![]() |
Sevdiğim... Ne zaman görürsem seni karşımda Dizlerimde kalmaz hal be sevdiğim Kötülük bulunmaz gönül çarşımda Sevgiyse bedava, al be sevdiğim Ben sana boşuna bağlanmadım yar Seni sevmem için bir çok neden var Gülüşün gönlümü tutuşturan har Ağzın şeker dilin bal be sevdiğim Sayayım hoşuna gidiyor madem Yanakların elma gözlerin badem Sana aşık olur gören her adem Endamın incecik dal be sevdiğim Hançer mi sapladım kalbine ok mu Senden aşk diledim bu bana çok mu Omzuna döktüğün saçların yok mu Adeta siyah bir şal be sevdiğim Sana adanmıştır bil ki bu özüm Seviyorum işte yok başka sözüm Ne olur yollarda bırakma gözüm Arada kapımı çal be sevdiğim İzdivaçla bitsin bu aşkın sonu Diyecektim biraz dağıldı konu Saat erken henüz akşamın onu Gitme biraz daha kal be sevdiğim Gel etme gönlümü düşürme gama Kanarsa yüreğim kâr etmez yama Sana diyeceğim çok şey var ama Karşında bu dilim lal be sevdiğim Mustafa Çetiner |
Üstünden geçmek isterdim Her günün Tek tek mührünü vurduğun Ayak izlerine koymak isterdim ellerimi Silinmeseydi Verdiğin nefesi çekmek ciğerlerime Çam kokulu tuzlu rüzgarların gergefinden Geçmeseydi üstünden onca bahar… Bilir misin? Gülüşünü duymak, Köpük köpük dalgaları Karya’nın! Sen bilmek tatlı esen meltemi Adın bellemek Seviştiğimiz yeri Ellerin bilmek Gökova yelkenlilerini Geçmek isterdim Bir çırpıda Bu masmavi sensizliği… serkan erkoç |
SAKLI DUDAKLARIMIN ARDINDA Yüzüne söyleyemediğim o kadar çok şey var ki Bir gibi saklı aşkın yüreğimin bir ucunda Gözlerine baktığımda dilim lal olur inan ki Sana söylemediğim sözler var, saklı dudaklarımın ardında Seni bulmuşken, kaybetmek korkusu ölüm gibi Keşke karşılık bulsam, sevgime senden yana Bir an dökülüverse dilimden aşk sözcüleri Sana söylemediğim sözler var, saklı dudaklarımın ardında Bir sır gibi tutarım sana olan aşkımı kalbimde ben Seni unutmak istesem de aklımda, fikrimde sen Ölüm ne ki gülüm, ben hergün yanıyorum kor ataşta Sana söylemediğim sözler var, saklı dudaklarımın ardında Bırak hep saklı kalsın aşkım, içimde mahşere kadar Beni bir gün olsun anlamadın ya yüreğim ona yanar Belki bir gün, dökülür sözlerim ansızın avuçlarına Sana söylemediğim sözler var, saklı dudaklarımın ardında İLKER GÜLER |
Saklambaç Saklambaç oynardık seninle küçükken En çokta sen kaçardın benden Önüm arkam sağım solum hep sendin O yıllarda kalbimin sol yanımda olduğunu İçinde ise senin yaşayacağını bilmezdim Kaçan hep sen olurdun kovalayan ise ben Yakalanmazdında bir türlü hiç bana Ama Hep başkaları sobelerdi seni Yüreğim kabarırdı o anlarda işte tıpkı karadeniz gibi Ben hiç karıştırmazdım seni mesela Canan sobe Canan sobe diye bagırdıgımda Şimdi anlıyorum neden kazan çömleği hiç patlatmadığımı Yüzünün kıvrımlarını ezberlemişim çünkü o günden daha Seni arayıp tarayıp bulamayınca Elma dersem çık armut dersem çıkma derdim Sense sana aşkımı söylediğimde bile çıkıp gelmedin Evet saklambaç oynamıyor bu koca çocuk şimdi belki ama Değişen birşey yok önüm arkam sağım solum sensin hala Hasan Demir |
unutamam Seni hiçbir zaman göremesem de Ellerimiz asla kavuşmayacak olsa da Mavi gözlerinin içine bakamasam da O gül yüzünü sevip okşayamasam da Dudaklarından aşk buseleri alamasam da Gecelerimde tenin sıcaklığını hissedemesem de Her sabah uyanışımda seni yanımda bulamasam da Sensiz geçen her anım yüreğimi kanatıyor olsa da Sensiz bir hayat bana zindan olup işkenceye dönüşse de Yinede her şeye rağmen ben seni o kadar çok seviyorum ki Bir kere kaptırmışım kendimi sana olan sevdamın rüzgarına Yelken açmışım sevda denizine doğru… Ben seni böyle sevdayla severken,söyle bana nasıl unutabilirim Seni… Unutmak unutulmak bu kadar kolay bir şey mi ki AŞKIM mustafa ata |
Seni Görünce ... Işığı görünce vazgeçtim karanlıktan .. Güneşi görünce ay 'dan .. Rengarenk bir kelebeği görünce vazgeçtim karafatmadan .. Masmavi denizi görünce karadan .. Suyu görünce ateşten .. Bulutları görünce vazgeçtim bulutsuzluktan .. Kavuşmayı görünce özlemden .. Aşkı görünce hayattan .. Ve seni görünce vazgeçtim yalnızlıktan , Ve seni görünce vazgeçtim dünyadan .. Seni görünce vazgeçtim sensizlikten .. Ben seni görünce herşeyden vazgeçtim .. Şimdi düşüncelerimin karmaşasında sen .. Ruhum kararsız , iki yana savruk .. Ellerimde cesaretim kullanamadığım .. Gözlerimin beyaz 'ında bile sen varsın .. Dudağımda bir türlü söyleyemediğim kelimeler .. Yüreğimde bir kıpırtı .. Evet , vazgeçtim hepsinden .. Ben seni görünce kendimden vazgeçtim ... Özgür Mutlu |
Küfrüm Edebimi Asti Bu Gece Küfrüm Edebimi Asti Bu Gece Sen benim gözümde bir hiçsin artik, Nefretim askimi asti bu gece Bugün ki sözlerin söz müydü artik Son sözün sabrimi asti bu gece Kolayca bitsin bu diyemedin de Salladin savurdun basiretsizce Hiç mi ders almadin onca gezdik de Yagmurun rahmeti asti bu gece Yürümeyen neydi,iliskimiz mi? Günüm bombos deyisimiz mi? Sensiz yasayamam çeliskimiz mi? Yalanin dogrunu asti bu gece Evlenmek hayali kapimda idi Giris kat evimin boyasi yeni Mobilyan,takimin, alinmis idi Vuslatim tadini asti bu gece Yemedim yedirdim ne avrsa sana Üç kurusum olsa verirdim daha Memurdum yoksuldum hatirlasana Hafizam haddini asti bu gece Ayaklarin donmus,üsümüstün de Gece yatamamis üzülmüstüm de Bir ay oruç tutup yememistim de O çizmen boyunu asti bu gece Yapilan söylenmez, gelmezmis dile Allahtan beklenir kul bilmese de Kizginligim buna, sebep ise de Sabrim miadini asti bu geceü Onca gez toz benle,seviyorum de Sonra git nisanlan bir de ona de Serefsizlik degil, nedir bu söyle Küfrüm edebimi asti bu gece Sana son bir sözüm, nasihatim var Aldigim ahlakla bir terbiyem var Senin dog’ran ana deyip geçmek var Saygim adabimi tuttu bu gece Gönlümün romani bitti bu gece Hangisine yansam simdi gün gece Ömrümden bes yil gitti bu gece Bedirhan Gökçe Ankara Hey gidi Ankara hey Beni de benzettin ya kendine Astin suratimi, resmilestirdin beni Hey gidi Ankara hey Beni de benzettin ya kendine Yüzümde bürokrat gülümsemesi Içimde politik çikmazlar Kaçinci askti tattigim aksamlarinda Kizilay’da yürüyemeden el ele ayrildigim Bir gecelik duygu esnemesinde Yalnizligimla kendimi evime attigim Tutamadigim mevsimlerini doya doya Kaybettigim kendimi herhangi bir sokagin Herhangi bir ayriminda… Geçerken ömrüm giris katlarinda, üsüdüm titredim. Otuz yasima girerken bir yaz aksaminda, Bekar evlerinin soluk aydinliginda kötü aliskanliklar edindim. Hiçbir kiza yalan söylemedim Ankara. Ama bir ebruli aksamda, ezan seslerine karisti çigligim. Oyaliyormusum kendimi geçici heveslerde. Kar çiçekleri açiverdi yüregimde, Sen ask de buna, ben çikmaz sokak Ankara. Delik olan cebime koyacaktim tüm hüzünlerimi Yine siirler çalip sairlerin soluk nefesli kitaplarindan, Sarkilar sarkilar düzecektim ona ve Ankara, Çelik renkli gecelerine dagittigim yildizlardan, Taç yapacaktim sari saçlarina. Gözlerindeki yesilden sürecektim antik yalnizligina. Ikimizin de paylasacagi birisi olacakti hayatimda. Anlarsin ya sen Ankara, ben ve o. Üç kisilik bir dünya kuracaktik, Gözyaslarinin kahkahaya karistigi su dünyada. Duygu sevinecekti, Telefon edip Zeynep’e evleniyormus diyecekti. Frekansini yakalamisken tam da mutlulugunun, Çankaya’dan bir rüzgar esti. Kiskandin ya bizi helal olsun sana Su ölümlü dünyada kendin gibi bir dünya görmeden, Bogacaksin öylemi, kalabalik kaldirimlarinda beni. Hüzne doyacagim öylemi, senin gibi gecekondularinda. Benim gibi bir bozkir çocugu, Meram aksamlarinda çiçeklerin nasil olgunlastigini bilirim ben. Çözmüsken sifresini tam da hayatin korkma Ankara korkma Yazilmamis bir siirin okundukça çogalan ilk kelimesinde, Akip giderken kaderimiz iki ayri yöne, Mutlaka bulusacak vuslat denizinde. Ankara korkma okudugu dualari anamin ikimizi de kurtaracak. hiç ummadigin bir günde, söyle günes burcundayken sevinçlerin sen bana alisacaksin ben de sana Ankara Bedirhan Gökçe |
hasret Karabulutlar dolaşıyor üzerimde Sensizlikleboğuştuğum her günde Boğulmak üzereyim can nehrinde Demlenmiş sevdamın çökenhasretinde Yüreğimde yaktığın kor alevlerle Yaktığım cigaramı Özgürlüge koşmak istiyorum alabildiğince Ama ufukta güneş çok uzak Aydınlık karanlıkta kalmış sensiz Aşka giden yollar kapalı Sözcükler tadilatta Demlenecek bir sevdam bile kalmamış Çöken hasretinle Sorgusuz sualsiz mahkum ediliyorum sensiz gecelerde Hücrelerime kelepçeler vuruluyor Yar hasretiyle NAZIM HİKMET'ler gibi ceviz ağacı mı olayım gülhane parkında Yoksa yedikule şehrine mi gömeyim yasak sevdamı AHMET ARİF gibi dipsiz kuyularda mı arayayım seni... muzaffer çavdar |
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin onu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak. ahmet yılmaz |
Adını sen koy hicranlı gecemin Can çekişmiş neye yarar bu gönlüm elinde Avuç avuç gözyaşı dolsada elime Silemezsin yanağıma süzülen gözyaşımı Hissedemezsin kanayan o yarayı Gün geçer takılırsın bir söze Sevgi yemin edilmiş bir söze benzemez Ne kadar bağlı kalsanda tutunduğun o dala Zamanla kırılacak tutunduğun o dal Bazen düşüneceksin yaptıklarını Ama geç olduğunu anlayacaksın Dinlediğin şarkıda duyduğun sitemli sözlerde Yazdığın her sözde aynaya baktığında kendine Hatırlanacak her ne varsa geçmişinde Kaldırsanda raflara, gözyaşlarınla üzerine mil çeksende Unutulmaya değer bir geçmişin olmadığına karar versende Kalbine söz geçirebildiysende Unutma boş kâğıda tükenmez kalemle yazmak güzeldir O boş kâğıda yazdığın her söz bir anlamdır Yanlış bir söz yazdığında işe yaramayan bir kâğıt parçasıdır Bende senin deyiminle bir boş kâğıdım Sen benim için doğan bir sabah güneşisin Gün bitiminde batsan da Bilirim ayın arkasından ışığını yansıttığını Ama sen o boş kâğıda çoktan atmışın imzanı… SİBEL AKÇAALAN |
| Saat: 05:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık