![]() |
|
Anladım............... Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen hergün kayıpmış, Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım... Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, Neden hiç ağlamadığını anladım.. Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş,Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım.. Bir insanı herhangi biri kırabilir, ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş, Çok acıttığında anladım.. Fakat,hakedermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını,Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terkettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet, Yüreğini elime koyduğunda anladım.. 'Sana ihtiyacım var, gel ! '' diyebilmekmiş güçlü olmak,Sana ''git'' dediğimde anladım.. Biri sana ''git'' dediğinde, ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek, Git dediklerinde gittiğimde anladım.. Sana sevgim şımarık bir çocukmuş,her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım... Özür dilemek değil, ''affet beni'' diye haykırmak istemekmiş pişman olmak, Gerçekten pişman olduğumda anladım.. Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymiş, Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım.. Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi,Beni afetmeni ölürcesine istediğimde anladım.. Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş... |
Behçet Aysan - Beyaz Bir Gemidir Ölüm BEYAZ BİR GEMİDİR ÖLÜM sen bu şiiri okurken ben belki başka bir şehirde olurum kötü geçen bir güzü ve umutsuz bir aşkı anlatan rüzgarla savrulan kâğıt parçalarına yazılmış dağıtılmamış bildiriler gibi uzun bir yolculuğa hazırlanan yalnız bir yolculuğa. çünkü beyaz bir gemidir ölüm. siyah denizlerin hep çağırdığı batık bir gemi sönmüş yıldızlar gibidir yitik adreslere benzer ölüm yanık otlar gibi. sen bu şiiri okurken ben belki başka bir şehirde ölürüm. |
|
aslında hayatla aramda alıp veremediğim hiçbirşey yoktu alıp verdiğim soluklar hariç...! bir ömür boyu bırakmadım, zirveyi; bahtsızlar listesinde. mutlu olmak istedim olamadım sevgili olmak istedim olamadım bir evim olsa bari dedim ,o da olmadı bırak bütün bunları hayat boyu söyle mutluluktan birkez bile gözlerim dolmadı |
KAHROLASI YÜREĞİM! Senin neyine idi, be kahrolası yüreğim! Dağlarla boy ölçüşmek sevdaların adına, Sana mı kalmıştı nehirlerle yarışmak? Bir nebze aydınlık için karanlıklarla boğuşmak. Senin neyine idi, be kahrolası yüreğim! Alın yazını silmeye yoldaş aramak... Her güzeli adam sanıp elini uzatmak, Sana mı kalmıştı dünyanın dikenlerini budamak. Senin neyine idi, be kahrolası yüreğim! Bu kahpe düzenin kalleşlerine kafa tutmak, Eğrileri doğruların arasında çıkartmaya çalışmak! Sana mı kalmıştı sevmeyi beceremeyenlere öğretmek. Senin neyine idi, be kahrolası yüreğim! Yüzüne her gülene güvenip sırtını dönmek, Sana mı kalmıştı el yerine dizlerini dövmek! Bak da gör bundan sonra nasılmış yaşarken ölmek |
BEN SANA MECBURUM ben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ısıtıyorum ağaçlar sonbahara hazırlanıyor bu şehir o eski İstanbul mudur karanlıkta bulutlar parçalanıyor sokak lambaları birden yanıyor kaldırımlarda yağmur kokusu ben saam mecburum sen yoksun Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir akşam üstü ansızın yorulur tutsak ustura ağzında yaşamaktan kimi zaman ellerini kırar tutkusu bir kaç hayat çıkarır tutkusu bir kaç hayat çıkarır yaşamasından hangi kapıyı çalsa kimi zaman arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu fatih'te yoksul bir gramafon çalıyor eski zamanlardan bir cuma çalıyor durup köşe başında deliksiz dinlesem sana kullanılmamış bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalıyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun Şaiir:Attila İLHAN :turkiye:Attila İLHAN GEÇTİGİMİZ AY VEFAAT ETTİ ALAH'TAN ONA RAHMET DİLİYORUZ:turkiye: |
SEN SOYLEMEDEN DE BILIYORUM Seziyorum ki kacacaksin..Yalvaramam kosamamAma sesini birak bende Biliyorum ki kopacaksinTutamam saclarindanAma kokunu birak bende Anliyorum ki ayrilacaksinCok yikkinim yikilamamAma rengini birak bende Duyumsuyorum ki yiteceksinEn buyuk acim olacakAma isini birak bende Ayrimsiyorum ki unutacaksinAci kursun bir okyanusAma tadini birak bende Nasil olsa gideceksinHakkim yok durdurmayaAMA KENDINI BIRAK BENDE YOKLUGUNDAKI SEN Yine yalniz degilim her zamanki gibiBu Uzakdogu gecesinde yoklugunlayim,Aramizda yirmibesbin kilometreSen kistasin ben yazdayimSen bir yarisinda dünyaninBen öte yarisindayimYine de birakmiyor ellerimi yoklugunDaha da bir gönlümcesinVarligindan bin kat güzelO yalimsal çiplakligin yalaz yalazVe en gizlerden konusurken ellerinIçimden gelmiyor mektup yazmak demedenSevisiyoruz yirmibesbin kilometreden |
YALNIZ BİR OPERA Ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda Yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim Oysa bilmediğin birşey vardı sevgilim Ben sende bütün aşklarımı temize çektim İmrendiğin, öfkelendiğin Kızdığın, ya da kıskandığın diyelim Yani yaşamışlık sandığın Geçmişim Dile dökülmeyenin tenhalığında Kaçırılan bakışlarda Gündeliğin başıboş ayrıntılarında Zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu. Çürüyüp ceset olursam Eriyip çamur olursamKuruyup toprak olursam Sen o gün gelir misin? Dağında Ferhat olursam Çölünde Mecnun olursam Kapında köle olursam Sen o gün gelir misin? Yağmurunda damla olursam Denizinde dalga olursam Gölünde balık olursam Sen o gün gelir misin? Kışın sıcağın olursam Yazın soğuğun olursam Baharda çiçeğin olursam Sen o gün gelir misin? Ölüp de sala olursam Hatırında gül olursam Gözünde yaş olursam Sen o gün gelir misin? |
| Saat: 21:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık