![]() |
Buzullar Bile üşüyen yanıydı yüreğimin aşk titreyen yanı geldin, sardın sıcacık.. alabora olurken ümitlerim hüzün fırtınalarında, simdi kentin kıyılarında sen vardın sıcacık.. sınırlarını kim çizebilir gökyüzünün? dolu dizgin esen rüzgarı kim tutabilir? kim sığdırabilir yağmuru avuçlarına? aşktan başka! BUZULLARI BiLE ERiTiR O BAK GÖRDÜN SICACIK.. isimsiz kral </B> |
İLK Yanlış trenden indin seni şehrin aynasından geçirdiler Sana baktım yıllarca hep aynı özlem penceresinden Yürüyen ve kaçan yalın ve çocuksu özlem penceresinden Denize karsı küçüle küçüle giden evleri İnce ince karşılardın olağan karşılardın Şen dünya içinde sen dünya içinde bir avuç şen dünyaydın sen Bahar bilgisi güneş rengi at soluğu ve sen Seni çağırıyorum geç gel ağlayan son bakireler içinden Kadınlar taş heykeller gibi gelip gecer sarı kayalardan Hangisine baksam sen kımıldar sen seslenirsin içerlerden Çekil karşımdan sultanı cariyelerde aramak körlügü diyorum Körlük güneşe ve gözlerime doğru gelen Sen bir el uzanışıyla aydınlanan yeni ay mısın Geyik resimleriyle kabarık her köşen Geyik derisinde akan ilk nehir Bir el uzanışıyla İlk sokağın ağzında kaybolursan ağlayacağım Leylaklarla akrepler gözlerine bakıp insan olurlarsa Çocuk cennetinde günahların ilkini sen işliyorsun demektir Suna Parlayan denizler gürültüsüz şiirler kapanan kapılar sana gök taşlarını getiriyorlar Seni sayıklıyor Denemesi yanlış yapılmış ilk ok s.KARAKOÇ |
Kendiliğimden şiir yazmadım Şiir yazdırttı kendini Hiçbir seviyi ben bırakmadım Seviler bıraktırttı kendini Kaçmadığıma bakmayın siz Döğüştümse namus deyip Hiçbir kavgayı ben çıkarmadım Kavgaya zorladılar beni Bu amansız yarışa kendim girmedim Soluk soluğa yarışta buldum kendimi Gönüllü katılmadım hiçbirine İstesem de istemesem de yarışa kattılar beni Biliyorum ki yazılan artık yaşanmaz Ben yazmak istemedim Yaşamak istedim sevgimi Kendileri yazdırttılar kendilerini AZİZ NESİN |
Bizimle Kalan Biz birinci çoğul kişiler Çoğul dedimse sanmayın çoğa eş Ne yandan sayılsa bir elin parmakları ancak Yani benseno, biz Bütün hırslarımızı gömdük de geldik Önce yeşil sırmalı bir küpe Sonra yıldırım karası bir çınara Dağları anlamış bir isyancı gibi Bir elimiz lâm öteki elif Haksızlık etmeyerek ekmeğe aşa, suya Yılları biriktiren sarnıca Ağıtlardan geçtik de geldik Acıyı ezerek kayrak iki taş arasında İçimize kanayarak kan(a)dıkça Omuzlarımızda kör baykuşlar Yüzümüzde hatmi ibiği Kekik vefasıyla avuşarak Kuş uçar kervan geçer evimizden Sevdanın bıraktığı yerden Sarılarak geldik birbirimize Kâh barışık kâh dargın Geriye biz kaldık yine bizden Toplanmamış döşek serkeşliği Çilingire düşmemiş kilit sessizliği Kanmadan geldik Sorusuz cevapların tamahına Üzengisiz bir at sırtında Rivayet kipinde geçmişimiz.. isimsiz kral |
ABHAZYA'M Seni düşünüyorum; Ey rüyalarımdaki cennet vatanım Sıla kokan, hasret kokan, Kaderiyle başbaşa bırakılan vatanım Seni düşünüyorum; Abhazya dağlarının yücesini, Sahillerini... Bambaşkadır ırmakların nehirlerin Ey uzaklardaki Abhazya'm Artık özgürlük türküleri okunsun Zalim düşman ayak basmasın yeşiline. Seni düşünüyorum; Kahraman şehitlerimizi düşünüyorum Vatan uğruna, millet uğruna Ne ocaklar söndü biliyorum Ey yüreğimdekki sevdam Bazen Gagra' dayım, Otel Abrasgil' de Ritsa Gölü' ndeyim bazende Son derece neşeli Agua' dayım şehit mezzarlarında Kirpiklerim ıslak gözlerim nemli Seni düşünüyorum; Ey rüyalarımdaki cennet vatanım Abhazya'm Narin HARTOKA |
Haydi gel sevgilim Uzanalım toprağın altına Çiçekler mayalansın göğsümüzde Bu akıp giden bu kör gidip yol giden Kalabalıkları bu insanları Ezen çiçekleri, bir kere bile farkına varmayan Dökülen bu yıldızları yağmur birikintilerine Çiğneyerek geçen bu adamları ve kadınları Uyarmak için bir an durdurmak için Bu bizi terkeden, bacaları öksüz ve boynu bükük İçimizde sonsuzluk kavislerinden izlerini taşıdığımız Ama şimdi kendimizi zorlasak da anımsayamadığımız tasarlayamadığımız o kırlangıçları Ah tekrar dönülebilir mi? yaşayabilirmiyiz ? Uzansak yerin altına ve toprak olsak. ERDEM BEYAZIT |
Açmam diyor güller beklerim sewdiğimi mewsimini ben bir güle döndüm http://fc04.deviantart.com/images3/i/2004/146/1/0/Black_Baccara_rose.jpg gülde hazan döküldü bütün yapraklarım http://fc03.deviantart.com/fs7/i/2005/176/3/0/Lonely_Rose_by_Demonmiss27.jpg söyle bana yagan yağmur http://fc02.deviantart.com/fs11/i/2006/175/3/c/Raincity_by_anjelicgreen.jpg saçlarım daki karlar eriyecekmi? http://fc04.deviantart.com/fs6/i/2005/039/c/9/Kiss_From_A_Rose_by_PrincessArwen.jpg bu mewsimde gelmeyecek http://fc04.deviantart.com/fs9/i/2006/049/5/3/To_Drown_A_Rose_by_glitterdarkstar.jpg güllerim sararıp solup ölecekmi http://fc02.deviantart.com/fs12/i/2006/263/8/9/A_Rose_For_The_Dead_by_Night_Hawk77.jpg |
KAL BİRAZ DAHA
Sensiz neye benzer bu ay, bu güneş? Çiçekler açar mı sen olmasan, Martılar uçuşur mu çığlık çığlığa? Sonra, kim aydınlatır benim gecemi, Günümü kim paylaşır? Kim sorar derdimi, Ben neye sevinirim, Kimle gülerim? Kal biraz daha... Beraber büyüttük sevinçlerimizi, Beraber öğrendik yaşama direnmeyi Sevmeyi beraber öğrendik. Bak, güneşler doğdu üzerimize Yolumuza begonyalar serildi. Ağlamak bu kadar kolay mıydı, Ve güzel miydi gülmek kadar? Herkese seni anlatmak istiyorum Seni söylemek şiir şiir. Her dizede sen olmalısın, adın olmalı çığlık çığlık... İçimi ısıtan sen, tam şuramda; ılık ılık, sen olmalısın kıpır kıpır yüreğimde... Sevdan olmalı deli dolu Ve çılgınlığın, çılgınlığın olmalı. Ben seni sevmeyi seviyorum Ve seni özlemeyi. Bu bir itiraftır... Aşkın yoksa ben de yokum Yetim düşlerimin kimsesizliği kuşatır benliğimi Hüzünler yağar gecelerime. Ben, bir garip ben olurum, Sığamam odalara, taş duvarlar üzerime üzerime gelir. Ruhum durmaz bedenimde, hücrelerim yaşamaz. Kurumuş dallara döner yüreğim, susuz çöllere... Gece böyle bitemez, ben ölürüm , Ölürüm gitme, kal biraz daha... KAL BİRAZ DAHA... |
Canım Sevdiğim tâ en derinindesin yanan yüreğimin, uğruna canım feda olsun,canım sevdiğim baharısın ömrümün,herşeyim sensin aşkımsın,ruhumsun, kara sevdamsın benim sevdan ruhudur,yüreğidir bedenimin en ulaşılmaz hülyamsın,yarınımsın sen nehridir sevdasız çölleşmiş yüreğimin ismini ruhuma yazdım,sana sevgimden.. isimsiz kral |
Gidiyorum buralardan yalınayak ve üzgün önümdeki uçurumlara aldırmadan varsın hayallerim kurduğum yerde kalsın o gerçekleşmeyen hayallerim. ardımda yaralı bir yürek kederli bir ömür ve yoksul anılar bırakarak çekip gidiyorum sevdiğim hoşçakal gönlümün nazlısı, bağrımın sızısı hoşçakal |
| Saat: 23:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık