![]() |
Seni seviyorum’ Hep böyle başlardı, Hayali aşkların sevda yüklü mektupları. Oysa benim seninle paylaştığım mektuplarım olmadı hiç, Yağmur yağan romantik akşamlarda Dolaşmadık asla, Gökyüzünü süsleyen yıldızımız olmadı bizim. Biz gerçek aşkların seri katili Biz yalancı sevdaların ismi,adresi, Biz aşk masallarının umarsız dinleyicileri, Hadi vaz geçelim aşktan sevgiden Hadi intihar edelim yalan aşkların şiirlerinden. Davut Yeşilyurt |
Seni İntihar Ettim deli dolu geçtik ateş hatlarından sevgim korkuyla beraber büyüdü içimde sevdikçe korktum korktukça daha çok sevdim er geç birbirini boğacaktı bu duygular biliyordum neden sonra farkına varıyor insan ayağına takılan bütün taşları yoluna kendi döşediğinin senin yarınlara inancın benden yüklüydü daha cesaretliydin planı çatılmamış yarınlara ektiğin umutlar er geç açacaktı biliyordun deli sevdalı çocuk ruhumun nicelerinin uğruna kıyametler kopardığı değersiz değerlere sırt dönmüş güvenli saflığında bir sonsuzluk buldun kendine ve hayatımızın resimlerini çizdin duvarlarımıza sonra birden yeşil bir kentte ılık bir yaz gecesine astın beni sevdalı ömrümün dakikası beş para etmedi ödedim cümlelerim seni taşımaktan yorgun düştü son sözün ve son anın efendisi olmaya bilenmiş yüreğine yenildim geçmişten nefes alıp geçmişe nefes verdim anılar kemirdi yüreğimi felç oldu hislerim zamanın çoktan dibe çöktüğü kum saatimin belinden tek bir saniye bile süzülmüyordu ters çevirmeye cesaretim yoktu çünkü yeniden başlayacak bir hayatın korkağı olmuştum aşkların sonrasında hüzün vardır ya sen hüznü boğarsın ya da hüzün seni boğar ama birisi kanatlarını kırarsa eğer yaralı kuş rolüne soyunacağına yürümeyi denemelisin hayata dönmelisin bunları düşünebilmek bile kendime dönüşümdü ve sonunu infaz ediyordu içimde o gece yüreğimden sağ çıksaydın eğer ölen ben olurdum o gece hayatın lekesiz bir anında seni intihar ettim şimdi katil benim artık güncemde bir boşluksun yavaş yavaş taze anıların altına gömülüyorsun ve sana ait sandığım her şeyin aslında benim olduğunu öğreniyorum hiçbir duygunun tek ilhamı değilsin kendimi keşfettikçe seni kaybediyorum ve ufkuma sensizliği korkusuzca geriyorum Kahraman TAZEOĞLU |
Sen istemesen den gidiyorum bu şehirden Otobüs kalkalı on dakika oldu Birer birer geçiyoruz ahşap ve çatısı akan evleri Yerini fabrikadan çıkan dumanların sanki ban bir şey anlatmaları Ve gitmemi söyleyen gece kuşlarının dansı var gökyüzünde Ama ben gidiyorum… Her kırımızı ışıkta durduğum, vakit çok uzun sürüyor yeşilin yanması Işıklar bile kalmamı istiyor Ama ben gidiyorum… Şimdi çalıştığın fabrikanın önünden geçiyoruz Geçtik ve bitti Her güzel şey gibi Bende gidiyorum… Aslında göçüm çok geç Ve nedeni sebepsiz Bütün ışıkları geçiyoruz ve geride bıraktıklarım bir bir sönüyor Otobüs camından seyrediyorum kısa da olsa geçtiğim yerleri Bir bakışım kara bulut çalıyor üzerelerine Ve yine fabrika bacasından çıkan Dumalar elveda yazıyorlar semaya Gece kuşları da yeminlerde dualarda Ama bu sefer sen istemesen de gidiyorum bu şehirden Sana bomboş bir sokak bırakıyorum Ve yanmayı unutan bir sokak lambası Sakın kokumu arama Çünkü onu da aldım yanıma…" uğur zengin |
Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Sabri Öztürk |
Acı verse de!.. Hatırlarsın yutkunursun anarken… Geçmişe gidersin istemesen de… Dilin lal olur… Gözlerin dolar dolar… Hangi çiçeğin yaprağına gizlerim gözyaşları… Zordur eski günler yâd etmek… Elimde siyah beyaz resimler… Renkleri solmuş sararmış silinmişler… Akla gelmez neden iyi günler… Acı anılar dökülür birer birer… Anılar üzünkar / gözler nemlenir… Yüreğime elkoydu acılar… Yüreğimi öfke kaplar… Bir kalemde silmek isterim geçmişimi… Resimleri parçalarken titrer ellerim… Gelece bilemediğim gibi geçmişimide silememki… HAVVA KALKAN |
YİRMİBEŞİNCİ KISIM Işıkları söndür suna su Vapurları duyacağız ha Dün gece uykumda sıçradım Beni mi çağırdın suna su Nereye gideceğiz ha Yabancı değil ben kaptanım Aç kapıyı suna su Büyük yağmurda ıslandım Şarabın var mı suna su Sabahı bulacağız ha Kadehini dinleme çıldırırsın Elimden gelmeyen bir o Bütün trenleri kaçırdım Saatin kaç suna su Yarın öleceğiz ha Attila İlhan |
Sen Umudu Yaz!.. Sen umudu yaz kaleminle beyaz kağıdına Acının sahibi var be gülüm bu dünyada. Gam dolu kapkara bulutlu göklerin, Altında ağlayan biri elbet bulunur. Yalnızlıktan kefen biçenlere yaz. Hayatından vazgeçenlere yaz. Derdinin üstüne dert ekleyipte, Umuda kurşun sıkanlara yaz. Umudu yaz ki aşk koksun bahçeler. Sevgiyle yeşersin yediverenler, Papatyalarımız solmasın, Sen üzülme ey melal, Bakma arkana, umudu yaz!.. Yaz ki son bulsun bu acı ve kederler. Umut fakirin ekmeği, zenginin özlemi olsun. Gücün üstünlüğüne ebediyen pranga vurulsun. Yokluklarla yaşamaya çalıştığımız, Şu metruk harabe dünyamız, Sen yaz ki melalim aşkınla, Cennet bahçelerinden bir bahçe olsun. Yaz ki sussun iblis soylu deccâller. Kahrolsun, kıtalar dolaşan ebû cehiller. Sen yine umudu yaz noolur!.. Sakın vazgeçme, kırılsa da ellerin! Lâl olsan, sussa da dilin!.. COSKUN ARSLAN |
Bir gün gelecektir sevdiğin Bakışı yakacak kirpiklerini Aşk pırıltısı güneşinde Uçacaksın pembeliklere Bekle sevgili, gülecektir gamzelerin Topraktan fışkıracak filizlerin Kavuracak ateşi ellerinin Enginlere açılan dualarında Çağlayacaksın kokusuna sevginin Bekle sevgili, bitecektir hasretlerin Rüyalarında uyanacaksın apansız Saçlarında sarmaşıkların Vuslatın nur ışığında Sevdaya sarılacak bedenin Bekle sevgili,olacaktır dileklerin Nefesin yanacak kalp atışlarında Suskun kelimelerin şakıyacak Günbatımlarında elele Şaşkın telaşın ürpertisinde Bekle sevgili, kavuşacaktır gözlerin Maviliklerde bulacaksın tenini Uçsuz bucaksız sevgiye Kucak açmışlığın gölgesinde Berrak sularda bulacaksın kendini Bekle sevgili, yeşerecektir ümitlerin Ömür boyunca, sızlatan özlemi Sona erecek..gelecek sevgili Bir tatlı düş saracak benliğini O gün gelecek…şimdi kapat gözlerini Bekle sevgili…yeniden doğacaktır yüreğin.. ORHAN GÖÇMEZ |
ağladığımı görme Şayet gideceksen günün birinde Sonbaharda git Yani bugünlerde Yani şimdi Hemde ardına bakmadan Yollara savrulmuş yapraklar misalı Bırakıpta git... Biliyormusun: Geldiğin günü dün gibi hatırlıyorum İLKBAHARDI Birlikte filizlendik,çiçekler açtık Hasat olduk harmanlarda Sevda olduk bir elden öbürüne Anlam yükledik yüreklere Neyse Sen bana aldırma boşver Hadi git gölgeler kaybolmadan Ama bakma ardına omuzbaşından Neolur Görme ağladığımı Mehmet Aydın |
Öğrenebilmek Ben aşkın ölümsüz olduğunu sende(n) öğrendim. Seni delice sevebilmeyi, bir kadının koynuna girmeyi, sende(n) öğrendim. Ağlayan bir insanın gülebileceğini, sende(n) öğrendim Bir insanın birine çocukca bağlanabileceğini, sende(n) öğrendim Ve bir çocuğun umudunun evrenden de büyük olabileceğini sende(n) öğrendim Bir ömürboyu sevebilmeyi, bir umudu taşıyabilmeyi, bir seviyi paylaşabilmeyi, ben bunları sende-senden öğrendim. Temmuz 2000 Yıldırım Pehlivan |
| Saat: 18:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık