta tekrar olunmaz, Ilk ask gecesinin masum yeminleri, Fakat nerde ilk opusun verdigi haz? Saadet bilmiyorum o hazdan gayri. CAHIT SITKI TARANCI |
MEZARLIK Ve sehrin senligine karsilik Susar servileriyle mezarlik. Susar ve hatirlar: - Bu kirik Aynadaki hazin perisanlik Sizindir, siz gafil, siz bihaber Insanlar bilseydiniz ne bekler Bir gün açmak için bu çiçekler; Ölülerin sükûnu çiçekler Cahit Sitki Taranci |
hayaline Yüreğimi söküp attım yerinden… Sana ait hiçbir şey kalmadı bende. Her şeyini sildim hafızamdan,anılarımdan Yoksun benim için ve hep öyle kalacaksın Söylediğin sözlerin,gözlerin,kimlerle gezdiğin Evet hiç birisi ilgilendirmiyor artık beni Yoksun artık Ve hep öyle kalacaksın… Bazen anlayamadığım bir korku oluyor içimde Yüreğim sanki yerinden fırlayıp çıkacakmış gibi Ellerim tutmuyor,gözlerim görmüyor Dünya sanki üzerime geliyor Anlıyorum ki beni düşünüyorsun Hiçbir şey kalmadı bana senden geriye Yoksun benim için Ve hep öyle kalacaksın… Hayatımdan seni kovalı çok oldu Yüreğimden sileli.. Varlığını unutalı.. Seni hatırlasam da korkularım içinde hatırlıyorum Git artık sende Yoksun artık Ve hep öyle kalacaksın… Korkularımı bile korkutuyor hayalin Düşüncelerimi ürkütüyor Tüm hayallerimi yıkıyor Ama artık anlamın yok Yoksun benim için Ve hep öyle kalacaksın…. Kendi kendini bitirdin sen Yüreğimi tarifsiz acılarla boğuşturdun Benliğimi tam kaybetmek üzereyken Öldün sen.. Yoksun artık Ve de hep öyle kalacaksın . |
Özgürlük, Yürekten Doğar Sen, kaplanın gözünde, delice bir bakış, Sen, güvercinin elinde, dantelli nakış, Sen, karıncada ,uzak menzile sarılış, Sen, sarp kayadaki bir izde, parlayan haykırış, Sen, sen göğsüme yasladığım bir umudumsun. Dünyam, hasretten bir çember, içinde dönüp dururum, tek başıma. Yoksun burada, özlemin ise, sesimdeki iki kelimenin arasında, uyuyor şimdi. Gözlerimi, anasının terk ettiği kızılcığa astım. Başını kaldırıyor, her yaprağın kıpırtısında. Yaralı bir daldan düşen armut, Elimin sıcaklığında olgunlaştı. Hüznümden düşen damlaya, Bir gül, kokusunu gönderirken. Özlemin yüreğimde, düşümdeki çizgide yürüyorum, özgürlüğe doğru. Çünkü; Özgürlük, yürekten doğar. |
Kuyruklu Şiir Uyuşamayız, yollarımız ayrı; Sen ciğercinin kedisi, ben sokak kedisi; Senin yiyeceğin, kalaylı kapta; Benimki aslan ağzında; Sen aşk rüyası görürsün, ben kemik. Ama seninki de kolay değil, kardeşim; Kolay değil hani, Böyle kuyruk sallamak Tanrının günü. |
KAÇTIĞIM KORKULAR..! korkmuyorum artık seni kaybetmekten ya da sensizliği yaşamaktan. nasıl olsa kaybettim seni. nasıl olsa sensizliği yaşamaktayım. daha neden korkabilirim ki! seni sevmekten korktum. -seni sevdim. seni kaybetmekten korktum. -sen yoksun. sensizliği yaşamaktan korktum. -sensizim, yalnızım. en zoruda; Seni sevipte unutamamaktan korktum. -seni unutamadım. evet işte söylüyorum; unutamadım seni, alışamadım sensizliğe. yoruldum her yerde her sözde seni aramaktan. ama sen yoksun... şimdi korkuyorum!!! senin uğruna kendimi kaybetmekten. korkuyorum, korkuya kapılıp yok olmaktan... |
Hatırla Sevgilim Bir şarkı duyarsan sevdadan yana Bir şiir okursan gözyaşı dolu Ve hüsran olursa her aşkın sonu Hatırla sevgilim beni hatırla Bir ağaç görürsen boynunu bükmüş Bir çiçek görürsen yaprağını dökmüş Birine rastlarsan genç yaşta ölmüş Hatırla sevgilim beni hatırla. |
| Saat: 00:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık