![]() |
Titrek ellerim, çoktan üşümüş Pencerem buğlu, odam nem kapmış Ben ise dizlerimin, üstüne çökmüş Seni yazıyorum yine, sensiz ve yalnız Bu kış da geçti, yağmurlu, karsız Yine bahar geldi, yeşermiş arsız Ben ise bir köşede, sessiz sedasız Seni yazıyordum yine, sensiz ve yalnız mehmet recep sünbül |
Razı Olmam Mecnun gibi seviyorsam Yudum yudum içiyorsam Gözü yaşlı gidiyorsam Bu kadere razı olmam Yanık yanık dil olmuşsam Yanıp yanıp kül olmuşsam Yunus gibi kul olmuşsam Bu kadere razı olmam Irmak gibi akıyorken Alev alev yanıyorken Güneş gibi batıyorken Bu kadere razı olmam Boynu bükük duruyorsan Ağacında kuruyorsan Her gün beni soruyorsan Bu kadere razı olmam 24.02.l988 Ardan Okay |
Senin için ümitlerim vardı Ya ümitlerimde seni terkederse? Senin için hayallerim vardı Ya hayallerimde seni terkederse? Senin için söylediğim yalanlar vardı Ya yalanlarımda seni terkederse? Senin için gözlerimde yaş vardı Ya gözyaşlarımda seni terkederse? Senin için kalbimde sızı vardı Ya kalbimde seni terkederse? Senin için biriktirdiğim umutlarım vardı Ya umutlarımda seni terkederse? Sana karşı sevgim vardı Ya sevdamda seni tekederse? Seni bekleyen bir ben vardı Ya bende seni terkedersem? BURAK KÜÇÜK |
SEN HİÇ Sen hiç sessizce bekledin mi gecenin karanlığında Kaç kere bozdun yeminini sevdiğin için Ya da hiç uzun uzun baktın mı telefonuna Belki çalar diye Sonra yine umutsuzca Kurcaladın mı telefonunu Belki bozuktur diye Tüm gününü birini bekleyerek geçirdin mi Martılara attığın simit parçaları kadar da olsa Sevgi diledin mi sevdiğinden Bekledin mi Sırf içine batıyor diye Ona dair tüm sözleri yuttun mu peki Kaç kere kavga ettin Ve hiç ortak bir karede buluştun mu sevdiğinle Sonra tüm suçları kabullenip Çökerttin mi omuzlarını Ne kadar ağladı gözlerin sevdiğine peki Belki gelir diye hiç evden çıkmadığın da oldu değil mi Değdi mi dedi içindeki ses Değdi dedin umutsuzca Peki o hiç umutsuzluğunu gördü mi Göstermedin,yuttun Git dediğinde ona ağlarcasına İçinden gitme de dedin değil mi Dayanamadın kardeşi de olsa başkasıyla görmeye Ne kadar düştüğünüde fark etmedin Oysa sorun ne telefondaydı Ne de ondaydı Ne de başka şeydeydi Sorun sendeydi Senin sevgindeydi Peki sen hiç...... Burcu ÖZER |
Biliyorum ki bitti Sen bitirdin bu kez. Neden, niçin demiyorum İçimde sen olan düşlerimin Yüreğimin sıcaklığına rağmen, Buz kesmek nedir Bilirmisin? Hadi al koynunada Arzula şimdi. semra tozduman |
Sigara dumanının havaya bıraktığı is Ve göz gözü görmez sis değildik biz Kurtlar sofrasında kalsam da yalnız başıma Sevdim seni ne kadar uzakta olsan da Kurulan içki sofralarından çok uzaklarda Yasakların kuralsızlığında Ve hayatın acımasızlığında Sevdim seni umutsuzca Mücadelenin ışığında Zaferlerin çıklığında Ve asiliğin başkaldırışında Sevdim seni korkusuzca Beni böyle anla Ve birgün olur da kaybedersem seni Saygı duy senin için verdiğim kavgama Ve sen sadece sen beni yargıla erkin pirsultan |
Yürümek Yürümek; yürümeyenleri arkanda boş sokaklar gibi bırakarak, havaları boydan boya yarıp ikiye bir mavzer gözü gibi karanlığın gözüne bakarak yürümek!.. Yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup, kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek!.. Yürümek; yolunda pusuya yattıklarını, arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek... Yürümek; yürekten gülerekten yürümek... Nazım Hikmet Ran |
Şimdi çık gel Dalganın köpüğüyle Esmiyor da Gel işte denizin sakinliğiyle. Çık ta gel Dalganın köpüğüyle Ya denizkızı büyüsüyle Ya yunusun süzgeciyle. Dumanı gözüken Vapurun güvertesiyle Yada şu sandalın livarıyla. Takıl balıkçının oltasına Gel işte. tarık tan |
Benden Sor Bunca acının çiçeği içimde büyüdü Mahpushane saksılarındaki baharı benden sor... Kulak ver gecenin sessizliğinde ağan sese, Ölümcünün böldüğü uykuları benden sor. Silahlar doğanın yüreğini arıyor durmadan, Bu kan kokusunun ürettiği soruları benden sor... Gördük ki, türkülerin sonu yok dilimizde, Kopup geldikleri dağları benden sor. Şükran Yurdakul |
Bugünde şiir yazmadım Sanma ki unuttum. Karalamak gelmedi İçimden iki satır Aşkı biriktirmek istedim içimde Kalem sussun Dedim birkaç gün Birkaç gün seni anlatayım Bana. Özlemlerimi düşüneyim Tükenmeyen özlemimi Gelmedi içimden iki satır Yazmak Gitmedi kaleme elim. Karalamak gelmedi İçimden iki satır. Düşünmek istedim Sadece, Uzun uzun düşünmek. Seni beni… tarık tan |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık