![]() |
Her gün birşey daha kaybediyorum senden öte.. Varlığın bir hiç gibi. Yokluğun bedenimi yakar... Yine gördüm seni. Yanıma oturdun. Ama konuşmadın bile. Sessizlik çökmüştü içine sanki.. Sana sevdiğimi söylemek istedim.. ama sadece istedm.. /yapamadım/ Yanımdayken kokunu duydum ya.. Bittiğim an "o" andır.. İçime çektim doya doya. Hissettim yüreğimde. Kalbime söz geçiremedim yine... İsmini bile bilmediğim sevdiğim.. Özledim seni! Seninleydim "o" an. Sadece senindim.. Söylemek istedim sana. Haykırmak istedim dağa,taşa. ama sadece istedim.. /yapamadım/ Her gün birşey daha kaybediyorum senden öte.. Varlığın bir hiç gibi. Yokluğun bedenimi yakar... Yüreğimin çarptığı, sana söyleyemediği an "o" andır.. Yine gördüm seni sevdiğim.. Sen ise hiç konuşmadın.. Bende sessizlik elbisemi giydim işte "o" an... Yüreğimde çığlıklar... Çok yalnızım sevdiğim.. Sana aç.. Sana susuz.. Sana hasret.. İsmini bile bilmediğim sevdiğim.. Yalnızım şimdi. Yoksun yanımda. Ağladım gecelerce uğrunda. Dinsin yüreğimdeki bu sancı.. Bedenim kavruluyo.. Yüreğim acıyo.. Dayanamıyorum.. Anlamsızlıklar içinde kayboldum. Çözüm yolu aranıyorum.. /Senden ba$ka/ Yalvarırım geri dön.. Yada yok dönme. Yada istersen dön.. Ama boşver. Sen sana yakışanı yap. Gitmeler sana yakışır! Ayrılığın hakkını ver... Anlamsız kıl tüm yaşanmışlığı... Kalmayı BECEREMEDİN, Bari gitmesini öğren ! Ne bileyim vur sırtımdan mesela, Adı AYRILIK olsun ! Gidişlerden gidiş beğen, yeterki GİTMELER senin olsun... Çok oluyorsun böyle gitmek mi olur !!! Her gidişinde kendini bende unutuyorsun...! ALINTI |
Dün akşam söylediklerin geldi aklıma, Hani gözlerin dolu dolu olmuştu konuşurken, Ben seni dinliyordum başım önüme eğik, Hani sen mutsuzluklarından bahsediyordun, Bense içimden dua ediyordum hep mutlu olasın diye. Dün akşam biz konuşurken, Sen ağladın, ben ağladım, Sen sustun, ben yine ağladım, Silmek istedim gözyaşlarını, yapamadım. Gözlerinin içine baktım sen konuşurken, Hissedersin diye sana olan sevgimi, Hisseder de gülümsersin, Seni sevdiğim anlarsın diye. Dün akşam hep seni izledim, Gözüm hep üzerindeydi, Bana bakarsın diye bekledim, Bana bakar da gülümsersin dedim. Bakmadın be birtanem, Ne diyeyim zormuş sevgine ulaşmak. Dün akşam sen giderken arkandan el salladım, Bakmadın son birkez bile, sanki orada yokmuşum gibi. Anladımki gülyüzlüm sevmiyor beni, Sevmiyor işte beni, Sevse dedim birazcık, Bir el sallardı, son birkez bakardı, Dönüpte arkasına bir gülümserdi dedim kendime.. Dün akşam güzelim sen bırakıp gittin belki beni, Ama ben gidemedim, gidemezdim. Çünki seviyorum seni. Bekledim belki sevdan geri gelir diye, Bekledim sabaha kadar, Sen anlamasanda seni ne kadar çok sevdiğimi, Ben her gece orada bekliyorum seni.. ADEM ERBUDAK |
Yalan Hadi gidiyorsun Yürekten kan gidiyor,sen gidiyorsun Herşey gidiyor Gökte bulut, dağda kar, düzde kervan gidiyor Solgun bir gül oluyor insan Bir demet kar çiçeği ölüyor, sen gidiyorsun Ne ucuz yaşıyorsun, ne kolay Bir kristal gibi ellerimden düşüyorsun Bakma öyle Ben kanıyorum sen üşüyorsun Kolay değil bir yalan bu Yaralayan koca bir yalan Yalan işte Sevdiğim yalan Şarkılardan arta kalan ve sabah buğusu Ve tarla faresi ve ekmek derdindeki işçi kalbi gibi Yumuşacık sıcak bir yalan Islak gözlerimle geçiyorum Yaralı bir ceylanın kalbinden Ceplerimde kül var Bir yangından arta kalan Sorduğum adreslerde kimse oturmuyor Ve kimse olmuyor ben sorduğum zaman Herşey bir yalan gibi yandığı zaman Yalnız olduğunu anlıyor insan Anladım ve geçtim Yaralı bir ceylanın kalbinden Aynamı kırdım, fotoğraflarımı yaktım Nasıl da acımasızdım hatıralarıma karşı Nasıl da umarsız Su gördüm düşümde Karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu Ceplerimde kül vardı ve yanıyordu Sonra sabah oluyor Ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu Hayır,diyordu bir dağ köylüsü Hiç bir şey için geç değil Ve geç değil Birşey için hiçbirşey Birşey vardı öyleyse,birşey Beni çeken Güneşin dağdasından uzağa Kocaman çayırlara çeken birşey Gümrah ırmaklara Sonra sıcağa sonra acıya Sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan birşey Tutsana beni bırakmasana Olsun, yaralasana Olsun, ağrısada Yalan da olsa kalsana Dağ köylüsü aşkın olduğu yerde ben varım SEN OLMASAN DA ben varım Yağmur yağar, saçlarım filizlenir Bir yıldız düşer omuzlarıma Islık çalar, ıslanır, şarkılarımı söyler geçerim kapımdan Camların buğusundan ve yağmurun kokusundan Tanırlar beni En iyi YALANLARINI alırım onların Adresler sorarım kimseler oturmaz orada Ve kimseler olmaz ben sordukça Dağköylüsü Şimdi gidersen Şimdi git Kalırsan şimdi.. İbrahim Sadri |
Beyoğlu Sonesi Nesiller zinciriyle, bin bir kültür harında Yenilenen akımlar vizyonuyla Beyoğlu Tramvay mekikleriyle döşenen sevda yolu Yaprak yaprak gül açar anılar baharında. Eşsiz bir dost İstiklâl, insan seli narında Açık artırımlarda, saygın giyim tablosu Ne eski sinemalar, ne aşıklar balosu Yudum yudum zamanlar şarabın efkârında. Gündeminde sanatın her çeşit dükkân, çarşı Seçkin Balıkpazarı, Çiçek Pasajı, Pera Tünelin geçmişinden Yeşilçam çeker başı Şiir dinletileri, canlı müzik sokaklar Dem dem Şair Çıkmazı,ve Öğretmenler evi Paklarsa bizi ancak, bir tek 'Beyoğlu' paklar. Gülşen Şenderin |
Yürek Yolcularina ithaf olunur... Bütün yaptiklarimdan ve bütün söylediklerimden Kimse anlamaya çalismasin kim oldugumu Bir engel vardi, bir engel, bütün eylemlerimi Ve bastan asagi tutumumu degistiren Hep bir engel vardi tam konusacagim sira Susturuverirdi beni En göze çarpmamis davranislarimdan En kapali sözlerimden, yazdiklarimdan Yalniz onlardan anlasilabilirim Ama belki de degmez bunca çabaya Bunca dikkate, gerçekte kim oldugumu bulmak, Daha güzel bir toplumda, ilerde Bir baskasi tipki bana benzeyen Çikar kuskusuz, yasar özgürce. Konstantinos Kavafis |
Sevmek başkaymış Gurbet misali, Lodoslar eserde değişmezmiş Kaybolup uzaklarda Yangın olurmuş. Sevdalar varmış, Ne başı belli Ne sonu. Leyla ile Mecnun gibi Sevmekte öylesine değil ya hani Aslında, Aslında Sevmek Ölesiye. yavuz selim öten |
AĞLAR VEYSEL ÇIKMAZ SESİ Ah çektikçe erir gider Yüreğimin yağı benim Seni görsem durur gider Dillerimin bağı benim Gam leskesi saf saf oldu Hep sözlerim boş laf oldu Senin yolunda mahv oldu Gençliğimin çağı benim Ah belimi büken oldu Gurbet bana diken oldu Altı aydır mekan oldu Dibi kırkkız dağı benim Sensin derdine düştüğüm Hayal oldu konuştuğum Her gün yediğim içtiğim İçerimde ağu benim Ağlar VEYSEL çıkmaz sesi Gine coştu gam deryası Garip gönlümün yaylası Güzel hüsnün bağı benim http://www.siirperisi.net/images/sair.gif AŞIK VEYSEL |
Alıcı Kuş Vurur düşlerine ozanın Güneş kızgınlığından birkaç ağustos Birkaç ağaç Yüksek ormanlar kuytusundan Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Köylü Biçer ayrık otlarını ayırır başaklardan Kalkar konar Kardeşliğin alıcı kuşu İşçi Tutar ucundan en acar biçimlerin Sürer Bin başıboş atı bin cehennemi birden Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Duran el Gitmeyen ayak Bir göz ki Arkasında bir ölü gözü Bir ses ki Arkasında bir ölü sesi Döner durur Kardeşliğin alıcı kuşu Kalkar konar Bir açık yürekten bir ötekine Bir bugüne bir yarına Alıcı kuşu kardeşliğin Arif Damar |
Bugün özel bir gün sevgilim Senin için dünyaya geldiğim Ama sensiz olduğum bir gün Bugün ne kadar çok isterdim seninle olmayı Seni çok sevdiğimi, sana doğru haykırmayı Sevginle yeniden yeniden doğmayı Bu belkide benim için hiç olmayacak Şu yüreğim sensiz, belki hiç doğmayacak Olsun, zaten doğmak ve ölmek bir kere değil mi??..Bende öyle sanırdım, seni sevene kadar Seni sevmekle yeniden doğmayı Sensiz kaldıkça, defalarca ölmeyi yaşadım Doğan her güneşle, doğarım sandım Batan her güneşle, tekrar ölümü tattım Olsun sevgilim, her ölümün bir doğuşu vardır Tek bir ölüm dışında Evet bugün benim doğum günüm Ama kendimi doğmuş gibi hissetmiyorum Sensiz şu hayatta ölümü yaşıyorum Sen yoksun hayatımda Ellerin yok avucumda Ne kadar çok isterdim, bugün seninle olmayı Ellerinden tutup, seninle mutluluğa koşmayı Fakat sen yoksun Olsun sevgilim Bugünde seni sevmenin tadını çıkaracağım Belkide kuytu bir köşede ağlayacağım Ben senin için yanarken burada Acaba nerede ne yapıyorsun şu anda? Vakit çok geç Herhalde uyuyorsundur Bir melek gibi yatağında Azıcık bir yer var mı bana rüyalarında? Sensiz gecelerim çok karanlık ve ıssız Onlarda benim gibi masum ve yalnız Gecelerle artık arkadaş olduk Beraber ağladık, beraber güldük Hayalin gözlerimin önünde, sanki ayın on dördü Sensiz bir gecede, yine saat gecenin dördü Alıştı artık kalbim, bu acıyıda gördü Acının özünü desen desen üzerine ördü Yine bu gece, şehrin ışıkları birer birer söndü Saatin ibresi zamanı aşıp döndü, döndü Bir ben ayaktayım, birde kalemim Senden ötesi boş geliyor, şu fani alemin Yine çöktü içime sensizliğin acısı Yokluğun yüreğimde bıçak yarası Biliyorum şu an tarifsiz uzaklardasın Seslenişimi elbet duymayacaksın Olsun aşkım Hapsettim seni gözlerimin içine İstesende kaçamazsın bir yere İstersen kaçmayı bir kere dene Takılıp kalırsın kirpiklerime Kirpiklerimden kurtulsan bile Seni aldım kalbimin içine Gitmek istesende Yaralamadıkça beni Damarlarımda dolaşır Yine gelirsin kalbime Ellerimi açıp Rabbime Eşsiz olan bu sevdada Sana kavuşmayı diledim Kim bilir? Daha ne kadar acılara katlanacağım Yine farkında olmadan Doğum değil Ölüm yıldönümümü kutlayacağım??. ALİRIZA ÖZTUNÇ |
GEL Her şarkının içinde ben seni görürüm Sevdan bir nefes çekmezsem ölürüm Sabır kalmadı içimde Dertler yaş oldu gözümde O yokluk denizinde boğulmadan GEL! Sensiz isyan ettim her an Dünyam kahır,dünyam zindan Yine başım duman duman Olmadan GEL! Bu koskocaman dünyada,sensiz yapayalnız kaldım. Sabır kalmadı içimde Dertler yaş oldu gözümde Bu hasretlik denizinde boğulmadan GEL! Iclal Aydın |
| Saat: 22:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık