![]() |
Çirkin Kadınlar Rüyamda çirkin kadınlar gördüm dün gece Yüzlerini elleriyle kapatmışlardı Bakışlarında çirkin olmanın utancı Kalplerinde Tanrıların merhameti vardı. Ölümü hatırlattı bana çirkin kadınlar Ölüm daha güzel değildi yaşamaktan Bakıp bakıp ağladılar sessizce Bütün aynalara uzaktan Bir asır kadar uzun dakikalar geçti Yalvardılar Tanrıya çirkin kadınlar Güzel olmayı dilediler gök gibi, deniz gibi Bir an için Tanrı olmadığıma yandım Rüyamda çirkin kadınlar gördüm dün gece Ve bir ölüm uykusundan uyandım. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Üşüdü yüreğim Yalnızlığımda Dilimde bir aşk şarkısı Titrerken yanıklaştı Sesim. Kar yağmış sanki Hücrelerime Çırılçıplak Kaldım Ayazın ortasında Kışın güneşi Isıtmıyor Bedenimi. Sarılmak istiyor Sarmalanmak Kor ateşi Kucaklarda, Ve uyumak Biraz. tarık tan |
yanlızlığım sesiz ve karanlık bir odada vurdumduymaz gecenin karanlıgı götürürken yanlızlıgımı uzak diyarlara çaresiz boyun bükmek kalırdı ayrılıga amansız bir kovalamaca başlar geceyi kovalarım sabahı ve seni getirsin diye oysa uzadıkça uzardı gece 11.10.2003 agrı çaresiz vazgeçerim yakarım bir sigara bir daha bir daha... sonra aglarım hayeller kurarken ve seni düşünürken Celal AKTAN |
İçim dışıma çıkıncaya kadar Dışın içime girinceye, Bükülüp içince, İçimce erinceye, Özümüze, Ruhumuza Karışıp sindirilinceye kadar; Capcanlı, dipdiri teninden, Ellerinden, gözlerinden öpüyorum aşk deniz şimşek |
Ankara Ankara büyük şehir İçinde yoktur nehir İçimde var bir kahır Özlendin ey ankara Ankara büyüksün, yücesin Sanki aydınlık gecesin Her zaman usumdan geçersin Özlendin ey ankara (Serdar Sayıl-1982) Serdar Sayıl |
Yıkıntı Her yıkıntının dibinden bir hazine çıktı. Bin siir dokudum yaslarımla.. Her mutsuz göz kırpışımdan Binlerce yıldız fıskırdi bagrımdan semaya Ama artik her duygunun, O kişi için kusursuz oldugunu biliyorum Her yıkılmışlığında bir yüceliş olduğunu sezdim yakamozları ,yalnız görenin bildiğini Hazinelerin ise..Viranelerde gizli olduğunu anladım Karlar erimeden toprak görünmüyor. Bahar gelmeden ağaçlar dönmüyor yeşile Acı olmadan aşk da bilinmiyor. Bir zaman dilimi, sevgi yaşamda.. Onsuz bir anlamı yok geçen yılların. Anladım artık, kapladı ruhumu Acıyla, yıkıntıyla, göründü, geldi . yaşadıklarım devrildi,altüst oldu Diplerde,altlarda, Bin değer yakaladım. Sevgi Damlaları |
Giderken sen ey aşk! Üşür çiğ damlaları gözlerimde Mülteci düşler vurur yüreğimi Kurşuni bir renk alır gökler Afaklar yağmur yağmur... Cemre düşmez yeryüzüne ey aşk Küheylani vurur dalgalar sahile Kan, kırmızı akmaz... Hüzün eskimez... Gitme ey aşk! Seni şaha kaldıracak Ne bir Yusuf ne bir Kerem... Ama gitme ey aşk Mecnunu yollara düşüren Seyyahı martının peşinden sürükleyen Şairi elif elif diye gezdiren aşk Gitme... Sensiz buralar ayaza keser Avuçları doldurmaz dualar Sağnak sağnak boşalmaz toprağa yağmurlar Bülbül unutur gülünü Geceler suspus olur Güneş doğmaz sabaha Aydınlıklar bırakır yerini karanlıklara Gitme ey aşk Gitme... elif hilal |
Gitme yar! .. Benim için döktüğün, Son gözyaşlarından sonra Henüz kurumadı düşlerim.. Gitme! Gözlerimiz bakışırken Sahte değil henüz gülüşlerim.. “Seviyorum” diyen diline inat Artık sahteyse yürek dilin Güneşin battığı en yakın ufukta Gözlerimden silin! .. Sus! Hiçbir şey söyleme! Ayrılığın adı söz ile konulmaz. Gönül almaları sakla kendine Bu yara artık onulmaz.. Sessiz ve derinden olsun gidişin Ayrılığın adı kapıya yazılmaz. Kokunu da al oda köşelerinden Tek tek söndür umutları Ayrılığın resmi mavilerle çizilmez.. Hayatımda hiç olmamış gibi Anıları da al heybene Yit.. Hiçbir zaman gelmemiş gibi Arkana bakmadan Git! .. ömer bolat |
ADIMLA NASIL BERABERSEM Adımla nasıl berabersem hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların bir dakika bile çıkmıyorsun aklımdan koşar gibi yürüyüşün karanlıkta bir ışık gibi aydınlık gülüşün hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların uzak uzak yıldızlarla çevrilmiş kainatın karanlık boşluklarında akıp giderken zaman adımla nasıl berabersem öylece beraberiz seninle her saat her dakika seninle her saniye gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururyla rahat koltuğumuzun altında birer dinamit gibi yüreğimiz ve sonra her zaman her ölümlüye ayrı şartlar altında kısmet olmayan gerçekleri görmenin aydınlığı alınlarımızda hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların sen bana kalbim kadar elim kadar yakınsın Atilla İLHAN |
Yürümek (Nâzım Hikmet) YÜRÜMEK Yürümek; yürümeyenleri arkanda boş sokaklar gibi bırakarak, havaları boydan boya yarıp ikiye bir mavzer gözü gibi karanlığın gözüne bakarak yürümek!.. Yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup, kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek!.. Yürümek; yolunda pusuya yattıklarını, arkandan çelme attıklarını bilerek yürümek… Yürümek; yürekten gülerekten yürümek… ____________________________ Nâzım Hikmet - Aralık 1935 |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık