![]() |
Kelimelerle Oynayan Çocuk Ne bir oyuncağı Ne de bir arkadaşı vardı, Aldı kelimeleri çocuk; Oyuncak yaptı, Önce; Uçurtma Yazdı, Sonra; Kuyruk, Kuyruğa Yıldızlar taktı Saldı gökyüzüne, Oyuncağı olmayan Tüm çocuklar; Oynasın diye! .. Sebahat Mayda Yavuz |
Beni affet Kaybetmek için çok erken Sevmek için de çok geç Beni affet Bir adım kalmalı geriye Kırılmış şeylerin nihayetine Yalnızlığın eşiğinde Beni affet Ben seni sevdiğim zaman bu şehirde Yağmurlar yağardı Beni seni sevdiğim zaman bu şehirde Ayrılık kurşun gibi ağırdı Beni affet Şiirler gözlerini Şarkılar saçlarını söylemedi Beni affet Bir adım kalmalı geriye Kırılmış şeylerin nihayetine Yalnızlığın eşiğinde Beni affet ahmet aydın |
Bilmem... Neye , nereye varır , onca yürüdüğüm yol... Kim bilir daha benden neler alır... Bilmem... Gelecek neler yaşatır... Ve meçhul hayat... Bilmem ,yaşananlardan geriye ne kalır... Kimbilir daha kaç perde inecek gözlerimden... Daha neler bileceğim bilmediğim... Her seferinde yeni bir film mi gördüklerim ? Ve hep seyretmekle mi sınırlı rollerim... Acaba bilsem , gerçekleşirmi düşlerim... Neler var benim bilmediğim... Ondandır ki... Geçmişin mesaisi , ve yarının bekçisi nefeslerim... osman yıldırım Bilmem... Neye , nereye varır , onca yürüdüğüm yol... Kim bilir daha benden neler alır... Bilmem... Gelecek neler yaşatır... Ve meçhul hayat... Bilmem ,yaşananlardan geriye ne kalır... Kimbilir daha kaç perde inecek gözlerimden... Daha neler bileceğim bilmediğim... Her seferinde yeni bir film mi gördüklerim ? Ve hep seyretmekle mi sınırlı rollerim... Acaba bilsem , gerçekleşirmi düşlerim... Neler var benim bilmediğim... Ondandır ki... Geçmişin mesaisi , ve yarının bekçisi nefeslerim... |
Adak Sana şiirler okuyacağım gitme Güneşler doğacak yalnızlığımdan Sana bir ışık getireceğim Büyük aydınlığımdan Sana bir dolu umut getireceğim Küçük ellerine sığmayacak Sana Afrika gecelerini getireceğim Sımsıcak Sana çiçekler getireceğim Bozulmuş güz bahçelerinden Sana bir serinlik getireceğim Yağmur tanelerinden Sana avuç avuç yıldız getireceğim Güneşimden başka Sana engin denizlerin maviliğini getireceğim Köpük köpük dalga dalga Sana bir rüzgar getireceğim Dağlardan tepelerden Gitme sana zamanı getireceğim Zamanın bittiği yerden Ümit Yaşar Oğuzcan |
Aslında…. Nereye gitsem yanımda götürüyorum sevgimi ve nefretimi... Her sabah yeniden sayıyorum kaç gündür görüşmediğimizi. Rüyalarımda görüyorum karşılaştığımız anı, başımı çeviriyorum, bulamıyorum söyleyeceğim kelimeyi... Nefretimle uykuya dalıp ve sevgimle kalkıyorum. Her sabah yeni bir güne başlasam da, sensiz yeni bir hayata başlayamıyorum... Sabahları cebime koyup "iyi ki"lerimi, "keşke"lerimi, pişmanlıklarımı, çıkıyorum yola, günün bir saatinde "keşke"lerimi alıyorum, başka bir saatinde "iyi ki"lerimi yanıma... Bir cebimde ise hasretin hala duruyor, yapacak hiçbir şey bulamayınca kalbim bu yorgun kelimelerden medet umuyor... Senden gittiğimde sadece yaralandım sandım, aslında ruhum bedenimden ayrılmış, geriye kalan bir et parçasıymış anladım... Artık kiminle konuşsam ruhum sendeki gibi havalanmıyor, bugün kiminle tanışsam kalbim sendeki gibi atmıyor... Yanımdan geçen herkese sen misin diye bakıyorum, seni gördüğüm anda başımı çevirip kaçıyorum. Senden uzaklaşmak için sana doğru koşuyorum... Bir gün ararsan, açmayacağım diye kendime sözler veriyorum, her telefon çaldığında sen misin diye heyecanlanıyorum. Seni aramamayı cesaret sanıyorum, aramak mı zor aramamak mı bilmiyorum... Hiçbir gelen senin yerini doldurmuyormuş, hiçbir giden senin kadar acıtmıyormuş... Sensiz bir hayatta da mutluluk yokmuş aslında, yokluğunun acısı sevgimden ahmey aydogan |
BÜTÜN YOLLARIM SANA ÇIKIYOR YAR Buruk sıkıcı bir gün Günüm hiç geçmiyor, Yüreğimdeki aşk ateşi Nedense hiç dinmiyor Tersine her gün,yokluğunla yar Daha da, alevleniyor Alıyor bu aşk beni, Başka diyarlara götürüyor Ay karanlıkta bu gün Yıldızlarda bir, bir sönüyor Güneş hele,Güneş benim için, Hiç doğmuyor Harap ve bitap haldeyim Halimi, havalimi, hiç kimse sormuyor Umutlarım, ümitlerim Her gün biraz daha,tükeniyor yar Gece hayallerimde, gündüz düşlerimde İsmin, adaletin, asaletin, inan dilimde O beni her gün,lime, lime yakan aşk ateşin var ya Tüm kızgınlığı ile hala yüreğimde Ne yapacağımı inan bende bilemiyorum yar Muhasebe kuruyorum Ekliyorum, topluyorum, çarpıyorum, çıkarıyorum Karekökünü, bile alıyorum Yinede işin içinden çıkamıyorum yar Bu aşk bu sevda öldürecek bir gün beni Beni,bu bitmeyen tükenmeyen sevda Bitirecek bir gün,beni yar İki gözüm iki çeşme, yüreğim ise çekiyor zar Seveceğim seni, seni seveceğim yar Seviyorumda! ....................................... İnadına seveceğim seni pazara kadar değil Mezara kadarda olsa SEVECEĞİM yar. 19.Temmuz. 2008- _______şair 67_____ ALİ CEMAL AĞIRMAN |
Bir mucizesin sen hayatıma bir tebessümsün sen ruhuma bir saf dokunuşsun dudağıma sahipsin sen benim sevdama Hayatıma akan gönül pınarım denizdeki kumum,dağda taşım,toprağım günde güneşim gecede yıldızım uğruna kendimi adarım Mucizesin sen evet mucize terettütler içindeyken girdin kalbime gözyaşımı sildin gülücükler koydun yüzüme sen bir meleksin dilimdeki tek hece Gecenin ayazında beni sarmalayan hayatın kavurduğu kalbimi ferahlatan ruhuma gökkuşağını aşkıyla koyan bir meleğim var tek sahibim olan Mehtapta denize ışığı yansıyan her aynaya baktığımda bana bakan gece oldumu rüyalarıma dalan sevdalım var yüreğinle yüreğimi okşayan. semiha çelikkol |
Gül attım gökyüzü düştü Denizi bir kilime serdim Üst üste ekledim güzü Aydede.. Ah, işte orada dur! Onardım da sözü Taş gibi kavrayıp suları Saçtım yüzüne gözüne Sonra topladım çalısını çırpısını Tenindeki çiy damlasını Vurup hançeri beyaz rüzgara Mor kınalar devşirdim Soludum da tarlalar uçuştu Gökyüzü gelip usulca Konuverdi delişmen kızın sesine Konsun konmasına da ‘Da’sı var işte bir de Hadi be neyse diyecektim O Lekeler olmasaydı Külotunun öyle gizli görünmesine İlahi gökyüzü Kamaşıp durdu günlerce Soludum gökyüzü uçtu Uzandım da kanadı dağlar Musa Öz |
Hatıra defterimin sayfaları doldu. Bahçeme diktiğin,çiçekler soldu. Senin,aslında bana sevgin boldu. Nerdesin,gönül sensiz artık durmaz oldu. İçimden,her gün bir şeyler koptu. Bana verdiğin,kokular kayboldu. Senin bende gönlün yokmuydu. Nerdesin,gönül,sensiz artık durmaz oldu. Bütün yollar,sana gitmez oldu. Bana verdiğin,umutlar yokoldu. Senin,hiç insafın yokmuydu. Nerdesin,gönül,sensiz artık durmaz oldu. Dilimden,düşmeyen ismin unutuldu. Bana verdiğin,çiçekler kurudu. Senin hiç vicdanın,yokmuydu. Nerdesin,gönül,sensiz artık durmaz oldu. hasan özüçelenk |
Mehmetcik Kükredi cihana sesın duyurdu Vatan bölünemez diye haykırdı Şehitliye hazır tekbirler aldı Kükre mehmetciyim tarih yaz yine. Ata bu uğurda bak şehit oldu Onun sayesınde vatan kurtardı Mükafat olarak cennet vad oldu Kükre mehmetciyim tarih yaz yine. Mehmetcik adıyla gönüllerdesın Atan şehit gazi sen onun nesli Canın verir asla taviz vermezsin Kükre mehmetciğim tarih yaz yine. Havada karada denizde varsın Bundan böyle herkes hattini bilsin Yunan pici neki senle yarışsın Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Vatanına siper edersin kendin Düşmanı yener azm ile fendin Cenneti eladır ebedi yurdun Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Terörün yüzünden çok kan döküldü Nice gelinlerin boynu büküldü İslamın içine nifak sokuldu Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Yahudiden hiç bir zaman dost olmaz Asker canın verir vatanın vermez Denizde karada asla fark etmez Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Gerçek türk olanlar bu işi yapmaz Türk kanı taşıyan vatanı satmaz Bu millet bütündür vatan bölünmez Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Korede kıbrısta bosna hersekte Somali karabağ kosova elde Mehmetcik adıyla vardır her yerde Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Afganlar baskıyla susturuluyor Filistinde tanklar insan eziyor Irak a seneryo hazırlanıyor Kükre mehmetciğim tarih yaz yine Orhan der mehmetcik hep gururumuz Müslümanız iman dolu özümüz Ermeni olamaz bizim dostumuz Kükre mehmetciğim tarih yaz yine 01/18/1999 Orhan Acar |
| Saat: 11:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık