![]() |
Gönlüme kor düşüp sessizce yaktığında Yüreğinden bakışla upuzun baktığında Muhabbet kaynağından kalbime aktığında Aradım seni yıllarca yalnız bıraktığında Aradım seni yıllarca köşe başlarında Aradım seni yıllarca sokak taşlarında. Baktığımda sen vardın,el atıp tutamadığım Gördüğüm her şeyde sen,hissedip dokunamadığım. Aradım seni yıllarca,yağan yağmurlarda Aradım seni yıllarca,çamurlu yollarda. Çocukça rüyalarımı besleyen hayalindi Gençlik heyecanımı besleyen visalindi Aradım seni yıllarca,içli gözyaşlarında Aradım seni yıllarca,mezar taşlarında. Merhametle yoğrulan anne yüreğinde Alnından ter akıtan çiftçi küreğinde Aradım seni yıllarca,yüksek uçan kuşlarda Aradım seni yıllarca,sessiz yokuşlarda. Bereketlerle gelip tüllenen şafağında nazlı nazlı boy veren yemyeşil başağında Aradım seni yıllarca,simsiyah gözlerde Aradım seni yıllarca,aydınlık yüzlerde. Sevginin kaynaştığı gönül bağlarında Kainatın coştuğu muhabbet çağlarında. Aradım seni yıllarca,toz tutmuş raflarda Aradım seni yıllarca,boş kalmış saflarda. Bitmeyen gecelerin sönük yıldızlarında Upuzun hecelerin parlak yaldızlarında. Aradım seni yıllarca,gurbet soluklarında Takatin tükendiği uykusuzluklarımda. Bıkmadan,hep yeniden,tükenmeden hevesim Ayağım takılsada kesilmedi nefesim. Günlerce ve aylarca aradım seni göz bebeğim Kaybolmadı ümidim,aradım seni yıllarca. Aradım seni yıllarca,yalnızlıklarımda Aradım seni yıllarca,aradım arıyorum... nevriye meryem genç |
BUGÜN ÖLÜME SUSATTIN BENİ Bir fırtına oldun estikçe estin. Yıktın dünyamı, yaktın içimi, Çeşmeler kurudu, Gözyaşlarım dondu şimdi. Hayat güzeldi oysa, karardı yine, Sözlerin gül dikeni gibi, Acıttı yüreğimi.. Bakışların keskin bir mızrak, Parçaladı bedenimi.. Sen var ya sen, Bugün ölüme susattın beni. Şimşekler çaktı yıldırımlar düştü. Yağmur hiç durmadı lodosa kapıldı gönlüm, Balık gibi çırpındım durdum. Yaprak gibi sarardım soldum. Geçen hayat, Kaydı gözlerimin önünden bir bir.. Yaşanılması zor anılar, Verilen savaşlar filim gibiydi. Boğuldum. İstemiyorum seni artık, Yüreğimden kovuldun. Durduramadım dalgaları öyle coştu ki, Yangınlarda kaldı sevdam, yaktı kül etti. Bir damla gözyaşım akarsa, Kucaklasın ölüm beni, Arkandan ağıt yakarsam, Kelepçeler parçalasın ellerimi.. Böyle günler geçer mi. Böyle yaşam çekilir mi. Dokunma artık yüreğime, Dokunma artık sevgime, Yaralama artık beni, bırak kaderime. Bir gönül oyunumuydu bu. Seçilmiş benmiydim neden beni buldu. Gülmeyen kaderim, oyuncağın herzaman. Dertleri zevk edinmem artık, Bitsin cezam. Umutlarım olmasın tek istediğim, Sensiz yaşam. Keşke bırakıp gitsen yoluna, Soldurmasan yüzümü ömür boyunca, Bırak beni, alıştığım yalnızlığımla. MENEKŞE GÜLAY |
ADI GÜL'DÜ! Adı Gül'dü Gülleri severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de "gül mevsimini" takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de "gül reçeline" dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi. Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını... sevda.tk |
Türkiye'm Her karış toprağın şehitlerle doludur, Şanlı tarihin seferlerle doludur, Seferlerki,zaferlerle doludur, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. Akdeniz,kara deniz,ege,marmara, Üç taraf denizdir bir taraf kara, Uygarlıklar beşiği bir yarım ada, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. .. Bereketler taşıyan ırmakların var, Koyun,kuzu yayılan otlakların var, Bir alıp bin veren toprakların var, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. .. Her tarafında zengin bitki örtüsü, Ormanlarki yurdumun biricik süsü, Başka başkadır her mevsim görüntüsü, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. .. Engin nehirlerin dumanlı dağların, Sınırsız ovaların,yeşil bağların, Ekmegin,soğuk suyun,tuzsuz yağların, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. .. Her karış toprağın şehitlerle doludur, Şalı tarihin seferlerle doludur, Seferlerki,zaferlerle doludur, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. .. En ücra köşedeki köyün,kasaban, İstanbul,Rize,Konya,Başkent Ankara'n, Tutkundur,sevdalıdır sana Ramazan, Türkiye'm,memleketim,Cennet vatanım. Ramazan Aydın |
GÖZLER KALBİN AYNASIDIR Gönül bir aşk yuvasıdır Ümit aşkın rüyasıdır Seviyorsun hayır deme Gözler kalbin aynasıdır Gözler kalbin aynasıdır Yalan nedir bilmez onlar Siyah, mavi, yeşil olsun Aşkı inkar etmez onlar Şiir gibi roman gibi Okuyorum bak aşkını Öylece bak gözlerime Çevirme hiç bakışını Gözler kalbin aynasıdır Her bakışta bir söz vardır Acı olsun tatlı olsun Orda kalpten bir iz vardır Yağmur gibi damla damla Seven gözler konuşurlar Gözden kalbe bir yol gider Ayrılanlar kavuşurlar sevda.tk |
Ben Seni Sevdikce Varım! Hep ertelenen bir an, hiç yaşanmamaya mahkumdur. Düşlerin bekleyişini yalnızca bir hüsran karşılayacaktır. Mevsimleri sayarsak, ömür baharsız tükenir gider. Sevdiğinizi bulmak ya da bulduğumuzu sevmek tercihi en zor olan iki seçenektir bu sınavda... Boşuna akan ırmaklar mı var yüreğimizde, sebepsiz mi coşkun bir denizde maviye hasretliğimiz? Ufukta görünen o ki, mutluluk tek kişiliktir aslında. Karşımızdakinin çabasına ihtiyacı yoktur mutluluğun. Aşkın da sevdiğin kadar büyüktür, sevdiğin sürece meydan okur dünyaya. Hasretle beklenen gelmez hiçbir zaman, o hasreti yalnız tüketirsin. Karşılık bulmuyorsa sevda, umut değil, kendini hükümdar sanan köleler üretir, dönemezsin. Ama boşa geçmemiştir dolan vakit. Heba olan şiirlerin de değildir. Türkülerin diliyle yas tuttuğun geceler, sırdaşlığını hiç terk etmez. Kıymetini bilmediğin kır çiçekleri yeniden açar, o gül solarken. Ayrılanlar yıllar geçse de üstünden, hep aynı acıyı çeker. Ama yollar hiç bitmez. Sonuna geldiğin, zannettiğin yerler birer duraktır aslında. Ve sen yolculuğunu gönüllü olarak bitirmişsindir o durakta. Güneş hep geç kalırmış gibi gelir, sen bir havada mevsimlecaktır belki. Hep bir umutla beklenirken sevda habercisi, yüreğini teselli etmek de sana düşer. Her şeye rağmen ürkütmesin seni bu sevdanın ateşi. Her yangın önce başladığı yeri yakar. Sana küçük kendime büyük gelen yüreğimde, yıllar geçse de senin adın yazar. Ve bil ki sevdiğim, uslanmaz ruhum yaşadıkça seni sever, seni sevdikçe yaşar. Sevda.TK |
Kahir Mektubu Ne zaman iki satir yazmaya kalksam Hep sana, hep seni hep bizi yaziyorum Ne zaman bir kadeh alsam elime Hep sana, hep seni, hep bizi iciyorum Her gece kederdeyim, durmadan iciyorum Sevda ektim kalbime, yalnizlik biciyorum. Elveda deyip bir gün viran edip gönlümü Ayrilip gidisinin bu gece yildönümü Bugün de sensiz ictim, bu aksam sensiz hictim. Bu gece her damlayi, iki kadehe bictim Ayrilik öyle zor ki; kimsesiz kalan bilir Gözyasi ne demektir; her gün aglayan bilir Her gece kederdeyim, durmadan iciyorum Sevda ektim kalbime, yalnizlik biciyorum Yoklugunla bas basa, kendimden geciyorum serefe deyip simdi, bin kahir iciyorum Birazdan gözlerimden gecersin ilik ilik Nice yillar sevgilim, mutlu olsun ayrilik Sevincim kederim sen, Gözüm sen ellerim sen Benim ne sucum var ki Sen benim kaderimsen Karistirmis kaderim su gönlümün harcini Yas döküp ödüyorum, ben bahtimin borcunu Dertliyim efkarliyim gönlüm yine tasada Unutmak istiyorum kendimi bu masada Her sey yalniz senin icin üzme kendini Belki bugün belki yarin Anlayacaksin, cok sevdigimi Aglayacaksin Ayrilik mi cikti falda Sen bir yanda ben bir yanda Böyle bir ask bu zamanda Belki bu gün belki yarin Anlayacaksin cok sevdigimi Anlayacaksin Rüzgar gibi gecti yillar Tutunacak dal kalmadi Biran mutlu olmak icin cekilmedik dert kalmadi Ahmet Selcuk İlkan |
DÜŞÜN SENİ SEVDİĞİMİ Düşün seni sevdiğimi Sana olan yaptıklarımı Sana verdiğim duygularımı Bütün kalbinle ve yüreğinle Düşün seni sevdiğimi! Düşün seni sevdiğimi Senin için ağladığımı Sana olan aşkımı Bütün duygularınla Düşün seni sevdiğimi! Düşün seni sevdiğimi Senin için yalvardığımı Senin için uyuyamadığım geceleri Bütün kalbinle Düşün seni sevdiğimi Düşün seni sevdiğimi Kalbinle ve yüreğinle Bütün samimiyetinle Sana olan sevgimi Düşün seni sevdiğimi.. BAHTİYAR KARAYAKA |
SARIL, SARMAŞIK SARI GÜLÜM Bir gül yaprağı değil misin sen? Sen de geçeceksin... Bahar yağmurları dökülecek gözlerinden, Dineceksin... Kanatlarımdan kopan bir tüy gibi Yere ineceksin... Bir gökkuşağı uzanacak benden, Bineceksin... Eteklerinde yıldızlar olacak, Yürüyeceksin... Sorularının yanıtı olacak bir bakış, Seveceksin... "Yaklaş" diyeceğim gecenin bir yerinden, Sesim yankılanacak koridorlarda, Ürpereceksin... Göz kapakları açılacak ağır ağır yüreğinin... "Yaklaş" diyeceğim taa derinden, Gönlümün koridorlarına gireceksin. Yaklaş ey sevgili... Yaklaş, en güzel aşk... Sarıl, sarmaşık sarı gülüm... Pencereler olacak taş duvarlarda Herbirinde değişik manzaralar... Her gün başka sen Değişik durumlarda... Yürü, sen başkasın Oyalanma küçük mutluluklarla. Yaklaş...Yaklaş...Biraz daha, Bak ne söyleyeceğim kulağına Konuşmasan da olur Yavaşça aralansın dudakların Yaklaş, su sızmasın aramızdan Sırılsıklam olalım terden... Sen ve ben herşey olalım bu gece... Geçelim kendimizden... Fısılda, aralansın dudakların, Bir gül yaprağı değil misin sen?... Yaklaş ey sevgili...Yaklaş... Sarıl, sarmaşık sarı gülüm... İLHAN İREM |
sardığım cigaramın tütünü ol gel bitanem gel, gel gönlüme gir çektiğim her nefeste ciğerime dol gel bitanem gel, gel gönlüme gir ayrılığın acısı zehir mi zehir içtiğim tek içecek kahır hangi gün? ne zamana kadar tehir? gel bitanem gel, gel gönlüme gir sami ercan |
| Saat: 23:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık