![]() |
GECE NÖBETİ (5401 Hit) Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum.. Azala azala.. Aramızdaki uzaklığın karanlığında.. Geceler kısalıp..gündüzler uzuyor öyle olunca.. Daha az seviyorum seni. . Kendini iyileştiren bir yara gibi.. Daha az. . Ve zamanla.. Sen geceyi tutuyorsun..ben nöbetini.. Uzak dağ kışlalarında.. Görmüyoruz birbirimizi.. Usul usul sis iniyor.. Kopmuş yollara.. Işığı hafif..uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin.. Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda.. Sevgilim sevgilim yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yalnızken öğreneceksin bunu da.. Artık daha az seviyorum seni.. Unutur gibi..ölür gibi daha az.. Yeniden ödetiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini.. Kolay değildi.. Yalnızca sevgilimi değil..evladımı da kaybettim ben.. Kaç acı birden imtihan etti beni.. Bir tek gece vardır insanın hayatında.. Ömür boyu sürer nöbeti.. Bu da öyleydi.. İyi ol.. Sağ ol.. Uzak ol.. Ama bir daha görme beni.. MURATHAN MUNgan |
GECE NÖBETİ (5401 Hit) Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum.. Azala azala.. Aramızdaki uzaklığın karanlığında.. Geceler kısalıp..gündüzler uzuyor öyle olunca.. Daha az seviyorum seni. . Kendini iyileştiren bir yara gibi.. Daha az. . Ve zamanla.. Sen geceyi tutuyorsun..ben nöbetini.. Uzak dağ kışlalarında.. Görmüyoruz birbirimizi.. Usul usul sis iniyor.. Kopmuş yollara.. Işığı hafif..uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin.. Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda.. Sevgilim sevgilim yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yalnızken öğreneceksin bunu da.. Artık daha az seviyorum seni.. Unutur gibi..ölür gibi daha az.. Yeniden ödetiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini.. Kolay değildi.. Yalnızca sevgilimi değil..evladımı da kaybettim ben.. Kaç acı birden imtihan etti beni.. Bir tek gece vardır insanın hayatında.. Ömür boyu sürer nöbeti.. Bu da öyleydi.. İyi ol.. Sağ ol.. Uzak ol.. Ama bir daha görme beni.. MURATHAN MUNgan |
SANA BAKMAK (41378 Hit) her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır |
Büyüdükçe, sentetik zamanlara kangren ayaklar bastım, izi kaldı ömrümün... Kara çaldılar yüzüme bütün kara parçalarında elbette "afrika dahil" parça başı çalışan kiralık katildi zaman. Gülüşüm sivas yangını, ağlarsam kızma... ölmek bile yakışıyor bazı adama.. |
BENİ HATIRLA İSTER KIRIK BİR MASADA İSTER YIKIK BİR KALDIRIMDA KUŞLARA AĞAÇLARA DAĞLARA BAK BENİ UZUN UZUN HATIRLA BENİ HATIRLA İSTER GÖZLERİNDEKİ UYKUYLA İSTER DUDAKLARINDAKİ SUSKUNLUKLA GÖKYÜZÜNDEKİ YILDIZLARA AYA BAK BENİ UZUN UZUN HATIRLA BİLİRİM AĞZIN TUTMAZ SÖZ İLE ANLATMAYA FIRTINALI HAVALARDA ÇİCEKLERE BAK HATIRLA DÜŞLERİM DÜŞÜNCELERİM BİRİKİRSE GÖZPINARLARINA OLUR DA BİR DAMLA OLUP DÜŞERSEM YANAĞINDAN ÖNCE SİL SONRA ÖP PARMAK UÇLARINDAN VE BENİ UZUN UZUN HATIRLA.... |
Özlem Adini özlem koydun bu sonsuz sevginin, Özlemin tek siginagi oldu bu aci dolu yüregin, Bu bitmeyen özlem kaçinilmazligiydi sensizligin, Bitmez bu özlem sevgili, bitmeyecek bensizligin... Ayrildik ve her geçen gün büyüdü bu özlem, Her iç çekiste bir göz yasi, her göz yasinda bir sitem, Bitmedi bu hasret, ne yapsam nereye gitsem, Özlemin gösterdi, kime baksam hep sen... Yillarim seni beklemekle geçti umutla, Gelisin seni vazgeçilmez kildi bir anda, Sensizligin içimi, yüregimi yaktigi anlarda, Özlemin hep vardi, birakip gittigin zamanlarda... Adi hep özlem kalacak bu karsiliksiz sevginin, Özlemek tek çaresi olacak sensizligin, Bitmez bu tutku, bitmeyecek bensizligin, Yasadikça vazgeçilmez olacak ismin, Kaçinilmaz olacak özlemin, Özlemim... |
MADEM Kİ İÇİNDE O ATEŞ SÖNDÜ BİR DAHA YAKMADAN GİDEBİLİRSİN AKLIMDA KALMASIN BU SON BAKIŞLAR YILLARDIR VERDİĞİN KEDERİ GÖRME ÜSTÜME YIKTIĞIN KADERİ GÖRME ÖMRÜMDEN ÇALDIĞIN GÜNLERİ GÖRME BENİDE GÖRMEDEN GİDEBİLİRSİN....(U) (U) (U) (U) ZORLAMA KENDİNİ VEDA ETMEYE ZORLAMA GÖZÜNDEN YAŞLAR DÖKMEYE MECBUR DEĞİLSİN BİR ŞEY DEMEYE HİÇBİR ŞEY DEMEDEN GİDEBİLİRSİN.... |
Keder Hüzün Acı Her şeyi çıkardım hayatımdan ne bir anı ne bir hatıra var Sadece kalbimde Dayanılmaz bir keder,derin bir hüzün,katlanılmaz bir acı var İşte senden kalan her şey bu sadece Ne bir sevgi sözü ne bir resim nede unutulmaz hatıralar var Bir masal gibi girdin hayatıma ve bir hayal gibi çekip gittin Yine sabah oluyor ve yine ufuktan batıyor güneş Değişen bir şey yok hayat aynı devam ediyor Sadece kalbimde Dayanılmaz bir keder,derin bir hüzün, katlanılmaz bir acı var Çiçekler yine aynı, sadece beni ilgilendirmiyor Yağmurda yağıyor bazen ama inan ıslatmıyor Hele de el ele gördüğüm sevgililer hiçbir şey ifade etmiyor Şarkılarda artık bir anlam aramıyorum öylesine dinliyorum Dediğim gibi her şeyi sildim hayatımdan Kaldığım yerden devam ediyorum Sahi kaldığım yer neresi onu da bilmiyorum Dedim ya her şey ifadesiz hayatımda her şey anlamsız Aslında böyle değildim bilirsin Boş vermişliği sen öğrettin sen öğrettin değer vermemeyi Bendeki tek fark, ben artık hayatıma da önem vermiyorum Dediğim gibi her şey boş ve anlamsız Boş boş geziyorum sokaklarda biliyor musun artık gülmüyorum da Serseriliğimde kalmadı,bende kalan ne artık onu da bilmiyorum Bildiğim tek gerçek Sadece kalbimde Dayanılmaz bir keder,derin bir hüzün,katlanılmaz bir acı var... |
Yoksul bakışlarında biriken Sıcak ekmek kokusuydu yaşamak Yalnızlığına basıp geçerken kalabalıklar Hep dün’dü, her güne yeniden başlamak.. Alıp başını gitmelerin çelimsiz Sevimsiz çocukların düşlerine yorgun Sevmenin kusursuz özlemlerine gebe Hiç dokunamadığın maviye koşulsuzdun.. Bıraktığın ayak izlerinde ıslanan efkar Tenine üşüyen dumanı yaktığın sigaranın Zifiri bir aydınlıktan öte içinde çoğalanlar Bir kahraman edasıyla şahlanan korkuların… Sözüne tetik düşen o namussuz kavgalar Kan revan ellerinde yaralı çocukluğun Ve seni adam kılan zindan vakti sorgular Yüzüne tükürdüğün zaman bu soysuzluğun.. Dar ağacına yakışmayan On yedi bahar Bir memleket türküsüne kattığın sesin Kovgun sancılarda bozgun duygular Avuçlarında donup kalan soluk nefesin.. Ölümün kadın hali üryan tablolar /Bir ananın kuşluk vakti sancıyan yanı Ayyaş öfkelere mıhlanırken sabah ezanı/ Suç unsuru taşımaz hazır mangalar… Ve sen, Kuytuda kalan.. Ak’la kendini ey insan soyu Temizle ellerine bulanan kanı Ayak izlerinde saklı Eylül’e isyan Mahşere ertele şimdi bütün korkularını... |
SEVDAMIZI SENSİZLİKTEN ÖLDÜRDÜN Kaldı mı sevgili,dünyada vefa Hasreti tattırdın bana kaç defa Sevgi yürek ister,ne gerek lafa Gözlerimi ufuklara daldırdın... Ne hülya bıraktın,nede düşlerim Ne baharım oldun,nede kışlarım Sılaya göçerken sevda kuşlarım Şu gönlümü isyanlara kaldırdın... Ellerim üşüyor,kalem tutmuyor Yüreğim buz tuttu,nabzım atmıyor Ömür bitiyor da yollar bitmiyor Gide-gide şu Bodrum’u buldurdun... Sahilde dalgalar ağlar halime Mızrap olamadın gönül telime Senin için razıydım ben ölüme Sevdamızı,sensizlikten öldürdün... Başım hep dumanlı,dolar gözlerim Hasret yağmurları,siler izlerim Sana koşardım ya,yorgun dizlerim Gül sineme dikenleri doldurdun... Oysa bir efsane olacaktık biz Nazar değdi,göze geldi sevgimiz Şarkılarda kaldı,mehtap ve deniz Baharıma kırk yediyi buldurdun... Murada bir avuç toprak çok bile Bülbülsüz baharlar,ne fayda güle Dağlar selam olsun,lale sümbüle Yasemini,menekşemi soldurdun.... |
| Saat: 23:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık