![]() |
Sen var ya... Sen; Sen, çözemediğim bilmece gibisin... Sen, sevmeye kıyamadığım, Dünya güzeli şirin bebeğim, birtanemsin. Sen, karanlık dünyama doğan, Yaşam kaynağım, dünyamı aydınlatan güneşimsin. Sen, sığınmak için sabırsızlandığım, Kasırgalar kopan denizdeki limanımsın. Sen, uyanmak istemediğim En güzel düşlerimdesin. Sen varya güzelim, Tek sevdiğim, beklediğimsin. Sen, damarlarımda dolaşan kanım! Sen, ömrümü geçireceğim ?! Sen, yeryüzündeki diğer yarım! Sen, yaşam pınarım! Sen, tutunabileceğim tek dalım! Sen varya güzelim, sen! Sen, bil ki, sadece benimsin canım!!! ...BİTANEM... |
Herşeyini Alır Çeker Gidersin Deli bir çağlayanım ben akarım durmaksızın Sen aktığım yerde köpük Ben akar yol bulurum Sen hafif bir rüzgarda yok olursun Sönmeyen bir sigarayım ben yanrım ölmem Sen sadece duman Ben sönsem külüm kalır Sen nefesimle kaybolursun Dinmeyen bir yağmurum ben bardaktan boşalırcasına Sen kara bulut Ben dinsem sel olurum Sen güneşle çeker gidersin Sessizce ve rezilce Anılarını ve eşyalarını Kısaca herşeyini alır çeker gidersin İhanetini de... |
Gece Saati Bir Gece Sohbeti'ne gece saatinde parıldar gözler bir yıldızın gölgesine takılır bir kapanır bir açılır gökler yeryüzünden yıldızlara bakılır gece saatinde akrep yelkovan oniki menzilde durmadan döner gece saatinde hızlanır zaman kahve sohbetiyle bir başka geçer gece saatinde sonsuzluk bir düş saman alevinde hilal parıldar gecede bir damla lacivert öpüş bir yağmur çiseler... bir yıldız kayar gece saatinde yüzün seçilir aydınlanır gözler parıldar her yer sabah güneşinden de vazgeçilir sadece yüzünü görmek de yeter... |
Elde Edilemeyen Deniz Kızı Okyanusa benzer yanlız kalmak İçi o kadar doludur ki Bilinmezliklerle ve güzelliklerle Buna karşılık beni yanlız bırakan Kendimi dışa vurma çabasıdır Bilmezmisin ki içindekileri kabul etmez bu çirkef dünya Ve dışlar seni acımasızca O kadar paylaşanım olsada Paylaşılamayan düşüncelerdir paylaşmak istediğin sonsuzlukla İnsanları içine alırsın be dünya Onları düşünmeksizin bencilce Ne dertlerini dinleyip çare bulursun nede yanlızlıklarına Sonunda okyanusun çığlığı sahilde kayalarla buluşur Tükenir çabaları dalgayla son bulan bir çığlıkta O ki kendini anlatmaktır çabası Haykırmaktır yanlızlığını İnsanların duyarsızlığına kızması Sevkeder onu tükenmeksiz bir duygusallığa mı? Sonucunu bilmese bile o anlatır Yanlızlığını dile getirir Hep aynı tecrübe ile o ne bilir Şiir yazmakla anlatmaya çalışır yanlızlığını O kendi çapında delidir |
Hayatın Ret Noktası Kaçıncı dar ağacının kuruluşu o gözlerinde Bir bakışa kurban ettiğin kaçıncı ölüyüm ben Aşk tuzaklarıyla Gönül tezgahında işkence çeken Hasretin kırbacıyla İplik iplik damarları sökülen Kaçıncı tutukluyum ben Sana sesleniyorum sana Beni diri diri gömdüğün mevzilerden Salınıp durma şu umutsuz aynalarda Sök götür hayalini gözlerimden Sabrı kalmadı düşlerimim Yetim duygularım çıldırmakta Susma susma ne olursun söyle Böylesine ucuz muydu iptal ettiğin sevgim Böylesine değersiz miydi Avucunun içinde sıkıştırıp attığın yüreğim Bakışlarımı kefenlerken titremedi mi gözlerin Diri diri gecelere gömerken utanmadı mı ellerin Gün gün acıların potasında Damla damla erittiğin Hangi sürgün gecelerin hediyesiyim ben Hayallerimin boynu bükük Umutlarım sızdı kaldı kuytu sokaklarda Bir mum gibi eriyip dökülüyorum Yalnızlığın avuçlarına Gel de sitem etme imkansızlığa Gel de isyan etme kadersizliğe Çatlama vurma gel de kafanı duvarlara Sana rahmet okur bir yanım Ürpertiler içinde öbür yanım Kendi kendine prangalar vurduran Kaçıncı deliyim ben Gözlerime bakıyorum nefret akıyor Ellerime bakıyorum isyan akıyor Yalnızlığın doruğunda Hayatın ret noktasındayım Ölüm devriyeleri geziyor damarlarımda Bütün hücrelerim cinnete komut bekliyor Suskun dudaklarım Kurduğun idam sehpalarını seyrediyor Yitik bir can olarak geçeceğim yoklama defterine Umutsuz hayallerim tutacak yasımı Vay benim vicdansızım vay Sor o vurdum duymaz bakışlarına Sor umursamaz gözlerine Sor beş para etmez yüreğine sor Azrailsiz öldürdüklerinin sürüsünde Kaçıncı cesedim ben |
Aşk Heceleri Gamlıyım, hayattan yana gamlıyım, Anlayın ne olur biraz anlayın. Ömrüme doğrulmuş deli namluyum, Ağlayın ne olur, bana ağlayın. Kızmayın annem bana, babam kızmayın, Sırrı çözülmeyen hayat, neyleyim. Yazmayın meleklerim, günah yazmayın, Baş edemediğim nefsim, neyleyim. Görmeyin beni böyle gidin görmeyin! Nasıl berduş oldum bana sormayın. Nerelerde gecelerim sakın bilmeyin, Yansın suallerim, yakın sormayın. Saçılmış bahtın gülleri sakın dermeyin, Ruhuma güneşleri vaad etmeyin, Sarın beni karanlığım durun gitmeyin, Beni huzur ülfetinde hayal etmeyin. Hakkımı haykırıyorum beni dinleyin! İsyanı kusarım ben geceleyin. İnleyin gamdaşlarım, bana inleyin, Hafakan yorganıyla siz geceleyin. Sancılarımın sihri var, sakın bozmayın, Onlar söyletir bana dert heceleri. Ezilmiş kemiklerim hadi sızlayın, İnlesin boğazımda aşk heceleri! |
Heykelleşmişim Şayet ki olsaydı bilgisayarım Virüsleri asar, sana uğrardım. Şayet ki olsaydı çalar saatim Her gece ayarlar sana kurardım. Sana ulaşmak mı, o kadar zor ki Teknoloji içinde ilkelleşmişim. Simdi aşklar bile çağ atlamış Bense çırılçıplak heykelleşmişim. |
Deniz Sustu Senden önce ağladım Gece şahidimdir yıldızlar şahidimdir dinlediler beni İnsanlar ağladılar sonra Kaderlerine, geçmişlerine, geleceklerine,yitirdiklerine Kuşlar ağladılar ardından kimsesizliklerine Ağaçlar savruluşlarına ardından Yıldızlar yanlızlıklarına Uçandan kaçana herşey ağladı ardından Deniz sustu yanlız sessizce kaldı Susabildiğince zamanda Bütün hepsinin felaketi olmamak için sustu Sustu deniz derya sustu gecede Sonra İçine gömdü acılarını deniz Masmavi deniz birden allak bullak Bir batak çamur misali Deniz susmayı beceremedi bulandı gecede |
Hiç Bul beni kadeh diplerinde Yudum yudum dolu dolu iç Hayatım şimdi ellerinde Sanki yaşanmamış bir hiç |
Kendinden birşeyler kattın Güzelleştirdin ölümü de Ellerinin içiyle aydınlattın Ölüm ne demektir anladım Yer değiştiren ben değildim Farklılaşan sendin Sendin bana gelen aynalarla Sendin bana gelen sendin Artık ölebilirdim Bütün İstanbul şahidim Ben kandan elbiseler giydim Bundan senin haberin var mı |
| Saat: 05:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık