![]() |
Ne denir ki Varım yoğum Bir senim var Birde sensizliğim Uykuya akraba Hayalin gözkapağımda Dilimin yarısında Sensizliğin zehri Diğerinde tadın Alışmışım hem sana Hem yokluğuna Benimsin derken sana Yüreğimden söylüyorum Doğru olsa kollarımda Olurdun ya Yinede hatırlatma Sen nerde olursan Kimde olursan Kimle olursan Bilesin ki seni yaşayan Sana yaşayan Sadece benim Ve sevgin Bir dikenli tel gibi Damarlarımda Sök sökebilirsen Ve bir gün elbet Döneceğin yer kalbim Tahtın orda hilal ışık |
Ağlamalıyım.. Hani erkekler ağlamaz dersin ya Hüngür hüngür olmalıyım.. Kaybettiğim gücümü, savaşlarımı Sağlayamadığım barışlarımı Senden öncelerimi ve sensiz geçen sonralarımı Paylaşılmasını yasakladığım yalnızlıklarımı Sana ulaşamamaya inat etmiş çaresizliklerimi Sana olmayan bütün şiirlerimi Sensiz dinlediğim bütün şarkıları Sensizliğe kefen biçtiğim kendimi Toprağa gömmeliyim.. Ve ağlamalıyım ardımdan.. Hani unutursun derdin ya Sana ve bana olan kızgınlıklarımı unutmalıyım Yanmamalıyım belki ama Her an ufak bir kıvılcımdan bütün vücudumu saracak ateşe hazırlıklı olmalıyım Aklıma bir tek ayrılığı getirmeliyim İkimizinde bu saçma sapan gidişinin ardından ağlamalıyım.. O kadar ağlamalıyım ki Göz yaşlarımı sen silmeden Güle yel değmeden Aşkım ölmeden Sen gelmeden Yangınlarımı söndürmeliyim göz yaşlarımla.. Hani şüphe ederdin ya aşkımdan Şüphelendiğin bütün delilleri ortadan kaldırmalıyım.. Aşkıma yaptığın bütün sorgulardan aklanarak çıkmayı başarmalıyım.. İçimdeki hasretinle seni yüceltmeli Dış görünüşüme bir gün geleceksin diye bitmeyen ümidimin tebessümünü dağıtmalıyım.. Sana sevda demiştim ya Sevdaların en yücesi olduğunun farkına vararak Allahtan sonra sana inanmalıyım Ve o inançtan korkarak Başımı avuçlarımın içine alarak Sensiz bir saniyeye bile dayanamayarak Ağlamalıyım.. Beni artık hesaplarına konuk etmekten vazgeç.. Beni artık seveceksen sev.. Bak ömür bitiyor.. emrah seydioğlu |
GÖZLERİN DİPSİZLİKTİR Zaman vururken darbelerini Karanlık erken iner yalnızlığına düşer bir ölünün soğuk________ __________________ gölgesi... Yaslarsın fitürsuzca sırtını şehrinin/tepelerine Önün deniz, başında bir deli rüzgar_______ __________________ayaz gözlerinde saklayamazsın gelgitleri /ışıldar,üşürken____ ____ yalnızlık.... gözlerindir dipsizliğe gömen seni uzaklardadır bakışın, ürkek kuşlar gibi usulca sokulurken/özlemine saklanır hüzünlerin______ en derinde... titrer bedenin,üşür ellerin yorar yalnızlığın_______ __________________ senide ve bağırmak istersin gecenin karanlığına _________ben yalnızım.... oysa susar sesin soğuk_ gecede yankılanıp uzaklardan duyduğun bir ölünün mezar türküsüdür/ sadece.... TAYLAN KOÇ |
Masal Aşk Var mısın... Masal gibi bir aşk yaşayalım seninle Bir sen bir ben bilelim yaşananları Sonra denizden bir boş sayfa açıp Var mısın... Sulara yazalım masal aşkımızı Varsın yaşanmamış olsun Dalgalar kayalarda söylesin şarkımızı Aşkımız kıyı kıyı, liman liman dolaşsın Var mısın... Bir düş olup düşelim sulara Bedenlerimiz arzulara teslim Aşk selinde yıkanalım sırılsıklam Dev dalgalarda bir bedende sarsılalım Var mısın... Koskoca bir ummanda kaybolalım Aşkımızı anlatalım uçan kuşa Dolaşıp liman liman cümle alemi Fırtınada aynı limana sığınalım Var mısın... Yazalım yaşanmış gibi yaşanmamışları Öpüşmelerimizi boş kumsalda Hayal sevişmelerimizi bulutlar altında İster adı masal olsun aşkımızın Var mısın... Bir gecede bin defa ölelim İçimizde masalsı ürpermeler Kah ağlayalım kah gülelim Sulara aşkımızı yazıp acıları silelim Var mısın... Bir masal yazalım sulara Yaşanmamış aşkımızın masalını Sonra ölelim hiç yaşamamış gibi yarın Masal aşkımız sularda yaşasın... mikail kartal |
SULTAN Seçkin bir kimse değilim ismimin baş harfleri acz tutuyor Bağışlamanı dilerim Sana zorsa bırak yanayım Kolaysa esirgeme Hayat bir boş rüyaymış Geçen ibadetler özürlü Eski günahlar dipdiri Seçkin bir kimse değilim İsmimin baş harflerinde kimliğim Bağışlanmamı dilerim Sana zorsa bırak yanayım Kolaysa esirgeme Hayat boş geçti Geri kalan korkulu Her adımım dolu olsa İşe yaramaz katında Biliyorum Bağışlanmamı diliyorum C.ZARİFOĞLU |
Seninle O güzel gözlerinde bulurdum ben kendimi Bana akan sevginle, yakardın yüreğimi O tatlı tebessümün içimde yanan ateş Verdiğin o ümitler, benim yaşam tesellim Ne o, şimdi bitti mi, bizim büyük aşkımız Ne o, birdenbire böyle ayrılacak mıyız Ne olacak şimdi o verilen tatlı sözler Sana bağladığım kalbimdeki ümitler Ayrılık vakti geldi diyorsun şimdi bana Arkana bakmadan gidiyorsun elveda Ayrılık imkansız diyordun hani bana Şimdi gözlerin neden bakmıyor benden yana Şimdi ayrıldık diye mutlumusun kendince Ben ağlıyorum odamda, sensiz ve sessizce Mutlu olduysan eğer, benden sana bir söz yok Ben kendimle yaşarım, yaşarım kederim çok Senden kalan hatıralar ağlatır beni Bir kırık saz gibi inletir beni Bir garip aşık gibi gezerim ömür boyu Gezdiğimiz yerlerden, geçerim deli dolu Hep çile hep dert ile yanarım ömür boyu Gözyaşlarıyla dolu sensiz bir ömür boyu. mikail kartal |
Ölecek Miyim Anne ? Ellerim üşüyor nedense uzat ellerini anne Ya ellerin çok sıcak ya da benimkiler çok soğuk Bacağım ağrıyor kanım akmıyor sanki donuk Yüreğim üşüyor , yoksa ölecek miyim anne ? Gözyaşım akmıyor nedense gözlerini ver anne Ya sen ağlıyorsun ya da benim yüreğim Canım acıyor içten içe ve donuyor elim Bu sessizlik niye yoksa ölecek miyim anne ? Isınmıyor ayaklarım nedense yüreğini ver anne Ya bedenim ıslanmış ya da bedenimden canım çıkıyor Selen öğretmenim nerde gözlerim hep onu arıyor Bu ağıt bu figan kime , yoksa ölecek miyim anne ? Güllerim kurumuş başucumda onlara gözyaşlarımı ver anne Ya susuzluktan ağlıyorlar ya da benim acılarıma Ve Selenim; gidersem iyi bak anama, kardeşime Gülen gözlerin solmuş, yoksa ölecek miyim anne ? Karanlık çöküyor odama ışığını ver anne Ya benim gözlerim kararmış ya da güneşim doğmamış Farkında mısın bilmiyorum anne gözlerin ıslanmış Avuçların yaşla dolmuş , yoksa ölecek miyim anne ? isimsiz kral |
lâ minörden hicaz besteler I. akıp gider hayat akıp gider zaman durduramazsın dünyâyı sarhoş yıllar önünde seni bekler kadehte yaşlandıkça anlarsın ah o günler dersin nâfile saçlarındaki aklar yüzünü aklar kaptırmışın kendini bir boş hayâle göz yaşların şâhidin aynalar her zaman doğruyu söylemez dostum gerçeği kalbine sor uzat ellerini sonsuzluğa dostum çünkü özgürlük senin kaderindir II. sevilmemiş ve unutulmuş bir bestedir hayat mâvi sonsuzluktan uzanır tâ içine bir gitar ve bir de yalnızlık titretir tellerini hayâtın ve öksüz hüzünler salınır gökyüzüne rayından çıkınca dünyânın III. seni sen yapan ne varsa hepsini koy kadehe içiver bir dikişte bırak akıp gitsin klozete bakma sen kozanı yırt da karış insanların içine demelerine çünkü onlar seni öldürmek istiyor sen çok mu cesursun aslında kaybetmekten yoksunsun yâni kaybedeceğin kadarsın çünkü özgürlük senin kaderindir Alkım Saygın |
VEDA Silahlara veda Geceye rüyaya ve sana Yalnızlığın geyik gözlü köşesinden Düzenlerin çıkmazına Çizdiğim resmin Saat kulesi ağlıyor Ağzım o çeşit yok Şişe bu çeşit var Sen bir gece gelsen Güneş doğmasa Gitmeden yine gelsen Bu yeni geleni Bu bize bakanı Sana bir anlatsam Güneş doğmasa Sandıkların içini göstersem sana Çizdiğim resmin Yalnızlığın geyik gözlü köşesinde Bir rafa koyabilsen Olup biteni ve onları Sabaha kadar konuşsak O ürkek ürkek bakanı sana bir anlatsam Ateşi karı tüfeği çeksem Ocağa pencereye kapıya Kemana veda Yağmurda şeytan ve şapkası Silahın ölümünü kutluyorum Tren kaçırmış gibiyim Sana veda |
BİTMEMİŞ SEVDAMIN ANLAMI Senden ayrılalı ne kadar oldu bilmiyorum Sensiz yaşamaya hâlâ alışamadım Bir kış günüydü, yollara vurdum Seni koyup aklıma, dünyayı dışarı kapadım Biraz yürüdüm önce Sonra ilk gelen otobüse atladım Hep bindiğim o otobüs ilk kez öylesine sessizdi Baktığım yüzler silikti hiç yokmuşçasına Bulabildiğim ilk yere oturdum, cam kenarına Otobüs hareket etti, giderek hızlandı ama Zihnimde düşünceler çok daha hızlıydı Ve dur-durak bilmiyordu Lakin vardığım her durak sensizliğe açılıyordu İnmedim, cesaret edip de inemedim Dengemi yitirip düşmekten korktum Biraz daha oturup gönlüme yöneldim Hissettiklerime inanmak istemiyordum Zaman hızla ilerliyorken Ve ben bir çıkmazla boğuşurken Gerçeğinle hayalin arasında gidip geliyordum Kırılmış kalbim gururumla bir olup Senden nefret ettiğimi haykırıyordu Öte yandan içimi kemiren bir duygu Seni hâlâ yüreğimde tutuyordu Böyle daha ne kadar sürdü bilmiyorum Yokluğunla sarhoş ruhumun gidip-gelişi Tekrar kendime geldiğimde bulunduğum yer Varmak istediğim yer miydi bilemezken Gözlerim seçmese de nerede olduğumu anlıyordum: İnmek zorunda olduğum Başımı taşlara vurduğum Geceleri uykularımda sayıkladığım seni Anılarınla sarılmış bu yerde yâd ettim İşte o an son durağımın senin yanın Hissettiklerimin de hasretin olduğunu Bu kış gününde içimin üşüdüğünü Bitmemiş sevdamın anlamını fark ettim Aslında öyle çok şey vardı ki “Neden? ” diye sormak istediğim Bir bilsen öyle çoktu ki hasretini çektiğim Bu son olmalı Allah’ım, artık yeter! Unutmaya çalışmak ayrılıktan da beter… göktuğ nezihi özyönüm |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık