![]() |
Farzet Ki Farzet ki;geri gelmiş o gamsız devir Delicesine sevdiğin senin olmuş Bir bahar sabahı sahilde seninledir Yanan alnını alnına dayamışsın O incecik elleri ellerindedir Farzet ki;mazidir devamı yarının Sevdiğin başını dizlerine koymuş Bahar bahar kokan siyah saçlarının Her telini ayrı ayrı öpmektesin .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Gerçekten Sevmek O durmadan kaçıyor; sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyo sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; boşuna aldatma kendini, onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada , okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, gördüğün rüyada ve yasaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü geceleri aya, yıldızlara .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sana en az pencerene gelen bir serçe Yolda gördüğün bir çocuk Sahilde tek başına oturduğun bir bank Gizli gizli ağladığını gören bir ayna Ellerinden dudaklarına değen bir sigara Üzerine alelacele giydiğin bir elbise Uyumak için Ellerinle bir sevgiliyi sardığın gibi sardığın bir yastık Gözlerine düşen uykusuzluk Okuduğun bir kitap Canını sıkan bir insan Öpülesi dudaklarınla ısırdığın bir erik Ve hep beklediğin Hayallerini süslediğin o sevgili kadar yakın olmak istedim Biliyorum ben sana dokunamadan Avuçlarında bir hayatı tadamayacağım Biliyorum Sensizliğin karanlıklarında şiirler yazıp Her şeye rağmen içimde yaşayacaksın Senin yerin orası biliyorum ÖZLEM YÜREKLİ |
Amansız Eylül Hatırla o ilk günkü heyecanı Ürkek bakışlarını getir aklına sonra Kaçışını Sevdadan ayrılığa umarsız akışını düşün Ve şimdiki ayrılığa ekle her birini Ne kadar zamansız bu kopuş Ne kadar da anlamsız öyle değil mi? Oysa sevda avucundaydı Gözbebeklerin büyüyordu aynalarda Sen, sen olmaktan çıkıyordun Bir sevmek geliyordu aklına.... Bir de sevilmek... Yüreğimin mührünü görüyordum bakışlarında Neden sonra ayrılık geldi Şaşırmadım, Mevsim sonbahardı... Sabaha karşı diline vurdu elveda Soluksuz kaldım, sustum Sonra birden bir yağmur başladı..... Ben bu ağrıyı iyi bilirim Islanırım ayrılığın ilk saatlerinde Alışkınım..... Saatler tüm gücüyle vurduğunda geceye Kendimi caddelere bırakırım... Gidiyordun sonunda.... Bulutlar, Ayrılığın sancısını bırakıyordu şehre... Hatırlarsın? Amansız bir eylüldü. Ve güzün bütün yaprakları Sen gidince döküldü..... Okan Savcı |
Gözlerim yoluna düşmüşhiç bir şey göremiyorum senden öte..... senden öte sözler duyamıyorum..aldığım nefes seninle sınırlı..... ayağıma pırangalar vurmuş odaların çıkamıyorum eşiklerinden bir adım ötene atamıyorum adım..hapsoldum karanlığında,kaçamıyorum..... tutsaklık demişler bunun adınahayır bu tutsaklık değil! tutsaklık değil benim senden gidemeyişim..! başka birşey daha yüce daha akılalmaz daha sınırsız uçsuz bucaksız,dursuz duraksız daha da nefessiz bırakır insanı..daha da yapışır canına..etini koparırcasına hem de..kapıları kilitleyip anahtarları denize bırakır benim sana esaretim..... çaresizlik demişler bunun adına hayır bu çaresizlik değil! çaresizlik değil benim senden gidemeyişim başka birşey daha yüce daha akılalmaz daha sınırsız uçsuz bucaksız,dursuz duraksız..... daha bir bağlar insanın elini kolunu..kanadını kırar..ateşlere salar tenini tenine kor basar gözüne mil çekeriçine ayaz emanet eder baharlarını haraç keser senden..... aşk demişler bunun adına hayır bu aşk değil! aşk değil benim senden gidemeyişim başka birşey daha yüce daha akılalmaz daha sınırsız uçsuz bucaksız,dursuz duraksız..... daha bir sefil eder insanı benim sende kalakalmışlığım insanı üstünde intiharlar taşıyan iplerle sırdaş eder benim gidemeyişlerim benim senden gidemeyişim,aşkı kapısında köle eder!.... |
Ağlama yeşil gözlüm, Yüreğimdeki ömrüm, Yarım benim, gönlüm.. Damlalarında ölürüm… Deniz dalgam, karım yağmurum, Baharım canım, Öbür yarım…. Sen ağlama ben ağlarım. Ay yüzlüm, mehtap bakışlım. Ellerimle büyüttüğüm aşkım…. Ağlama, Yoluma karalar bağlama. Gel uzan sol yanıma. Tenim ilaçtır sana, Dola kollarını koluma, Ben ağlarım gülüm sen yorulma….. Sen gönlüm gibi olma. Çaresiz bir köşede solma. Boş yere saçlarını yolma. Ben ağlarım gülüm sen yorulma…… ali sarıtaş |
Zindanı Taştan Oyarlar Sılanın ufak tefek yolları Ağrıdan sızıdan tutmaz elleri Tepeden tırnağa şiir gülleri Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğitimden kötü haber verirler Demirden döşeği taştan sedirler Yatak diken diken yastık batıyor Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Bir şubat gecesi tutuldu dilin Silaha bıçağa varmadı elin Ne ana ne baba ne kız ne gelin Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Ne bir haram yedin ne bir cana kıydın Ekmek kadar temiz su gibi aydın Hiç kimse duymadan hükümler giydin Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Döşek melil mahzun yastık batıyor Mezar arasında harman olur mu onüç yıl hapiste derman kalır mı Azrail aç susuz canın alır mı Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Döşek melil mahzun yastık batıyor Zindanı taştan oyarlar İçine bir yiğit koyarlar Sağa döner böğrü taşa gelir Sola döner çırılçıplak demir Çeliğin hası da yiğitim aman böyle bilenir Döşek melil mahzun yastık batıyor Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Dilimde dilimi bulduğum, gücüne kurban olduğum Anam babam gibi övdüğüm Dayan aslan ustam yiğitim dayan Dayan hey gözünü sevdiğim Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğitimden kötü haber verirler Sana kökü dışarda diyenlerin kökleri kurusun Kurusun murdar ilikleri dilleri çürüsün Şiirin gökyüzü gibi herkesin Sen Kızılırmak'çasına bizimsin En büyük demircisi dilimizin Canımız ciğerimizsin Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Acısıyla sızısıyla alnının kara yazısıyla Bir yanı nur içinde tertemiz Bir yanı sızım sızım sızlayan memleketimiz içindedir Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir Kaynak: Biguzel Bedri Rahmi Eyüboğlu |
BİRDENBİRE herşey birdenbire oldu birdenbire vurdu gün ışığı yere, gökyüzü birdenbire oldu mavi birdenbire,herşey birden bire oldu birdenbire tütmeye başladı duman topraktan filiz birdenbire oldu tomurcuk birdendire yemiş birdenbire oldu birdenbire,birdenbire herşey birdenbire oldu kız birdenbire oğlan birdenbire yollar,kırlar kediler,insanlar aşk birdenbire oldu sevinç birdenbire Orhan Veli KANIK |
Harcarken güzeldi, Dağıtırkende. Her güzelliği seviyor, En güzelineyse tapıyorduk. Böyle geçti yıllar Şimdi ise Tükettik sevgileri, Şimdi kaldık böyle çıplak. volkan kaz |
Akşamları hep gidiyorsun Ben bakıyorum sadece Eline bile dokunamadan Çıkıp gidiyorsun Ben bakıyorum ardından O kadar... Kuru bir 'iyi akşamlar' O güzel dudaklarından İki kelime duyduğum Hiç kalmayacakmısın Bir akşam bile Çok kalmasanda olur Kısa bir süre kalsan Ne kadar mutlu olurum Yada giderken elimi tutsan Sıcaklığını hissetsem Ne rahat uyurum! .. İHSAN DİNİBÜTÜN |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık