![]() |
Ayrılık badesi dolmadan içen Daha başlamadan maziye göçen Zor günü görmeden kolay da kaçan Biz ne aşklar gördük kerem misali Öylesi vardı ki mevladan haktı Yalana dolana karnı da toktu Umman dı sevgisi üstüne yoktu Biz ne aşklar gördük aldı vebali Aldandık bir sahte yalan bakışa Melek ti sanırsın kul değil haşa Benzedi o pamuk kalbi bir taşa Biz ne aşklar gördük yoktu emsali Sermayesi bolca dinden imandan Asla gecmez iftiradan gümandan Ne anlar yeminden ne de amandan Biz ne aşklar gördük mertlik timsali SEVİLAY ŞAHBAZ |
Bu gece Resmine baktım yine senin Hüzünlü sevdamla beraber Öylece Uzun uzun... Yüreğim büyüdü, Öyle şenlendi ki içim Sığamadım odama Seni seviyorum hilal kaşlım Istanbul’u, martıları sevdiğim gibi, Göze alıp herşeyi, Sonu olsa da hüzün, Sen sevmesen de seviyorum. Yıllardan sonra yine Sevmeyi sevdirdin bana, Buz tutmuşken yüreğim Donmak üzereyken Aşık ettin beni sana. ender çetinkaya |
Gurur Duyarım Kızılcık şerbetini içtim demenin, Saklanıp da gizlice seni görmenin, Utanacak nesi var sevda çekmenin, Seni sevmiş olmaktan gurur duyarım. Anlamazlar halimi sevda bilmezler, Gönül bilmez densizler, sevgi sevmezler, Ne acılar çekersin, çare olmazlar, Sana yanmış olmaktan gurur duyarım. Gördüğüm rüyalarda keyifli andın, Hicranı yaşamadın, hep aşkı tattın, Kurumuş çiçek gibi fırlatıp attın, Sende solmuş olmaktan gurur duyarım. İzzet Selçuk Cumaoğlu |
Sevebilirmisin Bilmem ki, Neden o yanakların hiç kurumaz, Adını aşk koydum, Senin gibi bulunmaz, Mısra mısra, Beste beste sevgim yazmakla bitmez, Söyle, Sen de seni, benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? Yaşanan o maziyi, bir kalemde silebilir misin? Bunca derdi, kederi bir kadehde içebilir misin? Mecnunlar, keremler gibi sevdim seni, Ya sen! Söyle, Sende seni benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? En fazla ölürüm daha ne olur sen yokken, Olsa olsa ağlarım, kadeh kadeh içerken, Daha ne olsun yanımdayken bile seni özlerken Ya sen! Söyle, Sende seni, Benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? Hep gecelerde aradım seni, deliler gibi, Yıldıza, mehtaba sordum seni, sanki cevap vereceklermiş gibi, Ölümüne sevdim seni, her an canımı verecekmiş gibi, Haydi söyle, Sende seni, Benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? Ölüme giderken bile hep seni andım, Şiirlerime bile ismini yazdım, Bir tek gülüşüne binlerce sayfa harcadım, Senin adın aşk, ben aşkı sevdim ve hep aşka yazdım, Beni sevmediğin anlarda bile ben hep seni sevdim, Ya sen! Söyle, Sende seni, Benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? Kurşun yarasından ağırdı bendeki sensizlik, Fırtına öncesiydi bu derin sessizlik, Aşikar sevdamızın bir sırrıydı tarifsizlik, Ölümüm bir son değildir, Ölümdür bana sensizlik, Ne olur söyle, Sende seni, Benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? Haydi söyle, Sende seni, Benim seni sevdiğim kadar sevebilir misin? Ayhan Uçar |
Kadın ve Deniz Yaklaştıkça kaybolur kendinden Kadın ve deniz Ayrıntılar saklar bütünü Özü göremeyiz Birinde alabildiğine su Mis gibi yosun kokusu Dalgalar inişli çıkışlı Balıklar deniz anaları ışıltılı taşlar Ve mavi titreyişler içinde aksimiz Diğerinde Sonsuz bir sorgulama Tenin yakıcı kösnük buğusu Sarıp sarmalayan anaç sıkıcılık Ve arzunun kuytu koruluklarında eririz Derinlik sarhoşluğuna sürükleniriz Aksine belirir giderek Bakınca yüksek ve uzak Soyunur tüm ayrıntılardan Haşmetle çıkar ortaya çıplak Görülmedik ne varsa yakından Kocaman maviliklerde deniz Sesini Kokusunu tenini Kadını da uzaklaştıkça özleriz İçinde esriyip kaldığımız Sarılıp sarmalanıp mest olduğumuz İki muhteşem dişi Ne kadar uzaklaşırsak O kadar keşfederiz İçlerine çekerler yaklaşırsak Nefessiz kalırız Bunalırız Ve ne denli uzaklaşırsak O kadar severiz Fuat Eriçok |
Canımmm Canımmm… Sen damarlarımdaki kan Sen soluduğum oksijen Sen içtiğim suyum, Soframdaki katığımsın Canımsın… Canımmm… Sen yüreğimde dermansız yaram Sen boğazımda yutkunamadığım düğüm Sen beynimin işgalcisi Beni esir alanımsın Sahibimsin… Canımmm… Sen beni kavuran güneşim Sen yakamozların ışıltısı ay’ım Sen günahlarımın sorumlusu Kaçak zamanlarımın ortağısın Herşeyimsin… Canımmm… Sen kara sevdam Sen dinmeyen gözyaşım Sen ruhumun sahibi Diğer yarımsın Canımın taaa içisin sen. Hikmet Yakışır |
Sustum! Ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... sustum sustu dudağımdaki şarkı, gözlerimdeki şiir yaraları yalayan rüzgar sokaklarında kahrolduğum şehir gözlerim konuşuyor yalnız! sustum! bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... saçı ağarmış hayaller nemli kirpiklerle bulutlandığında gözlerim gökte şimşek olup çakıyorum kimse görmüyor... Sustum! tuz basıp yaralarıma! sustum içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi yaslanıp yalnızlığın duvarına gül döküp kalabalıklara kimsesiz geziyorum gönül ülkemi her gece kimse bilmiyor... sustum! sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak acılar konuşuyor şimdi yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir atıyorum uçurumlardan kimse görmüyor sustum! saçlarını kokluyorum rüzgarların dudaklarından öpüyorum hayatı içimde incecik bir sevgi ürperiyor sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme gelmiyor beklediğim bahar yaralar merhem tutmuyor gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara mendil silmiyor yağmur dinmiyor sevdiğim bilmiyor sustum sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman sustum yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata kimse duymuyor sustum! İçimdeki dalgalar kabardıkça volkanlar gibi sustum sustu dudaklarım, sustu gözyaşlarım sustu gözlerimdeki şiir gönlümdeki nehir bulutlar haykırdı isyanımı şimşekler haykırdı sadece ben duydum sadece ben ey beşiğini sallayıp boğduğum hayat kucağımda büyütüp öldürdüğüm sevgi yaralar merhem tutmuyor geceler avutmuyor ben sustum acılarım konuşuyor yalnız ben sustum! susmuyor yüreğimi kavuran kasırga pencereme vuran yağmur damlaları susmuyor her gece dışarda inleyen rüzgar gelmiyor bahar kuşlar sevinmiyor yıldızlar küs ay üzgün güneş doğmuyor acılar dinmiyor içimde binlerce şiir kanıyor her gece kimse bilmiyor sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... duymuyor... duymu... duy... nuri CAN |
KALBİMDESİN SİLEMEM Yüreğimde sonsuz aşkım kalbimdesin silemem Özlüyorum her günümde neredesin bilemem Hecelerde şiirimde adın gizli kalacak Gözlerinde erimekten başka bir şey dilemem Aşkın bende petek petek sevgin ile örülmüş Böyle sevda ne Ferhat’ da ne Şirin’de görülmüş Gecelerde gündüzümde sevgin çiçek açacak Yüreğimden izlerini bir kez olsun silemem Anıların yeter bana sevgin dünyalar kadar Açamadı kapısını şu kalbimi başka yar Bedenimde nefesimde yerin ayrı olacak Gözlerimden gözlerini atmasını bilemem Seni son kez görmek için şu dağları delerdim Gözlerimi hiç kırpmadan bu canımı sererdim Mevsimlerde senelerde yüzüm yine solacak Ellerinde can vermekten başka bir şey dilemem SABİHA SERİN |
Sen umudum sevdiğimdin Sensiz hayat geçmez derdim İçim yanardı suya hasret gibi sana Ellerim titrer kalbim kuş gibi çırpınırdı Nekadar sevmişim seni Sana bakmak güneşe bakmak gibi İçimi ısıtırdı Sana bakmak ay; a yıldızlara bakmak gibiydi Gözlerime ışık saçardı Nekadar sevmişim seni Nerden bilirdimki sesizce geldigin Dünyama yine sesizce gidecegini Sevildim sanmışım megerse Elimi uzaltsam dokunacak kadar yakın Yıldızlar kadar uzakmışsın megerse ne sevmişim seni Şimdi yanarım sana yandıgıma Şimdi ağlarım sana sevdalandıgıma Ne zavallıdırki kalbim hala Senin için bir kuş gibi çırpınır Nekadar sevmişim seni Geceye inat olsun diye gün ağarır Bende kadere,hayata inat Seni seviyorum hala İnat buya mahşere kadarda sevecegim Okadar çok sevmişimki SENİ yıldız özcan |
ASKERİM Askerim Denizlide Sınıfım piyade Geceleri nöbette Gündüzleri eğitimde Askerim asker Saçlarımı kestiler Elime G1 tüfeğini verdiler Emre itaat şart dediler Baba dağlarına çevirdiler Askerim asker Elbisem araziye uygun Şaşkın acemi durgun Sılam aklımda bugün Eğitim alanında yorgun Askerim asker Vatana feda canlar Hepsi askerdir bunlar Peyganber ocağıdır anlar Unutulmaz bu anlar Askerim asker Çok değişik bir ortam Daha çoktur hatam Sivil hayatı unutam Çekil geliyor kadrolu ustan Askerim asker Sadece eğitim ağır Kısa künyede bağır Allahım yağmur yağdır Tozu çok sıcağı vardır Askerim asker Kepte piyade neftesi Düz tıraş olmalı ensesi Çamlıkta üçüncü bölük sesi Botlar yaktı herkesi Askerim asker Sabah akşam içtima Temizlik var günlerde Cuma Eğitimde öğretileni unutma Tüfeği sopa gibi tutma Askerim şimdi asker. Turan Gül |
| Saat: 23:17 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık