![]() |
Hayal Yırtıp bir gece kör karanlığı Elime güneşi alıp Pencerene geleceğim Gökyüzünden aşırıp da taç yaptığım yıldızları Sessizce takacağım başına Sen uykunun en güzel yerindeyken Bilmediğim alemlerde gezinirken Ufak bir buse kondurup dudağına Kaçacağım geldiğim gibi Kimseye görünmeden usulca |
SENİ ANLATMAK Seni anlatmak mısralarda Seni sana anlatabilmek O kadar zor ki İnce dudaklarını Kumral saçlarını Rengini bilemediğim Mahzun bakışlarını Seni anlatmak mısralarda Seni sana anlatabilmek O kadar zor ki bir bilsen |
SONSUZLUĞA ÖZLEM Anlamsızlıklar denizinde kulaçlar atıyoruz belirsizliğe Sabah hemen geceye dönüyor..... Sevgi yok, kapanmış son sayfası gönül kitabının Tadı, tuzu kalmamış zamanları yaşasak ne olacak Bir ipmi dolasak boynumuza, yoksa bir kutu ilaç mı.... Kim karşılar bizi oralarda? Yıllar önce gidenler mi Ağıtlar yakılır mı, göz pınarları kurur mu peşimizden Yok etmek mümkünmü geride kalanların hüznünü Görmeseler cansız bedeni bulamasalar değişir mi düşünce Bir umut belki kalbin bir köşesinde Döner bir gün dönecektir, avuntuları sarar mı geridekileri Görmeyince zaman küller mi yürekte yanan ateşi |
Sen Bir Çiçek Olsan Ben Bir Yaz Olsam Her sabah her sabah suya giderken Yar yolunda toprak olsam toz olsam Bakıp dört köşeyi seyran ederken Kara kaş altında ela göz olsam Uğrunu uğrunu giderken yola Nice dilsizleri getirir dile Gövel ördek gibi inerken göle Ya bir şahin olsam ya bir baz olsam Veysel ördek olsun sen de göl yarim Yeter artık kerem eyle gel yarim Lale sümbül mor menekşe gül yarim Sen bir çiçek olsan ben bir yaz olsam |
YALNIZLIGA DAIR Can yoldasin olmazsa olmasin Yalnizim diye hayiflanmayasin, Egilmis ustune gokyuzu masmavi Bir anne sefkatine musavi. Uc adim otede deniz Dosttur, ne ofkesi ne durgunlugu sebepsiz. Bir derdin varsa acabilirsin agaclara Agac yaprak verir, sir vermez ruzgara Ve kis yaz, Dalda kus eksik olmaz Dag basinda duman Yalnizlik nedir goreceksin oldugun zaman. Cahit S. Taranci |
BIZ NERDEYIZ SEVGILIM? Gecesi benden, mehtabi senden Bir bahcesi var ki askimizin, Mevsimlerdir dolasiriz, bitmez. Kim demis ki zamanla gul solar? Bulbul hic yorulur mu turuden? Dilbersin iste, delikanliyim. Ne hikmettir bu Yarab, ne guzel! Herhalde yeryuzunde degiliz; Sahiden biz nerdeyiz sevgilim? CAHIT SITKI TARANCI |
Damlaların Dansı Damlaların dansına davetliyim bu gece, Damlalar hazır bekliyor, Şimşekler ışıkları deniyor, Ben ise en son hazırlıklarımı yapıyorum. Ya sen? Sen nerdesin kavalyem? İlk olacak bu sensiz dansa gidişim Damlalar hüzünle dokunacak yüzüme Şimşekler sönecek Gök, şarkı söylemeyecek artık Duracak damlalar seni göremeyince Gökyüzü uyuyacak Kapkaranlık olacak etrafım Her zamanki gibi korkacağım karanlıktan Çaresiz ve dehşetle koşarken yollarda, Ansızın sen çıkacaksın karşıma Bir bütün olacağız senle bir anda Ve yalvaracağım sana Beni de alman için yanına... Güneş doğacak Terk edeceksin beni! Tıpkı güneşin doğduğu başka bir sabah da olduğu gibi... |
Hayal Değil Gerçek Gece ve karanlık baş başa, Hüzün savuruyorken etrafa Bir mum ışığı gibi görünse de Sanki bir güneş doğacak dünyada... Ümitler tükenmiş, nerede beklenen nesil? Sende benim gibi kör olma! İşte o altın nesil. Aysberg misali, üçte ikisi yolda Yetişecek Hızır gibi kaldığımızda darda. Aç gözünü kaldır perdeyi, Duy o harikulade besteyi. Ne duruyorsun sende şahlan at gibi Kaf Dağı'nda değil, diriliş yanı başında! |
Beni Sevme ! sen bilmezsin benim yalnizligimi yasayamazsin sokaklarinda umutsuzlugumun icin üsür kis aksamlari indiginde üzerine yalnizligimda batirirsin kagittan gemilerini dudaklarindan kan sizar catlak catlak kaybolursun bir adamin pesinden kosarken burnuna calar kokusu tenindeki yagmurun hep geceyi görür gözlerin bir rüzgar eser denizimin üzerinden yapraklar cildirir ayaklarinin altinda saclarini dagitir , umutsuzlugumun firtinasi yüreginle solursun yalnizlik tozunu kaybolursun düsüncemden büyük bir parca alip hayalini alip yokluklarda durmaksizin gidersin sonsuzluguma hic bitmez yolculugun. sen bilmezsin benim yalnizligimi yasayamazsin sokaklarinda umutsuzlugumun sehrimin icerisinden dogar karanlik beni sevme bu zamansizlik boslugunda nefesin tikanir yollarimin yarisinda düsüp kalir avucuna yüregin alev alev gözlerin kayar kirmizi yildizlarima ölü denizimden cigliklar sarar etrafini gölgeler üsüsür basina kurakliginda cöllerimin -beni sevme- zamansizlik dört bir tarafim pusulasiz bir gemi atislari yüregimin kaybolmus bir hikaye sonunu bilmedigim -beni sevme- belki bir dakika sonra (belki simdi) kendi sehrimin icerisinden gidecegim -beni sevme- yorulursun belki bir dakika sonra (belki simdi) ölecegim.. |
Hayal Ettim seni ada sahilinde rıhtımda hayal ettim şimal rüzgarında dağılmış saçlarınla denize derin derin bakıp arada bir martıları süzerken üzerinde siyah palton ayağında deri çizmelerinle gururlu mağrur duruyordun ama belliki biraz kırılmıilığın kırgınlığın vardı belki yaşadığın hayata,belki bir vefasıza ağlamaklıydın ama belli belirsizdi kıyıya vuran deniz örtüyordu göz yaşlarını buruk kırılmış ve yanlız yüreğini gözlerimi kısıp seni süzdüm dakikalarca üşüyen ellerim ceplerimde yanağım soğukla savaş halinde aklım sana olan hayranlığımda |
| Saat: 04:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık