MsXLabs
Sayfa 5 / 17

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Sivil polis olma koşulları nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/271513-sivil-polis-olma-kosullari-nedir.html)

Misafir 15 Aralık 2010 22:20

polis

siivil polis olmak iistiyorum k.maraş aksu iilk ögretim okulu

ener 15 Aralık 2010 22:29

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1900570)
siivil polis olmak iistiyorum k.maraş aksu iilk ögretim okulu

sivil polis olanak görev yapmak için özel bir eğitim almak gerekmemektedir. Mesleğe polis memuru ve komiser yardımcısı olarak başlandıktan sonra çalışılan birimin niteliği, sivil ya da resmi olarak bulunmayı belirleyebilmektedir.
Herhangi bir polis eğitim kurumundan mezun olan kişi mesleğe başlar başlamaz da sivil olabilir, daha sonra da olabilir veya hiç olamaz.
Sivil polisler genellikle terör, asayiş, kaçakçılık, istihbarat, olay yeri inceleme ve mali polis gibi birimlerde görev yapmaktadırlar.
Emniyet teşkilatı'nın birçok bölümünde, görevleri gereği sivil çalışan birçok personel bulunmaktadır. İlçe emniyet müdürlüklerinde, idari bürolarda, şube müdürlüklerinde sivil polisler görev yapmaktadır.

Bu birimlerden ilk akla gelenler; organize, narkotik, terör, güvenlik, bilişim ve mali şubedir.

Şubelere genellikle meslek içi başvurularla memur alımı yapılmakladır. Bunun yanında, özellikle istihbarat biriminde çalışacak olanların seçimi, okullarda yıl sonuna yakın zamanda yapılmaktadır. Seçimde iyi bir derece gösterenler istihbarat biriminde sivil olarak çalışabilmektedirler.

Şubelere alınan polis memurlarının meslek bakımından donanımlı olması özellikle de yabancı dil, ehliyet, bilgisayar kullanımı gibi bir takım bilgi ve yeteneklere sahip olunması şartları aranmaktadır.

Bu şubelere talebin fazla olması şubelere girişi zorlaştırmakta ve bu nedenle burada çalışmak isteyen her polis memuru bu şubelere girememektedir. Bu sebeple mesleğinde başarılı olan ve kişisel birtakım yetenkleri bulunanların bu şubelerde çalışma ihtimali daha da artmaktadır.

Misafir 17 Aralık 2010 20:43

sınav tarihleri nelr alabilirmiyim daha detaylı olursa daha iyi olur

Misafir 27 Aralık 2010 15:50

ben esma polis olmak istiyorum boyum 1.50 7 ye gidiyorum 12 yaşındayım olabilirmiyim

Misafir 6 Ocak 2011 22:06

ANNEMİN DAYILARI HAPİSTE BEN POLİS OLURMUYUM

Misafir 11 Ocak 2011 15:43

ben üniversite 2 maliye bölümü öğrencisiym mali polis olmak istiorm olma hakkım var mı varsa ne yapmam gerekiyor?

tugcan özmen 13 Ocak 2011 13:55

svil polis olmak istiyorum orta okul mezunuyum ne yapmam lazım

Misafir 15 Ocak 2011 18:43

15 yaşındayım ve polis olmak istiyorum polis olmanın şartlarını ama kişiye olan şartlarını söyleyebilirmisiniz .... örnek=kilo,yaş,bo vb gibi.

Misafir 17 Ocak 2011 20:30

ben sivil polis olmak istiyorum adım alattin yaş 33 kilo 115, abilerde kalıyorum

Misafir 22 Ocak 2011 13:45

uyarı

ben sivil polis olmak istiyorum lakabım pusat ne yapabilirim... acb

Saat: 07:26
Sayfa 5 / 17

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık