![]() |
İçimde bir sıkıntı var Derdini bilmediğim. Çarpıyor gönlüm, sebebine Anlam veremediğim. Aşkı kokluyor şu yüreğim Tadını, bilmediğim. Beklide, zaten aşığım, Farkında bile değilim. Yücel Reisoğlu |
Bugün seni gördüm ıslak kaldırımlarda.. Göz göze geldik.. Sen süzdün.. Ben eridim karşında. Bugün seni gördüm ıslak kaldırımlarda.. Güneş gülümsüyordu yorgun yüzüme Duymadın gözbebeklerimin sesini Ürkek bakışlar arasında.. Dur demek istedim bakarken arkandan Etrafta bizi saran insanları gördüm Bana doğru gelmeni, miladı saydım sevincimin Bir şeyin miladı olmuştu ama ... Bugün seni gördüm ıslak kaldırımlarda Yağmurun sızlandığı bir gündü.. Sessizdi etraf, yağmur damlalarıydı kulağımı meşgul eden Sen, yağmur damlalarımın sebebiydin Darıldı güneş, tebessümü cevapsız kalınca Yağmur damlaları terk etti kaldırımları Uzaklaşını kutluyordu bana inat imgeler Sen, sensiz oluşlarımın sebebiydin.. Serkan Bektaş |
Düşen her sarı yaprakta bir tatlı hatıran var, Yosun kokuları denizin, meltemli şarkılar, Dalında yeşilken yapraklar dolaştığımız kumsal... Kumsalda kalan ayak izlerini şimdi dalgalar okşar. Ne olur hatırla artık bizim değilmi bu şarkılar, Dolaştığımız kumsalda dost olduğumuz rüzgar, Şimdi dostluğumuzu arar, ayrılığımıza ağlar, Şimdi kimin için çalar, bizim dediğimiz şarkılar. Tutamadığım yeminlerin günahı, gökte yıldızlar kadar, Bu son tövbeyi de bozdum, bu düşen son sarı yaprak, Belki sende özledin, belki bende çok, belki daha az, Hadi neredeysen dön artık, bu gönlümdeki son yaz. suat uğurlu |
Sevgi Nedir Sevgi.......................... Sevgi.......................... Sevgi.......................... Sevgi.......................... Ne güzel hepiniz içinizdeki Sevgi anlamını yazdınız değilmi Sıra bende Sevgi...... Ay kalemim kırıldı dostlarım Benim için sevgi Bakın gözlerimle yazıyorum Sevgi....... Gözyaşı....gözyaşı....gözyaşı.....gözyaşı Ay durmuyorlar durmayacaklarda 01.08.2004 Sennur Çetin |
Hayret! Nasılda ışıldıyor yüreğin Sen gerçekten kulmusun Sevdanı gördüm gözlerinde Yoksa ulaşamayacağım nurmusun Çırpınır güzelliğinin yakamozunda şiirler Nakarat nakarat yakar bedenimi şarkılar Mısra mısra, mızrak mızrak Saplanır gözlerime güzelliğin. Gülüşün bir çocuğun sevinciyle Bayram öncesi arifeleri hatırlatır Öyle özlem, Öyle elbise, Öyle pabuç Her açılan kapıda şevkatinle karşılaşmak Öyle şeker, Öyle fıstık; Öyle lokum Hasretinin hararetiyle buğulanmış bir cama, İsminin baş harfini yazınca büyürüm yeniden Öyle mecnun, Öyle Ferhat, Öyle kerem Sen yüreğimdeki iklimin baharı Sen Lisanı olmayan dillerin alfabesi Sen, yavan bir hasretin sevda katığı Sen Bir ilâha niyetlendiğim sahurum. Gitme sakın yüreğimden âşık sana bu şehir Asılmış suratların boynundaki ilmik Çatılmış kaşların şakağındaki kurşun Bükülmüş dudakların isyandaki dilleri Yokluğunla savaşmanın, çırılçıplak kışı Hep mahcubiyet doğurur güneş yerine. Oysa güneşimsin sen Uslanmaz ki sensiz bu beden Bir tebessüm et yeter Bakışındaki nakışa gölge olmam ben. Fesat bir yalnızlık var içimde Yoksun ya yanımda olmasın kimse mutlu Şimdi sensiz açan çiçekler solsun Ağustos ayında, el ele tutuşmuş âşıklar donsun NEYSE! Hepsi bir yana dursun, Sadece sana öleceğim Ecelim olur musun? Korkmaz Bıçkın |
Sevdan bir fırtınaysa ruhumda Ben çoktan kaptırmışım kendimi Rüzgarına,savruluyorum yüreğinin Bir o köşesine bir bu köşesine Sevdan bir cehennem ateşi olmuşsa Yüreğimde Ben çoktan girmişim ateşin ortasına Yanıyor bedenim alev,alev Canımı acıtmıyor,hiç acıtmayacakta Biliyorum sevdanın ateşi, Arada ihanetlerin korkunç Ateşi olmadığı sürece iki gözüm mustafa ata |
Bir varmış bir yokmuş diye başlarmış tüm aşk öyküleri Her öykünün aslı bir gözyaşı.. Bir vurgunmuş bu sevda da Anladım tüm geceler çıkmazmış sabaha… Hüzün delisi eder sevdan, Tiryaki olur geceye gözlerim, sözlerim, özlemim… Fonda bir kraliçenin nağmeleri,firuze gibi.. “Bir gün dönüp bakınca düşler içmiş olursa yudum yudum yıllarını..” Her yüzde sen her gözün aksinde ben… Kirpiğin titrese hissederdim yokluğunda bile eskiden… En acılı bakışlar işlemiş şimdi göz bebeklerimden taa yüreğime.. Kal yanımda demek bile ne kadar değerliymiş Her insan bunu senden sonra mı fark edermiş? Hiçbir şey yapamadan geçiyor zaman Varlığına işliyor derdim hep yanılmışım.. Yokluğuna geçiyor başı bozuk zaman... Böyle ruh gibi dolaşmak etrafta bana hiçç yakışmıyor… Sensiz dünya bir bulanık, puslu gece gibi.. Varlığının düşüncesi bile yeni doğan bir gün şimdi.. Yeni bir umuda kanat çırpan kuşlar misali… Bir aşk öyküsüymüş oysa bizimkisi Sonu mutsuz bir sonla biten… Ve bir varmış bir yokmuş diye başlarmış bütün aşk öyküleri Varmışsın yokmuşsun belli değil Ve ben şimdi Yokluğunu bile özledim… angelus_celine |
Bir kadeh şarap, birde kırmızı Yüreğimde ayrılıktan kalan son sızı. En son hatırladığım Seni yudumladığım. Karanlığın koynunda Sabaha dek uyukladığım Ne ilk, ne de son gece, Birlikte bütün bir ömür demiştin Yoktun oysa, günlerce Bir boşluk, yada yok oluşun öyküsü Yalan elbet bu sadece doğanın dürtüsü Sen de biliyorsun zamanın donmadığını Mutluluğun sonsuz olmadığını. Kanayan bir sonbahar sabahı Uyanmadan aşkın ilahı, Ne olur gitme diye yalvaracak mıyım? Çaresizlerin çaresi, diye ağlayacak mıyım? Boş ver duymamış ol istersen, Acır mısın sensizliğimi görsen? Hatıralarıma kazınan ilk sözün Ben ölürüm, Seninle Ölümsüzüm… irfan kayagil |
Canım acıyor hep Hayalinle yaşarken Uzaklarda da olsan Resimlerine baktıkça Felek ayırsa da bizi Seni yaşarım hep Bir gün çıkarsan aklımdan İhanet sayarım sana ben Bulutların arkasına saklansa da ay Nasıl bilirsem oralarda olduğunu Seni görmesem de hiç Uzaktan da hissederim tebessümünü Seni tanıdıktan sonra Canım acıyor hep Yüreğimde açtığın yara Sanki hiç kapanmayacakmış gibi Senden evveli yok hiç aklımda Sonrası da olmayacak Acıyan canım var ya Aşkınla son bulacak ÜlküYılmaz |
Ben ölmek için doğmadım, Her gece yürüyüşümde Bir yıldız kayar gökten, Ama hiç dilek tutmadım, Kehribar tesbih misal hep yıldızlar saydım Yalnızlıktan kaçıp ayın mehtabında dolaştım, Kendimi gizledim vefasız aynalarda Kamufle olup sessizliğe kaçtım, Ben kaçtım Ben gizlendim Ben sustum.. Ben ayrı dünya çocuğu, Her gece ayın doğuşunda Sancısını çekerim yalnızlığın, Sonra firari fikirle yıldızlar sayarım.. Kaçarım esaretine düşmekten yalnızlığın Gök kubbesi altında gizlenirim karanlığın Yürürüm gecenin kucağına susarım, Benim adıma doğan Her gündüz için Her güneş için, To be or not be Önemli değil, Her ne kadar asil bir eylem olmasa da Ben kaçarım Ben gizlenirim Ben susarım.. Ben ölmek için doğmadım, Her gece yürüyüşümde Bir yıldız kayar gökten, Ama hiç dilek tutmadım Kehribar tesbih misal hep yıldızlar saydım, Ben kaçtım Ben gizlendim Ben sustum.. Ben ölmek için doğmadım Ben ebedi yaşamak için öleceğim… Zafer Şık |
| Saat: 19:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık