![]() |
Sevda Bir Ateş Buldu Sende Sevda bir ateş buldu sende, eğilip öptü seni Artık kimse denizi bilmiyor. Dirseklerini masaya koyuşundan belli Gelip geçen bir günü bitirmek istemediğini Sevda bir umut buldu sende. Ey bir yolcu listesinde bir ölüyü arayan Artık kimse gözlerini bilmiyor. Şunu imzala Bir mektup, bir telgraf alındısı değil Unutulmuş bir sevdadır kapısını çalan Ve sevimsiz bir terlik gibi duran odan Kimse artık bir şey giymek istemiyor. Sonra bir pencereden kendine Ayışığı gibi vuran sen Ne sana na başkasına benziyor. Ve işte bir dip balığı su boşluğunda Çırparaktan yüzgeçlerini Hiç kimseye uymayan bir mevsim öneriyor Edip Cansever |
seni istiyorum Seni yine seviyorum Ümidim olsada, olmasada Resmine bakıp avunuyorum Eza, cefalara aldırmıyorum Yanlız seni seviyor Yanlız seni istiyor Ama ne yazık ki Seni bulamıyorum (Serdar Sayıl-1980) |
Seni düşünmek istiyorum Hatıralara dalınca eskimiş günlerin ardında kalan sadece koca bir hiç. aynada gölgene bakınca sihirli bir gülümseme kamaşır karanlık gecelerime ve çocukluğumuza dalarak seni düşünmek istiyorum ama arda kalan koca bir hiç. Hatıralara dalınca,ilk buluşmamızda incecik beline uzanan saçında parlayan yıldızlar ve sana aşık olduğum o anın mutluluğunu ararken yaşamın cehennem köşesinde hasretinle yaşadığım koca bir hiç. Hatıralara dalınca bir kere sevdim ve hep kavuşmamıza yarım kalan ağustos ayını beklerken boğazımda düğümlenir mutluluğumuz ve arda kalan koca bir hiç. Hatıralara dalınca insanlar gerçek olur derler ya belki bugün olmaz biliyorum peki yarına ne diyorsun! işte ben burada kadere baş kaldırıyorum ve koca bir evet evet..diyorum ve o gün yakın biliyorum çünkü ikimizde susarak da birbirimizi çok çok ama çok seviyoruz bunu sende biliyorsun…! Faruk Avşar |
Geçerdi Hep Geçerdi hep Pırıltılı kanunlar Neves gecelerden İhtimal buhranlı gecelerdi hep Yüreğinde yalnızlığın tortusu Vazoda yaseminler Ufukta yağmur kuşları Çözülmez bilmecelerdi hep Ansızın dalar Bir yorgunluğa uyanırdın Güneş çekilmiştir bahçelerden Lambalar çok erken yanmış Aldatılmak korkusu Sık sık bozulan yeminler Enfarktüs kuşkuları Sinsi bir kederdi hep Zaman zaman düşündüğün Aklına geldikçe güldüğün Şan şeref ve ün Beyhude şeylerdi hep Attilâ İlhan |
Yağmur Bir yağmur altında, ıpıslak, serin, Düştüm uzaklara, anılarıma... Yürüdüm durmadan, koşarcasına, Eski anıların dünyalarına. Yağmur damlaları düşerken bir bir, Yola, insanlara, toprağa, taşa... Titreşir yapraklar, kımıldanarak Ve bir serçecik, başlar uçuşa. Temizler gönlümde çirkinlikleri, Yağmur taneleri yıkar her yeri. Dinmeyen bir şarkıdır duyduğum; Kulağımda yağmur, yağmur sesleri. Rıfkı Kaymaz |
* Göreceksin* seni seviyorum diye çok kıza söyledim ama sevgim için neler yapabilirim... sen göreceksin... çoğu kıza dedim hep sürecek,hiç bitmeyecek sana söylemiyorum,söyleme gereği duymuyorum... sen göreceksin... hiç unutmayacağım dedim bir çok güzele seni unutmam gerekse bile(ki gerektirecek bir şey olamaz) gerektiğini söyleyen herkese dil çıkaracağım... sen göreceksin... sen tanrıçam mutluluğu duada tanrıda aramayacaksın bende bulacaksın... sen göreceksin... hiç bu kadar güzel görmedim dedim güzel gözlü bayanlara en son sana dedim ve daha kimseye demeyeceğim... sen göreceksin... çok kıza yazdım bunun gibi şiirleri senden başkasına şiir yok(özür dilerim tüm kadınlar) sadece sen göreceksin... çok sözler verdim tutamadım tutturmadılar sana söz vermiyorum hiç bir şey için... sen her şeyi göreceksin.... Furkan Başar |
Makyaj GüzeliSon yıllarda biraz daha fark ettim Makyajını da yapmıyor artık eskisi gibi Bütün çıplaklığı ile karşımda, İki yüzünden diğerini de gördüm hayat Matem ezgisi gibi Küçüktük, Korkarız diye göstermediler belki O gerçek,acımasız yüzünü Yalanlar doldurdular ön sözüne El üstünde tuttular Boyadınız herkesin gözünü İşte gördüm yıllar boyu sakladığınız tabloyu Mutlu musunuz şimdi beni kandıranlar, Aynada ki halinize bir bakın uzun uzun Var mıdır acaba bu yansımayı görüp Midesi kaldıranlar mustafa BEDEL |
Bir Kadın Bilirim... Ben bir kadın bilirim Yüzünde meleksi masumiyeti Gözlerinde çocuksu hüznü Yüreğinde dünya dolusu sevgisi Ben bir kadın bilirim Ağlamaktansa; sıradağlar gibi Gözpınarlarında sıralayan kederini Avuçlarında büyütmüş acının filizlerini Büyütür taçyapraksız çiçeklerini Ben bir kadın bilirim; Başından ileri sayan sevdiklerini Yürürken üzerinde dikenli tellerin Görmezden gelen ardındaki kan göllerini Ben bir kadın bilirim Uçuşurken özgürce, mutlu semalarda Mahkum etmişler olmadık bir anda Vurgun yemiş şiirlerde yaşamaya Ben bir kadın bilirim; Türlü kalleşliklerine rağmen Sımsıkı sarılmış yaşamın eteğinden Yaz, güz, bahar demeden İnadına rüzgârlara direnen Ben bir kadın bilirim Kasırgaların pençesinde bile Hoyratça sürüklendiği heryerde Yaşanabilecek kuytular bulabilen Ben bir kadın bilirim Aynalara her bakışında Kendini değil silüetini gören... İbrahim Özcan |
Hadi Çık Artık Hayatımdan Hadi çık artık hayatımdan Bırak beni yapayalnız Zaten hep bir sebebi var Çekip gitmelerin Geldi di mi vakit Git hadi git Kaybol karanlıkta Gözlerim göremeyene kadar git Sonsuzluk sorsun adımı Yine de söyleme hiçbir şey Gölgeler saklarken sensizliğimi Ben sensiz yaşlanırken Yaşam biraz daha zorken Dön geri Dön ki gözlerim sensiz kapanmasın Nefesim düğümlenirken boğazımda Son sözüm var daha Git Git ki yaşansın gerekenler Ne şiirler ne de şarkılar Anlatamaz sana yorgunluğumu Ve bir gün tarih yazacaktır adımı Mecnunla yana yana Yana yakıla dolaşanlar diye İzmir - 2006 Alper Aktaş |
Gam Deresi dert ettiğin etikler deresinde çok’tan çoktu yokluğun gidecek diyor onun gideceği gidişi bir’inden çıkacak …………………….. dokunmalarım dokümanlarımla yolda düzene uydu dünyam yuva mı kova mı belirsiz alçıpenli acılar ruh penceresi abdal ilen aptal cenderesi ben ile azotlu ben hendesesi bu böyle gitmez hayat bu ömür benden ömür değil bak akıyor gam derem Hayrettin Taylan |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık