![]() |
Tanımadığım Bir Şaire Şair aşıktır... Kaleme,kağıda,söze,dile... Vermiştir yüreğini uzak diyarlardaki sevgiliye... Vurulmuştur yüreğinin en suskun yerinden... Acı çekmiştir yüzyıllar boyu tarifsiz... Acıyı da sevda bilmiştir umudu da... Özlemenin tutkusu başkadır onun için... Ağlarken göremezsiniz onu... Gözyaşlarını kağıda akıtır, Yalnızca okursunuz... Şair zengindir... Çözemezsiniz onu bin bir türlü duyguya sahiptir... Gökyüzü kadar aşk,denizler kadar tutku... Kimsenin bilmediği şehirlerde gezer... Caddeler,sokaklar onundur. Dilediğince özgür... düşünemeyeceği kadar tutsak..! Ölüm kadar ölümsüzdür... Keşfeder kendini yazmaktan başka çaresi yoktur... Bazen bir uçurtmaya takıp uçurur düşlerini... Bezen de kelimelerle savurur duygularını delice... Duygusuzca yaşamak en kötü ölümdür onun için... Kendini ifade edebilmek hayatı anlayabilmek, Anlatabilmek yaşamaktır onun için... En büyük korkusu unutulmaktır ki: O asla unutmaz, Güzeli de çirkini de... Senem Haymana |
|
HAZİRAN KOKULU EYLÜLÜM Sensizlik çekilmiyor, ne baharda nede güzün Adın dudaklarımda yasak,kilitli bir hüzün, Oysa ne güzelde gülümsüyor resminde yüzün Dokunsan dağılırım şimdi, inan ağlarım be gözüm. Söylesem adını dost bildiğim beni yargılar Anlamaz kimse bizi,aklınca kızar,sorgular Bilseler,saramaz yaramı en iyi sargılar Acil durum var gülüm,yine çoğaldı sancılar. Sabaha ne kaldı bilmem, kaça dayandı saat Seni unutmayacağım,bu sana en son vaat Biz bizi anlayalım,başkada istemez naat Sen iyi ol güzel gözlüm,kaçmasın sende rahat Gün gelir, belki yine dokunur elin ellerime Bir kurşun gibi düşer,yine bakışın gözlerime İşte o gün,intihar eder mutsuzluk,yüreğimde Yasaksa yasak! anlamıyor,söz geçmiyor gönlüme. Yine taşırdı yüreğimi,özlemlerin dört nala Dizginden anlamıyorlar,gem vurulmuyor bu ara Resminle dertleştim yar,fazlamı daldım yoksa lafa Affını istiyorum,gözlerim '-git yat' diyor bu aptala Adın dudaklarımda saklı,o benim en yasaklı türküm. Bilsen seni anmadan geçmiyor hiçbir anım hiçbir günüm Resminde başka güzel ama inan yetmiyor güzel gözlüm. Ellerini özledim, benim haziran kokulu eylülüm EMİN AKDUMAN |
Hatırla papatya biri vardı hayatımda, Bir zamanlar sorardım sana, Seviyormu,sevmiyormu diye, Meğer ne çok seviyormuş seni gidi yalacı. Geri döndü meğer hiç gitmemiş, Adım adım beni izlemiş, Şiirlerimde gizlenmiş, Meğer ne çok seviyormuş seni gidi yalancı. Kızdı,bağırdı,küfretti, Ama çok sevdiği belliydi, Artık sormayacağım sana, Meğer ne çok seviyormuş seni gidi yalancı. Hep yalan söyledin sevmiyor dedin, Bilsenki ne kadar günaha girdin, Sendemi benim mutsuzluğumu istedin, Meğer ne çok seviyormuş seni gidi yalancı. Yorgunum yoruldum, Şaşkınım şaşırdım, Dizlerimde kalmadı dermanım, Meğer ne çok seviyormuş seni gidi yalancı. Papatyasın sen, Nasılda yalancısın bir bilsen, Olsun ginede çok seviyorum seni ben, Meğer ne çok seviyormuş seni gidi yalancı. Papatya yorganım ol kapat üstümü, Görmesin sevmesin kimse beni, Güvenmiyorum ben artık kimseye, Kırıldı gönlüm açmam sevgiliye. nihal çiğdem nalçacı |
Yalnızlığıma kement attım her gece Kimsesizliğime acır gecenin bekçileri Saatler bile düşman kesilir Zaman darılır vefasızlığına bir bir.. Umman olur dökülen damlalar Bir kumru konar pencereme Seni söyler gözlerini açtıkça.. Yağmur damlaları alır götürür uzaklara Uykularım kaçar ansızın, Keşkeler başlar yeniden.. Yıldızlar oklarını atar gecelere, Yeniden dönesin diye... Dönüp baktın mı maziye? Neler oldu yüreğime Viran evimin duvarı yıkık dökük kapıları Benim gecelerim feryattır sabaha Eksilmez kalbimden sensizlik Ararken düşerim kaldırımlara Bir kedinin miyavlaması, Unutturur vefasızlığı,şikayetleri.. Özlemdir gecelerim benim, Bir çığlıktır... abdulhamit güllük |
Aşklara Gel Aşklara Yeni çıkmış aşk bunlar Kapış, kapış alanlar Bin bir çeşit olanlar Aşklara gel aşklara Canlı konuşandan var Banttan konuşandan var Dört kontörlük aşktan var Gel vatandaş aşklara Aşkın yenisi bur da Leyla Mecnunlar hurda Şimdi bunlarmış moda Aşklara gel aşklara Sarışınlar kumrallar Kıvırcık var normal var Şehvet dolu yaşarlar Aşklara gel aşklara Batan dünya malları Gel kaçırma bunları Bırak Eski aşkları Aşklara gel aşklara Hangisinden istersin Reklamlık gecelik mi Banu nun kinden de var Tadımlık heveslik mi Filortluk aşk mı olsun Kızanlık aşk mı olsun Gel gözün gönlün doysun Aşklara gel aşklara Leylanın ki kalmadı S ülünün ister misin Mecnun henüz çıkmadı L anerin sever misin Bir ömürlük olan yok Zaten olsa alan yok Bunlar taze şehvetlik Gel vatandaş aşklara Aşklara gel aşklara Ne olur..Leyla-Mecnun Kaldırın başınızı Affedin Rezil ettik O Kutsal Aşkınızı Fikri Özkan |
Izdırap Yokluguna degil aglamam, aldanma. Sevmedigimi de zannetme, aldirma. Matem degil, sitem de degil, kizma. Izdirabi yasiyorum, böyle bil ve anla. Kizginligim sana degil, yüregime ve gözlerime. Ikiside birbirinden hâkir, duramadilar sözlerinde. Hüznü ve kabusu koyup giderken bedenimde. Sende kalan yanlarima salladim elimide gönlümüde. Sevgin bir fidandi ve aklimi sarmisti. Gidisinle gönlümü yakti, içime kin bosaltti. Yalnizligima dost oldu, paylasti benle aciyi. Beklememi sagladi, izdirabi ve de sanciyi. Ahmet Arslan |
Ben bu gece sevgiye kalem kırdım, İdam kararı verdim yüreğime, Ben bu gece son kez seni düşündüm, Kahrettim lanet ettim çektiklerime. Hatırlarsan biranda yok oldun, Aramadın sormadın, Tam yüreğimde öldürmüşken seni, Alt üst ettin yine beni. Hoşunamı gidiyor sevgiyle oynamak, Kolaymı sanıyorsun yaptıklarını unutmak, Şimdi seviyorum deyip haykırıyorsun, Söyle sen ölü bir yürekten ne istiyorsun. Git hadi uzak dur benden, Ben bu gece sevgiye kalem kırdım, İdam kararı verdim yüreğime, Budur sana söyleyeceğim son kelime. (Aşk deryasında yüzmek çok kolay,amaa sevda okulunu okumak ve takdir alarak mezun olmak çok zordur.Çünkiii bunu her yürek başaramaz. Sevgiii ağır bir sorumluluktur her yürek kaldıramaz.) Nihal çiğdem NALÇACI |
Küskün Yolcunun Türküsü Uzun yürümelerden Sonra bitkin düşerek Bu bir çocuk oyunu: Ben seni çektim çekerek. Şimdi hangi kitaplardan Öğreneceksiniz onu, Gelmiyorsa bazı şeyler Çocukluktan geçerek. Kasırgayı, doluyu Yemiş de düşmüş gibi Issız kaldırımlarda Garip gece kelebeği Düşe kalka sekerek. Şimdi hangi yollardan Siliniyor izleri Çağ dışı bir çağrıyı Sigara içer gibi İçine çekerek. Dünya böyle gidiyorsa Elbet bir nedeni var Ben sana küstüm küserek. Behçet Necatigil |
|
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık