![]() |
Hilesiz Sevdim Bugün gonca alevinde keder Ufkuma inceden yağıyor yağmurla beraber Bir şey var bende olmaması gereken Unutulmuş anılar gibi hüzünlü Uçmuşsa gözlerimin mavisi Dalıp dalıp gitmişsem ondan.... Senin maviydi kalbinin sesi Bir saat gibi kendiliğinden işlerken Buluşmuştu yüreğimiz sevgiler üreten, O yaz nasıl sevdiğimi öğrendim Bir akarsuyun sessizliğinden.... Bulutlardan bulut çıkardım o yaz Çiçekler suladım her gün batımı Çocuklarla konuştum hüznü unutturan Yalansız hilesiz sevmişti,m ya ezgiler içinde Bir ceylanın gözleri,ne akşam çökünce Sanki yağlı kementler dolanır boynuma, Delik deşik ağıtlarım bin yıllık söylence Hiç mutluluk düşleri girmezmi koynuma Yağmurlar ve şarkılar kardeş oldu Şarapla tanıştığım rüzgara bulaştığım takvimde Sonrası bir yüreğin yaralarıydı Merhem olurmusun acep yarelerime Sonrası ahir zamandı kahir mevsimi Yenildiğim yıllardı kapılar kilitli Rüzgarsız kaldım otuzunda dilim paslandı Baştacı olurmusun ertelenmiş yarınıma |
Abarttık tamam sus artık, anladık, abarttık, anlamadık, anlaşılmadık, sus artık, bu son anlarımızda, sus artık, yılandan dilin, akrepten elin, sus artık, bizde insanız, yeter artık, sus artık, en azından, ben giderken, saygılı ol biraz, sus artık, susmak nedir , bilmezmisin sen, sus artık, tamam anladık, sen hiçbir şeye değmezmişsin, abarttık, sus artık, ben gidiyorum, allah'ını seversen sus artık... |
Hisler Şu an küçük bir evdeyiz, Yerde kırmızı halı camda mavi perde, Herşey olduğu yerde. Divan,sandalye,masa,ekmekler, kurulmuş sofra,kızarmış patatesler. Bardaktaki su.Sehpadaki el kremi. Herşey doğal ve güzel. Bu insanlar güzel.sende öyle. Onlar çok sıcak.sende öyle. Çalan gitar,murat’ın şarkıları, Öbeklenmiş insanlar,herşey güzel Seni sevebilmekte bir o kadar sevgilim. |
Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin. Bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır, bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin. |
ACELE EDEN ECELE GİDER Güneş açtı, uzun sürmedi gözle görülmüyor Çocuk okula başladı, uzun sürmedi bir yerde çalışıyor Rüzgar esti, uzun sürmedi yaprak kımıldamıyor Delikanlı oldu ev geçindiriyor Kar başladı, uzun sürmedi sular akıyor Karısı iyileşti, uzun sürmedi tımarhanede yatıyor Ağaç büyüdü, uzun sürmedi sobalarda yanıyor Emekli oldu, uzun sürmedi kadavrada bekliyor |
Hisler Tohumunda kıyametler kaynıyor Gülümün.. Odamda tütün, Havada toprak Kokusu var bugün.. Bulutlar sere serpe Dolanıyor üstümde, İnceden bir yağmur yağıyor Şehre.. Ve Yaşıyorum... Hislerim en azılısına çatıyor Belanın.. Dilimde yalanın, Beynimde ürkek Hazzı var talanın.. Cesaret sinsice Sokuluyor fikrime, Bİrden siren sesleri duyuluyor Caddede.. Ve Kaçıyorum... Alevinde pişmanlıklar pişiyor Gönlümün.. Mezeme aşkın, Şaraba buruk Tadı sinmiş yaşamın.. Şiirler dize dize Doluyor kadehe, En bilinmedik kahrın kokusu dağılıyor Geceye.. Ve İçiyorum... Şafak vakitlerinde ufka doğuyor Gözlerin.. Hayalimde darmadağın, Bakmakta gülerek Buğusu bir serabın.. İsmin hece hece Kazınıyor kalbime, Uzaklardan bir sıla ezgisi yayılıyor Aleme.. Ve Ağlıyorum... Uğuldayan rüzgarda aç kurtları uluyor Zemherinin.. Elinde durmaksızın, Nefes kesecek Bıçağı durmakta ayazın.. Soğuk lime lime Giriyor her hücreme, Bir fırtınada saçların savruluyor Ellerime.. Ve Üşüyorum... Hep mayasında ayrı bir vahşet kabarıyor Savaşın.. Barutunda yangın, İnsan yiyerek Büyüdü her kavganın.. Kederim ince ince Kan doğruyor ekmeğe, Sinmiş tüm hislerim gizleniyor Düşlere.. Ve Korkuyorum... Çoban yıldızından yakamozlar yapıyor Denizlerin.. Dalgalara bürünen, Şavkı yasak Sahilde dövünen.. Mehtabın lüle lüle Kıvranıyor içimde, Her nazın sevinçle parlıyor Yüreğimde.. Ve Gülüyorum.. Ayrılık hissinde masum kokuyor Çiçeklerin.. Bedenimde yorgun, Hazanda yitik Acısı var her hatıranın.. Yollar alelacele Kıvrılıyor önümde, Bir telaşlı tren çığlığı duyuluyor Gurbete.. Ve Gidiyorum... |
DENİZİN DELİSİ Unutmak mı, delisin, Gitmesem de bekler orada deniz. Gelirsem bilmelisin Benim beklememdir burada deniz. Gitmek gibi geleceğim Denizin delisine. Delinin denizi gibi, O ne kadar giderse. |
AÇILIR KAPILAR Alır seni korum damla damla suyuma, ekmeğime, aşıma, kaygıma, sevincime, acıma, umuduma, sabrıma, gücüme Alır seni bölerim parça parça, dağıtırım topraklara, denizlere, geceye, Açılır her sabah kapılar gözlerinde, girerim ışıltılı, yemyeşil bir bahçeye.. |
Bugün olduğu gibi, yarın da, yarından sonra da, ondan sonraki günlerde de gözlerimdeki yerinin değişmeyeceğine… Seni bir ömür seveceğime… Kelebeklerin renklerinin insanı büyülemesi gibi, bugünüm gibi, yarınımda da hep sevginle yaşayacağıma… Her bakışında okuduğun o gözleri, her zaman yanında göreceğine, en yakın dostun, en yakaın sırdaşın, en yakın arkadaşın olacağıma… Sevgimin asla değişmeyeceğine… Sevgimin asla azalmayacağına… Bilakis, her gün büyüyen bir sevgiyi görüp, seni mutluluk ormanlarına taşıyacağıma... Senin her şeyin önünde olduğun gerçeğinin asla değişmeyeceğine seni asla ihmal etmeyeceğime… Başkalarının yanındayken seni asla unutmayacağıma… Elini usul usul, korka korka tutup, o ilk gündeki aynı heyecanı hep yaşayacağıma… Ve bir ömür senin elini bırakmayacağıma.. Bir ömür CANIM olarak kalacağına… Seni “sen” olduğun için seveceğime… Seni “bir ömürden de öte” seveceğime söz veriyorum… SeNi SewiyoruM… ...BİTANEM... |
Camdan İçkievinden çıkınca Camdan demin oturduğum yere baktım. Sigara paketimi masada unutmuşum. Sandalyede Tıpkı benim gibi Oturuyor boşluğum. Bir eli alnında benim gibi. Ama biraz daha mı hüzünlü? Otururken de Biraz daha mı çıkarıyor kamburunu? Biraz daha mi benziyor babama? Bir yaş büyüğüm babamdan ve rüzgar bir törendeki gibi çekiştirir durur yağmurluğumu. |
| Saat: 10:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık