![]() |
Ferman kalbimden. Sevmesem ölürüm,elinden inan. SEV! diye emreden,ferman kalbimden. Ben onu dinleyip,dert bulduğum an. ÇEK! diye emreden,ferman kalbimden. Bir bana ötüyor,borusu daim. Olmadı bir kere,sorusu halim. İnletir durmadan,zalim mi zalim. SUS! diye emreden,ferman kalbimden. Ne zaman birazcık,aralık versem. Sevmeyi bırakıp,ben de dinlensem. Sevmeyen birine,çok az imrensem. KES! diye emreden,ferman kalbimden. Kurtulmam imkansız,elindeyim ben. Kölesi olmuşum,emrindeyim ben. Huzurlu yaşama,derdindeyim ben. AŞK! diye emreden,ferman kalbimden. Veysel Alkan |
Üzerime Bırak Bu Geceyi Üzerime bırak bu geceyi Soluklansın Yağmur gibi ince bir aralıkta Damlasın Bir şarkı söyle düşünde Yaşasın Saklama gözlerindeki öfkeyi Yanarsın Bırak içimde soylu acıyı Kanasın Güven Sabuncuoğlu |
birazdan akşam olacak bir tanem yalnızlık aç kurtlar misali üstüme çullanacak ben çaresizlik içinde sana teslim olacağım kör sağır gecelere tutsak sana mahkum yaşayacağım özlemin devleşecek içimde yüreğim titreyecek ellerim soğuyacak sensizlikten dudaklarımdan şarkımız dökülecek yarım yamalak bir kez daha seni sensiz yaşayacağım bu gece ağlayacağım sevgilim hangi saatte bilinmez? kendimi bir kenara çekip sorgulayacağım ne yapmak istiyorsun böyle nereye gidiyorsun deyip biraz da çatacağım hatırladıkça seni sevdan kokacak evimin her yanı sensizliğin çaresizliği çökecek kan gibi yüreğime kahredecek yokluğun beni milyon kere... bu gece ağlayacağım sevgilim sen de benimle ağlayacaksın uzaklarda bir yerlerde biliyorum ki yüreğin yüreğime değecek aynaya baktığımda hep ben yerine sen olacaksın adını bile bilmediğim bu duygular için sen de benimle ağlayacaksın. afife demirtaş |
Beni unutma Gök yarılsa yer çökse Tane tane olsa bile umutların Ve kararsa gökler güneşe rağmen Bir fener al eline ve karanlığa inat Beni unutma Sevda sözcükleri dökülmesine ne gerek Gözlerin kâfi ya kahır sayfalarına Bin besteye ilham olmuştun ya Her harfini söylerken Beni unutma Kuşlar uçuşur başında tek bir umut beklercesine Koşturur nice aşık bir tebessüm için Şaşırır kalır ya gözlerin kervanlar boyu yalnızlık için Her bir adımına umut bağlarken çöllerin Beni unutma Tahtını kurarsın Belkıs ülkesine Gâh Süleyman’a sultan, nirvanaya nur olursun Rengârenk kanatlarında bir kuşun ömrü için Bin can alırken askerlerin Önüne atılan onca kurban içinde Beni unutma Saat gecenin on ikisi tak gelir bir ses Bu hangi uğultu hangi şaşkın nefes Hangi yolunu şaşırmış âşık bir benden Olur ya alırsan rahman misafiri diye içeri Kapından bekleyenlerin hürmetine Beni unutma Unutsan ne çare bu sadece bir dilek Çaput bağlamadım göklerde, mum yakmadım ülkelerde Varsın ne olursa yaşansın dedim bu demde Tek dileğim unutma diye Ömrümü yol eyledim idam iplerine Beni unut istersen Bilesin ki aldı mahpus eyledi sevda ardına beni Bırakmaz kaçayım bulayım karşında kendimi Ne fırsat verir ne nefes aldırır Artık kölesisin deyip canım yaktırır ayhan selçuk |
Aşk Zamanı Bu sabah bir başkaydı güllerin kokusu. Renkleri daha bir parlak, yaprakları daha canlı. Gülümsüyordu sanki her biri, Pek mutluydular. Şarkı mı söylüyorlardı? Bana mı öyle geldi…bilemedim. Ama bu sabah, Hepsini daha çok sevdim. Ben yürürken taş yolda, Bütün dallar dalgalandı. Ben mi akşamdan kaldım, Yoksa onlar mı sevdalı? Güzeldi…güne böyle başlamak. Ve galiba, Daha da güzel olacak artık yaşamak Gül zamanı… Aşk zamanı Yüreğin “sevdaya düş” zamanı Her yer, burcu burcu sevgi kokar Bu mevsim bahçesinde, Her yol sevilene çıkar Nesrin Akalmış |
SENİ SAKLAYACAĞIM Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda,çizdiklerimde, Şarkılarımda,sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmeyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde. Sen göreceksin,duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı, Uyuyacak,uyanacaksın. Bakacaksın,benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır, Harcayacaksın. Seni yaşayacağım,anlatılmaz, Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım. Bir gün,tam anlatmaya... Bakacaksın, Gözlerimi kapayacağım... Anlayacaksın.... ...........Özdemir ASAF |
Ne yaparsan yap Ne söylersen söyle Senin de bir yanın benle dolu Hep bana dönük yüzünün bir yarısı Kaş altından da olsa beni süzmekte gözlerin Kıpır kıpır oluyor gözgöze geldiğimizde için Ne yaparsan yap Ne söylersen Perdeyi kapatsa da ellerin Senin de büsbütün benimle dolu için.. levent şen |
Yine de ben toplarım yerden kalbimin kırıklarını en çok senin yaninda üsürdüm sen beni her zaman üsütürdün de haddimi astigim zamanlarda sana yaklasmayi denedigim zamanlarda yani en acimasiz sogugunu çarpardin üstüme çok toydum dayanamazdim buz kesilirdim ve son bir vurusla paramparça etmeyi de ihmal etmezdin o buz kütlesini her seferinde yine de ben toplardim yerlerden kalbimin kiriklarini suya benzerdin musluktan damlardin mesela ben uykuya dalmadan hemen önce uykumu ***mek için yada durup dururken bir salgin hastalik getirirdin uzaklardan bana armagan ederdin hiç bi sey yapmasan ayakkabimin içine girerdin tam da evden yeni çikmisken ben sen basbayagi suya benzerdin ne zaman kötü hissetsen kötü hissettirmek için yokus asagi akmaya baslardin bütün gücünle tabi ki ben olurdum yokusun altinda ve her zaman hazirdi savunman; yokus yukari nasil akacaktin ve tabi ki gövdemi parçalardin sen benim gövdemi parçalardin da yine de ben toplardim yerlerden kalbimin kiriklarini sen suya benzerdin ya sensiz olmazdi oldugu kadar da olmazdi yani ben bir hiç kimseydim ama yine de ben toplardim yerlerden kalbimin kiriklarini sirf ayaklarina batmasin diye... Emre Aydın |
yoksun Adını bilmediğim bir şey bu Yokluk var içinde bir heves can içinde umut Nedir ki varlığın bir anadan üryan ceset Kimler kanıp ta gelmedi ki diyeceksin Öylede sevmek o değildi ki Ben seni ömürlere hapsettim Her canlıda bir izini sürdüm Bir nefes kadar titrek adımlarla aradım seni Bin kahır içine gözlerini sarıp aşk tütünü eyledim Ve çektim ve çektim yoksun işte diyerek Ben seni kör gözler altında sevdim Gök başıma düşecekmiş gibi Yer yarılacak magmalar içine alacakmışçasına Üşütecekmişçesine Erzurum soğuğu Ve yıkacakmışçasına evimin bağları İlk Takunyalarımla peşine düştüm İlk o gün yoruldum yüzüme bakmadığında Tek o gün yenildiğimi anladım esirmişçesine Ardına bir avcı misali düşsem ne fayda Çoktan teslim etmiştim yola çıkmadan canımı sana Bakma öyle sarı yüzüme, bakma konuşamaz dilim Sorma halini anlatamaz yüreğim Dert dinlemek ayrı, derde tuz basmak başka marifet Lokman hekim olmak istersen bir hevesle Evvela tuzu arzulamayı bileceksin yaralar içinde ayhan selçuk |
BİLMELİSİN Kİ; bilmelisin ki ... duvarda asili diplomalar insani insan yapmaya yetmez. bilmelisin ki ... ask kelimesi ne kadar çok kullanilirsa, anlam yükü o kadar azalir. bilmelisin ki ... karsindakini kirmamak ve inançlarini savunmak arasinda çizginin nereden geçtigini bulmak zor. bilmelisin ki ... gerçek arkadaslar arasina mesafe girmez. gerçek asklarin da! bilmelisin ki ... tecrübenin kaç yasgünü partisi yasadiginizla ilgisi yok, ne tür deneyimler yasadiginizla var. bilmelisin ki ... aile hep insanin yaninda olmuyor. akrabaniz olmayan insanlardan ilgi,sevgi ve güven ögrenebiliyorsunuz. aile her zaman biyolojik degil bilmelisin ki ... ne kadar yakin olursa olsunlar en iyi arkadaslar da ara sira üzebilir. onlari affetmek gerekir. bilmelisin ki ... bazen baskalarini affetmek yetmiyor. bazen insanin kendisini affedebilmesi gerekiyor. bilmelisin ki ... yüreginiz ne kadar kan aglarsa aglasin dünya sizin için dönmesini durdurmuyor. bilmelisin ki ... sartlar ve olaylar, kim oldugumuzu etkilemis olabilir. ama ne oldugumuzdan kendimiz sorumluyuz bilmelisin ki ... iki kisi münakasa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamina gelmez. etmemeleri de sevdikleri anlamina gelmez. bilmelisin ki ... her problem kendi içinde bir firsat saklar. ve problem, firsatin yaninda cüce kalir. bilmelisin ki ... sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pismanligin uzun yillar sürüyor. can yücel |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık