![]() |
Taht kurmuştun içimde İstersen tahtını yık bundan sonra Hazanda açan güldün soldurdun Yapraklarını yol bundan sonra... Uzaklar hep seni bekledi Gelemedin adımların tekledi Bu yolda bir sevda tökezledi Kendi yoluna git bundan sonra... Mavi boncuk doldurmuşun kesene Dağıtıyorsun her önüne gelene Bendeki boncuğunu al eline Kime istersen ve bundan sonra... nesibe arslan |
Bir deri bir kemiğin eline dokunurken' Yerim, Göğüm, Günüm, Gecem, Sobe' Elim, Dilim, Göz bebeğim, Ebe' Üç yüz dersem Öl, Üç yüz bir dersem Ölme' Bir romana imrenip, Yattığından beri tozlu döşeğe Uğultularımızı sayıyorum, Doksan sekiz Doksan dokuz Yüz Önüm, Arkam, Sağım, Solum, Güz. Burada adalet İnsanların Etinden, Umudundan, Sigarasının dumanından Sağlanırken' Sağırlığımızı sayıyorum' Yüz doksan dört dersem Öl Yüz doksan beş dersem Ölme' Utancımızı sayıyorum, En hafifinden beş yıl yatıran Bir asiliği Dökerken önündeki kâğıda Şair, Titreyen ellerimizi sayıyorum' İki yüz doksan yedi dersem Öl İki yüz doksan sekiz dersem Ölme' Volkan İPEK |
Günebakan Açıyordu günebakan hain günden habersiz, Kokuyordu günebakan her nefeste daha temiz, Gülüyordu günebakan sevgi dolu, sessiz sessiz, Bir çocuk geldi, yaklaştı usulca, Yanında annesi, günebakan ’dan habersiz, Çocuk günebakan ’ın yanına geldi ve kopardı hiç zorlanmadan, Ve “seni seviyorum” diyerek annesine uzattı, Anne ’nin gözlerinden iki damla yaş döküldü, Günebakan ’ın çiçeklerine, Çocuk üzüldü - sevindi, Günlerce, susuz, topraksız kaldı günebakan, o çocuğun sevgisi, günebakan ’ı çürüttü. Sevgin, beni çürüttü... Umut Taydaş Mutlu Yıllar Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya. Rengârenk batan günü al karşına. Bir renk, de kendinden kat. Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak. Kapat gözlerini bir hikâye yarat. Vazgeçme hissedilir biraz, da sıcaklığını kat. Kalbinde, ki elleri bırakma sıkıca tut. Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt. Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama. Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver. Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana. Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana....... Derin Öger |
sen bin türlü şey söyledin ben seni dinledim ve tek bir şey söylüyorum kısacık al ister at ister sakla 'seni seviyorum' atilla güler |
Kaç Kez Vurulur Kapı bağışlanmaz davranışlar da vardır namluların ucunda sevebilir misin ya da her iki zamanlarda... bir bozgun muydu sence sevişmek kendini ateşe atmak gibi diyelim, unutmadın mutluluğun tadını her şeyi, ama her şeyi göze almak ve kaç kez vurulur kapı... önce, kendimizi yenmek zorundayız, katılır mısın? İç güdüler, beyni yadsır bilir misin özenmek mi?... düş evreni yeniden doğuyor, rahatlıyorum... dostluk tutkumuzu boğsak mı ne yalanlar, erdemsizlikler mi en çoğalan yaşamda en doğurgan... unutma, sadece, bedelini ödediği şeye sahip olur kişi bir namuslu ilkedir bu erdemden yana ve haklı olmanın çilesini çekerim ben hep karanlıkta kişi başkalaşıyor mu, ne dersin de ki uzaklarda kentlerimizin üstünde bir gecedir şimdi kurduğum belki sensindir... ola ki özlerim kafam karışır şöminenin bir köşesinde sen, bir köşesinde ben susmuşuz... kaç kez susulur birlikte kaç kez vurulur kapı?... Ergun Evren |
O VE BEN Sana koşuyorum bir vapurun içinde Ölmemek, delirmemek için... Yaşamak; bütün adetlerden uzak Yaşamak... Hayır değil, değil sıcak, Dudaklarının hatırası Değil saçlarının kokusu Hiçbiri değil. Dünyada büyük fırtınanın koptuğu böyle günlerde Ben onsuz edemem. Eli elimin içinde olmalı, Gözlerine bakmalıyım, Sesini işitmeliyim Beraber yemek yemeliyiz Ara sıra gülmeliyiz Yapamam, onsuz edemem. Bana su, bana ekmek, bana zehir Bana tad, bana uyku Gibi gelen çirkin kızım Sensiz edemem! Sait Faik |
Ölmüş İçimde Hasret İçimde bir sıkıntı Bir kasvet... bir duman... Dünya dar gelir inan Seni düşündüğüm an Titreyen ellerimde Sevgimiz arap saçı Umrumda değil zaman Çalsa da bilmem kaçı Zincirlere vurulur Umutlar liman liman Dünya dar gelir inan Seni düşündüğüm an Koparsam zincirimi İlk koşacağım sensin Sen çaresizliğimin Çaresiz ümidisin Bir hayıra yenilmiş Yüreğimde bin evet Kavuşmayı unutmuş Ölmüş içimde hasret Bir de çökerse kasvet... Karanlık...duman duman... Dünya dar gelir inan İşte bana o zaman Dünya dar gelir inan Seni düşündüğüm an...... Sevgilim biz ikimiz Ay ve Güneş gibiyiz Alev alev yansak da Artık birleşemeyiz Hasretin tohumunu Çıkar at yüreğinden Bahar da yaz da geçti Artık yeşeremeyiz...... İlhan İrem http://www.yazgulu.com/karisik/sldeco1.jpg |
Hayatımdan çıkıp gider mi istesem Biraz sonra bu kapıyı çarpıp gidecek Düşünmedi anılarımızı bal gözlü Yıllar ihanetin acı hatırasıyla geçecek. Akar gider insan aleme yapmacık gülümseyiş Biten aşklara son bu küfürlü serzeniş Ankara’ya kış bu sene de yalnız gelmiş Hey gidi kader tüketmiş de ömrü Bu adam kalbini depremlerde yitirmiş. Cafcaflı başlar her güzel ilişki Mutsuzluk getirir kıskançlık krizleri Kimse bu oyunun kurallarını bilemedi Terk edişler kalbi harabeye çevirdi… erman öğüt |
...seni goruyorum düşlerimde ... Seni görüyorum düşlerimde Yanımdasın; Ellerini tutuyorum sımsıkı Gözlerine bakıyorum sıcacık İçim ısınıyor senin yanında Sanki kuşlar bizim için şarkı söylüyor Dansediyorlar etrafımızda Başımı omuzuna dayıyorum; Sarhoş olmuş gibiyim Başım dönüyor Bulutların üzerinden izliyorum dünyayı Seninle dünya o kadar güzel görünüyor ki gözüme İnanamıyorum... Hiç uyanmak istemiyorum Bu büyünün bozulmasından korkuyorum belki Masmavi bir deniz uzanıyor önümüzde Yanımda sen varsın düşlerimde Soğuk, boş ve karanlık bir odada uyanıyorum sonra Bakıyorum ama yoksun Kalbim kanıyor Canım çok yanıyor Hasretin altın saplı hançer olmuş Saplanmış yüreğime ölüyorum.... Başım dönüyor aşkım Gözlerim kararıyor Zaten sensiz karanlık değil miydi? Nefes alamıyorum aşkım Sensiz hiç nefes almadım ki Hasretin öldürüyor beni Çok canım yanıyor bir tanem Kalbimi söküp atmak istiyorum Bu acı dinsin diye Onda da sen varsın yapamıyorum Ruhumda, bedenimde,yürüdüğüm yolda, Gördüğüm her şeyde Duyduğum her sözde sen varsın Düşüyorum birtanem Artık sensizliğe dayanamıyorum Avutmuyor hayalin Sıcaklığın olmayınca Üşüyorum,ölüyorum... Yeşim Erdoğdu |
AĞIR YARALI Beni ta kalbimden vurdu gidişin, Bütün umutlarım ağır yaralı. Aklımdan çıkmıyor veda edişin, Büyün duygularım ağır yaralı. Aşkımız verirken en son nefesi, Yıkıldı gönlümün sevda kalesi, Sırtımda sanki bir bıçak darbesi, Bütün anılarım ağır yaralı. Dünyayı başıma yıkmışcasına, Bağrıma kurşunlar sıkmışcasına, Sanki bir savaştan çıkmışcasına, Bütün anılarım ağır yaralı... AHMET SELÇUK İLKAN |
| Saat: 22:05 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık