![]() |
http://www.yazgulu.com/karisik/slumberheart1.jpghttp://www.yazgulu.com/karisik/slumberheart2.jpg http://www.yazgulu.com/karisik/slumbertitle.jpg http://www.yazgulu.com/karisik/slumberbar.jpg Seni görüyorum düşlerimde Yanımdasın; Ellerini tutuyorum sımsıkı Gözlerine bakıyorum sıcacık İçim ısınıyor senin yanında Sanki kuşlar bizim için şarkı söylüyor Dansediyorlar etrafımızda Başımı omuzuna dayıyorum; Sarhoş olmuş gibiyim Başım dönüyor Bulutların üzerinden izliyorum dünyayı Seninle dünya o kadar güzel görünüyor ki gözüme İnanamıyorum... Hiç uyanmak istemiyorum Bu büyünün bozulmasından korkuyorum belki Masmavi bir deniz uzanıyor önümüzde Yanımda sen varsın düşlerimde Soğuk, boş ve karanlık bir odada uyanıyorum sonra Bakıyorum ama yoksun Kalbim kanıyor Canım çok yanıyor Hasretin altın saplı hançer olmuş Saplanmış yüreğime ölüyorum.... Başım dönüyor aşkım Gözlerim kararıyor Zaten sensiz karanlık değil miydi? Nefes alamıyorum aşkım Sensiz hiç nefes almadım ki Hasretin öldürüyor beni Çok canım yanıyor bir tanem Kalbimi söküp atmak istiyorum Bu acı dinsin diye Onda da sen varsın yapamıyorum Ruhumda, bedenimde,yürüdüğüm yolda, Gördüğüm her şeyde Duyduğum her sözde sen varsın Düşüyorum birtanem Artık sensizliğe dayanamıyorum Avutmuyor hayalin Sıcaklığın olmayınca Üşüyorum,ölüyorum... Yeşim Erdoğdu http://www.yazgulu.com/karisik/slumberbar.jpg |
Hiç yaşamadım hatıraları, görmedim,bilmedim. Geceleri sabahlamadım yıldızlarla,derteşmedim, seni hiç düşünmedim. Süslemedim düşlerimi, bir yaşama hevesim hallerini. Ben seni unuttum bitanem. Ağlamadım hiç, gözpınarımla yağmur olup sel olmadım. Dökülmedi hiç kalemimden hislerim, aşık olmadım tutulmadım. Bir çılgın gibi kahkahalarla güldüm hayatın acı hezimeti. Ben seni unuttum bi tanem. Pencerimin buğusuna hiç yazmadım adını, seyretmedim iç çekmedim. Resmini koymadım başucuma, onla uyuyup onla ağlamadım. Delirmedim sokaklarda, sabahlara kadar volta atmadım. Yalvarmadım sana, bir Damla sevgi dilenmedim. Ben seni unuttum bi tanem. Vur hançeri vur göğsüme , bir Damla kan akmaz. İstersen yar yüreğimi, içinde ne sevgi ne anılarım olmaz. Ben seni unuttum bi tanem. Her sesini duyduğumda heyecanlanmadım, titremedim. Hiç bıkmadan usanmadan, yürümedim duygu tünelinibeki ışığına ulaşırım diye. Ben seni unuttum bi tanem. Sanmaki sana yazdığımda titriyor ellerim. Sanmaki duygu yüklü kalbimden kopan rüzgara karışıyor gözyaşlarım. Sanmaki hıçkırıklarım tükendiği zaman, her nefesimde ölüm veyaşam arasında gider gelirim. Bir umutmuş , bir sevgiymiş, dağ gibi yüreğim süzülüyor gülsüz çöllere yapraaak yaprak. Sen kalbinde duygudan yoksun, ruhunda sevgi yeli esmemiş,yürekleri esaret zinciri altında kırbaçlayan taş bebeğim. Ben seni beyaz karanfillerle süsleyip düşlemedim mutluluk diyarına uçmayı. Ben seni unuttum bi tanem , HİÇ sevmedim !..... İRFAN SAYLAR |
Sevdiğimsin Susmaları marifet bildi dilin, Suskunluğun en zifir zindanlarında. Gönlümün değişmeyen Pİ sayısısın İçimsin,içimdesin,içten içe bitişimsin. Nereye gidersen git, Baktığın yer baktığım yerdir bilesin. Dünlerim,gelecek günlerimsin. Elbet bir gün beni,sevdiğini sende söleyeceksin. İçimdeki ümidim,hep beklediğim, Bir gün döneceğini bildiğimsin. En önemlisi,sen benim sevdiğimsin. Sevda kaya |
EVLİLİK Yeryüzüne birlikte geldiniz ve sonsuza dek birlikte yaşayacaksınız, ölümün ak kanatları günlerinizi bölene dek birlikte olacaksınız. Tanrı'nın suskun anıları katına eriştiğinizde bile birlikte olacaksınız, ama bırakın da bunca beraberliğin arasında biraz boşluklar olsun ve Tanrısal alemin rüzgarları esip dolanabilsin aranızda.. Birbirinizi sevin, ama sevginin üzerine bağlayıcı anlaşmalar koymayın. Bırakın yüreklerinizin sahilleri arasında gelgit çalkalanan bir deniz olsun Sevgi. Birbirinizin kadehini onunla doldurun ama aynı kadehe eğilip içmeyin. Ekmeğinizi bölüşün, ama aynı lokmayı dişlemeye kalkmayın. Şarkı söyleyin, dans edin, eğlenin birlikte, ama ikinizin de birer yalnız olduğunu unutmayın. Çünkü lavtadan dağılan müzik aynı, ama nağmeleri çıkaran teller ayrıdır. Yüreklerinizi birbirine bağlayın ama biri ötekinin saklayıcısı olmasın, çünkü ancak hayatın elidir yüreklerinizi saklayacak olan. Hep yanyana olun, ama birbirinize fazla sokulmayın, çünkü tapınağı taşıyan sütunlar da ayrıdır, Çünkü bir selvi ile bir meşe birbirinin gölgesinde yetişmez... Halil CİBRAN |
YOLCULUK Yolculuk, her zaman düşündüm onu; İçimde bu azgın dâvet ne demek? Oraya, nerdeyse güneşin sonu, Uçmak, kayıp gitmek, kaçıp dönmemek. Altımdan kaydırdı bir el minderi; Herkes yatağında, ben ayaktayım. Bir gece, rüyada gördüğüm yeri, Gözlerim yumulu, aramaktayım. Beni çağırmakta yabancı dostlar; Bu dostlar ne güzel, dilsiz ve adsız. Eski evde, şimdi bir başka ev var: Avlusu karanlık, suları tadsız. Her akşam, aynı yer, aynı saatta, Güneşten eşyama düşen bir çubuk; Yangın varmış gibi, yukarı katta, Arkamdan gel diyor, sessiz ve çabuk! Başım; artık onu taşımak ne zor! Başım, günden güne kayıtsız bana. Dalında bir yaprak gibi dönüyor, Acı rüzgârların çektiği yana... N.F.KISAKÜREK |
S e n Sen... Şu an yine seni düşünüyorum Her zaman olduğu gibi Önümde kitaplar hepsinde sen, sen yazıyorsun Seni okuyorum Seni çalışıyorum Günlerce, haftalarca, aylarca Damarlarımdaki kana seni işlemek istiyorum Beni sen yaşatasın istiyorum Sen benim için tek yaşam kaynağısın Öyle olmanı istiyorum Seni istiyorum Sensiz duramıyorum Sen... Azrailim olmanı istiyorum Zamanı gelince canımı alacak Doktorum olmanı istiyorum Hastalandığımda tek ilacımın Sadece bir tebessüm olmasını istiyorum Seni istiyorum Bilirsin ki: sensiz duramıyorum Sen... Eşim olmanı istiyorum Bir ömür boyu dostum olacak Dost kalacak Eş istiyorum Seni istiyorum Bilirsin ki: sensiz duramıyorum Sen... ...Şu an yine seni düşünüyorum Her zaman olduğu gibi Önümde masa Bugün yine menüde sen varsın Seni yiyiyorum Seni içiyorum Seninle doyuyorum Seninle yaşıyorum Seni istiyorum Bilirsin ki: sensiz duramıyorum Sen... Kolumdaki saatim olmanı istiyorum Zamanın sensiz olmayacağı gibi Sen "Dur" deyince dursun istiyorum Bütün kâinatın Seni istiyorum Bilirsin ki: sensiz duramıyorum Sen... Beynim olmanı istiyorum İçimdeki bütün bilgileri sana endekslemek İstiyorum ki; Gözlerim olmanı istiyorum Kimse bakmasın diye Aynaya bakmak istiyorum Gözlerime Seni göreyim diye Seni istiyorum Bilirsin ki: sensiz duramıyorum Sen... ...Evet Sevgilin olmak istiyorum Ben... Emrah Uruç |
Sevda dediğin ne ki gülüm Düşmeye gör ardına Cenneti de yaşarsın dünyada Cehennemide Hem de aynı anda Sevda dediğin ne ki gülüm Hele düş ardına Yoksunluğu da yaşarsın en altta Varlığı ta doruklarda Dururken sıfır noktasında Sevda dediğin ne ki gülüm Yoktun dün Varsın dolu dolu bugün Olmayacak belki de yarın Sevda dediğin ne ki gülüm Bir göz uzaklığı belki Boş ver aldırma sen Yaşamak için yeter ki umutların olsun Esin Döndüoğlu |
Bir Günüm... acıyı özümsedim çok az gülümsedim mutluluk ümidini inat ettim besledim dertleri oyalarım sevgiyi kovalarım üzmem kimseyi lakin yüreğimi dağlarım bugün olmasa bile bitecek elbet çile çok ihtiyacım var sevgiyle uzanan ele doğa tabiat çiçek baharlar gene gelecek asık suratlı kader bir gün banada gülecek yar nazarında sevgim üçbeş kuruş anca etti şöyle böyle der iken bu şiirde böyle bitti 081004 Hakan Timur |
Bir göründün Birden kaderim oldun Bir estin sen Yüreğime senli doğdun Hoş geldin yüreğime canım Senle doğacağım sabaha Senle eseceğim gününe Senle dolacağım gecene Seni ben sevdam; Mutluluk bulutuna çıkaracağım Seni ben sevdam; Mutluluk denizine götüreceğim Senle dolan hayatımı, Sana ve senlere adayacağım Kadrini, kıymetini bileceğim Seni ben sonsuza taşıyacağım Bir girdin hayatıma Pir girdin gönlüme Senle dolu hayatım canım Ben seninle yok olacağım alaaddin uygun |
O AKŞAMDI ışıklı tellerine takıldı ayaklarım.. karşımda alev alev duran kirpiklerinin.. kapattın yüreğimi karanlık evlerine bana kim olduğumu soran kirpiklerinin.. o akşam yakamozlar gibiydi bakışların.. akdeniz gözlerinin damlasıydı o akşam.. sağnak sağnak boşaldın çorak topraklarıma tebessümün göklerin cilasıydı o akşam.. bir anda kelepçeli buldum ellerimi varlığın gurbetimin sılasıydı o akşam dağları birer birer devirip sana gelmek gönlümün en ateşli duasıydı o akşam.. sakıncalı saatler yaşadım yollarında.. yüzün sanki sonsuzluk şuasıydı o akşam.. aldandım bulutlara uzanan ellerine bu sevda ömrümün son sevdasıydı o akşam.. gülleri, sümbülleri kıskandıran endamın merhametsiz derdimin devasıydı o akşam.. oysa anlayamadım ızdırap olduğunu içimde bir heyula,bir serap olduğunu her lahza çöktüğünü ve harap olduğunu.. bilemedim ne deniz ne mehtap olduğunu.. meğer kalbin kalbimin belasıydı o akşam.. Nurullah GENÇ |
| Saat: 23:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık