![]() |
Hazan Sarhoşluğu ve destana dönüşür terk edişe adanan dizeler sözcükler anlamını yitirir yürekte koklayınca solan manolya misali aşk ömrün son demlerinde özlemlerdir şimdi yüzün iki yanından düşen hasretin buruk tadı acıtır son yazda heyhat bir başına kalmaktır yalnızlık şafaklar aydınlık olsa da bir şiir vurur anılara kırgın yalar geçer kalemi kömür karası poyraz bense sırılsıklam olmuşum kupkuru ırmaklarda Feride Özmat |
İSTİKBAL MARŞI Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak! Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!. O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak, Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak! Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal! Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al! Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal, Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal! Ben ezelden beri aç yaşadım,aç yaşarım! Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım! Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım! Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım! Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar, Benim .ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var! Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar? "Avrupa Birliği" denen tekdişi kalmış canavar! Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın! İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın! Gelecektir, cezanı vereceği günler hakkın, Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın! Yaktığın yerleri "orman" diyerek geçme, tanı! Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı! Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı, Satılmadık o kaldı, durma satıver şu vatanı! Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda! Semizlettin Apo' yu, mezarında dönsün Şüheda! Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda! On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda! Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli? Yediğiniz herzelere başka ne demeli! Oyuverin altını iyice sallansın temeli, Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli! O zaman durur belki gözümden akan yaşım, O zaman doğrulur belim, yukarı kalkar başım, O zaman boşa gitmez yıllarsüren uğraşım! HESABINI VERİP TE GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM, Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular! Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular, Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar! Hakkıdır "garip yaşamış vatandaş"ın da gülmek, Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal! Cem YILMAZ |
Artık gelmene gerek kalmadı Avuttum sessizliğinde yüreğimi Susturdum Kan dolan böğrüme toprak gibi kurudu damarlarım yok oluyorum sende sevdiğim kurak sevdamın üzerine hülyaların serpiyor çile çiçeklerini rüzgar Dağıtıyorum saçlarında kendimi Veysel karan ide diledim dua ile seni var olduğun şu koca dünyada taşıyorum seni bir ömür omzumda yorgun işçinin efkarı basar üstüme dert olmuşsun derede akan sel gibi öteye sal taşıyorum üzerimde seni aziz ateş |
Seviyorum Seni Delicesine Seviyorum Seni Kalptencesine Seviyorum Seni Yürektencesine Seviyorum Seni ölümcesine *****seviyorum Seni ölümcesine***** Allahima şükür Olsun Seni Benim Kaderime Yazdi Sen Her Saniye Aklimdasin Sen Benim Ilk Sevdigimsin Sen Benim Tek Aşkimsin ****************************** Seviyorum Seni Delicesine Seviyorum Seni Kalptencesine Seviyorum Seni Yürektencesine Seviyorum Seni ölümcesine ******************************* Uyandigimda Seni Bulamadim Aradigimda Sana Ulaşamadim Senden Bir Haber Bile Almadim Ben Her Gece Telefonun Başindayim Ben Her Sabah Kapinin önündeyim Ben Sensizlige Dayanamadim ******************************** Seviyorum Seni Delicesine Seviyorum Seni Kalptencesine Seviyorum Seni Yürektencesine Seviyorum Seni ölümcesine alıntı... |
Yine gece, yine yalnızlık Çığlık çığlığa bağırıyor sessizlik. Gecenin siyah şalı, Üzerimde örtülü. Nefes almak bir zulüm Yanı başımda dolaşıyor ölüm. Böyle kara gecelerde, Buz kesiyor her hücren. Donmak üzere bedenin Direnebilirsen diren… mahmut çuhadar |
Sensizlik yağmurlarında ıslanıyorum şimdi İliklerime kadar işleyen hasretinle Bir beni birde seni Yüreğime aldım gidiyorum Gözlerimin sana açıldığı Dudaklarının günaydın aşkım dediği sabahlara Anılarınla süslediğim duvarlarında Nefesinin soluduğu odalarda Kokunun sindiği yataklarda Ayak izlerinin olduğu sokaklarda Seni senle yaşayabilmek için Doyasıya...... semra tozduman |
Yasak Düş (tüm) her şey bir garip bugün sen garip ben garip kafesteki kuş,sofradaki aş garip birşeyler var yolunda olmayan biliyorum ama neee..? sen mutlu ben umutlu ama birşeyler var bir korku var yüreğimde ılık esen bu rüzgar içimi donduruyor bir sessizlik var ikimizdede fırtına öncesi gibi umutluyum ama huzurlu değil bugün yada yarın birşeyler olacak biliyorum ve ayrılık gelecek gel yanıma uzan diyorsun oysa ben yanına ölmek istercesine kalmak istiyorum saçında bir tel yüzünde bir ben ve kendimde bir sen olmak istercesine ölmek istiyorum mutlu bir ölüm yok derdi şaiir şu anda ölmek yani ellerim sarılmışken bedenine ve yüzün göğsümde uzanmışken sen saclarını koklayarak ve o can alıcı gözlerine bakarak ölmek mutlu bir ölüm varmış be şaiir demek istiyorum. sen dışında ben içimde tir tir titriyoruz. ürkek bir güvercin edası var titreyişinde sende yasağa batmış bir düşün korkusu.. bende beş yaşındaki bir çocuğun, annesinin terkine uğrama korkusunun titrekliği.... alıntıdır |
ADIN SEVDAYDI ŞİMDİKİ ADINI BİLMİYORUM Sen bu şiiri okurken Ben çoktan bu şehirden gitmiş olacağım Artık ne özlemlerimi duyacaksın...Ne de telefonların çalacak gece yarısı Seni sana....Beni bir akıl hastanesine Bırakıp gideceğim bu şehirden Artık adressiz...Işıksız...Ve öylesine ıssızım Dünlerin kadar eskiyim...Verdiğin acılar kadar paslıyım İşte çıkıp gidiyorum hayatından...Nasılsa fark etmez senin için İlk defa sesimi duymayacaksın Sitemlerin sahipsiz...Soruların cevapsız kalacak Ve ilk defa kendinle hesaplaşacaksın Belki ilk defa "Unutuldum" diyerek için sızlayacak .............Ahmet Selçuk İLHAN |
Şiiraydın Gün günaydın şiir,şiiraydın gün elimde demsiz çayım yine çok şekerli düşlerdeyim güneş ufuktan dokundukça göğe mavilik belirginleşiyor gözlerimde serin serin kıvırtıyor tanyeli sokakta erkenciler oynaşıyor gözlerinde son uyku kırıntıları geceyi siliyorlar içlerinden apak şiirler sızıyor yüreğime her sabah yeniden doğuyorum aşkla koşup perdeleri aralıyorum hemen Sibel birazdan geçecek diye sevinçler uyandırıyor ilkyaz içimde güneşi sıyırıp yedi renginden boyuyorum bütün karanlıkları aydınlık sözcüklerle karşılıyorum yaşamı günaydın şiir,şiiraydın gün Celal Kabadayı |
SEN BENİ BİLMEDİN HİÇ Sen beni ağlarken görmedin hiç ve o derin yalnızlığımda kendimle ve sadece seninleyken ışık ışık gökyüzünün en pırıltısız,en sönük yıldızını ikimiz için yakaldığımı sen hiç bilmedin.... İçinde hep seni aradığım sevda yazarlarının tutsak yazılarına esir düşüp dakikalarca bir cümleye baktığımı da bilmedin hiç... Sen, hüsran kokan şarkıların en arabesk sözlerinde seni düşündüğümü de bilmedin... Bitmez tükenmez yolculukların geriye dönüşü olmayan yolların en kıdemli yolcusuydum belki ama sen bunu da hiç bilemedin... Sen beni ağlarken hiç görmedin. Birileri herhangi birileri,yani onlar sevdalarını şiirlerde şarkılarda yaşarken ben sadece seni yaşadım şiirlerin şarkıların gürültülü sessizliğinde... Sen bunu da bilmedin hiç. Cızıltılı bir radyonun ezgilerinde bir sonra çalacak şarkıyı sana yazdığımı ya da... çoktan sönmüş son sigarımın izmaritinde bile senden izler kaldığını da.... Sen beni bilmedin ki hiç görmedin ki. Koşullanmış sevdaların kelepçeli sevgilisiydin sen sen özgürce sevmeyi hiç bilmedin ki.... .........Alıntı.. |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık