![]() |
Kalbimde saklısın, zihnimde mıhlı Adını, her daim anar dururum Feryadımı duyar her vicdan ehli Ateşler içinde yanar dururum Gönlüm isyanlarda, dinlemez komut Gel de, gözlerimin yaşını kurut Yıkılır giderim vermezsen umut Gazsız lamba gibi söner dururum Mutlu bir çift görsem, sızılar içim Yüzüne hasretim, sevgine açım Seni, gözlemekten ağardı saçım Her sabah yoluna iner dururum Nurdan cemalini ölmeden görsem Bütün varlığımı yoluna sersem Senin, derdin beni eyledi sersem Çıkmaz sokaklarda döner dururum Aşk ile bağlanır bülbül, gülüne Figan eder pembesine, alına Rüzgârla savrulup, zülfün teline Kar tanesi gibi konar dururum Uslanmaz aşığa yüz vermesen de Tatlı bir gülüşle poz vermesen de Bir bahane bulup, söz vermesen de Ben yine şansımı dener dururum Hayat çekilmiyor yalnız başına No’lur çok bekletme Allah aşkına Resmini işledim gönül taşına Cansız hayalinle kanar dururum mehmet postallı |
SENİ BAŞKA SEVDİM BEN :( Çok zor senin yokluğun gözlerime sonbahar yağmurları düştüğünde ve sen her geldiğinde, yağmurlarla biriktin seni çok özledim sonra kırıcı kelimelerin ucunda dumana karışıyor bazen hayatımın ikilemleri. ve bu ne zaman isyana dönse, her günahtan sana kaçıyorum benim, benden kaçan mahkumluğum soluk soluğa yorgun senin gözlerinde bakmayı, bir becerebilseydim bütün gidişler diz çöküp... senin gözlerinde dünya yanıyordu fırtınaya gideceksen,kar çiçeği gibi inat benim her kaybedişim ben seni sen bilmedende sevdim, kendimden çok seni kaybettim belkide başkaları baktı gözlerinin buğusuna...ama ben en çok onları özledim başkaları oldu hep senin yanında...ama seni en çok ben özledim ve bütün gecenin kıyısında, senin uzağına doğru koştum ve hep gecenin kıyısında bekliyorum. sana asla gel demedim bunu duvarlara bile söylemedim hayatım da bir hücre gibi sana bölünmüş acılar var belki şimdi benim yanımdan gidecekler yok, yalnızlığın sana dönük bir yüzü var sadece, şimdi benim gidecek bir yerimde yok, çok deli, bu başı boşluk ve adı gökyüzünde bir dua gibi bunun, bunu sana söyleyemem bir adı yok bunun. seni üzdüklerinde hissettim bunu... çünkü yağmurluydu seni özlediğim geceler sen durgunca bakmışsan gecenin öteki yüzüne, benim içimde günahlar kavrulur içimde yıkık bir köşede bir yoksulun hıçkırığı gibisin asla karşılığın yok senin. seni onlardan başka sevdim ben yanında olanlardan çok başka.... BATTAL KARSLIOĞLU |
Seni Özledim Seni özledim sur kentim Bağrında doğdum Bağrında soludum havayı Bağrında yatanlarım var Bağrına basıp geçenlerin olduğu zamanda Sam yelinin serinliğini özleyişimle Burnumda tutuyor herşeyin Az kaldı yirmiden bir aşağı yirmiden bir yukarı Sana gelmeme az kaldı ansız kapını çalabilirim. Senden ayrılırken ölüm gelsin diye Dua etmiştim ölümü arzulamıştım Aslında bu kısa yolculuğa çıkarken Ölmek için başlamıştım bu sonu belli olmayan sefere Ama olmadı yapamdaım kıyıdan döndüm... Adın kimliğimde yazıyor diye Zulüm gördüm ezildim kahroldum kahredildim Senin adını lekeleyenlerden olmadığım halde Sabıkalı Olanlarla aynı kefeye konuldum Çünkü adın adımın önünde yazılı sur kentim Seni görüp o muhteşem tarihini bilmeyenler Seni lekeleyenlerle aynı anlayışta. Sana zarar vermekten Seni kötüleyip aşağı görmekten Sana hakaret etmekten Başka amaçları yok Ben herşeye rağmen Sana hayranım sur kentim Seni özledim Sağ olmazsa da Ölü bedenim gelecek Sana ulaşacağım Er yada geç geleceğim Beni bağrında saklayacağına İnanıyorum sur kentim Ben sana sevdalıyım Sana susadım bekle sağ gelmesem de Mutlaka ölü bedenimle geleceğim O gün 19 ocak cuma olacak Geçerse bu tarih bilki ölüm gelecek sana Ve beni unutma sakla bağrında Sur kentim seni özledim. isimsiz kral |
Aşk’a Dair Sen hiç aşık oldun mu dedim Olmadım dedi Ne yazayım sana dedim o zaman Aşka dair Biri vardı dedi Aşk değildi ama Aşka yakın bir şey Ne oldu dedim Öldü dedi Öldü mü dedim Evet dedi Korktum sormaya Aşk’ı mı öldü Aşık olduğu mu Biri daha var dedi Uzakta çok uzaklarda Görmüyorum,konuşmuyorum Anlat dedim Boş ver dedi Unuttum bile yüzünü Şimdi ne olacak dedim Biri var dedi Yeşil gözleriyle bana sıcacık bakan Bu da hayal olmasın dedim Hayır bu aşk galiba dedi İnanmadım önce söylediklerine Ama bir bulut geldi Üzerine bindi gitti Haklıymış dedim Aşk bu,aşık bu Mehmet Akif Gülhan |
Yağmur Karanlık gecenin bağrına düşen yağmur; Bir yüreğe korku verir, bir başkasına huzur. Geçen yılların her köşeye sinmiş izlerini, Damla damla koparır, siler alır yağmur... Bir şimşek çakar, şiddetlenir yağmur, Gölgelerin dolaştığı kuytu yerleri, Yıllar yılı gizlenen, saklı kalan her şeyi, Islatır da ıslatır, siler alır yağmur... Yalnız gönülleri hüzünlendirir yağmur, Biçare kalır seven, gönlü mahzun olur. Maziye dargın gözyaşlarıma karışır, Yanaklarımdan süzülür akar yağmur... Göklerden topraklara boşanan yağmur, Geçmişin günahlarını yüzüme vurur! Bir körpe fidana can veren bu yağmur, İçimde çınarlar deviren koca bir sel olur... Abacan Aşkısev Şenkal |
Sevgi - Aşk Sevgi, geleceği görmektir, dünü ekmek yarını biçmektir sevgi. Aşk, vaktim çok sanır ekmeye, yabanıl bir süreklilikte coşmaktır aşk. Sevgi, umudu bilemek karamsarlığı yenmektir. İçebakıştır sevgi. Aşk, meydan okumaktır bilenmemiş kılıcı sallamaktır hayata... Sevgi, hoşgörü ve anlayış taşır mekanına. Güvene ve huzura varıştır sevgi. Aşk, şiddeti kadar şüphecidir. Hatırlatır sana kendini her anda, koşullanmış varlığına, ispat ister aşk. Sevgi, okyanusun derinliklerinde keşiftir, aşmaktır her engeli varmaktır okyanusa. Aşk, okyanuslar için çırpınan bir balık, engeli çok olan. Sevgi, sınar insanı bırakır kendi haline. Aşk bırakmaz yakanı, seven geri döner ama giden aşık dönmez asla... Derya Kızılgöz |
Seni Sevdim Delilercesine Kimseyi sevmediğim kadar çok O kadar çok ki bilemezsin Bir deli gibi sevdim Adını söyleyip durdum her yerde Binlerce kez Benle alay etmeye başladılar Seni sevmiyor diye Ben seni yinede sevdim Delilercesine İsmini duvarlara yazdım Her seferinde seni hatırlamak için Ama olmadı Karşılığında küçük bir veda Ama seni her şeyden Her şeyden daha çok sevmiştim Delilercesine... isimsiz kral |
Beklenen Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar? Necip Fazıl Kısakürek |
Masaldaki Yalnızlık Ben yalnızlığı Gökte uçar gördüm. Ben yalnızlığı Garip naçar gördüm. Ben yalnızlığı Gelip geçer gördüm. Cahit Külebi |
O Gece O gece ne kadar güzeldi mehtap Gönülden fışkıran nağmeler gibi. Ruhumu yıkayan bir seldi mehtap En tatlı ilk ve son buseler gibi. O gece o müthiş deniz durgundu, Ömründe susmayan rüzgar yorgundu, En kara gönüller aya vurgundu Leyla’yı içinde bulan er gibi. O gece zevkini duydum hayatın, Sırrını anladım mükevvenatın. Gönlümde yıkılan bir kainatın Sesini işittim giryeler gibi. O gece hayatım sanki masaldı, Şuurum o anın içinde kaldı, Kalbime ışıktan bir füsun doldu İnsanı çıldırtan handeler gibi. O gece felekten bir gece çaldım, Ömrümde son defa bahtiyar oldum; Ölürken yaşadım, yaşarken öldüm Ve, sustum, sükutu besteler gibi. O gece ne kadar güzeldi mehtap, Sandım ki ruhumda yükseldi mehtap, Gönlümü yıkayan bir seldi mehtap, Rüyada çalınmış buseler gibi. O gece gönlüm de aya vuruldu; İçimde küllenen ateş dirildi. Dünyada ne varsa yere serildi, “O” kaldı... Kalbimi seyreder gibi. O gece sevgim coşkun ırmaktı, Kalbimden taşarak o kalbe aktı; Gözlerime en keskin bakışla baktı: ”Ben de seni Atsız, ben de ....” der gibi... Hüseyin Nihal Atsız |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık