![]() |
Unutmak Kolay... Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Unuttum adını,her kelimesini unuttum Dalga dalga savrulan saçlarını unuttum Kömür karası yaşlı gözlerini unuttum ben Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Yağmur altında gezdiğimiz sahilleri unuttum ben Bana ilk seni seviyorum dediğin O çay bahçesini unuttum ben Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Elini ilk tuttuğumda Yüzündeki o masumluğu unuttum ben Sarıldığımda ise Başımı döndüren gül kokulu,kokunu unuttum ben Unutmak kolaymış be bitanem O yüzündeki gülüş,içindeki sıcaklık Seni özlüyorum dediğinde Gözünden akan iki damla yaş Ve seni öptüğümde içinde kaybolduğum yıldızlar Bütün bunları unutmak O kadar kolaymış ki bi tanem O kadar kolaymış ki hepsini unuttum |
Hepsi Bu Değişen ben değilim dönüşen savaş yaşlanmakla ıslanmak aynı şey: bir yağmurun gölgesinde ihtiyarlanmak şimdi ölüm bile yetmiyor acılarımızı tartmaya dostlar alıngan bir sahili pinekliyorlar bir merhabayı bıçaklar gibi artık selamlaşmalar değişen ben değilim dönüşen savaş artık zaman bile yetmiyor yaşadığımızı sanmaya yine de ışıklar bu kenti güzelmiş gibi gösteriyor geceleri... geceler... yani Ahmet Haşim in kafiyeleri... seni aklıma düşüren yerçekimi değil yalancı yıldızlar öyle uzaksın ki üflesem soğuyacaksın sarılsam okyanus bir aşka yetecek kadar ve anımsatacak kadar sebepsiz bir ölümü, acılarımız ve kafiyelerimiz var... işte hepsi bu kadar... Yılmaz Erdoğan |
Gel ve Tamamlansın Yarım Kalan Cümlelerim Sabah uykusu kadar sana doyamadan Tutamadan ellerini, gözlerine bakamadan Yağmur sonrası toprak kokan saçlarını koklayamadan Bakışlarıma sevgi dolu bir bakış alamadan Gittin... Eski bir kağıtta silik bir yazı gibi bıraktın beni Gittin, solmuş bir yaprak gibi bırakarak beni Tarifi olmayan kokunu yastığımda bırakarak gittin Ellerin dizlerinle kenetli bir halde semayı seyrini Balkonda bırakarak gittin.. Mektup yaz, haber yolla bana/Nerdesin Hangi kaldırımda, caddede yürümektesin, Nerdesin çocuk bakışlı yarim Toprak kadar rahmetli, rüzgar kadar asil yarim Nerdesin. Sen olmadan ben... Diye başlayan bir mısra asla bitmezdi. Gel ve tamamlansın yarım kalan cümlelerim Gel ve sona ersin bu ayrılık filmi Gel ve gülümsesin sokaktaki çocuklar Gel ve solmasın saksımdaki papatya Gel ve yağmurlar başlasın rüyalarımda Gel ve yıldızlar aksın gecelerimde Gel ve saçlarım taranmış olsun parmaklarımla Gel ve oturup seyredelim geceleyin ışıl ışıl yanan bir kenti/yan yana Gel ve paylaşalım hayatı yana yakıla Gel ve kaçalım mutsuzluğa bile güle oynaya |
ilk tanıdığımda seni çok vefalý bulmuştum ben ne kadar vefasýzsam sen o kadar vefalı idin hala da öylesin gözyaþým benim birşeyi anla yeter benim vefasızlığım sana değil artık atmak istemeyen kalbime, sel olup sana akmak isteyen gözyaşlarıma |
Kabul Günü Biliyorum saadet Bana dünyada gelmez, Ölümü bekliyorum. Behçet Necatigil |
Mühürlenmiş Kentin Dudakları Mülteci Bulutlar, sağaltılmış çocuk gözleri Dolu bir buhur Bazen kırkikindi Bazı geceler dolunay Ankara'ya yağmur yağar Kuşlar uçar Bazen ıslak kanatlı Bazı geceler hercai Kuşlar bemol sesinde çocuğun Gökyüzü özlemi. Kent uyanır düşünden Ağdalanmış bedenler Somurtulmuş yorgan gibi İner caddelere Hareket eder tramvay Bir kuş yalnız Diğerlerinin peşi sıra gider. Kuşlar, kalabalığın yok sesi Mühürlenmiş kentin dudakları mülteci Uykuya kaçar çocuklar Kuşluk vakti |
Yanlız Sen -------------------------------------------------------------------------------- Artık ağlamak yetmiyor içimdeki beni affetmeye Öldürmek istiyorum onu belki de kendimi Bilmem kaçıncı kez yine Bu kez sebep sensin belki de kendim Ama her gece içimi kemiren bu duygu sadece Gene uykusuz gecenin sabahında Seni düşünüyorum şuursuzca artık geceler haram bana Bir kadeh içki bir paket sigara belki de son direnişim benim Sana, sensizliğe, terkedilmişliğe Yalnızım, yalnızlığımın adı sensin Geceleri her rüyam her uyanışım sensin Belki bir göz yaşı belki de bir kabus ama gecelerim sensin Kelimeler, kelimeler çıkmak istemiyor artık ağzımdan Sanki onlar bile sitemkâr, tutunmuşlar kırık kalbimin duvarlarına, tek söyledikleri sen sen... Baktığım herşeyde düşündüğüm her anda yalnız değilim artık Her baktığım yerde sen varsın, her gördüğüm her düşündüğüm sensin yalnız sen... |
SAÇLARIN Saçların çırılçıplak omuzundan aksın Mermer üzerinden geçen su gibi. İçinde ezgin bir his duyacaksın, Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi. Saç tel tel, örtüler hep tül tül düşer, Gözümün değidği yere gül düşer, Sonunda sana da bir gönül düşer, Gönlümün şimdiki duygusu gibi. Dillerde dökülüp sayılır saçın, Sıcak nefeslerle bayılır saçın, Bir tütsüdür kalbe yayılır saçın, Kararan gözlerin buğusu gibi. Necip Fazıl Kısakürek |
Bu Bizimki Yıkıcı bir aşk bu, Yıkıyor milletin ortasına Tutku yükünü. Bölücü bir aşk, Ekmeği suyu bölüyor Günde üç öğün. Hain bir aşk bu, Sizin eve hırsız girer .......... .......... Cemal Süreya |
affet beni sevgili.... Affet Beni Sevgili... Bilemedim..Bilemedim Kırgınlığını...Kırılganlığını.. Eyül Çiçekleri Gibi Nazendeliğini... Sözlerim Keskin Kılıç...Kesip Atacağını Bilemedim... Affet Sevgili... Bilemedim Tutulacağımı Sana...Seni Özleyeceğimi Bu Kadar... Sesini Duymak, İki Satır Beklemek, Hissetmek Seni... Bilmezdim İsteyeceğimi Bu Kadar...Bilemedim... Affet Sevgili... Bir Eylül Daha Geçmesin Böyle... 'Beni Affet' Derse... Yıldızsız bir geceydi ........Affeder misin... Bir dağ çiçeği gibi şimdiden hasretteydim sürgündüm çok uzaklardaydım, Ve gözlerindi sürgün sebebim.. Çok çabuk çekildin hayatımdan Kaderle el eleydin, Bense kederle sarhoş... Yarım kalmıştı hikayemiz Göçmen kuşları gibi gelip geçtin bu şehirden Belkide hayatımdan Duymadın haykırışımı, acılarımı, Benimsin sanmıştım uçtun avuçlarımdan Tutamadım, gitmede diyemedim Olamadın bir yıldızın kayışı kadar hayatımda Zaman çok kısaydı bizim için Yetmedi gözlerimizden yaşı silecek kadar Nede elveda diyebilecek kadar... Zaman akar zaman gider Bir sıkıntı biner bedenime Her dakika ve her saniye Çırpınır yüreğim hasretine Şu insanlar arasında yapayanlızım Yanlızlığım sensin Uzaktan da olsa konuş Konuş benimle bak gelecek sesin Alışamadım ben bu kente Alışamadım sensizliğe Soluduğum bu şehir Artık benim değil O gölge veren ağaç Artık burada değil Bildiğim güzellikler Yabancılaştı bana Göklerde parıldayan Benim yıldızım değil Şu insanlar arasında yapayanlızım Yanlızlığım sensin Uzaktan da olsa konuş Konuş benimle bak gelecek sesin Alışamadım ben bu kente Alışamadım sensizliğe |
| Saat: 05:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık