![]() |
Sevgim cam donatı bilezik, Ellerinde okşarken kırma, beni… Sesini uçurum kıyılarında , Tane , tane toplamıştım Acılara tutma beni… Sümer toprakları kadar uçsuz bucaksız, Kibele kadar doğurgan, Maykoski kadar dingin, Nazım kadar evrensel olabilirsin. Çıkmaz yokuşlara koşma beni… Marifet yaşamak diyor Bedri Rahmi ustam, Ben diyorum ; Kertenkele inadı ve aşkıyla sarılarak sarmaşığa, İdamlık bir düşün mahkumunun, Her geçen güne inat, Elinde kalın kalın felsefe kitaplarıyla, Ölümle alay eden bakışıyla yaşamak… Dinamitlenmiş taş ocağı yüreğim… Yırtılmış dünya atlası, Afrika ve Asya’sı parçalanan … Kainatı yutsam yetinmem, Ateşlerin ortasına atma beni… Mehmet Yücel Kaya |
Herkesin mutlu olmak için baska bir yolu varmis, Kendi yolumu cizdigimde anladim.. Bir tek yasanarak ogrenilirmis hayat, okuyarak,dinleyerek degil.. Bildiklerini bana neden anlatmadigini anladim.. Yureginde ask olmadan gecen her gun kayipmis, Ask pesinden neden yalinayak kostugunu anladim.. Aci doruga ulastiginda gozyasi gelmezmis gözlerden, Neden hiç aglamadigini anladim.. Aglayani guldurebilmek,aglayanla aglamaktan daha degerliymis, Gözyasimi kahkahaya cevirdiginde anladim.. Bir insani herhangi biri kirabilir,ama bir tek en çok sevdigi, acitabilirmis, Çok acittiginda anladim.. Fakat,hak edermis sevilen onun icin dokulen her damla gözyasini, Gozyaslariyla birlikte sevincler terk ettiginde anladim.. Yalan söylememek degil, gerçegi gizlememekmis marifet, Yüregini elime koydugunda anladim.. ''Sana ihtiyacim var, gel! '' diyebilmekmis güçlü olmak, Sana ''git'' dedigimde anladim.. Biri sana ''git'' dediginde, ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmis sevmek, Git dediklerinde gittigimde anladim.. Sana sevgim simarik bir çocukmus,her düstügünde ziril ziril aglayan, Büyüyüp bana simsiki sarildiginda anladim.. Ozür dilemek degil, ''affet beni'' diye haykirmak istemekmis pisman olmak, Gerçekten pisman oldugumda anladim.. Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymis Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmis, Yuregimde sevgi buldugumda anladim.. Olurcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermis bir gün affedilmeyi, Beni af etmeni olurcesine istedigimde anladim.. Sevgi emekmis, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür birakacak kadar sevmekmis... CAN YUCEL |
Kabusum Oldun Bu can sana çok fena vurulmuş, Aşkından deli divane olmuş. Bunu henüz yeni anladım. Çünkü bu kez sana çok farklı baktım. Rüyalarımda bile sen varsın, Düşlerimde de. Seni karşımda görünce, Elim, ayağım birbirine dolaştı. Meğerki sevdan, çok kötü çarpmıştı, Hepsi bu yüzdenmiş anlatım bunu. Solmuş bir çiçek gibi sarardı benzim. Dayanamadı ağladı, gözlerim. Seni görünce rüyalarımda, Uykudan uyandım biranda. Artık sen vardın, kabusumda da. Fatih Mertaslan |
Eybenim canımdan cok sevdiğim vefasız yarim. Sen benim meleyimdin meyer zaliminde zalimi imişsin. Busana son yalvarışım unutma . Budünyada senden başka kız yok sanma. Sen olmazsan başka biri olur mutlaka. Ne benim nede başkasının duygularıyla oynama birdaha. Birgün gelirsen mezarımın başına. İyi bak birşeyler yazılı soluk taşında. Kara toprakoldu doymadan diye aşkına. Birgün gelir senin mezarında kazılır yanı başıma. sakın unutma.....!!!! Nihat Kaya |
Sevgi Yaşanır Ne garip, Ben sevgiden söz ediyorum. Sen paradan. Ben "seviyorum" diyorum. Sen "param yok" diyorsun. Ben seni istiyorum Sen dünyayı…… Ne garip, "Anlat bana sevgiyi" diyorsun. Nasıl anlatayım? Sevgi anlatılır mı ki? Yaşanır! Sevgi yaşanır. Kelimeler bilmez sevgiyi Saçlarında dolaşan parmaklarım bilir, Dudaklarında solan dudaklarım bilir. Gözlerimin ucunda damladır sevgi Sadece yaşanır, anlatılmaz ki. Para,pul,servetin ne faydası var? Parayla sevgi alınamaz ki. Ne garip, "Sevgiyi anlat bana" diyorsun. Bunca zaman anlamadıysan…… Ne anlatayım ben sana? Uzat ellerini tutmak istiyorsan Karlı tepelere uzan. Gökteki yıldızlara uzan. Kanat çırp sevdalı kuşlara yetiş Arı ol, kelebek ol, çiçeklerle seviş. Fırtına ol, kasırga ol Azgın dalgalarla boğuş. Karanlık gece ol sonsuzluğa Ecelle gökyüzünde buluş. Daha ne anlatayım sana canım. Daha ne anlatayım? Sevgi anlatılmaz ki. Yaşanır! Sadece yaşanır. Yaşanan her yerde sevgi dolaşır. Şerife Çınar |
Madem ki sen yoksun yanımda Madem ki senden başkasına varmıyor ellerim Madem ki sensiz çarpmıyor kalbim Yaşamak haram bana Şu öksüz yüreğimin sahibi sen Şu yaralı kalbimin ilacı sen Şu sevgimin sahibi sen Sen yoksan yaşamak haram bana Sensiz bir günüm geçiyor Kelimelere sensiz başlayıp Sensiz bitiriyorsam Sensiz nefes alıyorsam Dudaklarımda senin ismin yoksa İşte o zaman o hayat haramdır bana Ufuk Özgenç |
Sonlar Değilmiydi Bizi Bitiren Sonlar değilmiydi bizi bitiren Ben herşeyden vazgeçtim birtanem Artık sadece susuyorum. Şair demiş;gitmek kolay.. Ben başka biriydim aslında. Zaten kendimi hep rezil etmedimmi? Oynadım kumarların en büyüğünü. Ve sonlar değilmiydi bizi bitiren Mahçup tavırlarım sevmeye engeldi beklkide. Biz diyemiyorum artık. Kelimeler anlamsız.Susuşlar anlamsız.Bakışlar anlamsız. Benden sana bir elveda şimdi kadehlerde. Sonlar değilmiydi bizi bitiren.. Engellerimdin sen benim hayata itirazım. Bugün yaralıyım ben söyle nerdesin Sorsam söylermisin baksam kaçarmısın Ben yine içiyorum delicesine.. Duy birtanem ne olur duy seni çok çok seviyorum.. Yüreğim sus kesildi Yaşamak nedir? yaşamak.Sadece nefes almakmı. Yokluğunun acısını çekemiyorum. Sık kafama tek kurşunla öldür beni Vur hadi vur.Bırakma yaralı Ve sonlar değilmiydi bizi bitiren. Ahmet Yücel |
Hüznü bahçeyi dolduruyor Sırıkla düşürülen incir Isırılıp atılan bir elma Uçar gelir göğün mavisi On beşine giren ay’ı Bulutlar güz akşamları Takar koluna giderdi Sanat bahçesine gelişi Utangaç çocuk gibi Mor gülüşü, leylim bakışı Büyütürken kucaklaya kucaklaya Kopardılar meyvelerini Gülüşünü devşirmeli şairler Dolaşıp bin bir çiçeği Dağ yeliyle soğumuş Buğulu testinin suyunu Döke saça içmesi bir hoyratın Gibi imgeler uyandırıyor O üzgün, o kırılmış hali Koklanmadan atılan Solgun bir gül dalı Laf atsa bir delikanlı Ah nasıl da sevinir Görenler var diye hala Kadınca güzelliğini Güz aylarına benziyor dalgınlığı Uçup gitmiş rengi Dökülmüş gül kokuları Musa Öz |
İçimde gizlenen mısralar var Sökülecekler biran, biliyorum Hüzün kokan rüzgar,konser verecek Ruhum ikiye ayrılacak biliyorum İçimde kuruyan ırmaklar var Ağladığımda kanacaklar biliyorum Ve susayan gözyaşlarım yerine Yağmur yıkayacak sen kokan caddeyi Bedenim dökülecek biliyorum İçimde bir kardelen var Üzerimde buzdan bir örtü Son gülüşe hazırmıyım? Kazanmaya yorgunluğumu bilirim Birde kaybetmeye alıştığımı Arayış ve bekleyiş nereye kadar -kadarlarıda çıkardım Ölüm diye içtiğim sevdamsın artık… ayşirin arife yıldırım |
Yansın Söylenmemiş sözlerdeyim yâr Yokluğundur bahtiyâr kılan beni Sövgülerin zapt ettiği bir kalpten ne beklenirse, daha çoğunu bekleme benden. Yağmalanmış sevgilerden arta kalanlardan çoğunu getiremem. Kutbu esrik cümlelerden ve edilgen çatılı fiillerden gelir vefa, Dört harfin sarıp sarmaladığı hırsızlardan koruyana kadar sen. Kucak dolusu sevgilerle gelsen de şaşırmam Yokluğuma çeksen de aşkın milini Gökkuşağından devrilse ümitlerin önce Yağmurlar mı tesellidir artık? Kucak dolusu acıyla gelsen de şaşırmam Kapı açık Kovmadım misafirimi hiç Evimi zapt edip, çalana kadar benliğimi. ... Söylenmemiş sözlerde kurulmuş tahtım yâr, ömrünce susmaya yeter mi sevgin? Sükûtun elleri kızıl ve saçları örtülmüş sımsıkı. Gecesinde vurulacaktır şiirleri, mısraları. Kovuğuna çekilmiş sövgüler o an uğuldar kulağında. O an yırtılır sana giden yollar. Yürünmeyen yollar ve söylenmemiş sözler kalır yalnız Ömrünce yokluğuna, yeter mi sevgin?... Efsun Hayal |
| Saat: 05:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık