![]() |
Ben Ölürsem... Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar |
Önce Ellerin Önce ellerini gördüm; nasıl aydınlıktı öyle Yıllardan bir yıl, vakitlerden bir akşam Kovdu çevremden bütün kötülükleri Önce ellerin Önce ellerini gördüm, tuttum, bırakmam Bilmezdim eskiden ben bu şafakları Öğrendim nasıl da güzelmiş yeryüzü Bir mutluluk yayılır avuçlarından Önce ellerin Benim dinlediğim ellerinin türküsü .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan |
İnanması Güç Kitap sayfaları gibiyiz biz, Satır aralarında sırrımız. Ne sen okuduğunu anlıyorsun, Ne ben yazdığımı. Belki de üç noktayla biten cümlelerdeyiz biz Akşama farklı şey getiririz akla, Sabaha başka... Ne sen biliyorsun düsündüklerimi, Ne ben çözebiliyorum bu bulmacayı Ne sen seviyorsun belki de beni Ne de ben kitap okumayı... isimsiz kral |
Kimi Sevsem Hasret Oldu Derlediğim kır çiçekleri, Soldu gitti, hasret oldu. Saydığım muştu böcekleri, Uçtu gitti, hasret oldu. Beyaz yaka, siyah önlük, Eskidi gitti, hasret oldu. Oyunlar yazdığım günlük, Doldu bitti, hasret oldu. Orta okuldaki ilk aşkım, Okul bitti, hasret oldu. Öğretmen olma düşlerim, Kazanamadım, hasret oldu. Mutlu yuva, mesut hayat, Devran döndü, hasret oldu. Bilinmez kimde kabahat, BARIŞ, HUZUR HASRET OLDU. Temiz çevre, mavi deniz, Sanayileştik hasret oldu. Barış diye AMERİKAN,İNGİLİZ, IRAK'A geldi, İNSANLIK,BARIŞ, DOSTLUK HASRET OLDU. Dilek Aksoy |
bir şeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız; sabaha karşı bir teras katında şarap içsek mesela...... bir akşam film izlesek ,sinemada değil ama yumuşacık bir koltukta. vivaldi dinlesek birlikte, gürültü, patırtı ortasında. birşeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız; ağlasak birbirimize sarılıp yada gülsek saçma sapan şeylere, luna parka gitsek balon uçursak gökyüzüne . adını bilmediğimiz kentlerde adını bilmediğimiz insanlara aşkı öğretsek..... birşeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız ; bir deniz kasabasında tüketsek ömrümüzün kalanını , kıyılarda çakıl taşı toplasak , deniz yıldızlarının kollarını koparsak sonrada oturup saatlerce o yıldızın yenilenmesini beklesek... kabukları kulaklarımıza dayayıp rüzgarın çığıltısını dinlesek , kumlara saraylar yapsak o saraylarda yaşasak . bir bilet alsak yakın bir kente ama bir çok uzaklara gitsek gidebilsek mesela ........... birşeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız; bir orman olacak kadar ağaç diksek kısır dağların eteklerine avuç avuç su taşıyarak göl yapsak bir gece uyusak ertesi sabah birlikte uyansak...... düşler görsek rengarenk onları hayra yorsak bir şeyler olsak seninle; çocuklara anlatılacak bir masal, bir gitara nota, bir çiçeğe bahçe, bir ağıza çığlık, düşman bir yüreğe sevgi olsak, bir mektup olsak mesela, bir film, sergide bir fotoğraf, tuvalde daha önce keşfedilmemiş bir renk, kalın bir kitapta ön yazı olsak, bir şeyler olsak seninle daha önce olmadığımız; beşinci mevsim gibi kışbahar, sekizinci gün gibi perşembe ertesi, yirmibeşinci saat olsak , seninle diyorum, seninle artık " biz " |
Unutmam Unutmam sarılırım hayallere Sensiz geçirdiğim günler Yaşadığım en büyük sarsıntıydı Ayrılmam düşlerimle yaşarım Kalbim seni ister Başkasına verecek sevgim kalmadı Ömrüm yeterse Ölüm bana gelmesse Kalbin beni isterse Bekle geliyorum Atakan Ersarı |
DEMEK ŞİMDİ GİDİYORSUN Demek şimdi gidiyorsun; Yazdığımız son şiir, öyle yarım kalacak!. Demek şimdi gidiyorsun; Kuşlarımız acıkacak, Saksılarımız artık sulanmayacak!. Demek öykümüzü bir ruj lekesi gibi yapıştırıp Aynanın sahtekar yüzüne, - Oy benim yaralım - Demek şimdi gidiyorsun; Beni böyle toz gibi dağıtıp Merdivenlerin dibine!. Her şey tamam, diyorsun, git... Beni viran bir şehir gibi terket.. Haydi git! Dışarısı ispiyon.. dışarısı ihanet.. Seni bir gören olmasın, Dikkat et!.. Dostlukmuş.. ölüme yürümekmiş.. Üstüne titremekmiş.. Vefaymış!.. Aşk dediğin, zavallı bir kapıyı, Duvara çarpıp çıkıncaya kadarmış... Bana komaz deyip, Sancını bir kilo rakıya gömsen de gece yarıları, - Oy benim yaralım - Asıl sancı, uyandığında Bütün odaları boş görünce koyarmış!. Gitmek istiyorsun, git... Bir savaşçı asla vedalaşmaz!. Durma git! Dışarısı dinamit.. dışarısı enkaz!. Şunu cebine koy, Ne olur ne olmaz.. Resik KESTEM-Mega FM |
Ak Güvercin Her insan; özgür bir düşüncedir. Kan kokan topraklardan havalan ak güvercin gibidir. Bilinmeze uçar uçar... Bilir tehlikeleri, ürker,korkar... Yinede uçar sonsuz mavide. Kendi payına düşen barışı dağıtsın diye. Rotası belli, barış rüzgarlarıda yardım eder ona.. Mutluluğa konmak ister hep karanlıkta, bembeyaz kanatlarıyla. Güvenir aklığına,paklığına... Hiç kimse bir şey yapmaz diye ona... Bir hain el kalkar, sakınan o bembeyaz kuşa... Vurur dinlemez, Silah tutan o hainlerin parmağı titremez. Her insan; özgür bir düşüncedir, bilinmez.... Bir çığ büyüsün ölüm sessizliğinden, yuvarlayalım barış dağlarından aşağı... Dağılsın barış barış her yana, Ak güvercinlerin kanatlarında.... Umut Engin Deniz |
Neden Sonra Bir gün demek ne kadar hazin Anılarla dolu gecen yıllara! ... Bakıp da ardında kalan yollara; Geri dönememek tek bir an için! Büyüttüğün artık umutlar değil, Simdi tek gerçek var; çaresizliğin. Bak! Fırçan kirilmiş, bomboş tuvalin Ne biraz renk kalmış, ne de bir sekil Silinmiş o portre, göremezsin ki! .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan |
BEN SIFATSIZ SEVDİM SENİ Ben sıfatsız sevdim seni Bir ad koymadım sana, adınla sevdim Yüzüne bakmadım ay ışığında, ben mehtabı yüzün bildim Ben sıfatsız sevdim seni Saçlarını savurmadım rüzgarla, rüzgarları saçların diye kokladım öyle sevdim ellerinde ısınmadı hiç ellerim,ben hissettiğim her sıcağı ellerin bildim Ben sıfatsız sevdim seni Bakışlarında eritmedim hasretimi, gözlerini hiç görmedim Sen gözlerimin algılayabildiği her şey demektin, Sensin diye baktığım her şey, bilsen neleri sevdim Ben sıfatsız sevdim seni Bilmedim güzelliğini nasıl bir şeydin, Ben güzelliği sen bildim , her güzel şeyi sana benzediği için sevdim Ben sıfatsız sevdim seni Yalnızca sevdim , düşünmedim kim olduğunu, neye benzediğini Ben sıfatlandırmadım sevgini, öylece öylece sevdim… http://www.siirperisi.net/images/sair.gif REFİK KESTEM (bu linke tıklayarak dinleyebilirsiniz ses mükemmel) Mynet VDO - Refik KESTEM |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık