![]() |
Bana Bir Sehri Ödünc Verir misin? Bana bir sehri ödünc verir misin? Kırmızı gökyüzü, Kırmızı aksam ve Kırmızı dudakları gibi bir kadının, Buyurgan... Ellerini degil sehrini istiyorum, Sokaklarında sesler gezen, Yüzlerin duvarları boyadıgı maviye; İstanbul'u istiyorum... Erguvanın savurdugu kırmızılarda gözüm Gökyüzünde, Aksamda, Dudaklarda, Buyurdugun gibi ölüme yürüyorum; İsatnbul'dan uzaklarda... Bana bir sehri ödünc verir misin? Mezarlıkları da olsun icinde, Su pınarları da. Ellerinden almak istiyorum İstanbul'u, Gökyüzünü, Aksamları, Dudakları, Ve o sarkının nakaratını; ''Güller ve dudaklar simdi'' Bana bir İstanbul verir misin? Eski bir ask'a karsılık, Gökyüzüne, Aksamlara, Dudaklara dahil! Zeynep Orcanel...(Sair) |
Nazlı Bebe Toros yaylaları buzlu ayazlı Üşür Nazlı bebe solgun benizli Yüzüne baktıkça Nazlı b.ebeğim Ağlar Elif kadın hep gizli gizli Kalktı göç eyledi Türkmen obası Elifin`in sırtında Nazlı bebesi Fransız harbinde Yörük elinde Sırtından vuruldu yiğit babası Dağların kuytuluk tenha yerinde Gavurdağları`nın mor segerinde Göz pınarlarında iki damla yaş Yağlı kurşun durur ciğerlerinde Sus ağlama Nazlı bebe Zaten ağlatacaklar Baban nasıl şehit oldu Bir gün anlatacaklar Dayan Elif kadın dayan Kara gündür gececek Sabrın çiçekleri er geç Filizlenip açacak Nazlı kız Elif`in aşk tomurcuğu Şehir Mustafa`nın en son cocuğu Elinde katıksız bir kuru ekmek Başı boydan boya nazar bonçuğu Yavru ceylan gibi ürkek bakışlı Yay gibi kaşları hilal nakışlı Babası görseydi öper koklardı Kınalı saçları çiğdem kokuşlu Sus ağlama Nazlı bebe Zaten ağlatacaklar Baban nasıl şehit oldu Bir gün anlatacaklar Dayan Elir kadın dayan Kara gündür gececek Sabrın çiçekleri er geç Filizlenip açacak Fatih Kısaparmak |
Gurur 'Aşkta gurur olmaz ' derler, Gurursuz aşkın değeri nedir? İpek de güneşte solmaz derler, Solmayan ipeğin yeri nedir? ... Gurursuz sevgi neye yarar? Sevgi gururla birbirini sarar... Gurur aşkı, sevgiyi arar, Sevgisiz gurur neye yarar? Sevgi gönülleri bağlar.. Araya girse de yüce dağlar, Gurur dayanamaz sevgiye ağlar... Araya girse de nice dağlar. Gurur gönlün aynasıdır. Sevgi o gururun bir pasıdır... Gönül ne ise gurur da odur. Gururlu gönülde aşk da budur... Necmettin Özelçi kaynak:atoloji |
Elimde Olsa Elimde olsa, serseydim çiçekleri dört bir yanına Laleler uyandırsaydı sabahları Leylaklar uyutsaydı, huzur içinde her gece seni Elimde olsa, bir sabah uyandığında Güneşin olsaydım ve hiç batmasaydım Ölüm gecesi gelinceye dek Elimde olsa, hep güldürseydim Ağlamayı unutuncaya kadar Sevince boğsaydım, ellerimle, yüreğimle seni Elimde olsa, mutluluk taşısaydım Kucak kucak, hiç usanmadan, hiç yorulmadan Terimin son damlasına kadar, taşısaydım sana Elimde olsa, sevgiye gömseydim seni, Hiç yaşanmamış, hiç görülmemiş Sevgiyi tek sen tatsaydın Elimde olsa, yanlızca hayal etmezdim Şu an kalemimin yazdıklarını Sana yalnız elimden geleni yapabilme çaresizliğindeyim Eğer yetiyorsa yalnız ellerim var, onları al....... Refik Kestem |
Sözün Acıydı Sözün acıydı, yolun dolambaçlı... Yedi uzun yıl geçerek Yedi yıl dolaştın durdun... İçimden bir his şöyle diyor: Ayrıl arkadaşlarından istasyonda Sabahleyin git kente İliklenmiş ceketinle Bir dam ara Ve bir arkadaşın çalarsa kapını Aç! Haaa... Açma... Yine de ört hislerini Rastlarsan ana babana İstanbul'da ya da başka bir yerde Yürü git yabancı gibi Yok ol köşede Tanıma! Sana armağanları olan şapkayla gizle yüzünü Göster! Aaah! Gösterme, gösterme yüzünü Yine de gizle, ört hislerini İşte burada ye şu eti, çekinme Git rastgele bir eve yağmur yağınca Otur bir sandalyeye Ama çok kalma Şapkanı da unutma Söylüyorum sana Ört hislerini Ne söylediysen bir daha söyleme Düşüncelerini bir başkasında bulursan tanıma Kimseye imzanı ya da resmini vermemişsen Kimsenin yanında bulunmamış ve kimseyle konuşmamışsan Nasıl yakalayabilirler seni Ört hislerini... Dikkat! Ölümü düşündüğünde Mezar taşın olmasın yattığın yeri belirten Üzerinde bir yazıyla seni eleveren Ölüm tarihiyle seni açığa çıkaran Bir kez daha, son bir kez daha Ört hislerini... Sevdiğim söylüyor bensiz olamayacağını Bu yüzden kendime dikkat ediyorum Yolda yürürken önüme bakıyorum Ve korkuyorum her yağmur damlasından Sanki beni ezeceklermiş gibi... Sen yine de bana bakma Ne giydiğini yaz bana Sıcak tutuyor mu? Uyuduğun yeri yaz bana Yumuşak mı? Nasıl göründüğünü yaz bana Yüzün aynı mı? Sorulardır sana bütün verebildiğim Ve gelen yanıtları kabullenmeliyim Yorgunsan uzatamam elimi Ya da açsan besleyemem Sanki bu dünyada hiç yokmuşum Unutmuşum gibi seni... Sözün acıydı, yolun dolambaçlı... Yedi uzun yıl geçerek Yedi yıl dolaştın durdun.. . ( Dursun Ali Erzincanlı ) |
rüyalarim ülkene uğramaz oldu artık demek sürülmediğim toprağın kalmamış halbuki biz aynı köyün çocuklarıydık suyu çekilmiş çeşmelerde kağıttan düşler kurardık bir de baktık.. biz büyüdükçe hayal ufku daralmış masalları avutmuyor ak sakallı dedemizin ölüm kervanlarında adımız bir yokmuş, hep varmış oysa her kabusun sabahını biz hayra yorardık.. bu gidişle ben değil sen söyledin bana; yazdığım ne varsa hepsi yalanmış mehmet zübeyir koçulu |
TÜRKÜ GÖZLÜM Kar yağıyor türkü gözlüm Kar yağıyor buralara. Uzun hava ağıt gibi, Dökülüyor bulvarlara. Sen de gittin buralardan, Böyle bir karlı havada. Okul bittikten sonra 95'in yılbaşında, Gelmiş özlemiştin beni, Sarılmıştın hıçkırıkla, Kar yağarken dilek tutmuş, Kar yemiştin avucumda. Nasıl gittin türkü gözlüm, Mahzun kaldım buralarda. Gülüşlerimiz geliyor, Ağlıyorum buralarda. Sen bir öğretmensin şimdi, 657 devlet memuru. Kıt kanaat geçinirsin, Seni beklediğim gibi, Beklersin ay sonunu. Belki de evlisin şimdi, Bunca yıl geçti aradan. Sen beni unuttun belli, Türkü gözlüm çık hatrımdan. Oralara da kar yağar mı, Güneş çıkar mı ardından? Saçaklardan su damlar mı, Su girer mi papucundan? Yokluk kötü türkü gözlüm, Yokluğun çıkmaz aklımdan. Varlık güzel türkü gözlüm, Varlığın yitti yanımdan. Okulun bittiği yıl tayinin çıktı doğuya. Belki yazarsın diye, Bir kalem almıştım sana. O kalemle mektup yazmış O kalemle ağlamıştın Ama o son mektubunda Sen ne kadar değişmiştin Sözlerinde değişmişti Değiştiğin belliydi ki Kaleminde değişmişti. Ah benim türkü gözlüm Ne oldu birden sana ? And içmiştik gündüz gece And içmiştik kopmamaya. Hacı Bayram'da dua ettik Ayırmasın Allah diye... Bir fakire para verdik, Belki dua eder diye... Fakir mi dua etmedi, Sen mi yalancı çıktın O fakiri göremedim, Gelmedi namaz vakti. Çok oturdum musallada, Her tabutta kendim vardım, Dua ettim ardım sıra... Şimdi en arabesk duygularla Dudağımda o türkü, Yürüyorum bulvarlarda... Ellerim üşürken hep Ellerin gelir aklıma. Yüreğim ağlıyor şimdi, Yanıyorum buralarda... Kar yağarken hazin hazin, Ölüyorum türkü gözlüm, Ölüyorum buralarda... Bedirhan Gökçe |
aşkı sevmemeyi seven gönlünü sevgiye bir kere aç ne olursun bugünü yazarken silme dününü mazini yarına geç ne olursun sevgi ile beklesemde gelmezsin mutluluk aşkta desemde bilmezsin bir kerede insafa gel ölmezsin tebessümün varsa saç ne olursun geçemedim kibir denen bendinden izin alsan kalb denen efendinden inadından aşka doğru kendinden bir gece benimle geç ne olursun ne yaptımsa sana yaranamadım kölendim peşinden ayrılamadım düşlerdeki aşkı ben bulamadım yarınımızı sen seç ne olursun.. fatih kaya rize |
Ağla Yüreğim Akşam olur Bir başıma kalınca Bu yerde... Özlemin Ateş olur..! Dokunduğun her yerde Kıvılcımlar saçar Özlem ateşin Yangınlara döner... İçimde Yıkılmaz sandığım Dağlar erir Ormanlar bir bir yanar. Eğil başım Sen.. Öne eğil.... Bunca yıldız varken Gece neden karanlık olur Sevdiğim..... Kaybetmeyince İnsan Bilmezmiş Elindeki nimetin kıymetini. Ağla yüreğim kendi haline Sen Şimdi ağla.. Melih Baki |
Denizin maviliği ulaşıyor sana; O, en kendinden olana. Geliştireceğiz daha; dünü karanlık olanı, O, ölümle bir tutulanı, Yenilmez, girişken bir güne. Kurtulunması zor günlerden Eriştiren uykumuzu/ izdüşümsüzlüğüne / Bir düş gibi giren ozandan Yeni bir günün hesap soruşunu Benimseyecek, gülle büyüyecek adı. Ölüm/ süren hayatı gül muştusuyla kazanacaktı Der/ kenarında bir tarih yazmasının; Kaç göç****** ki defterinde yazılıdır azığı, Karabinası, mor cepkeni ve abası Unutulmayacak; anılacaktır adı alkışla!... ali rıza ertan |
| Saat: 22:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık