![]() |
Hüzün Kalır Git gide değişiyor birşeyler Birşeyler gidiyor dönmemecesine Ne çocukluğumuz kalıyor yanımızda, ne eski umutlar Her şey yenileniyor...acılar bile Eski hüzünlerdir, soluk fotoğraflarda kalan Ve bir şarkı geçer hatıraların ucundan; " -Ne son trendir bu seni götüren, Ne de ilk ölümü, umutların, Yitirdim benliğimi ıssız yollarda sen giderken" Irmakları taşıran yeni sulardır, Göz yaşlarımızda akan da Eskidi vucudumuz, eskidi şarkımız eskidi, aynalardan bakan da Çekip gider gülüşlerimiz, gider vefalı sandıklarımız da Yapamadıklarımız kalır yalnızlığımız omzumuzda ve ellerimizde hüzün kalır |
Kalpler Konuşsun Karanlık dünyamın ışığı oldu Gel uzat elini elimi tutsun Hiç birşey söyleme dinle kalbini Biz susalım artık kalpler konuşsun Ellerim elinde gözüm gözünde Yanaştır yüzünü değsın yüzüme Bir yudum su gibi doldun kalbime Biz susalım artık kalpler konuşsun |
Hüzün Geldi Türküler bitti Halaylar durdu Horonlar durdu Al damar , mor damar , şah damar sustu Bahçeler put kesildi birer birer Meyveler salkım saçak taş Bir bulut uçardı Başı boş bedava Yandı kül oldu . Hüzün geldi baş köşeye kuruldu Yoruldu yüreğim yoruldu . Ağaç büyür arkasında koşamam Kervan yürür peşi sıra düşemem Yıldız akar uçsam da yetişemem . Hüzün geldi baş köşeye kuruldu Yoruldu yüreğim yoruldu. |
Anı Bir çift güvercin havalansa Yanık yanık koksa karanfil Değil bu anılacak şey değil Apansız geliyor aklıma Nerdeyse gün doğacaktı Herkes gibi kalkacaktınız Belki daha uykunuz da vardı Geceniz geliyor aklıma Sevdiğim çiçek adları gibi Sevdiğim sokak adları gibi Bütün sevdiklerimin adları gibi Adınız geliyor aklıma Rahat döşeklerin utanması bundan Öpüşürken o dalgınlık bundan Tel örgünün deliğinde buluşan Parmaklarınız geliyor aklıma Nice aşklar arkadaşlıklar gördüm Kahramanlıklar okudum tarihte Çağımıza yakışan vakur, sade Davranışınız geliyor aklıma Bir çift güvercin havalansa Yanık yanık koksa karanfil Değil, unutulur şey değil Çaresiz geliyor aklıma. Melih Cevdet Anday |
Hüzün Koylarım Bu gün yine Hüznün koylarındayım. Biliyorum; Ağzımla kuş tutsam, Senin dilinde tercümesi Hep “nafile” olacak… Vakitlerden bir kuşluk zamanı, Yüreğimde senle düşmüşüm akşama. Renkleri sorgular yüreğim, Mavi, yeşil,turkuaz… Nerde sardunyamın alı? Uyandığımda, Günaydın derken sabaha, Çiçeklerim güneşi Bekliyordu… Bense içime sindirdiğim Yasemin kokusuyla, Biraz daha asılmaya Çalışdım yaşama. İçim yorgun, Ortalık yangın yeri olsa da, Tuttuğum kuş , Çarpılan yüreklerin Şarkısındadır, Makamı sence malum... |
KAĞIT VE KALEM Senden başka kimim varki? Bir sen birde kalemim var İçimdeki duyguları Sana döken özlemim var. Sen bana yakın dost oldun Her halimi sende gördün Hep sana anlattım durdum Söylenecek çok sözüm var. Sanada sığmadı derdim. İstediğin an gel derdin Sayfalarım tükenmeden Yaz bana gel bana derdin Kağıt kalem sırdaşımdir Onlar kadım dostlar benim Hele hüzünlü günlerde Gözyaşım olurlar benim. |
Hüzünde eskiyen bir geceyim... Biliyorum, Uzun oldu ayrılığın dokunuşu, Klavye köreltisi zamanlar, Baskın gecelerin yorgunluğu, Kara mizah salgını, Tedavülden kalkmanın suçluluğu, Sardı yürekteki yangını, Biliyorum, Yasak savdıran kanunsuzluğu, Haziran tebessümüne düşen, Sesi kısılan martıların yokluğu, Kayaların sabırsızlığı gökyüzünden, Kanadıkça kanayan bir yara gibi, Acı çektiren uykusuzluğu, Çekiyorum ağlardan sabaha karşı, Kalan, Gravür ve telkin, Abartısında zargana, Kendimde dışlanan yolculuğu, Götüren bedenimden, Yaprak döktüren zamana, Sürgün bıraktıran belleğim, Son kez olsun unutkanlığına, Ve uzayan yolların umutsuzluğu, Bırakılmışlığım dudaklarına, Biliyorum, Konuş desen de, Artık dinlenmeliyim, Ben, Hüzünde eskiyen bir geceyim... |
AĞLATTIN BENİ Ben ben olamadım, ben hep,sen oldum Sevgi ile aşkı ,ben sende buldum Senden başkasına, canımmı dedim Bu gece, yinede ağlattın beni Seni nasıl sevdi ,bu gönül nasıl İnan çekemez nazını, başkası Gündüzüm seninle ,gece rüyamsın Ah vefasız ,yine ağlattın beni Gözler buğulanır yaş kalbe akar Hıçkıra hıçkıra canımmı çıka Eller ne bilsinki sürete bakar Hüzün oldun yine ağlattın beni Sana olan aşkım bitmezki kat kat Bu kalp sana mecbur,ben sana muhtaç Mahşerde seninle ebedi hayat Hasret oldun yine ağlattın beni Olmuyorki onsuz SEMİH ne yapsın Sen bu kalbe yudum yudum dolansın Onla geçen bir an bir ömür sanki Hasret oldun yine ağlattın beni |
Huzur Arıyorum Yürüyorum bu sabah ben kendmi bilmeden Yürüyorum bu sabah etrafımı görmeden Yürüyorum sanki ben bir idam sehbasına Yağlı ipi geçirin şimdi benim boynuma Bir ***** kurşun gelse bağrımı delip geçse Bir serseri gelipte bıcağı sokup gitse Bir dalgınlığa gelse bir kamyon çarpıverse Ruhum huzur bulacak azrail geliverse. |
ADINI KALBİME AŞKALA YAZMIŞTIM GÜZEL BİR HAYALİ GERÇEK SANMIŞTIM SENİN SEVGİNE NASIL DA KANMIŞTIM SENİ SEVDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM.... |
| Saat: 12:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık