![]() |
Aşkınla yanıp Tutuştum deme Öylesine sevdim ki Seni sevdiğim gibi Sakın beni sevme. Her gece hasretini öptüğüm Çiçeğim, bir tanem, gülüm. Ben yanayım sen yanma Aldırma yürek alevlerime Öylesine istedim ki Seni istediğim gibi Sakın beni isteme. Her gece hasretini öptüğüm Çiçeğim, bir tanem, gülüm. Ayrılığın çok zor Aldırma sitemlerime Öylesine öldüm ki Her gece öldüğüm gibi Sen sakın ölme. Her gece hasretini öptüğüm Çiçeğim, bir tanem, gülüm. turgut uzdu |
Aklımdasın Aklıma koyduğumdan beri Aklımdasın Aklımın alabildiğince Aklımdasın Aklımın yettiğince Aklımdasın Aklıma sahip olduğumca abdullah ramazan |
Değişmedik umu diye birşey kalmıyordu her acıdan sonra.. ve toprak kokmuyordu artık, her yağmurdan sonra.. büyüdüğümü sanıyordum bense, gittikçe küçüldüğümün farkında olmadan.. bir domates yaprağının kokusunu da unuttuk.. ya da ir kavun büyümeden yenir mi? sevinç diye birşey de kalmıyordu artık, her gözyaşından sonra.. büyüdüğümüzü sanıyorduk hala! evler büyüdü kaldırımlar değişti diye, biz de değiştik sanıyorduk.. artık her evin balkonunda hüzün asılıyor diye, değiştik sanıyorduk işte.. oysa değişmedik! Nazlı Keskin |
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... ilyas gülkat |
Işıkları söndür bu gece Teybe romantik bir kaset koy Bestelenmiş şiirlerden türküler olsun mesela Düşünerek ağlayalım Düşünerek hüzünlenelim seninle Koynumda yat bu gece koynumda yat Yarın gideceğimi aklına bile getirme Uyandığında yanında olmayacağım belki de Belki de bir daha aynı yatağa sokmayacaklar bizi Teypte 'Gidenlerin Türküsü' Gitmeden son defa uğurla beni oktay safir |
Düşünüp düşünüp ağlayacak kadar, Çok sevip hiç tükenmeyecek kadar, Peşinden koşupta yorulmayacak kadar, Sensiz koparım hayattan ama sensiz ölmeyecek kadar...! Sorarım bütün İstanbul'a Silivriden Tuzla'ya kadar, Şiirler yazarım içime sen okuncaya kadar, Düşerim hergün bir parça sen tutuncaya kadar, Sensiz Soğurum hayattan ama sensiz donmayacak kadar...! Vazgeçmeyeceğim bu sevdadan sen vazgeç deyinceye kadar, Çıkmaz içimden gözlerin başım arş'a değinceye kadar, Ölürüm sensizken hergün sensiz ölmeyecek kadar, Sensiz korkarım hayattan ama seni almadan bırakıp kaçmayacak kadar...! onur şevik |
Adını yazdım bu gece, kaldırım taşlarının çamurlu suratına her harfinde bir çığlık yükseldi göğe doğru her harfinde bir yıldırım düştü yüreğime her harfinde bir damla gözyaşı bıraktı gözlerim kaldırımların çamuruna inat adını yazdım bu gece gökteki yıldızları toplayıp bir araya umarsız karanlığa inat gündüz ettim geceyi kaç milyon yıldızdan yazdım bilmiyorum adındaki bir heceyi adını yazdım bu gece ufuksuz okyanusların en derinlerine bütün kuşlar kanatlarını bana verdi en bilinmedik denizlere senin adını yazayım diye adını yazdım bu gece yüreğimin en özel yerine en diyarsız memleketlerde açan en nadide çiçekler gibi yüreğimin en derinin de besleyecek en güzel yerinde büyüteceğim seni AHMET AKİF |
Alabildiğim Cevap Dilimden çıkıverdi seni çok seviyorum sözü Öyle içtendi öyle gizemli bir duyguydu hazzı Coşkulu deryaların atılgan dalgaları gibi Dinmedi hiç kalbimin tik tak nabızlarının hızı Daha zamana gerek vardıysa da iki gönülce Sabrın çatladığın an düşünülmezmiş ince ince Duyguların fevkinde insan kendini kaybedince Derlermiş sevdiğine gökteki binlerce yıldızı Tatlı çağrıya coşkulu bir yaklaşım başlamışsa Nefis arzular hep, insan kurtulmaya çalışsa Hele iş işten geçip deli divane olunmuşsa Ne ağrı tutar seni ne de kıvrandıran bir sızı Alabildiğim cevap; Utangaç yüzün tebessümü Sesini duyamadan çoktan alıp gitti sesimi Yoksa suskun kalması bana has saygı sevgisi mi Artık gönlüme düşen anlamak bu gizemli nazı ENGİN NAMLI |
Hep seni daima seni nakış nakış işledim Gördüğüm her yaprakta doğduğuma sitem ettim Defterler kâğıtlar yetmedi tükendi kalemim Şiirlerimde bir seni yalnız seni işledim Gizli sevda çeken biri olduğumu öğrendin Gerçek sevdamı diye birde sen onu denedin O seni sevenine onur verdin ümit verdin Şiirlerimi yalnız sana bir tek sana yazdım Beni anlamıştın biliyordun seni sevdiğimi Kıvılcımlar sardı seni söyledin sevdiğini Unutamam sevdiğini o an söylediğini Bir tek sana yalnız sana yazdım şiirlerimi Kalbim yalnız seni özler sesini duyduğunda Hızlı çarpardı ritimlere uymazdı o anda Çünkü sen vardın o telefonun diğer ucunda Şiirleri sana yazdım olmasanda yanımda Mekânlar uzak olsada gönüller bir arada Köşk verdim en güzel yerinde kalbimin orada Uzaklar yakın olur kalbim hep seni sorsada Bir tek seni yazdım sen çok uzaklarda olsanda mahmut şimşek |
Bu gece uyku tutmadı, sabaha kadar düşündüm. Elim telefona varmadı, bin bir parçaya bölündüm. Yüreğim hiç bu kadar acımadı, yerlerde süründüm. Ruhum huzura varmadı, yinede herkese mutlu göründüm. Yeter artık deyip duvarlara vuruyorum. Bu da yetmez çevreme huzursuzluk veriyorum. En değerli varlığa bile kötü davranıyorum. Sensiz hayata devam edemiyorum. Attım mektuplarını demiştim ama yalan söyledim. Unuttum demiştim ama kalbime dinletemedim. Nasılsa hiç sevmedi diye beynime işledim. Yine de sensiz bu hayatı sürdüremedim. Her şeyden koptum çoktan, eskisi gibi olamam. Hayat kocaman bir yalan, artık kendimi kandıramam. Sen vicdansız bir şarlatan, daha boş yere ağlayamam. Ben zavallı bir kurban, aldığım yaraları ebediyen saramam. zeynep kazmaz |
| Saat: 19:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık