![]() |
Yollarına Düşüyorum Senin gülüşün kadar, Parlak yıldızlarla dolu, Ilık bir gecede, Kucaklıyorum seni. Nefes alan, Tüm duygularım, Sadece seni istiyor. Bana, Sesini duyurduğunda, 'Ben seni seviyorum' Dediğinde, Rüzgarda sallanan, Bir yaprak gibi, Yalpalıyorum. Yere düştüm düşeceğim. Yüreğim, Irmak gibi akmaya başlıyor. Çağlayanlar gibi ses çıkarıyor, Hiç bitmeyen bir coşku, Sarıyor her yanımı. Saklayamıyorum gülüşlerimi. Yüzümdeki sevinç, Yayılıyor bütün hücrelerime. Sevgi, sevinç, heyecan, İçimi boşaltıyor. Adı olmayan, Hoşluklar alıyor yerini. Sen... Çoğalıyorsun içimde. Yaşamak ne güzel diyorum. Her zorluğa katlanabilecek, Güçlerle doluyor içim. Cüretkar duygularım, Buluşuyor seninle. Yıldızların ışığında, Rengarenk hercai çiçekleri, Senin gözlerinle, Göz kırpıyor bana. Yollarına düşüyorum şimdi. Sabahı bekleyemeden, Sabırsız telaşlı, Bir ceylan gibi ürkek, Bir ceylan kadar hızlı. Hatice Bediroğlu |
Askı Askıdaydı zaman Şafak yorgun geçiyordu Karanlığın ardından Çetrefille boğuşuyordu Takatı bitmiş meydan Yetişti kabına sığmayan Beş on kahraman Avazı ateş saçan Kükredi biri şahindi Yarıldı durdu zaman Ağlıyordu meydan Ümit Fatma Uçar |
Aydınlığı Yüzünün Sen ey sevdalı güzel Gülüver n'olur bir kez olsun Yüzünün aydınlığı denktir gün kavuşumuna Gelecek seninle kırlara koşuyor Geçmiş türküye dönüşürken ansızın damarlarında Nasıl da korkusuz zaman Oluşturuyor acıyı hüzünle el ele Gülüver n'olur bir kez olsun Ki yaşam sensiz olmaz Sürekli avuçlarımdasın Yeni filizlenmiş göğüslerini ellerin sağadursun Dolunayın hizasında bekliyorum Kıvılcımlı öpüşlerini Gel n'olursun. Kaynak: KAN, İzlek Yayınları, Mart 1997 Kaan İnce |
TUTSAM ELİMDEN dokunsam içinin inceliğine kırılırsan, söyler misin.. üşürmüsün sıcaklığımdan? duyuyor musun beni? adını sayıklamaktan üşenmiyorum.. ya unutursam ezberlediğim hüzünlerimi korkmayım dimi? tutarmısın gitmeden? SEDEF DEFNE |
Yalnızız Yalnızızdır Şehirde Gücü yeten yetene Kendi haline bırakmazlar Sizi Bir taraftan çekilirsiniz Kapkara kuyular açılır Arkanızdan Bir nasihat ararsınız Bin musibetten kurtulmak için Düşersiniz Yer ateş doludur Gök çok uzaktır İnsan Denizde boğulur Ne aşk Ne de sevgiye Yer yoktur Her şeye uzaktır şehir Yalnızızdır … Mustafa kaya |
Tek Başınalık Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü biri Ve hiçbir şey yapmamaya karar verdi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir öteki Ve yalnızlığının kuytuluğuna çekildi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir üçüncü Ve tek başına düşünmeyi sürdürdü Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü yüzbinler Ve tek başınalıklarını sürdürdüler Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü milyonlar Milyonlarcaydılar Ve tek başınaydılar Bu arada birileri Onlar adına Karar vermekteydi Tek başına olduklarını sananlar Topluca ortadan kaldırıldılar.... Ataol Behramoğlu |
Mayıs çiçeklerini yağmurlarla yeşertti Sisli camlar ardında kırlangıç bedeninde . Donmuş hayallerinde kardelenler cennetti Yalanın gerçekleri baş edilmez nefretti Güveni yıkamazken, ne başkası ne kendi Mayıs çiçeklerini yağmurlarla yeşertti . Dönemeçli yolların en son merdiveninde Beyaz çocukluğuyla süslenmiş kefeninde Geçmişini boyadı kızıllara çingene Sisli camlar ardında kırlangıç bedeninde nesrin göçmen |
Duyuru Sefil bir nazara geldim nargile içinde duman Baharsız sevişme edasındayım kimsesiz İzah edemiyor durumumu hiçbir argüman Ya bitir bu gelişmeyi kökünden Ya da kısa dalga birşeyler çalınsın Yine eskisi gibi radyolarda Hani megahertz filan bazı sırlar veriyordu Metalik sesleri ve bordroları olan saygın adamlar. Aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde El tutmak yol açıyor diye hesapsız susmalara Kaldırdık tüm tutuşmaları Yasak kelime oyunu yapmak Yalan söylemek mecburi Ve serbest ayyuka çıkmak Artık yağmur sonraları toprak kokmak yasak Tomurcuklanmak günah Ve bir insan gözü yüzünden yüz gün art arda uyumamak Kimse ölmesin diye kimsenin aklında Her sevdalı verdiği sözü geri alacak Güneşi, ayı hatta hiçbir tabiat olayı Şahit gösterilmeyecek hiçbir sevdaya Ne deniyorsa ona atacak kalp Ve süresi yirmidört saate çıkarılacak Meskûn mahalde ağlamanın... "Ne verdin de ne istiyorsun" yazacak ilkokul fişlerinde Ve her gün Her sevişmede Veresiye değil Peşin satan kazanacak. Yılmaz Erdoğan |
Uyanma küçük kız! Uyanma ve görme kahramanın olamayışımı!Ağlamaklı bir uykunun koynundasın. Düşten düşe düşerken nöbetleşe bir çığlık gibi irkiliyor bedenin. Bedenin titredikçe adım duyuluyor dudaklarının arasından. Sızılanır gibi, yankılanır gibi... Adım gibi eminim ki, düşlerinde bile kalabalıkların içinde kaybolmuş ruhunu bulamayan iz bilmez bir kahramanı oynuyorum. Adım gibi eminim ki, düşlerinde bile seni korkularından koruyamayacak kadar korkak bir kahramanı oynuyorum. Adım gibi eminim ki, düşlerinde bile kahramanın olmayı beceremiyorum. __________________Uyanma küçük kız. uyanma ve görme! Pişman değilim ama keşke soran gözlerine konuşmak yerine "susacak var" diye bakabilseydim. "Susacak var" diyebilseydim. Geç bir itiraf her şey. Geç gelen gerçek incitti içini. İçin için ağlamalara ittim seni. Kendi ellerimle, kendi sesimle... Yersiz susuşlarımdı seni itaatsiz konuşmalara boğan. Zamansız sessizliğimdi seni haykırışlara şahlandıran. Şimdi uyanma küçük kız! uyanma ve görme çaresiz kahramanlığımı! Adım düşmüyor dudaklarından. Adım dökülüyor yalvaran sesinle kulaklarıma. Oysa isyandasın. Bir uyansan, meydan okuyacaksın varlığıma. Gözyaşların süzülüyor saçlarına doğru. Her bir damla dağlıyor beni. Bin parçaya ayrılmış bedenimin tek bir parçası bile dokunamıyor sana. Öyle uzağındayım ki... Ama biliyorum; beni büyütüyorsun düşlerinde. Uyanma küçük kız! Uyanma ve daha da büyüt çocukluğunu unutmuş ruhumu. Yazmıştım ya "yaşadığını kanıtladığın için teşekkür ederim" diye, hiçbir şeyle ödenmez bir varoluştu gülüşün. Kaç teşekkür az gelir bilsen ya da kaç bakış. Ölmüş bir kalemi dirilttiğini bilmedin ve görmedin hiç. Gereksiz bir suskunlukla gizledim bendeki senin gerçeğini. Kahramanın değildim, kahramanımdın benim. Bilemedik rollerimizi. Belki de bu yüzden hep şaşırdık repliklerimizi. Hep dil sürçmelerinde kaybettik aslımızı. Uyanma küçük kız! Uyanma ve görme yok oluşumu. Beni eski bir yarayla aldattığın gün anladım aslında seni ne kadar da çok sevdiğimi. "Sevmeseydim gitmezdim" dediğimde ne çok istedim seni sevmemeyi ve yanında daha çok kalmayı. Kahramanına yenilen bir yazardım ve gitmeseydim hiç yazamazdım. Ve gitmeseydim hiç yazamazdın! Uyanma küçük kız! Uyanma ve dinlensin kahramanımın küçük ve yorgun bedeni. Seni öyle seviyorum ki... alıntıdır |
Ağla yüreğim Akşam olur Bir başıma kalınca Bu yerde... Özlemin Ateş olur..! Dokunduğun her yerde Kıvılcımlar saçar Özlem ateşin Yangınlara döner... İçimde Yıkılmaz sandığım Dağlar erir Ormanlar bir bir yanar. Eğil başım Sen.. Öne eğil.... Bunca yıldız varken Gece neden karanlık olur Sevdiğim..... Kaybetmeyince İnsan Bilmezmiş Elindeki nimetin kıymetini. Ağla yüreğim kendi haline Sen Şimdi ağla.. Yazar adı belirsiz... Alıntı |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık