![]() |
Türkiye türkiye türkiye dağlarını duman almış üzümler memleketi, tütünler memleketi türkiye türkiye çok gülmüş çok ağlamış sabırlı bağrı yanık insanlar memleketi bulut gibi köpürmüş topraktan bereketi pehlivan dağlarında şafaklar büyümüş ve o nehirler delirip gür gür gelirler bir şarkı gibi dağdan denize yürümüş sen türkiye'sin sağdıcım kirvem türkiye insanların insanların ah senin insanların morca gözlerinden öpsem namuslu gözlerinden asiye'm işveli hatice fistanı dal işlemeli sen kırk köyün içinde şanlı zeyneb'im şabanı vurdular yirmi yaşında, köprü başında gel yılmaz mahmud'um gel bilaloğlan arabamın atları, deh deh deh aman da ha burası karadeniz gemiler yatar limanda deryalar aslanı şems-i bahrî kamil reis bu insanlar senden gelir sana gider tarlaya savrulmuş buğday gibi türkiye sen türkiye'sin ekmeğim tuzum türkiye omzumda mavzer koynumda çevresin ve kıl heybemde taze lor peyniri gök rengi süt karanfil rengi şarap batan güneş gibi bakır taşkömürü ve rüzgara vermiş saçlarım nefti ormanlar ve köylere karşı sarışın harmanlar ferik elması kavun karpuz dut ve kayısı fındık da sende ceviz de sende badem de sende alnımın teri gözlerimin nuru türkiye sen türkiye'sin evim barkım köyüm obam türkiye o senin çifte çarşılı harp görmüş şehirlerin sahilde mersin yayla türküsü konya. adana'nın yolları taştan yola çıkıp maraş'tan ezanla birlikte vardık bir akşam urfa'ya bursa'nın ya bursa'nın ufak tefek taşları uçan yıldızı dondurur ardahan'ın kışları erzincan'da bir kuş var kanadı gümüş pul pul ve göğe kılıç gibi çekmiş minarelerini şehirler padişahı canım istanbul türkiye türkiye ay'lı yıldız'lı türkiye sen mehmed'sin omuzların anadolu yaylası aladağlar toros'lar dev gibi gövden sen şehid oğlu şehid babası sana selam olsun dünya'dan hürriyet'ten |
Karşı Gerin, bedenim, gerin; Doğan güneşe karşı. Duyur duyurabilirsen, Elinin kolunun gücünü, Elle güne karşı. Bak! Dünya renkler içinde! Bu güzel dünya içinde Sevin sevinebilirsen, İnsanlığın haline karşı. Durmadan işleyen saatlerde Dişli dişliye karşı; Dişlilerin arasında, Güçsüz güçlüye karşı. Herkes bir şeye karşı. Küçük hanım, yatağında, uykuda, Rüyalarına karşı. Gerin bedenim, gerin, Doğan güne karşı. |
Sabah Sabah Esen Seher Yelleri Sabah sabah esen seher yelleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Irmak olup akar çeşmim selleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Hayalleri gözlerimden ayrılmaz Akar bu çeşmimin yaşı durulmaz Bir derde uğradım derman bulunmaz Benim sevdiğime benden aşk eyle Yavru şahan idim uçtum yuvadan Ahım inmez oldu daim havadan Unutmasın beni dahi duadan Benim sevdiğime benden aşk eyle Aşık eder dünya gelmez aynıma Abdal olup post çekeyim eğnime Tanrı emaneti olsun boynuma Benim sevdiğime benden aşk eyle |
Deniz ve Sen deniz senin için çırpıyordu dalgalarını ne hazin ki gözlerindeki ümitsizliğim dalgaları kırıyordu deniz köpürdükçe köpürüyor, saçının bir telinde fırtınalar kopuyordu çocuksu bakışların bir kayayı parçalar gibi parçalıyordu denizin enginliğini denizse bıkmamıştı yine seni anlatıyordu ufukta bulutlara ardından bulutlar eğiliyordu şehrin üzerine denizin yerine senin için ağlıyordu yıkanıyordu gecenin günahı aydınlanıyordu şehrin sokakları sen yine her şeyden habersiz mahur mahur bakıyordun göğe nasılda aydınlanıyordu için güneşin çehresinde içimde güneşler doğuyordu senin pencereden baktığın yerde ümitlerim yeşeriyordu bahçeye ektiğin karanfillerde oysa deniz anlamıyordu bunu öfkeyle dalgalar gönderiyordu gözlerindeki sahilime |
Kaçtım Ürkütmemek adına kaçtım dört nala hep Şimdi içimde oluşan bir derin boşlukta Nafile arıyor gözlerim gözlerini Yüreğimse her geçen gün biraz daha solarak Kaybetmekte umudunu mutlu sevdalara dair... |
Unutamadığım http://www.aruz.com/gurbet-siir/metin.gif Açardın, Yalnızlığımda Mavi ve yeşil, Açardın. Tavşan kanı, kınalı - berrak. Yenerdim acıları, *****likleri... Gitmek, Gözlerinde gitmek sürgüne. Yatmak, Gözlerinde yatmak zindanı Gözlerin hani? 'To be or not to be' değil. 'Cogito ergo sum' hiç değil... Asıl iş, anlamak kaçınılmaz'ı, Durdurulmaz çığı Sonsuz akımı. İçmek, Gözlerinde içmek ayışığını. Varmak, Gözlerinde varmak can tılsımına. Gözlerin hani? Canımın gizlisinde bir can idin ki Kan değil sevdamız akardı geceye, Sıktıkça cellad, Kemendi... Duymak, Gözlerinde duymak üç - ağaçları Susmak, Gözlerinde susmak, Ustura gibi... Gözlerin hani? |
MEÇHUL BİRİYDİN.... MEÇHUL BİRİYDİN. DÜNYAM SANA YABANCI, BEN SANA YABANCIYDIM. HAYATIMIN SİVRİLMİŞ YERLERİNDE DOLANIRKEN ÇIKIVERDİN. BEN ŞAŞKINDIM, SEN İSE HALİNDEN MEMNUN. SENİ NEYDİ MEMNUN EDEN? YÜZÜNDEN, O GÜLÜMSEMEYİ EKSİK ETMEYEN? YÜREĞİM KÜSKÜNDÜ SEVDALARA. YOLLARIM KAPALIYDI GEÇİTLERE. NE GELEN VARDI, NEDE GİDEN. AKLIM KARMAŞIK, GÖZLERİM ALIŞIKTI. YANLIZLIK DİĞER ADIMDI. KALDIRIMLAR ŞAHİDİMDİ HER DÜŞÜŞÜME. GECE SIRDAŞIMDI, ARKADAŞIMDI. BEKLEMEYE SABRIM VARMIYDI? ALIŞMAKMI KOLAYDI, YOKSA SEVMEKMİ? GİDİŞİNİ BENDEN SEYRETMEKMİ, YOKSA DUR KAL DEMEKMİ? BİTMESİNİ BEKLERKEN DAHİ SENİ DÜŞÜNMEKMİ? MEÇHULDÜN BENİ NERELERE GÖÇÜRDÜN? SUÇLUYDUN TUTSAKLIĞA MAHKÛMDUN. NE İSTEDİMKİ BİR KURU SEVDA. AŞIM SENDİN, SUYUM SEVGİN. EVİM SENDİN, SINAĞIM YÜREĞİN. BELKİ İLK ALDANIŞIMDI, YANILIŞIM. SESSİZLİK İÇİNDEYKEN SESİM OLDUN. GÖRÜNMEZLİK İÇİNDE DOLANIRKEN SURETİM. GEL GİTME BEN BENDEYKEN, SENLE BENİDE GÖÇÜRME. YÜREĞİM SENDE, SEN GİDERSEN İNAN SENLE. SEN GİDERSENDE BENLE GÖMÜLÜR HAYALİNDE… |
Bir Şey Eskisi Gibi Değil Dün bir dostla karşılaşmışsın Ayak üstü bir kaç kelamdan sonra Beni sormuşun ona O da bildiğin gibi demiş Aslında o sana yalan söylemiş Hiçbir şey bildiğin gibi değil Örneğin: aşk şiirleri yazmıyorum İsminin baş harfiyle başlayan cümleler kurmuyor Gözlerinin rengini hatırlatacak Renklere bakmıyor Hatta zeytini bile yemiyorum Hiçbir şey bildiğin gibi değil Soğuğa meydan okuyor,yağmurda yürüyor Peş peşe sigaralar içiyor ve avuçlarımda söndürüyorum Rektifiyesi gelmiş kalbimin Bir gün marşı basmayacak biliyorum Hiçbir şey eskisi gibi değil Kimseye görünmemek için evden erken çıkıp Geç geliyorum ve sobayı bile yakmıyorum çoğu zaman Çay içmiyor,kuruyan çiçeklere aldırmıyor Sevdiğin şarkıları dinlemiyorum Bazı geceler uyku tutmuyor Dışarı çıkıp gökyüzünü bakıyorum Bir yıldız kayıp gidiyor senin gittiğin gibi Sonra gözlerin aklıma geliyor Kapatıyorum gözlerimi,hiç açılmasın istiyorum Bilmiyorsun işte Hiçbir şey eskisi gibi değil. |
SENİ ANLIYORUM ! Yasam ilacını döküyordun kalbime İçindeydim tum gecmişlerin, Bırakmazdın beni yaban ellere En yucesiydin sevgilerin... Guzel bir bakısın vardı Umutlarımı sarardı kipriklerin, Sana kızınca ağlardın Uyuşurdu incecik bileklerin... Sorguluyordun bütün bilinmezlikleri, Tum cicekleri severdin, Gözünde saklıyordun butun gizemleri Gel desem Biliyorum,geleceksin... Kurtarırdı en zor anında askın seni, Korkuların olsa gülerdin. Yıkarmı derdin acılar bedenimi, Zor olsada hayatı severdin. Şimdi de aynımısın bilmiyorum, Yaşama nekadar tutunuyorsun. Pişmanlıgını anlıyorum. Sen hala beni seviyorsun... |
Ey sevgilim, nerelerde dolaşıyorsun böyle? Geliyor seni candan seven aşığın dur onu dinle. Elemi de, neşeyi de beste yapmış diline. Uzaklaşma şirin yarim. Yolculuklar ,aşıkların buluşmasıyla nihayetlenir. Her tanrı kulu bunu bilir. Aşk nedir? Ahret demek değildir her halde. Çınlamalıdır neşesi bu anın gene bu anın kahkahalarıyla Çünkü ne olacağı yarının meçhulümüzdür hala, Boş yere vakit geçirmekten artık yoktur bir salah: Öyle ise gel öp beni,genç ve tatlı sevgilim, Ömrü pek azdır gençliğin. |
| Saat: 08:23 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık