![]() |
SEVGILIYE... Beraber arabanın içinde denizi seyrediyoruz ve denize vuran yakamozu.. Yakamoz mudur gözlerimi kamaştıran yoksa onun güzelliğimi?... Öyle güzel ki, bakmaya kıyamıyorum.... Ben onu gökyüzündeki yıldızlar kadar, yıldızların ardındaki yağmur taneleri kadar, yağmur tanelerinin ardındaki kar taneleri kadar... Ben onu... gökyüzünü kaplayan bulutların beyazlığı kadar seviyorum... Ben onu okyanuslar kadar, okyanusların içindeki her bir kum tanesi kadar seviyorum... Yanımda uzanıp elini tutamıyorum; O kadar güzel ki, kıyamıyorum... Ben ona sarılmak istiyorum; Dolunaya sarılır gibi, ağaca sarılır gibi, çiçeğe sarılır gibi, yeni doğmuş bir bebeğe sarılır gibi... Ama sarılamıyorum; incinir diye korkuyorum... Bana bakıyor, bakışlarındaki aşkı, dudaklarındaki sıcaklığı görebiliyorum hissedemesemde... O bakışlar bana "seni seviyorum" diyor; Bunu görebiliyorum gözlerindeki o ışıkta... Sonra elini uzatıyor ve elimi tutuyor... O an kalbimin hiç öyle hızlı atmadığını fark ediyorum, içim titriyor... Hayallere dalıyorum.. Issız bir adada sadece benim ve onun olduğunu hayal ediyorum... Her güzel sabaha ve her geceye onunla merhaba diyorum, ona doya doya bakıyorum, onu doya doya öpüyorum, ona sarılıp onunla uyuyorum... Aslında uyumuyorum, o uyurken onun güzelliğini izlerken güne başlıyorum... Bir bakıyorum denizin üzerinde koşuyorum onunla. İmkansız bir şey ama biz onunla elele denizin üzerinde dans ediyoruz... Sonra başka hayallere geçiyorum... O öyle güzel ki, bir çiçek gibi, çiçeği dalından koparmaya kıyamıyorum.. O çiçeğin sarı tomurcuğu, ben ona ulaşmak için çiçekle seviyor sevmiyor oynuyorum.. Biliyorum aslında ne ile başlarsam onunla biteceğini.. Ben seviyorla başlıyorum seviyorla bitmesini istediğim için... Son iki yaprak kaldığında yaprağın biri esen rüzgarla yere düşüyor ve bana son yaprakta sevmiyor kalıyor... Kar yağıyor lapa lapa denizin üzerine... Bir bakıyorum yağan karlar denizin üzerine düşerken sevgilimin silüeti oluşuyor... Gözlerimi ovuşturuyorum, bir bakıyorum kayboluyor o görüntü... çünkü o yanımda orada olamaz ki!... Eli hala elimde... Elimi kalbine götürüyor... Kalbi hızlı hızlı atıyor... İki elimi uzatıyorum kalbini avuçlarımın içine bırakıyor. Göğsümün içinde bir yer açıp oraya yerleştiriyorum... Alıyorum kalbini kalbimin yanına usulca yerleştiriyorum... İkimizin kalbi aynı anda atıyor, benim kalbim onun için onun kalbi benim için... Bir bedende iki kalp atıyor pıt pıt pıt diye.. Dudaklarına bir buse konduruyorum ve o an kayboluyorum onun derinliklerinde.. |
AĞLADIM Hüzün yıldızları parlıyor bugün gökyüzünde, Bu gece yine için için yanıyorum, Oturmuş seni düşünüp ağlıyorum, Seni, gidişini, sevişini, herşeyini... Unutamıyor işte seni şu yaralı kalbim, Yaptıklarını hatırlayıp, pişman oluyor... Seni düşünüyorum bu gece, karanlık gökyüzünde... Simsiyah gökyüzünde parlayan yıldızları seyrediyorum, Onları sana benzetiyorum, Kararmış kalbimin bir kenarında yanan meşale misali... Dedim ya, seni düşünüyorum bu gece, Beni sevdiğini, bana nasıl baktığını, bana nasıl güldüğünü, Ellerimi nasıl tuttuğunu, ellerini nasıl tuttuğumu, Büyüyen bir ateş gibi sevgimizin nasıl çoğaldığını Ve birgün ansızın bırakıp gidişini... Son vedanı hatırlıyorum, gözlerime ağlarcasına baktığını, Gözlerini kalbime gömdüğünü hatırlıyorum, Bir daha çıkamasın diye... Çıkamadılar zaten kalbimden gözlerin, Ölüler dirilirler mi ki gömülenler çıksın, gitsin? Gittin son bir veda ile gözü yaşlı, Elimde kolyen, ardından dakikalarca baktım, ağlamaklı, Sıkıldım, üzüldüm, perişan oldum ama ağlamadım... Ağlayamadım, engel oldu gururum, engel oldu aşkım, Uzaklara gittin, belki birdaha asla geri dönmemecesine, Özledim seni deliler gibi, özlüyorum hala... Sen bir yerde ben bir yerde, yinede sönmedi sevgimiz, Aksine çoğaldı dağlar gibi oldu hasretimiz... Hep seni hayal eder, hep seni düşünürdüm, Sesini duyunca yaşar, duyamayınca ölürdüm, Aradın beni aylarca bir sevgi uğruna, Ne yazık ki, ihmal edildin bir hata uğruna, Kırıldın, ağladın, affettin ama hep sevdin, Beni sevdin gülüm beni, kalbi kırık bir vefasızı, Yine ihmal edildin yine unutuldun bir hiç uğruna, Yine kırıldın, yine ağladın, yine affettin... Bir daha unutuldun, sevdanla başbaşa bırakıldın, Yine kırıldın, yine ağladın ama bu sefer affetmedin... Sevdiğini en mutlu gününde öldürdün, Ve ardına bakmadan gittin... Beni benle başbaşa bıraktın, yıkıldım, üzüldüm, kırıldım... Senden ayrılınca kaldım çaresiz, sevgisiz ve birde sensiz, Hep sensizdim zaten ama şimdiki kadar asla değil... Parçalanmış bir kalbe sahip oldun mu sen hiç? Parça parça edilmiş, yıkık ve virane, Bir o kadarda vefasız... Önceleri üzüldüm, yıkıldım ama asla ağlamadım... Geldi geçti deyip senide gözlerin gibi kalbime gömdüm... Unuttum dedim, unutacağım dedim, Unutamıyorum dedim, unutmam dedim... Önce gözlerin sonra sen çıktın kalbimden, Bir vicdan azabıdır başladı ölü yüreğimde, Hiçbir şey kalmadı, senden başka kalbimde, Hatıraların, gözlerin ve sözlerin... Şiirlerini getirdiler bana, Beni öldüren şiirlerini... Vefasız dediğini duydum, yıkıldım, Düşündüm seni gecelerce daima tek başıma, Şiirlerin öldürdü, hasretin yaktı yüreğimi, Kırıldım, üzüldüm, yıkıldım ve en sonunda ağladım... 3 kişi ağladık sana; ben, kalbim ve gözlerim... Sana yandım, seni sevdim, seni hatırladım heryerde... Belki birgün sesini duyarım umuduyla Telefon bekledim günlerce, Telefon gelmeyip sesine hasret kalınca Ağladım ağladım, Sana yaptıklarımı ancak o zaman anladım... Duydum ki kalbini vermemişsin kimseye, Olurda içinde görürler beni diye... Benim kalbimide istediler, ama vermedim kimseye, Olurda içinde seni görürler diye... Gökyüzü yıldızlar ile doluydu, ben hep seni düşünürken, Hüzün yıldızları koydum adlarını, seni hatırlatıyorlar diye, Aynı onlar gibi sende benden çok uzaklardaydın, Hep göz kırpardın uzaktan, sessizce, Bense hep seni bekledim kırık kalbim, yaşlı gözlerimle... Bazen hayallere dalıyorum, seni düşünüp ağlıyorum, Seni ve sevgini arıyorum hep kalbimde... Düşmüyor adın hiç dilimden, Öleceğim gülüm bir gün ben, Senin sevginden, senin derdinden... Bir gün göreceğim yine belki seni, Seni, beni unutmuş, benim olmayan seni... İşte o an aşkımın gözyaşlarını hatırlayacağım, Ve yine bir köşeye oturup ağlayacağım... Yemin ettim senin üstüne sevmeyim başkasını diye, Ve heryerde, her zaman tekrarlıyorum yeminimi; Seni unutmam için öldürseler bile, Karşılık olarak dünyayı verseler bile, Darağacı kurup idam etseler bile, Senden başkasını asla sevmeyeceğim... |
♥ Gün Uyanıyor Ankaramda ♥ ♥ Gün Uyanıyor Ankaramda ♥ Gün uyanıyor Ankaramda Çiselemeye başladı güneş nazlı nazlı Döküldü saçlarımdan ayaklarıma... Bügün tek başıma gezdim şehrimin caddelerini Sakarya'da çiçekçi dükkanları Ellerimi sarmış güllerin kokusu İçim buram buram... Bilsen Ankaramın neleri var... Tunalı'da siyahli beyazlı kuğuları... Ördekleri, kumruları... Bugün ellerimle besledim onları. Bir tutam yem serpince Kanatlanan yüzlerce kumru yanımda Ben kayboldum aralarında Gülümseme kaldı dudaklarımda... SENİ SEVİYORUM ANKARAM...(F) |
Bence Şimdi Sen De Herkes Gibisin Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin Nazım Hikmet Ran |
iste benim ANKARAM Canım Ankaram Eskiden dolmuşlar muavinler vardı Medeniyet geldi mazide kaldı Avrupa birliği kapıyı çaldı Aman dostlar ANKARA ne harika Ulusta Hisarı Kalesi ne hoş Anafartalardan adliyeye koş Atpazarı bakırcılar carşısı Aman dostlar ANKARA ne harika Hacıbayrama git yarı hacı ol Ahrete gideni bu camide gör Ölüm aklında mı bir kendine sor Aman dostlar ANKARA ne harika Gençlik parkı genç kalanlar gezmiyor Hergele meydanı neler gizliyor Ulus ta ATATÜRK bizi izliyor Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapı sırayla pavyonlar barlar Yıba çarşısında kaybolan canlar Meşhur benderesi ne sırlar saklar Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapıda Gülhanesi Gatası Etlik kavşağında S.S.K hastanesi Nerde yıkılmışmı halk pastanesi Aman dostlar ANKARA ne harika Etlik ayvalıdan çıkarsın yola Keçiören şelalede verirsin mola Aydınlıkevlerde Altınpark rüya Aman dostlar ANKARA ne harika Altındağı gelin gibi süzülür Ankaranın her yöresi gezilir Ankarayı görmeyen dostlar üzülür Aman dostlar ANKARA ne harika Aydınlık siteler 60 evleri Saime kadında Şehitliği görmeli Çinçin bağlarında mezarlığı gezmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Mamak Muhabere nöbette bekler Mamak yokuşunda motorun tekler Türk Askeri heran yasak bölge der Aman dostlar ANKARA ne harika Akdere deyince şaşırıp kalma İmrohol yolunda aşıklar turna Cebeci dört yolda tarih sorgula Aman dostlar ANKARA ne harika Demetevler karşıyaka mezarlık Ankara'ya göktaşından nazarlık Hayat ile etmeyin ha pazarlık Aman dostlar ANKARA ne harika Yenimahalle Demet Çiftlik kavşagı Hayvanat bahcesi ANKARA çayı Batıkent ostimi Sincan fatihi Aman dostlar ANKARA ne harika ATATÜRK ormana kurmuş çitfliği Orada avlarmış yaban kekliği Hele birde verir isen tekliği Aman dostlar ANKARA ne harika Etimesgut aşti of aklım şaştı Emekten Bahçeli ANIT kabiri ATATÜRK'ü her fırsatta görmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Akköprüsü Optimomu Armada Beş boyutlu sinemalar orada Fatihtedir harikalar diyarı Aman dostlar ANKARA ne harika Devletin sahipsiz insanlarından Hava kuvvetleri Genel Kurmayı Meclisin önünde soluk almayı Aman dostlar ANKARA ne harika Kızılaya indim şaşırdım kaldım Şapkamı kafamdan düşürdüm kaldım Kotlu,mini etekli kızlara daldım Aman dostlar ANKARA ne harika Sıhıyeye indim sekerek gittim Zafer carşısını ziyaret ettim Kültür,Sanat,Kitap,Kaset zebildi Aman dostlar ANKARA ne harika Gima'nın önünde randevu bana Sakarya başını sallatır sana Barlarda ozanlar dinletir bana Aman allah ANKARA ne harika Gimayı sollayıp Karanfile gir Her adım başında seyyarları gör Bilmesen adresi büfelere sor Aman dostlar ANKARA ne harika Konur sokak koçlar gibi bekliyor Bütün gençlik orda horan tepiyor Canlı müzik ruha neşe katıyor Aman dostlar ANKARA ne harika Harika camiyi görmek istersen Ruhuna cenneti sermek istersen Kocatepeye de hele bir gel sen Aman dostlar ANKARA ne harika Tunalının kibarlığı hoşluğu İçinizde dolduruyor boşluğu Dinlenmek için Kuğulu parkın hoşluğu Aman dostlar ANKARA ne harika Çankaya yıldızda uydu siteler Botanik bahcesi sizleri bekler Ataküleye çık Ankaraya bak Aman dostlar ANKARA ne harika Döner'im Dönüp de şaşırdım kaldım Ankaranın güzelliğine daldım Kendimi ankaranın bağrına saldım Aman dostlar ANKARA ne harika Döner Özeke |
Seni Seviyorum Seni seviyorum.... Sadece kim oldugun için degil, seninle beraberken kim oldugumu anladigim için. Seni seviyorum..... Sadece kendine yaptiklarin için degil, bana yaptiklarin için Seni seviyorum..... Sakli kalmis beni ortaya çikardigin için, Seni seviyorum...... Elini kalbimin üzerinde hissettigim zaman, üzüntülerim silinip onlarin yerine, simdiye kadar kimsenin basaramadigi güzellikleri, o sicakligi, o isigi, ortaya çikardigin için Seni seviyorum........ Hayatimi bir tapinaga çevirdigin ve her günümü bir sarki haline getirdigin için Seni seviyorum....... Çünkü sen kimsenin basaramadigi seyi, kendimi iyi hissetmemi ve hiç bir zaman olmadigi kadar mutlu olmami sagliyorsun..... Seni o yüzden çooookkkk seviyorum.... Sen bunlari konusmayla, dokunmayla ve isaretle degil,mavilim.... Sadece kendin olmakla yapiyorsun.... Iste bu yüzden seni ölesiye çok seviyorum... |
Bu yaz Latince kursuna gitme, beni incele. Seneye uçarsın planörle. Bu yaz boşluğu benim cinnetimde dene... Sana çağdışı bir romantizm getirdim, ilkel bir soyutlama... İşletme tezini sonra verirsin, bu yıkımı kaçırma... Hırslarını yatıştır bir süre için... Biraz eğil, nefesimi dinle, hiç olmazsa, üzülüyormuş gibi yap... Yeniden dönersin eski hayatına, biraz saygı duy, biraz zaman kaybet... Bak beni nasıl zehirleyecek, içinde taşıdığını bile farketmediğin o aşk... Küçümseme, deneyimdir ; soranlara anlatırsın Senin için bu yenilgi, bu dağılıp parçalanma... Bu yaz Latince kursuna gitme, beni incele... Eski bir Türkçe kitabında rastladım sana. Sırtın pencereye dönüktü, odan kararmak üzereydi, usulca öne düşmüştü başın yorgun bir düşü taşıyordun omuzlarında. Birini bekliyordun, kendini bekler gibi... Ne zaman aşkın adı geçse sen gelirsin aklıma... Sırtın pencereye dönük, başın öne düşmüş, bir inanç titreşir, yaralı, yorgun omuzlarında Ne zaman adın geçse eski bir Türkce kitabında aşk kararmak üzeredir odanda... |
BÖYLE BİR SEVMEK ne kadınlar sevdim zaten yoktular yağmur giyerlerdi sonbaharla bir azıcık okşasam sanki çocuktular bıraksam korkudan gözleri sislenir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir hayır sanmayın ki beni unuttular hala arasıra mektupları gelir gerçek değildiler birer umuttular eski bir şarkğ belki bir şiir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir yalnızlıklarımda elimden tuttular uzak fısıltıları içimi ürpertir sanki gökyüzünde bir buluttular nereye kayboldular şimdi kimbilir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. http://www.siirperisi.net/images/sair.gif ATTİLA İLHAN |
AŞKIMIZ ESKİ BİR ROMAN KALBİMDE ARAMA ESKİ YERİNİ SEN GÖZÜMDEN AKAN SELE KARIŞTIN İSTESEM DE ARTIK SEVEMEM SENİ HASRET RÜZGARINA YELE KARIŞTIN SENİNLE AŞKIMIZ ESKİ BİR ROMAN YANDI SAYFALARI KÜLÜDÜR KALAN SEVGİLİM, HER ŞEYİM SENDİN BİR ZAMAN NE YAZIK SONUNDA ELE KARİŞTIN KIRILAN KALBİM VAR, DİNMEZ BİR KİNİM ÖMRÜNCE SÜRECEK AŞKA YEMİNİM KAVUŞMAK İMKANSIZ ARTIK SEVGİLİM DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLA KARIŞTIN |
TEŞEKKÜR EDERİM Ne istiyorsan onu yap Gülümsemen için teşekkür ederim Gerçi o bir zamanlardı ama Umarım sende unutmamışsındır Benim gülen gözlerimi Gitmek istiyordu canın Seni severek engel olamadım Elimden gelenin en iyisiydi bu Aldatmadım ve saçmalamadım Seni sevdiğimi söylerken Derindim Şimdi ayaklarımı ******** deniz Açıldıkça derin ama Gidip ne bulacağım Belki sen bulursun Bir isimsiz kumsalda Sevgilinle elele dolaşırken cesedimi İçine mesaj konmuş Bir şişe gibi Bırak dersin o çok derin Ellerim öylece soğur Gözlerim donuk ama Seni görür Ve öylece kalırım Çekip gitmene seyirci Ben aslında seni böyle sevmiştim işte Acıları biliyordum yani İçleniyordum ama İnceldiği yerden kopsun Diye beklerken Perçinliyordum aslında İçime atıyordum Ben derindim nasıl olsa Aramanı istemiyorum Gönderdiklerin için teşekkür ederim Bir iki anlamsız cümle Ama genede sevindim Aramanı istemiyorum derken Yalanlarınla yüzleşmeni Görmek istemediğimden aslında Çünkü gözlerin başka diyor Sen başka Ben kaçan sana inanmıyorum Gözlerin sadece Sadece doğruyu söyledi biliyorum Bu inat gurur kibir her ne ise İkimizide derin acılara sürükleyecek Bu mevsim değişmesinde Hatırlanacak Bazı gülünüp geçilecek Bir arkadaş meclisinde Bazı oturup ağlanacak Yalnız kalındığında bir başımıza Evlerimizde Bunu yaşamaktan kendimiz alıkoyduğumuz için Ne kadar suçlu olduğumuzu Hissedebiliyorum Bunu senin görmediğin aşikar Tüm olanlar için üzgünüm Şimdi oturdum bunları yazıyorum Şuracıkta bana bıraktığın yalnızlığım bir parça Ve kimsesizliği kalbimin Ancak arkadaşlarımın sesleri Ancak arkadaşlarımın sesleri Bilemiyorum seninde hiç oldumu Canice bir el kalbine uzanıp Sıkıştırdımı hiç Bir gece sancılar içinde uyandığında Aramak istediğin tek kişi Bulmak istediğin tek umut Koşturmak istediğin kollarına Tek kucak Bu ben değilim tabi Hiç olmayacağım aslında Beni yok ettiğin için teşekkür ederim O eli çıkarıp Kalbinden sökemezdim çünkü Umudumu bölemezdim senin korkak sevgin için Ve kucak açamazdım sana Uzaklardan benim için Koşturarak geldiğini Bilsem bile Ve tüm bunlardan sonra Hiç olmayacak zaten Tüm bunları red ettiğin için Sana teşekkür ederim Onları hak eden bir başkasının Umuduna bilmeden girmedin Beni meşgul etmedin Ve herşeye rağmen Seni böyle sevmeme rağmen Beni uyandırdın derin uykumdan Derindim Ne istiyorsan onu yap Gitmek istediğinde canın İşte böyle git Bırak arkanda savrulan küllerini aşkın Toplayacak Benim kadar Çok aptal var Yani bilemiyorum aslında Zaman ıspatlayacak... Genede sana teşekkür ederim... -------------------------------------------------------------------------------- |
| Saat: 11:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık