![]() |
Bir ben, bir de gece Karanlıktayız. Onun, Her gün gülümseyerek yolunu bekleyen sevdalısı, Onun için ağlayan bulutu Ve onu okşayan rüzgarı var. Bir dolu da ışıl ışıl parlayan umutları. Benim ise, Sadece karanlığım. semra tozduman |
Gözlerin Yağmurlar öperdi yanaklarımdan Sen yoksun diye Kimler bırakıp gitti Martılar bile ağladı arkandan Seneler okşadı saçlarımdan Kıskanırdın sigaramı Hiç düşmezdi diye dudaklarımdan Saklardın her seferinde O iki kelimeyi Belki şımarırım diye ,kulaklarımdan Sana koşmak istedim Prangalar tuttu ayaklarımdan Sen yoksun yine Elimde bir kadeh şarap Aklımda son sözlerin Kadehler değil beni sarhoş eden Beni sarhoş eden gözlerin... S.KÜÇÜK |
Kurşini bir gecede Düşlerimin tam orta yerinde, Senin ve hasretinin yangınındayım. Yüreğim ise kölen olmuş Aşk, ben neyleyim. Gözlerimde hayalin,dudaklarımda adın Sımsıkı sarıldığım mutluluğun. Bu sevda böyle yaşanacak Gözler sana doymadan kapanacak Sevgim sana emanet kalacak semra tozduman |
Maruzatım odur ki;en iyi bir dostsun Dağların doruğunda bir çiçek kadar iyi Sen karanlıkta yüzümüzü ağartan ışık Resimlerin duvarlarda şakır kuşlar gibi Sen O'sun her zaman yalansız olan sevgisi Saksıları sulayan,vazolara can katan O en koyu,en çaresiz gecelerde bile Yeri,göğü bir merhabasıyla aydınlatan Sen O'sun sevince boğan bütün kederleri Solan,kuruyan,bir çiçek gibi ağlayansın Ve esen dost bir imbatsın akşamüzerleri Kalan bir gün gibi yazdan,öyle Haziransın Yalan değil,biz ne arayıp sende bulduksa Mutluyuz,dostça gönül tahtına kurulduksa. ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
Yaşanmış bir aşkın üstüne, Kül olmak, onu örtmeye çalışmak. İçten içe yandığını bile bile Çabalamak, çırpınmak... Acaba hangimizi daha çok sevdi? Bana bakan gözleri ona nasıl baktı? Mutlumuydu birlikteliklerinde? Bu soruları sormak kendi kendine. Kahretmezmi seven sevdiğine. İlk aşklar unutulmazmış, Varsın unutulmasın. Bir gölge gibi takip etsin. Ama şunu da bilsinler, İlk aşk yaşayan herkes. Sevgi ve aşk iseydi istedikleri, Neden bitti aşkları sevgileri. Şiirlere konu olmakmı maksatları. 04.01.2008 Sultan Tümen |
DAMLA DAMLA SEN Yağmurları bekleme yeter dön artık Yağmak zorunda değilsin susamış bedenime Öyle çok özlemişim,seviyorken delice Düşmek zorunda değilsin her gece düşlerime; Bırakda rüyalarda kendim sarayım. Yağmurları bekleme dinsin bu hasret Damla damla gelişin bana huzur vermiyor. Ellerini tutmak için çabalıyorken Avuçlarımdan kaçışın beni mutlu etmiyor. Bırakta sana tamamen sahip olayım. Yağmurun kokusuna sardım Tutamadığım kendimi. Damla damla sen Çisil çisil sen Aklıma düşen sen her yağmurda Aklımda bir başka sen oluşuyor Çıktığım yağmur dualarında. Bırakda dualarım günahlarım için olsun.... ..........Alıntı......... |
Paramparça İnsanlığımız sevgilerimizi söyleyemez olduk göremez olduk nice güzellikleri yalanı öğrendik utanmayı öğrendik inandık sonraları bütün yaratıklardan üstün olduğumuza büyük zekamız önce kafesi,zinciri,zulmü icat etti; iyilik güzellik ve doğruluk adına hiçbir şey kalmadı inandığımız aradan bin yıllar geçip atom parçalanıncaya kadar zaten paramparça olmuştu insanlığımız..! Ümit Yaşar Oğuzcan |
Var git, Yolun açık olsun. Gittiğin yollarda Mutluluk çiçekleri Açsın. Bakma artık geriye, Yaşama maziyle. Bırak beni, Benden sana Hayır gelmez. Bak, bunca zamandır, Ne yapabildim sana, Hayallerini köreltmekten Başka. Artık ben Kurumuş bir ağacım. Ne gölgemde Serinleyebilirsin, Ne meyvemden Yiyebilirsin, Ne de gövdeme Yaslanabilirsin. Git ne olursun Git artık. Geriye bakma. Ben sadece Acı vermekten, Çile çektirmekten, Başka ne sundum ki, Sana. Avucunun içinde kalan Biraz mutluluk, Biraz da yaşama umudu vardı. Sayemde o da Gitti. Yalvarırım sana, Git artık. Yüreğime taş basarım, Seni unutamam ama Mutluluğunu duydukça, Sadece ve sadece, Mutluluk ile hüzün Göz yaşlarım Birbirine karışır. Onu da senden başka Kimse anlayamaz. Artık durma git. Bakma geriye. Gideceğin yolda Mutluluk ve güzellikler Seni bekliyor. Hadi git be güzelim Hadi git, durma. Bari onları kaçırma. Yakala onları, Avucunun içine al, Sımsıkı tut ve Bir daha kaçırmamak Üzere. Git ne olursun git. Beni düşünme artık, Senden tek isteğim Sadece ve sadece Mutlu olmandır. ibrahim mutlu |
yaşarken ölmek benimki Sevmek değil yaşarken ölmek benimki Sensiz ben bir hiçim Sen varsan ben varım tapmak benimki Yek vucud olmak için Sen nerdesin öpülesi ellerin nerde Kuyudan çekmek için İçinde kaybolduğum karagözlerin nerde Sen hiç ayrılık acısı çekmezmisin Pişman olup sana dönmek benimki Aşk ilahileri şakıyan dillerin nerde Cezama razı olup ölmek benimki Aşkınla moraran sümbüllerin nerde Son kuş da uçup gitti şimdi artık kış geldi Tarumar olan gönlümde öten ülbüller nerde Sevmek değil yaşarken ölmek benimki Hep yolunu gözlüyorum gelirmisin bilmiyorum Tutuşmak hasretinle kül olmak benimki Sarardı yapraklar kurudu dallar Sana yalvarmaktan yoruldu diller Dönmek için verdiğin sözlerin nerde Susturamadığım bir ses doldurur içimi Uğruna yandığım kalbte sönmek benimki Sen benim alın yazım silinmez kaderimsin Kadh kadeh içtiğim bitmeyen kederimsin Aşkınla moraran sümbüllerin nerde Son kuş da uçup gitti şimdi artık kış geldi Tarumar olan gönlümde öten bülbüller nerde Sevmek değil yaşarken ölmek benimki dede efendi |
SANA BENZİYOR YOLDAKİ BÜTÜN ADAMLAR BU SABAH Huzurla Hüzün Nasıl yaşanır Aynı anda Senle Ayrılık Nasıl benzersiniz Bu kadar Nerdesin sen Sabrımı sınıyorsun Neler yaşıyor İnsan Ölüm gibi imkansıza alışıyor İğde dalında kalır Düşlerin bazen Fal tutarsın evlerin camlarından İçinde sevdiklerin varmış gibi Sonra düz bir otobanda bulursun kendini Kaya çiçekleri toplarsın Kaldırımlardan Ilık bir hayatın olsun istersin Uyandığın sabahlarda Olmaz Ardımda bıraktığımı hissediyorum Yinede sana benziyor bütün adamlar Bu sabah.... ........Hülya KOCULU |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık