![]() |
Kor geceler Yalnızlığımın soğuk yüzünü çizer hayallerime Her duyguyu söker yerinden Sürükler önüne Ve kalbime unuttuğu duyguları biriktirir Seni hatırlatan her şey Yokluğunla daha da etkili girer yüreğime Yokluğun Aşkına karşı direnmenin acizliğinde taraf olur Oysa kendimden ne kadar da emindim Set kurmuştum o acılara Yakmayacaktı kalbimi bir daha Sen ve senli duygular yaralamayacaktı bedenimi Yokluğun varlığından daha etkili Özlemin Yüreğime dayanması güç ağırlıklar hissettirirken Yokluğun taraflı bir hakeme dönüşür Her gecenin sonunda Yalnızlığımı şiirlerimle yenilerim Yalnızlığım En acılı anımda dökülür dizelere Yazdığım fısıltılarla sana yaklaşırım Erir birer birer yok olur Yüreğimle senin aranda örülen uzaklıklar Sendeki hisler Taşar gözlerimden yüreğimi de sürükler Girmeye korktuğum Sevgi seline katar her duyguyu Uzaklığı bile senden diye sevdirir Bendeki unutulmuş duygular İçimde yıllardan beri gizlendikleri yerlerinden Gün ışığına çıkmaya çalışırken İçimde biriktirdiğim geçmişe dair ne varsa Hepsini kıvrıldıkları yerlerinden söker Yüreğime akarlarken Bilincim olup biteni görmemezlikten gelir Belkide isteyerek yapar bunu Seni yaşamak için Aşka dair yaşanacak ne varsa Alıp götürsün yüreğine Fırat Ayhan |
Ben Sana Aşk Diyorum Oysa Sana İsminle Hitap Ediyorlar Sana dair bastırılmış duygularım var Söylemeye çokça çekindiğim, Ben buna aşk diyorum İsminde çağlayan nehirler gibi saf ve duru Sen platonik de Bir başkası da sadece başka desin Senin benden, benim senden başka olmadığımı bilerek! Karınca kararınca heyecanlar taşıyorum avuç içimde Zamanı geldiğinde İsrafil’in yapacağı gibi üflemek üzere Ve ikimizde aynı şeyi vereceğiz sana Sonsuz olmayı Ben buna aşk diyorum Sen öylece yummuş gözlerini beyazca ağlıyor de Bir başkası da aşkı bilmediği halde aşk desin Bizim aşkı bildiğimizi bilerek! Bazen unutulmakta güzeldir aslında hatırlanmak kadar Bazen de korkudur en az güven kadar Mutsuz bir mutluluktur Ayrılıkta kavuşmak kadar zevklidir Vazgeçip herkesin doğru mutluluk inanç sisteminden Tezat bir mutluluk anlayışında mutlu olabilmektir Ben buna aşk diyorum Sen binim aynanda bakmaya doyamadığım yansıman de Bir başkası ucubelik desin bakmaya çokça çekindiği! Aşka yazmak ulaşılmaz ütopyalara inanmaktır Ulaşıldığında tüm büyüsü kaybolan! Ve kesin bir sevgiye dönüşen Aşka yazmak sana yazmaktır! Sana yazmak Senin de salt güzelliğim için yazıyor dediğini duymak Fakat milyonlarca güzel içinden seni seçip salt sana yazmaktır Ve bu neden yüzünden seni onurlandırmaktır! Ben buna aşk diyorum Sen dudağının kenarındaki ter de Tatmaya tuzundan çokça çekindiğin Bir başkası da bir imkansızı anlamak desin Anlamaya çokça direndiği! Sana bakmak kendi çirkinliğinden utanmaktır Ama sana usanmadan yazabildiğim için kendimle övünmek! Sana bakmak bir emeği anlamaktır Çokça alın teri döktüğüm! Sana bakmak ince işlemeli bir freske hayran kalmak Sana bakmak, yaratılanlar içinden salt seni keşfetmek Ve tüm icatları reddetmektir! Ben buna aşk diyorum Sen benim sana yazma aptallığında bulunabilmem de Bir başkası da bulunabilir bir aşk desin Aramaya çokça heves ettiği! Halbuki ben etkisiz elemanıydım aşk kümesinin Kesişimi ve birleşimi mutlak sen olan Ben sana aşk diyorum Sen sadece kendi ismini de Bir başkası da yüz güzel ismiden birini desin Söylemeye çokça gurur duyduğu … İbrahim Araz Bir varmışken, bir yokmuşken, ya da bunların hiç biri önemsizken karanlık duygular peşimde yine... kaçarken onlardan yorulanlar... kararmış hislerin soğuk hisleri yalnızlık da peşinde karanlıkla birlikte aslında ikisi de aynı karanlık=yalnızlık kaçmak faydasız(mı?) belki zor tek başına ama imkansız değil dostlarla ve saçmalayan ben yine soru:yukarıdakilerden hangisi saçma değildir? a)hepsi b)hiçbiri c)hangisi d)bilmiyorum(ama bulmalıyım) e). ve saçmalayan ben yine of demek çare değil galiba sevişmeler çağında bunu anlamı aslında anlamsızlığında dizilen,kelimeler yalnızca anlam kendine dizilenlerde değil! |
Seni Düşünüyorum Yine Seni düşünüyorum yine, Bir güneşin karanlığında, Ömrümün en kısa yolunda, En uzun yolculuğu yaparken, Seni düşünüyorum yine, Seni düşünüyorum yine, Doğacak güneşi umutsuzca beklerken ve ölü, Yatağımın baş ucunda düşüncelerim; Seni ve sevdamızı ararken, Seni düşünüyorum yine, Seni düşünüyorum yine, Ben ve sadece umutlarım, Hiç sonu olmayan bir yolda, Sana ulaşamayacağımı bile bile, Seni düşünüyorum yine, Seni düşünüyorum yine, Umutlarımı çorak topraklarda, Onları duygularımla sularken, Yeşermeyeceğini bile bile Seni düşünüyorum yine, Seni düşünüyorum yine, Çünkü sen ben yaşadıkça varsın, Sen var oldukça ben düşüneceğim, Ben düşündükçe seni seveceğim, Seni düşünüyorum yine. Mehmet KUYULU |
Herşey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... Can Yücel- |
Bendeki Sen Bir bilsen bendeki seni... Sen dört mevsim dört yanım Yüreğimi istila eden çıkmazımsın Çaresiz sonunu bilmeden girdiğim yol Ben sende kaybolmuş sessiz çığlık Kuşatılmış içimdeki ben sende mahkum Yangınım harlanırken içimde sen masum Uçurum kenarında bir tutam papatya İçimde yüreğimde bendeki sen.... Ah içimdeki sen.... Bir nefes değildinki alsamda versem Heves değilsinki bir an geçip gitsen Senle başlıyor her şey bitmiyor Bir şey hiç bir şey.... O bendeki senin sonu hiç gelmiyor Dünyamsın güneşimin tek sana doğduğu Ebruli akşamlarda hercai hülyamsın Günahsız gecelerimde bir düş Sevda yokuşunda zamansız bir gülüş Ah bendeki sen... Mavi derinliklerde istiridye bağrında inci Kıyılarımda deli dalga zirvelerimde duman Yorgun düşüncelerimin son takıntısı sen... Beceriksiz avuçlarımdaki son dal parcası Beni sana boyamışım ben sen olmuşum Anladımki sen bende hüküm süren Baharsın ben dalında tomurcuk Koca bir ömürde verilmiş tek sürgün Son baharıma taşıdığım beyaz gülüm Tuvalime düşecek renkli son darbe Dilimden düşen en son mısralarda Manalanacak son şiirim diğer yarım Yanan mum alevinde doğmak sen olmak Aklar düşerken saçıma yeşeren bahar Issız dudak kıyımda sıcak öpüş sen Bendeki sen son tebessüm yine sen... Hasan Odabaşı |
Bağırmak İstiyorum Sokulmak istiyorum kollarına Bir gitar sesi ile Gecenin karanlığında Boşalan ellerimin teri soğumadan Beni bırakma diye Bağırmak istiyorum Koşmak istiyorum şehrin sokaklarında Ansızın durup gözü yaşlı Vitrin camlarından yıldızlara bakıp Bağırmak istiyorum Sıyrılmak istiyorum Kalabalığında şehrin Beni terk edip gittin ya Hayatımda ilk defa Yorganıma sarılarak Defolun diye Düşlerime bağırmak istiyorum 23/04/2000 Ergin Kaya |
Elbet bir gün silinip gidecek Paslı, isli bir anı gibi kalacak Ama hep yüreğimi dağlıyacak Bu karşılıksız sevdanı, Hep seninle birlikte yaşayacağım Sen sanmaki gittin ve yittin Öyle sanmaya devam et sen ancak, Kendini avutursun bu diyetten, Bu bedene çok acıların kalacak Ve ben bunu ömrümce ödeyeceğim Seni asla hiç unutmayacağım Sen bende böylece yaşayacak Ahretlik sevdam olarak kalacak Seninle sonsuzda bulaşacak Yüce sevdanı içimde taşıyacağım Alaaddin uygun |
Dağ Rüzgarı Kaderde senden ayrı düşmek de varmış Doğrusu bunu hiç düşünmemiştim... Seni tanımadan Hele seni böyle deli divane sevmeden Yalnızlık güzeldir diyordum Al başını, kaç bu şehirden Ufukta bir çizgi gibi gördüğün dağlara Rüzgarın iyot kokularını taşıdığı denizlere git Git gidebildiğin yere git diyordum Oysa ki, senden kaçılmazmış Yokluğuna birgün bile dayanılmazmış. Bilmiyordum... Yine de dayanmağa çalışıyorum işte Bir kır çiçeği koparıyorum gözlerine benzeyen Geçen bulutlara sesleniyorum ellerin diye Rüzgar güzel bir koku getirmişse Saçlarını okşayıp gelmiştir diyerek avunuyorum Yaşamak seninle bir başka zamanı Bir başka zamanda seni yaşamak Herşeyden önce sen Elbette sen Mutlaka sen İster uzaklarda ol İster yanıbaşımda dur Sen ol yeter ki bu zaman içinde Ben olmasam da olur Seni bir yumağa sarıyorum yıllardır Bitmiyorsun Çaresizliğim gün gibi aşikar Su olup çeşmelerden akan güzelliğin İnceliğin ışık ışık yüzüme vuran Sen güneş kadar sıcak Tabiat kadar gerçek Sen bahçelerde çiçekler açtıran Sudan, havadan, güneşten yüce varlık Sen, o tek sevgi içimde Sen görebildiğim tek aydınlık Bir nefes de benim için al Havasızlıktan öldürme beni Bulutlara, yıldızlara benim için de bak Susadım diyorsam Bir yudum su içmelisin Ben yorulduysam sen uyumalısın Ellerim sevilmek istiyor Saçlarım okşanmak istiyor Dudaklarım öpülmek istiyor Anlamalısın. Ağaçların yeşili kalmadı Gökyüzünün mavisi yok Bu dağlar o dağlar değil Rüzgarında kekik kokusu yok Kim bu çaresiz adam Bu kan çanağı gözler kimin Kaç gecedir uykusu yok Gündüzü yok Gecesi yok Yok Yok Anladım Sensiz yaşanmaz bu dünyada İmkanı yok. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sevgi Nerede ararsan orada mevcut. Çiçeklerin kokusunda SEVGİ var. Bazen yağmur olur,bazende bulut. Bülbüllerin şakı sında SEVGİ var. Sevgiyi ararım sevgi yolunda. Sevgi güzellerin tatlı dilinde. İster kulağında,ister kolunda. Altın,Zümrüt takısında SEVGİ var. Gönlümü sevgisiz koymam,azaba. Sevgisiz dünya'ya demem merhaba. Sevgiden güzel şey varmı,acaba? Sevgilinin uykusunda SEVGİ var. Sevgi,Binali'nin bilinci,usu. Sevgisiz olmazmış gülün kokusu. Sevgi,insanlarda Allah korkusu. Yaratanın korkusunda SEVGİ var. Binali Kılıç |
Öyle bir hayat yaşıyorum ki, Öyle bir hayat yaşıyorum ki, Cenneti de gördüm,cehennemi de Öyle bir aşk yaşadım ki, Tutkuyu da gördüm,pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden, Kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişler ki, Okudum okudum anlamadım. Kendi kendime konuştum bazen evimde, Hem kızdım hem güldüm halime, Sonra dedim ki'söz ver kendine' Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin, Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin, Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayatı seyredeceksin. Nietzsche |
| Saat: 19:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık