![]() |
Her kısa ayrılık Bir ömür Bir zulüm gibi Ben küçük bir çocuk Islak bir kaldırıma çömelmiş Yağmur damlalarından muzdarip Titrek elleri Kırılgan kalbiyle. Kurtarmalısın beni bu öldüresiye Soğuktan Acıdan Bir sen varsın başka kimsem yok Cesursan Dayanabiliyorsan Tut elimden. Bana bir parça ekmek olmayı Sıcak bir elbise Sıcak bir ev olmayı göze alabiliyorsan. Gülmeyi hatırlatmalısın bana, Yüzümü yüzüne sürmeliyim doya doya Kana kana Ve gözlerimi kapatırken Hayata Ellerinle kapatmalısın gülen gözlerimi Son kez Dünyaya..... gürkan kılıç |
Binmediğim hiçbir otobüs, Beklemediğim hiçbir durak kalmadı bu şehirde. Gittikçe azalıyor hayat. Neyi erken yaşadıysam, Hep ona geç kalıyorum. Sana göçüyorum her sonbahar. Yolların çıkmıyor aşkıma. Unuttuğun yağmurların adı saklımda. Seni içimden terk ediyorum... Susmaktan yoruldum. Kuşlar ve şarkılar bu şehri terk edeli beri, Efkar demliyorum gözlerimde. Yaşlarımı yanağıma varmadan öldürüyorum. Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi. Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp, Seni içimden terk ediyorum... Ne unutacak kadar nefret ettin, Ne hatırlayacak kadar sevdin! Yıkık bir duvar kadar bile pişman değilsin, Biliyorum. Beni hep bulmamak için aradın. Yanılgımdın, Yandığımdın, Yangındın... Sensizliğe yenilmek, Sana yenilmekten zor olsa da, Ardımda bir sürü belkiler bırakarak Seni içimden terk ediyorum... Şimdi İçimizde öldürülecek bir anı bile bulamayan İki yarım kaldık; Tamamlayamadık bizi. Elimden tutmadın yalnızlığımın, Saçlarımı da uzaklarına gömdün. İçimin mavisi senin okyanusundandı. Al! Geri veriyorum. Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun. Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim, Sana bensizliği terk ediyorum. "Yarime uzanmayan bütün dallarım kırılsın" demiştin. Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi? Ne tuhaf değil mi? İçimi acıtan da sendin, Acımı dindirecek olan da... Ya öldür beni dedim, Ya da git benden. İçi bulanık bir sevdanın ucunda seni kaybettim. Aldırmadın aldırmalarıma. Bir gecede yakıp yarini, Şafaklara sattın ihanetini! Külüme basanlar bile utandı yaptığından. İşte soluk bir ömrün Son nefesi. Benden, İçimden Terk ediyorum... ........Kahraman TAZEOĞLU........ |
Eğer sevseydim seni Yıldızlardan adını yazardım Karanlıkları aydınlatsın diye Eğer sevseydim seni Leyla yaşasa kıskanırdı Mecnun şüphe ederdi sevgisinden Eğer sevseydim seni Dağlar yastığın olurken Bulutlar yorganın olurdu Eğer sevseydim seni Dilimde ismin, kalbimde sevgin Hiç eksik olmazdı Eğer sevseydim seni Kumrular uçmaz Turnalar inan hiç göç etmezdi Eğer sevseydim seni Elinde başka eller Yanında gölge olmazdı İnan sevseydim seni abdullah ramazan |
KIRGIN ARKANA BAKMA O şehrin salıncakları düşürdü çocukları İtfaiyecileri sözleştiler yangınla Irmağının kıyısına çadır kuramam artık Elimi uzatamam kapı tokmaklarına Çarşafları kirli artık, yatamam otelinde Çaylarını içemem bildik park kahvesinin Irmağının kıyısına çadır kuramam artık Halam beni bir daha o şehre beklemesin O gün düşürdüm cebimden, getirmesin bulanlar O şehirde çektirdiğim son hatıra resmini Artık her yerim üşüyor, o şehir benim için Avcı duvarında asılı ceylan derisi Bastırılmış duyguların şiirini yazmalıyım Mezun verdi güz okulu bu yıl da Kelebek kanatlarını kopardığı doğrudur Bahçelerini kuşatan dikenli çit tellerinin Sabun arıyor şehir, ellerini yıkayacak Benim içimden gelmiyor başkası versin Bilmiyorum ne kadar sürecek kırgınlığım Yama tutar mı bilemem yüreğimdeki yırtık Arada bir giderdim çocukluğumu bulmaya Gitmek gelmiyor içimden büyüdüm artık Abdülkadir BUDAK |
Sen Gelince Sen gelince gökkuşağı renginde Çiçekler açardı içimde kucak kucak En güzel, en hoş kokulu, en nârin Kır çiçekleri misâli renk renk Yüreğimde sevdânın en tatlı Rüzgârı eserdi ferahlardı gönlüm İçimde kıpırdaşan sevinçler Br bir fışkırırdı sanki rûhumdan Sapsarı buğday başakları gibi Yağmur olur yağardı sevdâm O nâdide gönlüne damla damla Umrumda bile olmazdı oysa ki Çakan şimşeklerle gökgürültüsü Ve esen korkunç fırtınalar dahi Yüreğimde hep seni saklardım En değerli hazinemdin sen benim Şimdi de öyle değişen birşey yok ki Değişen bir tek şey var ki o da sana olan Gün geçtikçe çoğalan sevgimdir sevdiğim Timur İlikan |
SENİ SEVİYORUM Seni Seviyorum NEDEN Mİ? ... Şafağın her söküşünde Saçlarından hayata asılmamın tek nedeni sen varsın Unutma! ...sana tutku halinde bağlanmam için Milyonlarca sebebim var.... Şu çirkef dünyada tek parıltı sensin Ünlü bir heykeltıraşın spatulasından çıkmış gibi Fakat...sönük bir parıltı değil.. Güneşin tüm ışıklarını silik bırakan bir parıltı Şu kuru ayazda içimi yakan bir volkan gibisin Cayır cayır esiyorsun Yüreğime işleyerek.. Sonrada çekip gidiyorsun Ne zaman yaktığını ne zaman geldiğini fark etmeden... Seni Seviyorum NEDEN Mİ? ... Kulağımda ne zaman bir aşk şarkısı işitsem Melodilerde sen akıyorsun Ne zaman nostalji bir aşk şiiri okusam Damlayan mısraları hep ama hep.. Saçlarını gözlerini getiriyor bana.. Bilmelisin...her an yanımdasın Seni hissetmem görmem için bir an düşünmem yeterli.. Zannedersem ilk defa bir kızın kokusu yüreğimde fırtınalar estiriyor.. Kendi kendime ferhatın aslıya aşkındaki gibi O damı..bu tatlı ten kokusuyla avare olmuştu diyorum... Seni Seviyorum NEDEN Mİ? ... Belli sen busun Fakat sen beni Ben olduğum...öyle yada böyle olduğum için seviyor musun... Söyle bunu kim bilir Saçlarını okşamayı Saçlarımı okşamanı Boynuma atılışlarını..buselerini Tenini koklamayı Sarılıp sarılıp kopmalarını Seni seviyorum Bir yıldız gibi gözlerimin önünden kayıp giderken Sahte dünyada cennette gibiyim Sadece bir vakit elimde tutuyorum o cenneti Bilmem bir müddet sonra ne olacak Kim bilir rezil edip kopup uçup gitmiş olacak Seni SEVİYORUM NEDEN Mİ? ... Eşsiz haline huriler gıpta ediyor Sahte alemde ise Beşeriler arasında.. Zannedersem...bir ben...yada bir iki şanslı.. Bu güzelliği algılayabiliyor.. Ömür bitene kadar Mahvolana kadar Yanında kollarında saçlarında asılı kalsam Bunu hissediyorum bu bir işkence olur En çok yüreğinde senle olamadığım için Seni Seviyorum Neden mi? ... Bir tebessüm ay ışığında, tek aydınlığım Bana her şeyi ama her şeyi bir kenara attırıyor Gülüşünde, gözlerinde, takılıp kalıyorum Sadece izleyip tadını çıkartma duygusu alevlendiriyor.. Ah! ..bebeğim..seni seviyorum Bak her şey yetersiz Bu kadar nedenin ardına bile Seni ne çok sevdiğimi Ne çok saçlarında asılı kalmayı Kollarında uyumayı Sana dokunmayı... Gözlerinde tutuklu kalmayı anlatamadım.... ÖZLÜYORUM Özlüyorum seni. Gücüm yetmiyor unutmaya Özlüyorum elini tutmayi sesini duymayi Boynuna sarilip omuzunda aglamayi Nedensiz sevinçleri Hasret dolu sevgi dolu simsicak düslerimi Özlüyorum Gücüm yetmiyor unutmaya Seni aramazsam unuturum sanmistim Girmez sanmistim hayalin beynime Geceleri düslerimde Gündüz baktigim heryerde seni Özlüyorum.. Renkler gitmenle soldu Kirmizi kirmiziligini unuttu Mavi maviliginin farkinda degil Beyaz yanliz sen giydiginde güzelligini haykiriyormus Özlüyorum Bu özlem bu bekleyis hiç bitmiyecek Ruhumda sana açan eflatun renkli çiçekler solmayacak Olmasanda sensiz sensizligi yasatacagim Sensiz seninle olmayi basaracagim Sonun yaklastigini hissettigim gün Beyaz,bembeyaz mendilimi sallayarak Sensiz yasamin kahrediciligine veda ederek Seninle sonsuzluga kavusacagim KEMAL SELÇUK ARIKAN |
Gelir misin? Cam kirigi gibi bakan gozlerim var benim... Ruhum ayazda kalmis gibi, titriyor. Savrulan saclarim, gecenin bir yarisi inat edip ruzgarla savasiyor. Kiymik gibi yuzume geciyor cam kirigi yaslarim... Yuzum kan icinde, ruhum felc geciriyor... Karanlik lanetini ustume kusarken, bir isIk gibi gozlerin parliyor... Once cam kiriklarindan siyiriyorsun gozlerimi. Ayazda kalan ruhumu aliyorsun avucuna, isitiyorsun icimi. Savrulan, inatci saclarima surdugun bakislar sakinlestiriyor ofkesini. Yuzumu siliyorsun. Kandan eser yok, yaralar kapaniyor. Gozlerin karanligin ustune bir dua dokuyor, lanet siliniyor... Sen varsin diye, artik gunler daha guzel... Sen varsin diye, artik icim umut dolu... Elimde bir testi dolusu su... Suyu tasa dokuyorum, su sen... Gulumsuyorsun. Berrakligin, kalbini yuzune vuruyor. Kalbin dilsiz. Ama anlatmaktan yoksun degil. Didarinin en sahane yerine abd oluyorum, inanmiyorsun. Gecici bu tutku, bu arzu, bu ask diyorsun. Sarki sozlerini aratmayacak bir kafiye ile ardindan bana umut veriyorsun. Ben umudumu surup kirpiklerine, adini dokuyorum hece hece... Gelir misin, bilmiyorum. Ama bekliyorum seni ayni yerde... Solmaz Akca |
Olamadım Sensiz Uzun gecelerin koynunda olamadım İlşip karanlığın bir ucuna sensiz Elleri böğründe biçare ümitsiz Kuru yaprak misali hazan mevsimi Rüzgarın önüne düşemedim amansız Olmadı düşemedim zamanın önüne Kelebek misali düşemedim caresiz Açmadı goncalarım mevsimsiz zamansız Kalamadım dudağının kıyısında hissiz Gamzelerinin çukurunda ölemedim kefensiz Gözlerinin elasında bakışlarım sensiz Olamadı denizlerim fırtınasız boransız Gemilerim rotasız pusulasız limansız Süzülüp gidemedim mavide bandırasız İçim yanarken öyle gidemedim dumansız Olmadı gökyüzüm bulutsuz martısız Nisanlarım yağmursuz baharlarım çiçeksiz Olmadı gülüm yazlarım gülüşsüz neşesiz Olmadı ellerim tenim canım sensiz Seherlerim şebnemsiz olamadı aşksız Olmadı gecelerim mehtapsız yıldızsız Bölük pörçük gecelerim uykusuz kokunsuz Sevdam sensiz olamadı soluksuz nefessiz Olmadı yüreğim sensiz sevdansız Deli dalgalarım olamadı olmadı kıyısız Aşım tatsız tuzsuz ocağım dumansız Hanem viran gönlüm perişan olamadı Olmadı karakışım karsız fırtınasız Olmadım olamadım ben sensiz..... Hasan Odabaşı |
GİDERKEN Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktığı çukuru Güveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin doğruluğu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur... Sunay AKIN |
CESARETİN VARMI Sevmek yürekle olur, hani o sende Cesaretin var ise, sevdiğin söyle Köşe bucak kaçmakla, olmuyor öyle Haydi utanma haydi, gerçeği söyle Can verse benim için, inanmam ona Beni bu hale koyan, o zalim ama Madem seviyordu da, neden terk etti Beni yalnız başıma, bırakıp gitti İLYAS ŞENER. |
| Saat: 19:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık